2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Anladım canım yerini geldigimde inşallah gidiyim canım

Bişey olmadı kuzum. Geçti, gitti. Arada bi' bebeğin kontrollerini söyle bari.

Biz bugün doktora giittiik. Bizim hergele 26,5 cm 530 gram olmuş. Semirmiş içeride adeta. Dr resmen sağlıklı beslenmeyi yasakladı.
Maşallah subhanallah o nası boy o nası kilo öyle bu bebiş 2 hafta geride değil miydi bu nasıl bir depardır yarebbimm sağlığı sıhhati daim olsun canım, yarın da benim kontrolüm var darısı başıma artık. Tekrar hoşgeldin bu arada

13 haftaya kadar 7-9 gün arası gerideydi hep. 16'da 1 hafta ilerideydi. Şimdi tüm ölçümleri 23'ün içindeydi. Yüzünü yine göremedik. :/ Plasenta onundeymis. Içime dert oldu. Daha bir türlü yüzünü göremedik.

Amin kuzum. Inşallah. Güzel haberler getir.

Benimkinin de plesantası önünde inş bi sıkıntı çıkmaz da görürüz yüzünü yaa benim de artık renkli bi ultrason resmim olsun doya doya bakıyım bebişime geçen bi arkadaş burda yazmıştı sanırım bebeğin en iyi beslendiği plesanta önünde duranıymış. Seninki bu tezi fazlasıyla kanıtladı maşallah :) bakalım yarın bizimki neler yemiş görücez :)

Biz bugün doktora giittiik. Bizim hergele 26,5 cm 530 gram olmuş. Semirmiş içeride adeta. Dr resmen sağlıklı beslenmeyi yasakladı.
ohaa maşallahhh beaa naptın kızz senn tabeee yedi bebiş coconut sütlerini ananas sularını büyüdü gitti
biz 10 gün evvel gittiğimizde tam 20. haftanın başındaydık 470 gram dı kızceğizim yiriiim o kadar kusmaya ve ishale rağmen iyi gidiyor bebişim benim :)
bu hafta cumartesi yine kontrol var tamam kuzum öyle yaparım daha sık girmeye çalışcam

Ya bizim de 4d resmi var. Surat yok. Bu sefer video yaptı Dr. Geçen seferde görememiştik biz yine önündeydi. Umutsuzluk olmasın da. Inşallah görürsünüz. Zaten 21-23 arası 400-600 -/+21 gram da yanılma payı oluyormuş. Dr da söyledi önünde olunca besin akışı fazla oluyormuş. 28 haftanın sonunda 1 kilo civarı olmaları gerekiyormuş. Bir an önce dogsunlar derken kocaman oldular ya. Zaman çok hızlı geçiyor ya. Bu arada tekmeleri hissedemeyenler için kafa hareketleri daha önemliymiş. Hani böyle karnımızın bir yeri sertleşiyor ya. O kafası ya da poposu yani bebek hareket ediyor demekmiş. Yerim ben onları ya.

Bugün detaylı ultrasonumuz vardı canım. hem o doktora hem kendi doktoruma sordum çok normal olabilir dedi. Sadece solda ama dedim sorun değil iki tarafta olması gerekmiyor dedi. Çok şükür.

maşallah bebişine canım benim =) bizde 1 aydır görmüyoruz bakalım bizimki kaç oldu bu arada benimde gögsümden sıvı geliyo ya seninki gibi

Ananas yasak artık bana. Kız seninki de önden gidiyor ya. Aşağı yukarı benim şu zamana denk işte senin gittiğin zaman. Sat'a göre 20+1'iz şu an. Kuzum kusma için soya sütünü denesene ya da evde yulaf sütü yap. Soyadan fayda gördüm ben yanma konusunda. Tez zamanda geçer umarım. Şu an yediğim tekmeler yüzünden kg'lara ulaştıklarındaki tekmeleri düşünemiyorum yalnız.

bende hissediyorum tekmeleri nasıl hoşuma gidiyor iyi olduğunu bilmek sabahları top gibi oluyor ya sağa kapanıyor tamamiyle yada göbek deliğimi şişiriyor :))
kusmalar geçti çok şükür canım gecen hafta ishalle uğraştım oda geçti şükür maşallah bebişlerimize o zaman

maşallah bebişine canım benim =) bizde 1 aydır görmüyoruz bakalım bizimki kaç oldu bu arada benimde gögsümden sıvı geliyo ya seninki gibi

Hindistan cevizi tükettin mi kuzum hiç? Onun gibi bazı besinler erken süt üretimine sebep olabiliyormuş. Benim de epeydir geliyor. Bazı annelerde olur, beslenmedendir. Genetiktir demişti önceden doktor. Annem bizi hiç emzirememiş, sütü gelmemiş doğru düzgün.

Takviminin altında da 470 yazıyor kiloda. Tesadüfe bak. Bizimkinin de 22+3 çıktı tüm toplamı ölçülerinin.

Hah işte o top gibi toplanması kafasını, vücudunu cevirdigindenmis. Kasılıyor diyoruz ya biz. Vur anana kız. Senin sesine de tepki verir o şimdi tekme olarak.

Bizimkinin tekmeleri çıkacağı yere doğru çalıştığı için. :/ Karnıma hiç vurmadı daha.
Nasip olursa vuracağı yeri öğrenince çok mutlu olacağım ben de.

Canım ben hissediyorum az çok dün hissettim mesela da babası ben niye hissedemiyorum az daha kuvvetli vursun modunda :)
@buğza melinayı gıcıklara eklemişmiydin şuna bak ya ne göbek var ne birşey. Senle haftalarımız yakın ama ben henüz bebeği hiç hissetmiyorum ama ben normalde de göbekli biriyim belki ondandır. Ama gece yatınca elle karnıma bastırınca kalbinin attığını eşimde bende hissediyoruz.

Rica ederim cnm neden almıyırsun ki ben başladım şimdiden tutamıyorum kendimi her hafta bişiler alıyoruz çok keyifli tav
Biz ilk öğrendik bebeği hemen gittik birşeyler aldık hala da alıyoruz duramıyoruz.

Banada vermemişti son gittiğimde previt positive diye multivitamin sanırım içinde birçok vitamin olan bir ilaç verdi. 5-6 gündür içiyorum ama hamilelikte hiç etmediğim istifrayı ilaç sayesinde ettim. Midemi bulandırıyor bir gün içmedim bugün içtim yine istifra ettirdi bende içmem artık doktora söylerim gidince. Dün tahlil için devlet hastanesine gittim oradaki doktor demir vardır içinde o yapar bulantı dedi.

Slm kızlar ben de giremedim iki gündür baya ilerlemiş konular hiç dağıtmayayım ama umarım her zaman güzel neşeli ve faydalı devam ederiz
Benim bebiş geçen haftaki detaylı ultrasonda kısa ve zayıf mı çıktı acaba ya 22.6 cm boy 391 gramdı.. doktora sordum hiç takılma o değerlere dedi ama sizinkileri duyunca dert oldu içime şimdi

Ah bu analar ... Kuzum sakın başkasıyla kıyaslama saglıklıyla Allahın izniyle sıkıntı olmaz . Ama yinede protein agırlıklı beslen . bak cordi anamas ve hindistan cevizi yemiş . aklına takılıosa biraz böyle beslenebilirsin

cordeliac canım hoşgeldinn benimki 410 grmdı maşallahh seninkine . Böle giderse dogar dogmaz okula yollarsın masmaviyim canım Esra keskine gidiorum

Eşime de söyleyince telefonda verdiği tepki "Aşkım sen inek değilsin, buzağılamıyorsun. Normal kiloda bi' çocuk doğur. " oldu. Baytarın benzetmesi de bu kadar oluyor.

Baba da ana da kilolu doğmuş. Çocuğu fit tutacağım bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…