- 14 Mart 2016
- 496
- 728
- 33
- 39
hey yarabbim ya
Eşime de söyleyince telefonda verdiği tepki "Aşkım sen inek değilsin, buzağılamıyorsun. Normal kiloda bi' çocuk doğur. " oldu. Baytarın benzetmesi de bu kadar oluyor.
Baba da ana da kilolu doğmuş. Çocuğu fit tutacağım bundan sonra.
Slm kızlar ben de giremedim iki gündür baya ilerlemiş konular hiç dağıtmayayım ama umarım her zaman güzel neşeli ve faydalı devam ederiz
Benim bebiş geçen haftaki detaylı ultrasonda kısa ve zayıf mı çıktı acaba ya 22.6 cm boy 391 gramdı.. doktora sordum hiç takılma o değerlere dedi ama sizinkileri duyunca dert oldu içime şimdi
canım çünkü orda ki personelden çektiğimi kimseden çekmedim. Yeni bi hastane doktor kadrosu harika sekreterler berbat . Kadın yine sabır gösterio . geçen gittiğimde personel yüzünden sıkıntı yaşadım kadın napacagını şaşırdı ama yine esra hoca çözümledi yani o olmasa bi dk durmucam hastanede sert olduguna bakma dünya tatlısıÖzel orta doğu hastanesinde ki Esra Aktepe keskin dimi. Ya geçen gittiğimde sekreteri fena azarlardı ben tırstım o kadından
Günaydın sizi gobekliler
Kalkin bi tartilin bakalim. Kim kac lokma yemis, kime yaramis kime yaramamis yedikleri görelim.
Kilo güncelleme acilis benden
69.4》》》》》 73.0
+3.6 kg 19.hafta biter
Ananas açılmayı artırıyormuş erken doğuma sebeb oluyor diye yemeyi bıraktım ama Hindistan cevizi deneyeyim evet . muz ve kaşar büyütüyor dediler ben baya severim yerim onları aslında ama minnak mı olcak benim gibi bilmiyorum zaten genlerimizde yok uzun boy ve irilik. Doğru söylüyorsun inşallah saglıklı olsun sapa sağlam olsun da büyür inşallahAh bu analar ... Kuzum sakın başkasıyla kıyaslama saglıklıyla Allahın izniyle sıkıntı olmaz . Ama yinede protein agırlıklı beslen . bak cordi anamas ve hindistan cevizi yemiş . aklına takılıosa biraz böyle beslenebilirsin
Hindistan cevizi tükettin mi kuzum hiç? Onun gibi bazı besinler erken süt üretimine sebep olabiliyormuş. Benim de epeydir geliyor. Bazı annelerde olur, beslenmedendir. Genetiktir demişti önceden doktor. Annem bizi hiç emzirememiş, sütü gelmemiş doğru düzgün.
Vaşşş maşallah oğluşa... tatbik olacak sanki seninki.Ananas neden yasak artık? cordi bende dün bide devlet hastanesine gideyim bu doktorlar hiç tahlil filan istemiyor dedim. Gittim tabi devlet olunca ne bebeği görebildim doğru düzgün ne bişi. . Ama tahlil filan verdim. Ya boy kiloda demediler bende unuttum sormayı suyu iyi sağlıklı görünüyor filan dediler bir hafta da ileride görünüyor dediler ama şimdiye kadar hep haftasında gidiyordu. En son 15 gün filan önce kendi doktorum yine haftasına uyumlu demişti. Acaba ultrason makinasından mi bu fark yada bende mi ananasa bağlasam bilemedim merakta ettim.Ananas yasak artık bana. Kız seninki de önden gidiyor ya. Aşağı yukarı benim şu zamana denk işte senin gittiğin zaman. Sat'a göre 20+1'iz şu an. Kuzum kusma için soya sütünü denesene ya da evde yulaf sütü yap. Soyadan fayda gördüm ben yanma konusunda. Tez zamanda geçer umarım. Şu an yediğim tekmeler yüzünden kg'lara ulaştıklarındaki tekmeleri düşünemiyorum yalnız.
Bencede doktorunuz haklı sonuçta her insanın boyu kilosu farklı oluyor kimisi minyon kimisi iri oluyor bebeklerinde anne karnında aynı olmaması normaldir. Tabi genetik etkili.Slm kızlar ben de giremedim iki gündür baya ilerlemiş konular hiç dağıtmayayım ama umarım her zaman güzel neşeli ve faydalı devam ederiz
Benim bebiş geçen haftaki detaylı ultrasonda kısa ve zayıf mı çıktı acaba ya 22.6 cm boy 391 gramdı.. doktora sordum hiç takılma o değerlere dedi ama sizinkileri duyunca dert oldu içime şimdi
Ayy biraz takılmıştım ama haklısın benim de arkadaşlarımın başından hep öyle şeyler geçti 4 kilonun üzerinde diyip sezeryana alıp Bebek 2.800 doğdu yada çok zayıf çok minik dediler 3.200 51 cm doğdu .. Ben en iyisi olumlu şeyler düşüneyim şükredeyim sağlıklı gelsin inşallah kuzularHiç takılma ona Aysel. Bizzat çok yakın bir arkadaşım doğuracağı gün gözümün önünde usg'ye girdi. Dr. bu çocuğun gelişimi geri 2.800 gram boyu da 47 cm diye kızı perişan etti. Çocuk doğdu 3,600 gram. 52 cm. Başka bi' tanıdığımı da bebek iri diye sezaryene almışlar, çocuk 3.300 gram doğmuş. Usg yanılıyor yani. Zaten o ölçümler, kemiklerden hesaplanıp söyleniyor. Mouse imlecinin ölçme payı bir mm kaysa fark ediyor. Dert etme. Dr'un haklı.
Yok canım ya normal besleniyorum hiç onlardan yemedim ama gece kıyafetim islanıyo bazen ya inşallah dogduktan sonrada böyle güzel sütümüz olur çok dua ediyorum sütüm olsun diye ondan mı erken geldi nedir =))
Evet ya bizim de genlerimizde yok ben de eşimde uzun sayılmayız ve zayıfız bize benzicek tabi bebiş de ama işte bi an öyle düşünceler geliyor aklıma olumlu düşüneyim olumlu olsunVaşşş maşallah oğluşa... tatbik olacak sanki seninki.Ananas neden yasak artık? cordi bende dün bide devlet hastanesine gideyim bu doktorlar hiç tahlil filan istemiyor dedim. Gittim tabi devlet olunca ne bebeği görebildim doğru düzgün ne bişi. . Ama tahlil filan verdim. Ya boy kiloda demediler bende unuttum sormayı suyu iyi sağlıklı görünüyor filan dediler bir hafta da ileride görünüyor dediler ama şimdiye kadar hep haftasında gidiyordu. En son 15 gün filan önce kendi doktorum yine haftasına uyumlu demişti. Acaba ultrason makinasından mi bu fark yada bende mi ananasa bağlasam bilemedim merakta ettim.
Bencede doktorunuz haklı sonuçta her insanın boyu kilosu farklı oluyor kimisi minyon kimisi iri oluyor bebeklerinde anne karnında aynı olmaması normaldir. Tabi genetik etkili.
Hasta işi bittikten sonra geri mi girmiş odaya pat diye ne olmuşsa oyle birşeyden bahsediyordu sekretere kızdı kendide söylendi baya bu ne terbiyesizlik filan diye. Tırstım kadından bende. Esra hanımın muayene ücreti farklımı peki o doç. sanırım. Gündür hanımla ilgili güler yüzlü ama emin olamıyorum nedense önceki doktorumuz daha çok beğeniyorum biz sanki dün eşimde aynı şeyi dedi. Önce Sincan koruya gidiyorduk.canım çünkü orda ki personelden çektiğimi kimseden çekmedim. Yeni bi hastane doktor kadrosu harika sekreterler berbat . Kadın yine sabır gösterio . geçen gittiğimde personel yüzünden sıkıntı yaşadım kadın napacagını şaşırdı ama yine esra hoca çözümledi yani o olmasa bi dk durmucam hastanede sert olduguna bakma dünya tatlısı
Sütyeni çıkartma. Ben de öyleydim. Sutyensiz dolaşınca fış fış. :/ Yercekimi süt kanallarını uyariyormus. Uyurken bile çıkartmıyorum artık.
Moral ve psikoloji de önemli zaten. Bugün markette aptamil standinda 2 yaşa kadar emzirin tarzı bir şey yazıyordu. Önceden ilk aydı sloganları. Ey sosyal medya anneleri #ozgurceemzirin trendiyle nelere kadir oldunuz dedim içimden.
Takviminin altında da 470 yazıyor kiloda. Tesadüfe bak.Bizimkinin de 22+3 çıktı tüm toplamı ölçülerinin.
Hah işte o top gibi toplanması kafasını, vücudunu cevirdigindenmis. Kasılıyor diyoruz ya biz.Vur anana kız. Senin sesine de tepki verir o şimdi tekme olarak.
Bizimkinin tekmeleri çıkacağı yere doğru çalıştığı için. :/ Karnıma hiç vurmadı daha.
Nasip olursa vuracağı yeri öğrenince çok mutlu olacağım ben de.
Vaşşş maşallah oğluşa... tatbik olacak sanki seninki.Ananas neden yasak artık? cordi bende dün bide devlet hastanesine gideyim bu doktorlar hiç tahlil filan istemiyor dedim. Gittim tabi devlet olunca ne bebeği görebildim doğru düzgün ne bişi. . Ama tahlil filan verdim. Ya boy kiloda demediler bende unuttum sormayı suyu iyi sağlıklı görünüyor filan dediler bir hafta da ileride görünüyor dediler ama şimdiye kadar hep haftasında gidiyordu. En son 15 gün filan önce kendi doktorum yine haftasına uyumlu demişti. Acaba ultrason makinasından mi bu fark yada bende mi ananasa bağlasam bilemedim merakta ettim.
Evet canım bendim onu yazan. Benimki de önünde duruyo ve bebeğimin gelişimi çok şükür hep önde gidiyordu. Yarın kontrolüm var bakalım bizimki de büyümüş mü göreceğiz inşallah.Benimkinin de plesantası önünde inş bi sıkıntı çıkmaz da görürüz yüzünü yaa benim de artık renkli bi ultrason resmim olsun doya doya bakıyım bebişimegeçen bi arkadaş burda yazmıştı sanırım bebeğin en iyi beslendiği plesanta önünde duranıymış. Seninki bu tezi fazlasıyla kanıtladı maşallah :) bakalım yarın bizimki neler yemiş görücez :)
Evet canım bendim onu yazan. Benimki de önünde duruyo ve bebeğimin gelişimi çok şükür hep önde gidiyordu. Yarın kontrolüm var bakalım bizimki de büyümüş mü göreceğiz inşallah.
cordeliac maaşallah bebişine canım.
İyiyim tatlım hem de bomba gibiyim :)merhaba kızlar nasılsınız bende uzun zamandır giremiyorum bir hafta olmuştur herhalde artık merak ettim sizleri özellikle cordi yicordeliac nasılsın tatlımm? neler olmuş burda böyle yaa
B bugza kuzum sen iyimisin?
sonra ne okurum nasıl üzüldümahlas Allah sabır versin canım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum hele herşeyin normal doğum gibi olmasın Rabbim bidaha yaşatmasin kimseye yaşatmasın bu acıyı.
yaa bende başından beri burdayım katılmak da istiyorum sohbetlere ama inanın artık çok yoruluyorum işe git gel evde yemek vs zor atıyorum kendimi yatağa. ama bir ayım kaldı sonra evdeyim inşallah ve daha çok katılacağım sohbetlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?