2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
"Ağaçtan maşa, aptaldan paşa olmaz"

çok sevdiğim bir sözdür.

Facebook grubunu kuran şahsa sesleniyorum ; oyununa güzel geldi arkadaşlar ama biraz daha alnımı kaşırsan seni deşifre ederim. O facebook grubunda kimse kalmaz... Yok ben ilçe başkanlığında çalışıyorum yok ben hettöröyüm yok ben höttüürüyüm bana yemez. Konu sahibine konu hakkında detaylı açıklama yapılmıştır. Sizlerde birilerinin gazına gelip, o yoksa bende yokum mavraları yazmayın, hesaplarınıza yazık olur. Konu bildiğiniz gibi değil.

bu arada hepinize güzel bir hamilelik süreci dilerim konu hakkında bir açıklama yazmam gerekiyordu bunu yazdım gittim.

Topigi fazla takip edemiyorum ama seni tanıyodum. Üzüldüm Allah sabır versin.

En kısa zamanda kucağın dolar inşallah...

Esra orada güzel canta bulursan foto atar mısın bayramda oradayım inşallah
Tamam canim insallah gorursem haber veririm vermesine de kalcamdaki rahatsizliktan oturu pek gezemiyorum. Yine de aklimda olsun.
Bu arada doktorun muayenehanesini soyleyecektim ben sana. Zafer caddesindeki Tudors un karsisindaki yokustan cikinca sol yanda,yola cok yakin hemen fark edersin

Bende kağıt rolyef için istıyodum ogretmenlıgı ama sınava fılan gırmemiştım,başlasaydın gerçekten iyi olurdu,saatlerı de rahat
Canım benim hayatımda özellikle iş okul gibi şeylerde olmaz olmaz olunca hepsi aynı anda olur o zamanlarda öyle oldu ve ben ücretli öğretmenlik yapmayı tercih etmiştim nasip işte. Fazlasıyla hobim var şu arada dikişe takıldım..

Kızlar hiç geçmeyen bel ve kasık ağrım var 3 dra gittim resmen önemsemiyorlar kanama yok diye ama dahayanamaz duruma geldim artık

kızlar hangi vitaminleri kullanıyorsunuz .

benim kan degerlerim iyiydi drum sadece GYNO ferro sanol verdi (demir +folic +b12) içeriyor.
extra vitamınlere gerek yok önermiyorum dogal beslen dedi , omega da onermedi isim de vermedi
haftada bir gün yemen yeterli dedi .

sizlerde nasıl kan degerleri düşük olanlara mı vitamin takviyesi veriliyor , kalsiyum magnezyum omega vs..
şikayetlerinize göre mi veriliyor . benm gibi hiç içmeyen var mı ?

Aynı benim doktorumla aramda geçen dialoğu yazmışsın canım :) Benim doktorum da ilaçtan yana değil sadece Gyno Ferro Sanol verdi, her vitaminin ilacı var bi yazmaya başlarsam bütün gün hap içersin dedi. Ama benim o dönem bulantılarım ara ara devam ettiği ve balık yiyemediğim için zorla omega 3 hapı istedim Ocean 500 mg yazdı. Bir süre sonra sol bacakta 2 gün süren uyuşma-karıncalanma-ağrı şeklinde şikayetlerim oldu. Tekrar kan testi güncelledik, bulantılardan süt, yumurta falan tüketememiştim meğer magnezyumum sınırın hemen altına inmiş. Diasporal Granül Saşe yazdı. Şimdi çok şükür bulantılarım bitti iştahım yerinde ve tüketmem gereken faydalı hemen hemen her şeyi yiyorum. Hiçbir ağrım sızım kalmadı. Bu iki vitamini de haftada 2-3 kezden fazla almıyorum. Eğer seninde bir şikayetin yoksa, testlerin güzelse merak etme ilaçsızlık en güzeli. Birtek kan ihtiyacını yemeklerle net gideremeyiz mecbur ilaç ama geri kalanı gıdalarla hallolur.

İki üç gündür bakamadım olaylar olaylar olmuş.. kızlar dağılmayın yaa B bugza istersen yönetimi bırak ama konudan tamamen ayrılma lütfenn... cordeliac @ikizcan sizde ayrılmayın ya boşver biz bebeklerimize odaklanalım yine.

ahlas yaşadıklarınız zor şeyler ama her şeyde bir hayır vardır. Allah sabır versin inşallah tez zamanda sağlıklı bir bebek versin Rabbim size.

Ben gece yatmadan bir kere gidiyorum yetiyor ya sabaha kadar bir daha pek gelmiyor. Ama bazen sırf su içmek için uyanıyorum kuruyor resmen ağzım.

Ama gece geldiğini hissediyorsan tutma
Ben çok sıkışiyorum gece en az bir defa gitmem gerekiyor dün uyanamadım sabah kasıklarım patlayacak gibi kalktım yataktan.

nolmus cordeliaca anlamadim?
dunku ruya muhabbeti icin mi sikayet olmus? B bugza e beni de atsinlar o zmn..
Kız bir rüya gördün olanlara bak sendin dimi rüyayı gören

İnşallah konu kapanır kimsede ayrılmadan muhabbet devam eder.

Ay rüyada bile içimde mi kalsa diye bakınıyordum Doktora daha 13 hafta var diye yalvarıyordum resmen.
Çinde 17 aydır hamile kadın varmış sonum o olmasın

İlahi çok güldüm 17 ay çekilir mi kız kesin son aylarda doğada kurtulsak deriz. Bende tırsıyorum doğumdan

Ben sırt çantası düşünüyorum ama henüz beğenemedim benden çok eşim taşır diye düşünüyoruz oda sırt çantası daha iyi olur diyor. Erkek kardeşimde tecrübesinde dolayı sırt çantası tavsiye ediyor. Zaten hep spor giyinir sorunda olmaz sanırım bende taşırsam.

merhaba kızlar nasılsınız bende uzun zamandır giremiyorum bir hafta olmuştur herhalde artık merak ettim sizleri özellikle cordi yi cordeliac nasılsın tatlımm? neler olmuş burda böyle yaa
B bugza kuzum sen iyimisin?
sonra ne okurum nasıl üzüldüm ahlas Allah sabır versin canım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum hele herşeyin normal doğum gibi olmasın Rabbim bidaha yaşatmasin kimseye yaşatmasın bu acıyı.

yaa bende başından beri burdayım katılmak da istiyorum sohbetlere ama inanın artık çok yoruluyorum işe git gel evde yemek vs zor atıyorum kendimi yatağa. ama bir ayım kaldı sonra evdeyim inşallah ve daha çok katılacağım sohbetlere

Mune öncelikle konu dışına çıkmaması, süregelen gebelikle alakalı diyalogların etkilenmemesi için Kazen’le telefonla irtibat kurup izin alarak yazıyorum tüm bunları. Hassasiyetlerinizden dolayı sizi anlıyor ve anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Her şeyden önce ahlas yasının üzerine tüm bu yaşananlardan ötürü kendi payıma binlerce kez özür diliyorum. Burada hiç bireysel olarak tanımasam da herhangi birimizin melek olmuş evlatlarına, kendi evladım kadar üzülüyorum. Dün birkaç arkadaşımızla seni üzmemek adına kendimizle alakalı yazmama kararı almıştık o gün için. Ardından bunlar yaşandı.Tüm kalbimle çok üzgünüm. Bunlar olurken aklımdan hiç çıkmadın. Bizleri affet.

Şunu belirteyim uzun olacak... Ne B bugza 'nın ne de tanıdığım diğer annelerin herhangi bir yere gitmeye niyeti yok. Ufacık bir cezayla yahut ikazla paylaşımı bırakacak insanlar değiliz biz.

Arkadaşlarımın dünkü tepkisi siyasi bir sebepten banlanmış olmamdan ziyade, olayın benden başka muhattapları olduğu hâlde sadece benim ceza almış olmam yüzündendi. Hak verirsiniz ki, bu o durum için gayet doğal bir tepki. Ben bunu tek başıma yapmadım, sonuçlarına arkadaşlarım tepki gösterip ceza alana kadar tek başıma maruz kaldım.

Doğrudan şikayet edilen ben olduğum için yönetim kurallar gereği yaptırımı bana uyguladı.

Ben isterdim ki, konudan uyarı olmasın. Hamilelik hâli, beynini hormonlarını geçirmiş bu insanlar konuya müdahil olmasın. Olayların bu noktaya gelmiş olması planlanan ve herhangi birimizin tasarrufunda olan bir şey değil bilakis hassasiyetleri yüzündendir.

Açıkçası bu noktaya gelmiş olmasa banlanmak umurumda bile olmazdı.
Yönetim görevi gereği alenen gerekli uyarı ve cezalandırmayı yaptı. Yasaları uygulamadaki hassasiyetlerini anlıyorum tekrarla.

Yıllardır benzeri platformların altında da üzerinde de yazdım. Sözlükler, fanzinler, forumlar... Bunu açıklamamdaki sebebe gelirsek bir içerik paylaşımı yapılan yerlerde yapılan paylaşımlardan tamamiyle içeriğin sahibi sorumludur. Gerek yönetim, gerekse kullanıcılar olarak "doğrudan atıf " ile "üstü kapalı ima" yoluyla hakaret ve alaylama arasındaki farkı bilirsiniz muhakkak. Birincisinde yaptırım ve ceza kesindir muhakkak. Yani ben burada "Profesör Dr. X iğrenç bir yaratıktır. Balkabağına kaş göz çizsem ondan güzel olur. " desem bu X'in kişilik haklarına doğrudan hakaret olur. Ben şikayete dayalı yargılama sonucunda gereken cezayı alırım. Mahkeme kararı doğrultusunda içerik paylaşımcısından ilgili içeriğin silinmesi istenir. Silinmesi ve davanın sürdüğü süre içerisinde paylaşım yapılan bölüm erişime engellenmiş hâle getirilir.

Elbetteki suistimal yüzünden onlarca insanın bundan mağdur olmasını kimse istemez.

Şimdi mesajlarımı buraya tek tek alıntılamak istemiyorum ancak ifadelerimde doğrudan ismini ve titrini tamamiyle zikrettiğim bir şahsiyet var mı?

"Cb, Emine, Tayyip" ifadeleri bu isime ve kısaltmaya sahip yegane bir şahsiyet olduğunu ve bunların o şahsiyet üzerine tescillendiğini açıklıyor mu? Bu isimlerde milyonlarca insan var dünya üzerinde. Sıfat kısaltmasına gelince de çok başka bir şeye atıf olamaz mı? Kaldı ki rüyada görülmüş tamamiyle farazi bir kişilik üzerine bu konuşma.

Bu yüzden dava edilebilir miyim? Evet. Dava sürecinde sitenin ilgili bölümüne erişim engellenir mi? Evet. Davadan bir sonuç çıkar mı? Hakaretin yapıldığı kişi bizzat olay esnasında olay yerinde olsa ve üstü kapalı hakareti ispatlayacak donanıma sahip olsa belki evet ama aksini üzülerek söylüyorum ki hayır.

Peki, bu dava şikayet edenin tarafında olumsuz sonuçlandıktan sonra içeriğe erişimi engelleme yoluyla buradaki onca insanı, davanın birden fazla muhatabı varken bireysel husumeti sebebiyle şahsımı hedef alarak farazi çıkarımlarla hem yargıyı oyaladığı, hem kişisel özgürlüklerimi hedef alıp kısıtladığı için onu dava edebilir miyim? Evet. Bu davayı kazanma yüzdem onunkinden çok daha fazla. Mağdur olacak konunun diğer muhataplarının şikayetlerini katmıyorum bile.

Böyle bir sonuç ortaya çıktığı taktirde, bu süreçle zevkle uğraşacak kadar çok vaktim, donanımım ve her türlü hukuksal destek alabilecek bir çevrem var.

Emsal olarak size Ekşisozluk'te silinen 78 entry ile yıllarca kapalı duran Adnan Oktar başlığının yıllar sonra açılıp, Ekşisozluk'un Adnan Oktar'dan aldığı tazminatları örnek verebilirim. Burada hakaret diye tabir edilen ifade ettiğimiz şeylerden çok daha ağırları ilgili konuda mevcutken üstelik.
Ben bunları bugün bu konu yüzünden öğrenmedim.

Yıllardır yazın ortamları içinde hate speech yapıyor diye üzerimize saldırarak hate speech'in tanrısını yapan insanların içinde yazarak/yaşayarak öğrendim.

Bu sebepten hiçbir yere gitmeye niyetim yok. Konuya muhatap olan arkadaşlarımın hiçbiri İnşallah-Maaşallah arasında hamilelik geçiren insanlar değiller. Faydalı paylaşımlar yapmaya çalışıyoruz. Yapacağız da.

Bu konunun sonuna gelirsem, Facebook’la. Özel mesajla Facebook'a çağrı yapan arkadaşları gerektiği gibi uyardım zamanında bireysel olarak. Katılmadım, katılmayı da düşünmüyorum.

Lakiiiin Facebook üzerinden gruplar kurup, buradaki üyeleri ifadeleri üzerinden yönetime şikayet edip tamamen uzaklaştırılmadığımız taktirde yukarıda Kazen 'in de ifade ettiği gibi ben bilmem nerenin başkanıyım diyerek sahip olduğu kurumsal kimliğe dayananların, unvanlarıyla birilerini tehdit etmesinin hem bağlı bulunduğu kurumun adını lekeleyecek hem de bu platforma yapılan ciddi yasal yaptırımları olacak bir şantaj suçu olduğunun farkında mıdır acaba?

Umarım, farkındadır.

Kimseyle ifadelerini şikayet sebebi haline getirecek kişisel bir husumetim yok. Öyle bir sıkıntısı olan da, buradaki insanları rahatsız etmeden mesaj gönderme fasilitesini kullanabilir.

Buradaki herkes gibi tek derdim bebeğim.

O yüzden mesajımın alıntılanmasını ve daha fazla konu dışına çıkılmasını istemiyorum. Dünkü yaşanan tatsızlık yüzünden açıklama yapmak istedim sadece.

Ulaşamadığım I ikizcan2016 , nmine , asli2434 arkadaşlarım, umarım bunları okur ve en kısa zamanda geri dönüp annelik seruvenimize beraberce devam ederiz. Hepinizin güzel yüreği için teşekkürler.

Son düzenleme:

Bişey olmadı kuzum. Geçti, gitti. Arada bi' bebeğin kontrollerini söyle bari.

Biz bugün doktora giittiik. Bizim hergele 26,5 cm 530 gram olmuş. Semirmiş içeride adeta. Dr resmen sağlıklı beslenmeyi yasakladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…