- 6 Ocak 2016
- 1.348
- 1.660
- 133
- 43
Bende az önce özel sigortaları araştırıyorum ki sizde aynı konuya girmişsiniz. Bebeğe doğunca ayrıca sigorta yapılabileceği yazıyordu.Yukarda da yazdım bu zaten benim kendiliğinden erken aldığım bi randevu değildi. Doktorun yönlendirmesiyle haftalar öncesinden alındı sağolsun.
İstanbul zaten keşmekeş iki yıl anca dayanabildim ben.
Özel sağlık sigortası ile ilgili merak ettiklerim var. Sen biliyosan yakalamışken sorayim. Bn de yaptırmak istiyorum. Bebeği kapsaması amacım. Şimdi yaptirsam yarın doğurduktan sonra bebeğin sağlık giderlerini de karşılıyor mu? Bebeği ayrıca sigortalamazlar heralde. Anne veya babadan mi faydalanıyor ki?
Seninkinde varr mı bu tip şeyler?
Doğum poliçesi gebe kalmadan önce yaptırılıyor canım ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren en az 5 ay hamile kalmaman gerekiyor. Sen şuan hamile olduğun için doğum poliçesi yaptıramazsın. Gebelik ve doğumla ilgili giderleri de sadece doğum poliçesi karşılıyor, sağlık sigortası yaptırsan da şuan bu hususlarda işe yaramaz. Ama Bebek doğunca 15 günlük olduktan sonra ona sağlık sigortası yaptırabiliyorsun. Benim sağlık sigortamda olduğu için bebeğime kesin sigorta yaptırabiliyorum ama olmasaydı yaptıramaz mıydım onu sormak lazım. Sanki bende bi ara bebeği sigortalayabilmek için aileden birisinin daha sigortalı olma şartı var diye duymuştum ama nasılsa ben sigortalıyım diye üzerinde durmadım.
Canım senin sigortan hangi firmanın ki sigortaya ne kadar ödeme yapılıyor ben pek bilgi sahibi değilim de araştırıyorum yaptırsam diye düşünüyorum tabi mantıklı gelirse.Bende sağlık sigortası yaptırdım muayeneler tahliller doğum 1800 lira olacak sadece 4500 lira doğum olan hastanede :)
Umarım döner canım biraz yürüş yap yorulmadan belki faydası olur. Çok hareketli benimkisi özellikle yataga yatmamı beklermiş gibi tepinmeye baslıo ama çok güzel bir duygu rabbim herkese tattırsın.Ya berbat bir şey Akasya'm ya. Refleks olarak bacaklarını sıkıyorsun zaten hemen. Benimki şu an bile hâlen aşağı çalışıyor ona rağmen hâlâ alışamadım. Allah kimseye yaşatmasın. Çocuk hareketlenmedigi zaman hareketlensin diye heyecanlanıyordum. Şimdi hareket etmesin istiyorum resmen. :/
4-5 haftalıkken bhcg takibinde yaşadım bunu. Üni hast ve sağ ocağı değerlerini karşılaştırdı ve yine yükseklik değerler yine mi boş gebelik diye ağlama krizine girdimKızlar ptesi tetenoz için s. Ocağına gıttımde kan testıde yapmak istedıler hıv den romatızmaya kadar herseye baktırmış Dr. Bende ıyı güzel dıyodum
Bugun sonucu aldım Tiroid hastası Olduğum için Tiroid sonucum tuhafıma gıttı yani o sonuca göre ilaç dozumun baya arttırılması gerekıyodu.bende özele gıdıp sadece troıd testını tekrar yaptırdım
Ikisinin Arasında acayıp fark var,yani özele göre suan içtiğim ilaç yeterli
Şimdi 3. Bi hastaneyemi gıdeyım yoksa yıllardır gıttıgım özel hastaneye mi ınanayım bılemedim
Daha önce böyle tahlıl sorunu yansıyanınız var mı?
Ayy ne güzel ismini kararlaştırmışsın canım çokta güzel ismi nasıl gelişimi falan iyimi?Can'ım benim de öyle aşağılrda.hatta bugün detaylı ultrasona girdim doktor Nil'e sürekli kasıklardan baktı
Araştırmalı bu konuyu acenteye sorucam bi araBende az önce özel sigortaları araştırıyorum ki sizde aynı konuya girmişsiniz. Bebeğe doğunca ayrıca sigorta yapılabileceği yazıyordu.
Öyle olduğundan emin misin ben haftaları ilerleyince sigorta yaptıran hamilelerde çok duydum tamamlayıcı sağlık sigortası yapılıyor bildiğim hamileykende.
Canım senin sigortan hangi firmanın ki sigortaya ne kadar ödeme yapılıyor ben pek bilgi sahibi değilim de araştırıyorum yaptırsam diye düşünüyorum tabi mantıklı gelirse.
Canım beniö sigorta Demir hayat. Ama gebelik için 1 ay önceden yaptırmak gerekiyorduBende az önce özel sigortaları araştırıyorum ki sizde aynı konuya girmişsiniz. Bebeğe doğunca ayrıca sigorta yapılabileceği yazıyordu.
Öyle olduğundan emin misin ben haftaları ilerleyince sigorta yaptıran hamilelerde çok duydum tamamlayıcı sağlık sigortası yapılıyor bildiğim hamileykende.
Canım senin sigortan hangi firmanın ki sigortaya ne kadar ödeme yapılıyor ben pek bilgi sahibi değilim de araştırıyorum yaptırsam diye düşünüyorum tabi mantıklı gelirse.
Hamileyken iki türlü oluyor. Genelde doğumundaydık muayeneleri karşılıyor birincisi ikincisi de doğum yapmak istediğin hastanenin çalıştığı özel bi sigorta varsa onlr gebeyken doğumu da içeren sigorta buluyor yani tek tek hastanelere sormak lazım. Bide fiyatı epey yüksek oluyorAraştırmalı bu konuyu acenteye sorucam bi ara
Ben de aynı dertten muzdaribim. Doktor kabızlık için magnezyum hidroksit içeriği olan bi ilac verdi. Bana anlattıkları ölçüden daha az içiyorum. Gerçi henüz iki kez içtim. Bakalım fayda eder umarım.
Canım kabızzlık için magnezyum 1 aydır kullanıyorum iyi geldi bitince bu ay yine yazdı doktor 3 gün içmezsem durum fena doktoruna yada aile hekimine danıs yardımcı olurlar.
Insan hayati bı test yaptırsa gitti yani4-5 haftalıkken bhcg takibinde yaşadım bunu. Üni hast ve sağ ocağı değerlerini karşılaştırdı ve yine yükseklik değerler yine mi boş gebelik diye ağlama krizine girdimdoktorumuzla aradım. Hep aynı makineyle ölçülmelidir kalibrasyon çok hassas farklı çıkması normal dedi de rahatladım.
Bi de yıllarca ab + sanıyordum kendimi meğerse ab - imisim :)
Evet canım eminim. Hatta birçok sigorta şirketi 6 ayla 1 yıl arası doğum bekleme süresi koymuştu, en az süre Acıbademindi 5 ay bende onu yaptırmıştım. Ama benim dediğim sağlık sigortası değil "doğum sigortası" canım. Sağlık sigortasını ne zaman istersen yaptırabilirsin ama doğum sigortasını hamile kalmadan önce yaptırmış olman gerekiyor. Şimdiye kadarki tüm gebelik kontrollerim, tahlillerim, tarama testlerim ve ileri de doğum masraflarım hepsini doğum sigortam karşılıyor. Sağlık sigortamda var ama yaptırdığım işlem gebelik olunca doğum sigortam ödüyor. Tamamlayıcı sigortada başka birşey. SGK dan geriye kalan senin ödemen gereken tutarlar için yapılan bir sigorta. Bunu yüksek ihtimal hamileykende yaptırabiliyorsun. Ama benim gittiğim hastanenin zaten sgk ile anlaşması yok tamamlayıcı sigorta işimi görmezdi.Öyle olduğundan emin misin ben haftaları ilerleyince sigorta yaptıran hamilelerde çok duydum tamamlayıcı sağlık sigortası yapılıyor bildiğim hamileykende.
kabus ya kabus! ya bu kadar basit bir sureci yonetememek ayri bir yetenek! gecmis olsun! cocugum olcak mi diye teste girerken menopoza girdigini ogreniyorsun! saka gibibenimki de ayrı bir komikti..sağlık ocağı olsa anlıcam yine özel hastanede geldi bu başıma..hamilelikten önce kadın doğum doktorum hormon testi istemişti..test sonuçları çıktı netten baktım önceki yaptırdığım hormon testleriyle alakası yok..7 olan değer 50ye çıkmış..vs..doktoru aradım hemen kadın çığlık attı telefonda bu nasıl olur diye..bende ne olduğunu bilmiyorum iyice korktum..yok ya olamaz böyle bişi dedi..gelebiliyorsan gel hemen bi daha kan alalım dedi senden..yani olan şuymuş hormon testine göre ben menopoza girmiş görünüyorum ki..her ay düzenli edet gören biriyim 3 gün önce bitmişti adetim:)neyseki gidince öğreniyorumki benden önceki kadınla testlerimiz karışmış isim benzerliğinden..ama tekrar verdiğim kan sonuçları çıkana kadar ne yaşadım ben bilirim..şikayet etsen edilirdi yani de kim uğraşcakk.
Onların esneme çalışmaları bayağı can yakıyor kuzum. Sen de gerilerde çığlık attırdı demişsin ya o kadar iyi anlıyorum ki sen. Bizim tekme diye tabir ettiğimiz hareketler çocuğun kol, bacak hareketleri de olabiliyormuş. Ben de öyle vurdu gol oldu tarzı bir şey hissetmiyorum henüz.
Nasıl tarif etsem vajina içinde basınç, zonklama varmış gibi değişik bir his oluyor dönüşlerinde. Bazen de içimde bi' kemik hareket ediyormuş gibi. :/ Kasıklardakine razıyım yeminlen şu serviks dolaylarından aşağı çalışmasa.
30. haftalarda falan daha belirgin oluyor o kafa, sırt yaslama olayı. Arkadaşımın karnında enine yattığına şahit olup ürkmüşlüğüm var. Ama dediğin gibi o el ayak izi olayı abartı bence. Derinin kaç katman altında.
insanin inanasi gelmiyor ya bugza! ya bu senin dedigin kan uyusmazligina neden olur anlamazsin. bu kadar basit birseyi nasil yanlis yapiyorlar ya. neyseki ogrenmissin dogrusunuInsan hayati bı test yaptırsa gitti yani
sağolasın canım..işte hastanelersiz olmuyor mecbur gidiyoruz..bunlar sadece bizim gördüğümüz yanlışlar bilmediğimiz daha ne gibi yanlışlıklar yapılıyor acaba..ameliyatlar dahil..Rabbim korusun hepimizi..kabus ya kabus! ya bu kadar basit bir sureci yonetememek ayri bir yetenek! gecmis olsun! cocugum olcak mi diye teste girerken menopoza girdigini ogreniyorsun! saka gibi
68 kg 10 nisan bu arada çok teşekkürlerİlk sayfadaki listede 41 numaradasin öğretmenim. Ordaki eksiklerden bahsediyorum. Sat bdt kg vs gibi
Aynen tekme değil onlar. Son gittiğimde doktor kafa hareketleri çok güzel. Şu donemde bizim icin önemli olan kafa hareketlidir demişti. Araştırmadım nedendir diye.dedigin gibi, bunlar rahimde dondukce biz zannediyoruz ki tekme hayir o carpma aslinda. allah sana kolaylik versin. bebegi yukari cikarmanin yolu var mi? egsersiz filan gibi?
canim doktor normal bu haftalarda dedi 28. haftaya kadar bu bu indikator degil dedi. 1 Ekimde doktor kontrolum var, tekrar konusucam. su an internetten gordugum semptomlari takip etmeye calisiyorum. el ayak siskinligi, tansiyon gibi. tuzu azaltip (ki zaten cok tuketmezdim normalde) suyu arttiriyorum. arkadas millet nasil catir catir sikintisiz cocuk yapiyor. ben tabi 1000 yasinda oldugumdan olabilir :) her adimda birsey, ama buna da cok sukur valla.Aynen tekme değil onlar. Son gittiğimde doktor kafa hareketleri çok güzel. Şu donemde bizim icin önemli olan kafa hareketlidir demişti. Araştırmadım nedendir diye.
Yat yat yat... 28'e kadar yatış. Yattığım yerde bacaklarımı falan çalıştırıyorum ancak. Senin şu direnç olayı ne oldu? Kalbine hiç baktırdın mı? Çünkü kalple ilgili aritmi gibi rahatsızlıklarda kan basıncını yükselttiği için hipertansif etki yapabiliyor. Orada rutinlerde anne icin kardiyoloji muayenesi varsa ihmal etme. Burada da yok ama 20. haftada istiyor bizim doktor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?