kizlar kendi doktorumdan memnun degildim, arastirdim dün baska dr gittim.. prof fln guya :)
kadin butun moralimi bozdu, tuvalete gidemiyorum korkudan..
ters donmusler kafalari assagida dogum pozisyonuna girmisler dedi, yatarsam geri yerlerine gelirlermis.. e ben 4 aydir yatiyorum zaten bulantidan dedim, kem kum etti..
birinin beyninde kist goruyorum dedi, ama nifty yaptirdigin icin bunu gormezden gelicem dedi!! bana niye soyluyosun ki acaba??
ne moral kaldi ne heves, mal gibi yatiyorum
Ne demekmiş nifty yaptırdığın için görmezden geleceğim. Görüyor musun görmüyor musun? Kistler sadece down sendromunda gözükmez ki. Nifty kromozomal bozukluklara bakar. Değişik konuşmuş.
haydaa, bozma hemen moralini, kendi doktoruna da bi git istersen. bulantılar devam mı hala?kizlar kendi doktorumdan memnun degildim, arastirdim dün baska dr gittim.. prof fln guya :)
ters donmusler kafalari assagida dogum pozisyonuna girmisler dedi, yatarsam geri yerlerine gelirlermis.. e ben 4 aydir yatiyorum zaten bulantidan dedim, kem kum etti..
birinin beyninde kist goruyorum dedi, ama nifty yaptirdigin icin bunu gormezden gelicem dedi!! bana niye soyluyosun ki acaba??
Canım benim her drun dediğine bakma bence memleketteki drda bana 9 ay yatarsın dedi kendi druma geldim bir şeyin yok dedi... Beyinde kiste gelince kızımda da çıkmıştı 2-3 hafta içinde dağılıyor sakın takılma
Canım benim kızımda 22. Haftada çıkmıştı 26. Haftada dağıldı. Şimdi rahim ağzın açıkmıymışda hemen telaşeye vermiş seni... Valla çok tutarsızlar ne diyeyim kendi druna güveniyorsan bence vakit kaybetmeden git görüş. Çünkü bir şey olacağı yoksa da stresle kendini kötüye götürürsün.anne karnindayken mi dagiliyor? dogduktan sonra mi?
esim de izin aldi, ciktik dr dan, noldu simdi ben anlamadim dedi :)
24.haftadan sonra ankara disina cikamazmisim, tek sansim kurbanda gitmekmis tatile.. ama suan yatmazsam da kafalariyla rahim agzini acarlarmis..
rahim agzi acik mi gitcem tatile :) hey allahim..
haydaa, bozma hemen moralini, kendi doktoruna da bi git istersen. bulantılar devam mı hala?
Canım benim kızımda 22. Haftada çıkmıştı 26. Haftada dağıldı. Şimdi rahim ağzın açıkmıymışda hemen telaşeye vermiş seni... Valla çok tutarsızlar ne diyeyim kendi druna güveniyorsan bence vakit kaybetmeden git görüş. Çünkü bir şey olacağı yoksa da stresle kendini kötüye götürürsün.
ahlas yaşadıklarınız zor şeyler ama her şeyde bir hayır vardır. Allah sabır versin inşallah tez zamanda sağlıklı bir bebek versin Rabbim size.
merhaba kızlar nasılsınız bende uzun zamandır giremiyorum bir hafta olmuştur herhalde artık merak ettim sizleri özellikle cordi yicordeliac nasılsın tatlımm? neler olmuş burda böyle yaa
@bugza kuzum sen iyimisin?
sonra ne okurum nasıl üzüldümahlas Allah sabır versin canım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum hele herşeyin normal doğum gibi olmasın Rabbim bidaha yaşatmasin kimseye yaşatmasın bu acıyı.
yaa bende başından beri burdayım katılmak da istiyorum sohbetlere ama inanın artık çok yoruluyorum işe git gel evde yemek vs zor atıyorum kendimi yatağa. ama bir ayım kaldı sonra evdeyim inşallah ve daha çok katılacağım sohbetlere
@Mune öncelikle konu dışına çıkmaması, süregelen gebelikle alakalı diyalogların etkilenmemesi için Kazen’le telefonla irtibat kurup izin alarak yazıyorum tüm bunları. Hassasiyetlerinizden dolayı sizi anlıyor ve anlayışınız için teşekkür ediyorum.
Her şeyden önceahlas yasının üzerine tüm bu yaşananlardan ötürü kendi payıma binlerce kez özür diliyorum. Burada hiç bireysel olarak tanımasam da herhangi birimizin melek olmuş evlatlarına, kendi evladım kadar üzülüyorum. Dün birkaç arkadaşımızla seni üzmemek adına kendimizle alakalı yazmama kararı almıştık o gün için. Ardından bunlar yaşandı.Tüm kalbimle çok üzgünüm. Bunlar olurken aklımdan hiç çıkmadın. Bizleri affet.
Şunu belirteyim uzun olacak... Ne @bugza'nın ne de tanıdığım diğer annelerin herhangi bir yere gitmeye niyeti yok. Ufacık bir cezayla yahut ikazla paylaşımı bırakacak insanlar değiliz biz.
Arkadaşlarımın dünkü tepkisi siyasi bir sebepten banlanmış olmamdan ziyade, olayın benden başka muhattapları olduğu hâlde sadece benim ceza almış olmam yüzündendi. Hak verirsiniz ki, bu o durum için gayet doğal bir tepki. Ben bunu tek başıma yapmadım, sonuçlarına arkadaşlarım tepki gösterip ceza alana kadar tek başıma maruz kaldım.
Doğrudan şikayet edilen ben olduğum için yönetim kurallar gereği yaptırımı bana uyguladı.
Ben isterdim ki, konudan uyarı olmasın. Hamilelik hâli, beynini hormonlarını geçirmiş bu insanlar konuya müdahil olmasın. Olayların bu noktaya gelmiş olması planlanan ve herhangi birimizin tasarrufunda olan bir şey değil bilakis hassasiyetleri yüzündendir.
Açıkçası bu noktaya gelmiş olmasa banlanmak umurumda bile olmazdı.
Yönetim görevi gereği alenen gerekli uyarı ve cezalandırmayı yaptı. Yasaları uygulamadaki hassasiyetlerini anlıyorum tekrarla.
Yıllardır benzeri platformların altında da üzerinde de yazdım. Sözlükler, fanzinler, forumlar... Bunu açıklamamdaki sebebe gelirsek bir içerik paylaşımı yapılan yerlerde yapılan paylaşımlardan tamamiyle içeriğin sahibi sorumludur. Gerek yönetim, gerekse kullanıcılar olarak "doğrudan atıf " ile "üstü kapalı ima" yoluyla hakaret ve alaylama arasındaki farkı bilirsiniz muhakkak. Birincisinde yaptırım ve ceza kesindir muhakkak. Yani ben burada "Profesör Dr. X iğrenç bir yaratıktır. Balkabağına kaş göz çizsem ondan güzel olur. " desem bu X'in kişilik haklarına doğrudan hakaret olur. Ben şikayete dayalı yargılama sonucunda gereken cezayı alırım. Mahkeme kararı doğrultusunda içerik paylaşımcısından ilgili içeriğin silinmesi istenir. Silinmesi ve davanın sürdüğü süre içerisinde paylaşım yapılan bölüm erişime engellenmiş hâle getirilir.
Elbetteki suistimal yüzünden onlarca insanın bundan mağdur olmasını kimse istemez.
Şimdi mesajlarımı buraya tek tek alıntılamak istemiyorum ancak ifadelerimde doğrudan ismini ve titrini tamamiyle zikrettiğim bir şahsiyet var mı?
"Cb, Emine, Tayyip" ifadeleri bu isime ve kısaltmaya sahip yegane bir şahsiyet olduğunu ve bunların o şahsiyet üzerine tescillendiğini açıklıyor mu? Bu isimlerde milyonlarca insan var dünya üzerinde. Sıfat kısaltmasına gelince de çok başka bir şeye atıf olamaz mı? Kaldı ki rüyada görülmüş tamamiyle farazi bir kişilik üzerine bu konuşma.
Bu yüzden dava edilebilir miyim? Evet. Dava sürecinde sitenin ilgili bölümüne erişim engellenir mi? Evet. Davadan bir sonuç çıkar mı? Hakaretin yapıldığı kişi bizzat olay esnasında olay yerinde olsa ve üstü kapalı hakareti ispatlayacak donanıma sahip olsa belki evet ama aksini üzülerek söylüyorum ki hayır.
Peki, bu dava şikayet edenin tarafında olumsuz sonuçlandıktan sonra içeriğe erişimi engelleme yoluyla buradaki onca insanı, davanın birden fazla muhatabı varken bireysel husumeti sebebiyle şahsımı hedef alarak farazi çıkarımlarla hem yargıyı oyaladığı, hem kişisel özgürlüklerimi hedef alıp kısıtladığı için onu dava edebilir miyim? Evet. Bu davayı kazanma yüzdem onunkinden çok daha fazla. Mağdur olacak konunun diğer muhataplarının şikayetlerini katmıyorum bile.
Böyle bir sonuç ortaya çıktığı taktirde, bu süreçle zevkle uğraşacak kadar çok vaktim, donanımım ve her türlü hukuksal destek alabilecek bir çevrem var.
Emsal olarak size Ekşisozluk'te silinen 78 entry ile yıllarca kapalı duran Adnan Oktar başlığının yıllar sonra açılıp, Ekşisozluk'un Adnan Oktar'dan aldığı tazminatları örnek verebilirim. Burada hakaret diye tabir edilen ifade ettiğimiz şeylerden çok daha ağırları ilgili konuda mevcutken üstelik.
Ben bunları bugün bu konu yüzünden öğrenmedim.
Yıllardır yazın ortamları içinde hate speech yapıyor diye üzerimize saldırarak hate speech'in tanrısını yapan insanların içinde yazarak/yaşayarak öğrendim.
Bu sebepten hiçbir yere gitmeye niyetim yok. Konuya muhatap olan arkadaşlarımın hiçbiri İnşallah-Maaşallah arasında hamilelik geçiren insanlar değiller. Faydalı paylaşımlar yapmaya çalışıyoruz. Yapacağız da.
Bu konunun sonuna gelirsem, Facebook’la. Özel mesajla Facebook'a çağrı yapan arkadaşları gerektiği gibi uyardım zamanında bireysel olarak. Katılmadım, katılmayı da düşünmüyorum.
Lakiiiin Facebook üzerinden gruplar kurup, buradaki üyeleri ifadeleri üzerinden yönetime şikayet edip tamamen uzaklaştırılmadığımız taktirde yukarıda @Kazen'in de ifade ettiği gibi ben bilmem nerenin başkanıyım diyerek sahip olduğu kurumsal kimliğe dayananların, unvanlarıyla birilerini tehdit etmesinin hem bağlı bulunduğu kurumun adını lekeleyecek hem de bu platforma yapılan ciddi yasal yaptırımları olacak bir şantaj suçu olduğunun farkında mıdır acaba?
Umarım, farkındadır.
Kimseyle ifadelerini şikayet sebebi haline getirecek kişisel bir husumetim yok. Öyle bir sıkıntısı olan da, buradaki insanları rahatsız etmeden mesaj gönderme fasilitesini kullanabilir.
Buradaki herkes gibi tek derdim bebeğim.
O yüzden mesajımın alıntılanmasını ve daha fazla konu dışına çıkılmasını istemiyorum. Dünkü yaşanan tatsızlık yüzünden açıklama yapmak istedim sadece.
Ulaşamadığım I ikizcan2016 ,nmine , asli2434 arkadaşlarım, umarım bunları okur ve en kısa zamanda geri dönüp annelik seruvenimize beraberce devam ederiz. Hepinizin güzel yüreği için teşekkürler.
ahlas öncelikle çok çok geçmiş olsun. Durumunu öğrendikten sonra bu konuda bişeyler yazmaya ancak cesaret edebiliyorum kusura bakma. Çok üzücü bir durum. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Forumun başından beri güzel anılarımızı paylaşıyoruz geçmişe dönüp can sıkıcı olayları paylaşıp kimseyi üzmek istemediğimden bahsetmemiştim. Ancak şimdi sana ve senin gibilere umut olurum belki diye yazmak istedim. Ben de daha önce bu pıhtılaşma yüzünden iki kez düşük bir de kimyasal gebelik yaşadım. Dördüncü gebeliğimde çok şükür iğneler sayedesinde anne olmaya bu kadar yaklaştım. O sebeple acını çok iyi anlayabiliyorum. Ama bu şekilde sağlıkla bebeğine kavuşan çok anne olduğunu biliyorum. Allah benim gibi anne olmak için kalbi heyecanla çarpan tüm annelerin evlatlarını korusun. Senin de kızına sağlıklı uzun ömür nasip etsin ve zamanı geldiğinde hayırlısıyla kardes nasip etsin inşallah.
ahlas canım arkadaşım
Daha iyisindir umarım. Dün senin adını paylaşmaya ve kendi yaşadıklarımı yeniden yaşamaya çalışırken sana yansittiklarimiz için yeniden ozur dilerim kendi adıma.cordeliac da yazdı zaten yukarıda. Biz hep buradayız ne zaman iki geyik yapayım dur bi kafam değilsin desen ses ver yeter.her turlu eğlence var :))
Anneler günaydın. Keyfiniz hep böyle yerinde olur umarım diyerek kötü konuları geçiyorum.
ahlas Tekrar tekrar geçmiş olsun. Artık neyin ne olduğunu biliyorsun, bundan sonra temkinli davranarak yeni bebişlerini kucağına alırsın inanıyorum ben. Bahsettiğin problemi yaşayan bi arkadaşım var. Doğurmak üzere. Biz buralardayız. Kafa dağıtmak istediğin her an.
Geldi Can'ım ilk sonucu aldım çok şükür bir sorun çıkmadıEyetkiner sonuçlarınız geldi mi canım
Çok sevindim canım sağlıkla gelsin inş kuzucukGeldi Can'ım ilk sonucu aldım çok şükür bir sorun çıkmadı
ya ahlastan cok etkilendim, korktum, benim dr kafasi biraz yogun, pihtilasma icin igne fln kullandirmadi, hem onu sorarim baska bi dr nin fikrini aliym dedim..
kadin az daha dogurtuyordu beni)
bulantilar devam, her sabah iki buklum oluyorum, bel agrisi da basladi..
su gunler hayirlisiyla gecseydi allahim...
Amin inşallah CanımmÇok sevindim canım sağlıkla gelsin inş kuzucuk
canım dur hemen moralini bozma. başka bir doktora görünme şansın yokmu. eğer beyinde kist varsa nasıl görmemezlikten geliyormuş. bence başka bir doktora görün.kizlar kendi doktorumdan memnun degildim, arastirdim dün baska dr gittim.. prof fln guya :)
Kaynanaya bak heleI ikizcan2016 oooo hanımefendi en sona kalmış ama nihayet gelmiş. Hoşgeldin bebeğim. Bu saatten sonra bebeklerle alakalı yazacak yer bulmak, yeniden doktor bulmak gibi olur. Yaz o yüzden valla.
Yoksa ben de sevmiyorum bu karıları bakma. ekran karşısında çekirdek çitliyom kavga çıksın da izleyelim diye.
asli2434 Laaaayn!!!! Şimdiden kaynana havasına mı girdin zındık. Gebertirin. Gelinlere müdahale yok.
Ben tam bi' salon hanımefendisi kaynana olucam. Hiç uğraşamam valla gelinle alsın oğlanı tepe tepe kullansın. Ağzına mıçsın.Gelin dediğin az çirkef olmalı.
canım etkilediğim için üzgünümAllahın izniyle bişey olmaz herkesin hikayesi farklı ama için rahat etsin başka bir doktora daha git, Rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....
Tşkr ederim canım Ankara'da bir kez daha muayeneye gideceğim sonra başka şehirde olacağım zaten denemesem de olur da işte ilgili doktor olunca içi rahat ediyor insanın bi kere bile olsahamilemigin ilk basinda bende gittim Esra hanima orta dogu hastanesinde yeninahallede bu arada. evimize yakin oldugu icin secmisdik. gerekeni söylerdi fazlasini yapmazdi bana cok ilgili gelmedi acikcasi. simdiki doktorum 15 dk usg bakiyor detayli detayli her dönemi anlatiyor ama tabii simdi özel muayenedeyiz orasi hastane uzunuzub vaktide yoktur tabii. yinede güzel temiz hastane yeni zaten gidebilirsin
o Nasıl bir doktormuş ki öyle.sen hiç canını sıkma benim de ablamın oğlunda kist çıkmıştı ilk doğduğunda bir kaç ay sonra geçti kayboldukizlar kendi doktorumdan memnun degildim, arastirdim dün baska dr gittim.. prof fln guya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?