2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
hey yarabbim ya şimdiden bi diyete sok bari anca zayıflar canım benim maşallahh erkek ya adamım çok boğazlı

Hiç takılma ona Aysel. Bizzat çok yakın bir arkadaşım doğuracağı gün gözümün önünde usg'ye girdi. Dr. bu çocuğun gelişimi geri 2.800 gram boyu da 47 cm diye kızı perişan etti. Çocuk doğdu 3,600 gram. 52 cm. Başka bi' tanıdığımı da bebek iri diye sezaryene almışlar, çocuk 3.300 gram doğmuş. Usg yanılıyor yani. Zaten o ölçümler, kemiklerden hesaplanıp söyleniyor. Mouse imlecinin ölçme payı bir mm kaysa fark ediyor. Dert etme. Dr'un haklı.

Özel orta doğu hastanesinde ki Esra Aktepe keskin dimi. Ya geçen gittiğimde sekreteri fena azarlardı ben tırstım o kadından
canım çünkü orda ki personelden çektiğimi kimseden çekmedim. Yeni bi hastane doktor kadrosu harika sekreterler berbat . Kadın yine sabır gösterio . geçen gittiğimde personel yüzünden sıkıntı yaşadım kadın napacagını şaşırdı ama yine esra hoca çözümledi yani o olmasa bi dk durmucam hastanede sert olduguna bakma dünya tatlısı

Günaydın sizi gobekliler

Kalkin bi tartilin bakalim. Kim kac lokma yemis, kime yaramis kime yaramamis yedikleri görelim.

Kilo güncelleme acilis benden

69.4》》》》》 73.0

+3.6 kg 19.hafta biter

Bugün 20. Haftama girdim bende

65》》》》63
-2yle devam

Ananas açılmayı artırıyormuş erken doğuma sebeb oluyor diye yemeyi bıraktım ama Hindistan cevizi deneyeyim evet . muz ve kaşar büyütüyor dediler ben baya severim yerim onları aslında ama minnak mı olcak benim gibi bilmiyorum zaten genlerimizde yok uzun boy ve irilik. Doğru söylüyorsun inşallah saglıklı olsun sapa sağlam olsun da büyür inşallah

Yok canım ya normal besleniyorum hiç onlardan yemedim ama gece kıyafetim islanıyo bazen ya inşallah dogduktan sonrada böyle güzel sütümüz olur çok dua ediyorum sütüm olsun diye ondan mı erken geldi nedir =))

Vaşşş maşallah oğluşa... tatbik olacak sanki seninki.Ananas neden yasak artık? cordi bende dün bide devlet hastanesine gideyim bu doktorlar hiç tahlil filan istemiyor dedim. Gittim tabi devlet olunca ne bebeği görebildim doğru düzgün ne bişi. . Ama tahlil filan verdim. Ya boy kiloda demediler bende unuttum sormayı suyu iyi sağlıklı görünüyor filan dediler bir hafta da ileride görünüyor dediler ama şimdiye kadar hep haftasında gidiyordu. En son 15 gün filan önce kendi doktorum yine haftasına uyumlu demişti. Acaba ultrason makinasından mi bu fark yada bende mi ananasa bağlasam bilemedim merakta ettim.
Bencede doktorunuz haklı sonuçta her insanın boyu kilosu farklı oluyor kimisi minyon kimisi iri oluyor bebeklerinde anne karnında aynı olmaması normaldir. Tabi genetik etkili.

Ayy biraz takılmıştım ama haklısın benim de arkadaşlarımın başından hep öyle şeyler geçti 4 kilonun üzerinde diyip sezeryana alıp Bebek 2.800 doğdu yada çok zayıf çok minik dediler 3.200 51 cm doğdu .. Ben en iyisi olumlu şeyler düşüneyim şükredeyim sağlıklı gelsin inşallah kuzular

Yok canım ya normal besleniyorum hiç onlardan yemedim ama gece kıyafetim islanıyo bazen ya inşallah dogduktan sonrada böyle güzel sütümüz olur çok dua ediyorum sütüm olsun diye ondan mı erken geldi nedir =))

Sütyeni çıkartma. Ben de öyleydim. Sutyensiz dolaşınca fış fış. :/ Yercekimi süt kanallarını uyariyormus. Uyurken bile çıkartmıyorum artık.

Moral ve psikoloji de önemli zaten. Bugün markette aptamil standinda 2 yaşa kadar emzirin tarzı bir şey yazıyordu. Önceden ilk aydı sloganları. Ey sosyal medya anneleri #ozgurceemzirin trendiyle nelere kadir oldunuz dedim içimden.

Evet ya bizim de genlerimizde yok ben de eşimde uzun sayılmayız ve zayıfız bize benzicek tabi bebiş de ama işte bi an öyle düşünceler geliyor aklıma olumlu düşüneyim olumlu olsun

Hasta işi bittikten sonra geri mi girmiş odaya pat diye ne olmuşsa oyle birşeyden bahsediyordu sekretere kızdı kendide söylendi baya bu ne terbiyesizlik filan diye. Tırstım kadından bende. Esra hanımın muayene ücreti farklımı peki o doç. sanırım. Gündür hanımla ilgili güler yüzlü ama emin olamıyorum nedense önceki doktorumuz daha çok beğeniyorum biz sanki dün eşimde aynı şeyi dedi. Önce Sincan koruya gidiyorduk.

Südyen taktıgımdada geliyo ama deneyim bakalım belki biraz faydası olur

masmaviyim canım ben ara ara hissediyorum uzanınca genelde geceleri.

Ama eşim elini koysa anlamaz çok hafif çünkü.

Göbişimi de birden büyütür belki zaman :)

Cordi hoşgeldin :) cihan nasıl tombiş :)

Ben magnezyuma başladım kasılmalar yüzünden. Benim bebek aşağıda. Eşi değil bizzat kendisi. Erken doğum riskim var. Ananası doktorlar bebek için tavsiye ediyor evet. asli2434 'ün de benim doktorum da en iyi kilo aldıran besin demişti. Tropik meyveler mineral açısından zengin olduğu için kordon kireclenmesinin önüne geçtiğinden bebeğe giden besinin hacmi artıyor. Bebeğin fazla agirlasmasini istemiyor doktor bu sebepten. Bu gibi durumdaki annelerde bilimsel bir veri olmasa da doğumu hızlandırmasın diye önlem amaçlı tüketilmiyor.

Ben tahlillerimin hepsini alternatif olmadığı için üniversiteye yaptırıyorum. Gidip kendim istiyorum, bunu bunu yapın diye dr'umun yönlendirmesiyle. Bir kere usg'ye girdim. Ölçüm farkı yoktu bariz. Hattâ 2 gün falan ilerideydi ama dediğin gibi eski tip cihazları hep. Tık tık bakıp geçiyorlar, teferruata girmiyorlar. Bu gittiğim doktorum usg görüntüleme sistemlerinde en ileri düzey teknoloji cihazın GE Voluson olduğunu söylemişti.
Tabiî dr'un kabiliyeti de önemli. Üniversitedeki Mindray diye bir şey. Bilmiyorum devlettekilerin hepsi aynı marka mıdır. Sadece radyolojinin kullandığı bu Voluson cihazdandı üniversitede. Bebek ileri atmıştır muhtemelen. Benimki de 16'dan sonra ilerlemeye başladı çünkü.

Evet canım bendim onu yazan. Benimki de önünde duruyo ve bebeğimin gelişimi çok şükür hep önde gidiyordu. Yarın kontrolüm var bakalım bizimki de büyümüş mü göreceğiz inşallah.
cordeliac maaşallah bebişine canım.

Sen yüzünü gorebildin mi hiç Calimero? Bi' kerecik sırtını doneydi goreydim diyorum. Evet, benim dr'um da aynısını söyledi. Bebekle aynı agirliktaymis hattâ plasenta.

ahlas öncelikle çok çok geçmiş olsun. Durumunu öğrendikten sonra bu konuda bişeyler yazmaya ancak cesaret edebiliyorum kusura bakma. Çok üzücü bir durum. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Forumun başından beri güzel anılarımızı paylaşıyoruz geçmişe dönüp can sıkıcı olayları paylaşıp kimseyi üzmek istemediğimden bahsetmemiştim. Ancak şimdi sana ve senin gibilere umut olurum belki diye yazmak istedim. Ben de daha önce bu pıhtılaşma yüzünden iki kez düşük bir de kimyasal gebelik yaşadım. Dördüncü gebeliğimde çok şükür iğneler sayedesinde anne olmaya bu kadar yaklaştım. O sebeple acını çok iyi anlayabiliyorum. Ama bu şekilde sağlıkla bebeğine kavuşan çok anne olduğunu biliyorum. Allah benim gibi anne olmak için kalbi heyecanla çarpan tüm annelerin evlatlarını korusun. Senin de kızına sağlıklı uzun ömür nasip etsin ve zamanı geldiğinde hayırlısıyla kardes nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
İyiyim tatlım hem de bomba gibiyim :)

Az aksiyon azcik tembellik yuvarlanıp gidiyoruz işte. Kan ilacına başladığından beri iki haftadır kilo aldım ama yuruyusu temposunu ve vitesini yükselterek önüne geçtim birkaç gündür.

Sen nasılsın neler yapion? İzne çık da iki lafın belini kiralim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…