Evet canım biz çok net olmasa da yüzünü görebildik.Sen yüzünü gorebildin mi hiç Calimero? Bi' kerecik sırtını doneydi goreydim diyorum.Evet, benim dr'um da aynısını söyledi. Bebekle aynı agirliktaymis hattâ plasenta.
Bu özel orta doğu hastanesi tam olarak nerde acaba? yakınsa ben de gidebilirim memnun kalan baya var çünküÖzel orta doğu hastanesinde ki Esra Aktepe keskin dimi. Ya geçen gittiğimde sekreteri fena azarlardı ben tırstım o kadından
Evet canım biz çok net olmasa da yüzünü görebildik.
Yine yeniden@Mune öncelikle konu dışına çıkmaması, süregelen gebelikle alakalı diyalogların etkilenmemesi için Kazen’le telefonla irtibat kurup izin alarak yazıyorum tüm bunları. Hassasiyetlerinizden dolayı sizi anlıyor ve anlayışınız için teşekkür ediyorum.
Her şeyden önceahlas yasının üzerine tüm bu yaşananlardan ötürü kendi payıma binlerce kez özür diliyorum. Burada hiç bireysel olarak tanımasam da herhangi birimizin melek olmuş evlatlarına, kendi evladım kadar üzülüyorum. Dün birkaç arkadaşımızla seni üzmemek adına kendimizle alakalı yazmama kararı almıştık o gün için. Ardından bunlar yaşandı.Tüm kalbimle çok üzgünüm. Bunlar olurken aklımdan hiç çıkmadın. Bizleri affet.
Şunu belirteyim uzun olacak... Ne B bugza 'nın ne de tanıdığım diğer annelerin herhangi bir yere gitmeye niyeti yok. Ufacık bir cezayla yahut ikazla paylaşımı bırakacak insanlar değiliz biz.
Arkadaşlarımın dünkü tepkisi siyasi bir sebepten banlanmış olmamdan ziyade, olayın benden başka muhattapları olduğu hâlde sadece benim ceza almış olmam yüzündendi. Hak verirsiniz ki, bu o durum için gayet doğal bir tepki. Ben bunu tek başıma yapmadım, sonuçlarına arkadaşlarım tepki gösterip ceza alana kadar tek başıma maruz kaldım.
Doğrudan şikayet edilen ben olduğum için yönetim kurallar gereği yaptırımı bana uyguladı.
Ben isterdim ki, konudan uyarı olmasın. Hamilelik hâli, beynini hormonlarını geçirmiş bu insanlar konuya müdahil olmasın. Olayların bu noktaya gelmiş olması planlanan ve herhangi birimizin tasarrufunda olan bir şey değil bilakis hassasiyetleri yüzündendir.
Açıkçası bu noktaya gelmiş olmasa banlanmak umurumda bile olmazdı.
Yönetim görevi gereği alenen gerekli uyarı ve cezalandırmayı yaptı. Yasaları uygulamadaki hassasiyetlerini anlıyorum tekrarla.
Yıllardır benzeri platformların altında da üzerinde de yazdım. Sözlükler, fanzinler, forumlar... Bunu açıklamamdaki sebebe gelirsek bir içerik paylaşımı yapılan yerlerde yapılan paylaşımlardan tamamiyle içeriğin sahibi sorumludur. Gerek yönetim, gerekse kullanıcılar olarak "doğrudan atıf " ile "üstü kapalı ima" yoluyla hakaret ve alaylama arasındaki farkı bilirsiniz muhakkak. Birincisinde yaptırım ve ceza kesindir muhakkak. Yani ben burada "Profesör Dr. X iğrenç bir yaratıktır. Balkabağına kaş göz çizsem ondan güzel olur. " desem bu X'in kişilik haklarına doğrudan hakaret olur. Ben şikayete dayalı yargılama sonucunda gereken cezayı alırım. Mahkeme kararı doğrultusunda içerik paylaşımcısından ilgili içeriğin silinmesi istenir. Silinmesi ve davanın sürdüğü süre içerisinde paylaşım yapılan bölüm erişime engellenmiş hâle getirilir.
Elbetteki suistimal yüzünden onlarca insanın bundan mağdur olmasını kimse istemez.
Şimdi mesajlarımı buraya tek tek alıntılamak istemiyorum ancak ifadelerimde doğrudan ismini ve titrini tamamiyle zikrettiğim bir şahsiyet var mı?
"Cb, Emine, Tayyip" ifadeleri bu isime ve kısaltmaya sahip yegane bir şahsiyet olduğunu ve bunların o şahsiyet üzerine tescillendiğini açıklıyor mu? Bu isimlerde milyonlarca insan var dünya üzerinde. Sıfat kısaltmasına gelince de çok başka bir şeye atıf olamaz mı? Kaldı ki rüyada görülmüş tamamiyle farazi bir kişilik üzerine bu konuşma.
Bu yüzden dava edilebilir miyim? Evet. Dava sürecinde sitenin ilgili bölümüne erişim engellenir mi? Evet. Davadan bir sonuç çıkar mı? Hakaretin yapıldığı kişi bizzat olay esnasında olay yerinde olsa ve üstü kapalı hakareti ispatlayacak donanıma sahip olsa belki evet ama aksini üzülerek söylüyorum ki hayır.
Peki, bu dava şikayet edenin tarafında olumsuz sonuçlandıktan sonra içeriğe erişimi engelleme yoluyla buradaki onca insanı, davanın birden fazla muhatabı varken bireysel husumeti sebebiyle şahsımı hedef alarak farazi çıkarımlarla hem yargıyı oyaladığı, hem kişisel özgürlüklerimi hedef alıp kısıtladığı için onu dava edebilir miyim? Evet. Bu davayı kazanma yüzdem onunkinden çok daha fazla. Mağdur olacak konunun diğer muhataplarının şikayetlerini katmıyorum bile.
Böyle bir sonuç ortaya çıktığı taktirde, bu süreçle zevkle uğraşacak kadar çok vaktim, donanımım ve her türlü hukuksal destek alabilecek bir çevrem var.
Emsal olarak size Ekşisozluk'te silinen 78 entry ile yıllarca kapalı duran Adnan Oktar başlığının yıllar sonra açılıp, Ekşisozluk'un Adnan Oktar'dan aldığı tazminatları örnek verebilirim. Burada hakaret diye tabir edilen ifade ettiğimiz şeylerden çok daha ağırları ilgili konuda mevcutken üstelik.
Ben bunları bugün bu konu yüzünden öğrenmedim.
Yıllardır yazın ortamları içinde hate speech yapıyor diye üzerimize saldırarak hate speech'in tanrısını yapan insanların içinde yazarak/yaşayarak öğrendim.
Bu sebepten hiçbir yere gitmeye niyetim yok. Konuya muhatap olan arkadaşlarımın hiçbiri İnşallah-Maaşallah arasında hamilelik geçiren insanlar değiller. Faydalı paylaşımlar yapmaya çalışıyoruz. Yapacağız da.
Bu konunun sonuna gelirsem, Facebook’la. Özel mesajla Facebook'a çağrı yapan arkadaşları gerektiği gibi uyardım zamanında bireysel olarak. Katılmadım, katılmayı da düşünmüyorum.
Lakiiiin Facebook üzerinden gruplar kurup, buradaki üyeleri ifadeleri üzerinden yönetime şikayet edip tamamen uzaklaştırılmadığımız taktirde yukarıda @Kazen'in de ifade ettiği gibi ben bilmem nerenin başkanıyım diyerek sahip olduğu kurumsal kimliğe dayananların, unvanlarıyla birilerini tehdit etmesinin hem bağlı bulunduğu kurumun adını lekeleyecek hem de bu platforma yapılan ciddi yasal yaptırımları olacak bir şantaj suçu olduğunun farkında mıdır acaba?
Umarım, farkındadır.
Kimseyle ifadelerini şikayet sebebi haline getirecek kişisel bir husumetim yok. Öyle bir sıkıntısı olan da, buradaki insanları rahatsız etmeden mesaj gönderme fasilitesini kullanabilir.
Buradaki herkes gibi tek derdim bebeğim.
O yüzden mesajımın alıntılanmasını ve daha fazla konu dışına çıkılmasını istemiyorum. Dünkü yaşanan tatsızlık yüzünden açıklama yapmak istedim sadece.
Ulaşamadığım @ikizcan2016,nmine , @asli2434 arkadaşlarım, umarım bunları okur ve en kısa zamanda geri dönüp annelik seruvenimize beraberce devam ederiz. Hepinizin güzel yüreği için teşekkürler.
ahlas canım arkadaşım
Daha iyisindir umarım. Dün senin adını paylaşmaya ve kendi yaşadıklarımı yeniden yaşamaya çalışırken sana yansittiklarimiz için yeniden ozur dilerim kendi adıma.cordeliac da yazdı zaten yukarıda. Biz hep buradayız ne zaman iki geyik yapayım dur bi kafam değilsin desen ses ver yeter.her turlu eğlence var :))
Biz de öyle koltuğun altından burnunun ucunu gösteren kedi gibi görebildik çok az. Bu sefer neredeyse hiç. Önceden bacaklarını açmazdı. Çocuğum edepli olacak diye severdim. Şimdi usg açılır açılmaz münasebetsiz yerlerini sergiliyor bol bol edepsiz.Ikidir dr. alay ediyor bu yüzden.
Supriissi kaçmasın solememmmNe gibi eğlenceler mesela?
Yine yeniden
Kızlar bencordeliac kadar laf salatası yapamicam :)))
Ama burdayım ve sınıf başkanlığına devam ediyorum haberiniz olsun.
Kilosunu soylemeyenler var hala!!!!!yarın kara listeyi acikliyorum ak koyun kara koyun ortaya çıksın
Kilo oscarlarini vericem haberiniz olaaaa!!!
Ekledim eklemem mi. Listedeki ilk gıcık yazılan@buğza melinayı gıcıklara eklemişmiydin şuna bak ya ne göbek var ne birşey. Senle haftalarımız yakın ama ben henüz bebeği hiç hissetmiyorum ama ben normalde de göbekli biriyim belki ondandır. Ama gece yatınca elle karnıma bastırınca kalbinin attığını eşimde bende hissediyoruz.
Biz ilk öğrendik bebeği hemen gittik birşeyler aldık hala da alıyoruz duramıyoruz.
Banada vermemişti son gittiğimde previt positive diye multivitamin sanırım içinde birçok vitamin olan bir ilaç verdi. 5-6 gündür içiyorum ama hamilelikte hiç etmediğim istifrayı ilaç sayesinde ettim. Midemi bulandırıyor bir gün içmedim bugün içtim yine istifra ettirdi bende içmem artık doktora söylerim gidince. Dün tahlil için devlet hastanesine gittim oradaki doktor demir vardır içinde o yapar bulantı dedi.
Bizim kız ultrasonda o kadar hareketli ki anlatamam fır dönüyor takla atıyor kafası bir sağa bir sola geçiyor çok komik suda ki balık gibi mübarek ben hala nasıl hissedemiyorum ona şaşırıyorum..masmaviyim canım ben ara ara hissediyorum uzanınca genelde geceleri.
Ama eşim elini koysa anlamaz çok hafif çünkü.
Göbişimi de birden büyütür belki zaman :)
Yine yeniden
Kızlar bencordeliac kadar laf salatası yapamicam :)))
Ama burdayım ve sınıf başkanlığına devam ediyorum haberiniz olsun.
Kilosunu soylemeyenler var hala!!!!!yarın kara listeyi acikliyorum ak koyun kara koyun ortaya çıksın
Kilo oscarlarini vericem haberiniz olaaaa!!!
Zayıflamışsin bacım hayırdır :)))) ananas yemeyi bıraktın galiba :))))Deminden beri bunu yazacağım. Gevezelik yapmaktan erteliyorum. Muayenede tartıldım bugün. 63.8'im gün itibariyle.
Ekledim eklemem mi. Listedeki ilk gıcık yazılansarra13 dır. Bugün de bi resim koymuş hamileyim diye. Sahtecilik ten içeri alçaklar yakında ben diyeyim :)))
Aynı bizimki :)Biz de öyle koltuğun altından burnunun ucunu gösteren kedi gibi görebildik çok az. Bu sefer neredeyse hiç. Önceden bacaklarını açmazdı. Çocuğum edepli olacak diye severdim. Şimdi usg açılır açılmaz münasebetsiz yerlerini sergiliyor bol bol edepsiz.Ikidir dr. alay ediyor bu yüzden.
S SweetNovember30 sweetim benim sen ses işte ben kulaklarını patlatirimMMmMm
Sana da gıcık yazayım bari melekcim. Kilo verenleri kiskaniom da fesatlaniom sorryBugün 20. Haftama girdim bende
65》》》》63
-2yle devam
Zayıflamışsin bacım hayırdır :)))) ananas yemeyi bıraktın galiba :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?