2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bende az önce özel sigortaları araştırıyorum ki sizde aynı konuya girmişsiniz. Bebeğe doğunca ayrıca sigorta yapılabileceği yazıyordu.

Öyle olduğundan emin misin ben haftaları ilerleyince sigorta yaptıran hamilelerde çok duydum tamamlayıcı sağlık sigortası yapılıyor bildiğim hamileykende.

Bende sağlık sigortası yaptırdım muayeneler tahliller doğum 1800 lira olacak sadece 4500 lira doğum olan hastanede :)
Canım senin sigortan hangi firmanın ki sigortaya ne kadar ödeme yapılıyor ben pek bilgi sahibi değilim de araştırıyorum yaptırsam diye düşünüyorum tabi mantıklı gelirse.

Umarım döner canım biraz yürüş yap yorulmadan belki faydası olur. Çok hareketli benimkisi özellikle yataga yatmamı beklermiş gibi tepinmeye baslıo ama çok güzel bir duygu rabbim herkese tattırsın.

4-5 haftalıkken bhcg takibinde yaşadım bunu. Üni hast ve sağ ocağı değerlerini karşılaştırdı ve yine yükseklik değerler yine mi boş gebelik diye ağlama krizine girdim doktorumuzla aradım. Hep aynı makineyle ölçülmelidir kalibrasyon çok hassas farklı çıkması normal dedi de rahatladım.

Bi de yıllarca ab + sanıyordum kendimi meğerse ab - imisim :)

Araştırmalı bu konuyu acenteye sorucam bi ara

Canım beniö sigorta Demir hayat. Ama gebelik için 1 ay önceden yaptırmak gerekiyordu

Araştırmalı bu konuyu acenteye sorucam bi ara
Hamileyken iki türlü oluyor. Genelde doğumundaydık muayeneleri karşılıyor birincisi ikincisi de doğum yapmak istediğin hastanenin çalıştığı özel bi sigorta varsa onlr gebeyken doğumu da içeren sigorta buluyor yani tek tek hastanelere sormak lazım. Bide fiyatı epey yüksek oluyor

Ben de aynı dertten muzdaribim. Doktor kabızlık için magnezyum hidroksit içeriği olan bi ilac verdi. Bana anlattıkları ölçüden daha az içiyorum. Gerçi henüz iki kez içtim. Bakalım fayda eder umarım.

Şişkinlik hiç yoktu çok rahatsız hissediyorum

Canım kabızzlık için magnezyum 1 aydır kullanıyorum iyi geldi bitince bu ay yine yazdı doktor 3 gün içmezsem durum fena doktoruna yada aile hekimine danıs yardımcı olurlar.

Doktoru arayayım yarın,hiç yoktu ama 2 gündür karnım çıktı şiş olduğu belli çok rahatsız ediyor gaz

Özel hastaneler için sigorta araştırmasına girdim bir ara.
Gebelik döneminde de yapıyorlardı ama istediğim.hastanenin doğum ücreti 6000 se onlarda 4500 ödeme istiyorlardı.

Gebelik öncesi yaptırmak mantıklı ama planlı olmadı benimki pek.yoksa kesin yaptırırdım

Insan hayati bı test yaptırsa gitti yani

Öyle olduğundan emin misin ben haftaları ilerleyince sigorta yaptıran hamilelerde çok duydum tamamlayıcı sağlık sigortası yapılıyor bildiğim hamileykende.
Evet canım eminim. Hatta birçok sigorta şirketi 6 ayla 1 yıl arası doğum bekleme süresi koymuştu, en az süre Acıbademindi 5 ay bende onu yaptırmıştım. Ama benim dediğim sağlık sigortası değil "doğum sigortası" canım. Sağlık sigortasını ne zaman istersen yaptırabilirsin ama doğum sigortasını hamile kalmadan önce yaptırmış olman gerekiyor. Şimdiye kadarki tüm gebelik kontrollerim, tahlillerim, tarama testlerim ve ileri de doğum masraflarım hepsini doğum sigortam karşılıyor. Sağlık sigortamda var ama yaptırdığım işlem gebelik olunca doğum sigortam ödüyor. Tamamlayıcı sigortada başka birşey. SGK dan geriye kalan senin ödemen gereken tutarlar için yapılan bir sigorta. Bunu yüksek ihtimal hamileykende yaptırabiliyorsun. Ama benim gittiğim hastanenin zaten sgk ile anlaşması yok tamamlayıcı sigorta işimi görmezdi.

Hamileyken yaptırılabilen "doğum sigortası" var mı varsa şartları nasıl araştırmak gerekir tabi. Benim sigortamla aynı şartlarda ya da ücrette olmayabilir ama yine de olursa çok faydalı ve güzel olabilir.

kabus ya kabus! ya bu kadar basit bir sureci yonetememek ayri bir yetenek! gecmis olsun! cocugum olcak mi diye teste girerken menopoza girdigini ogreniyorsun! saka gibi

dedigin gibi, bunlar rahimde dondukce biz zannediyoruz ki tekme hayir o carpma aslinda. allah sana kolaylik versin. bebegi yukari cikarmanin yolu var mi? egsersiz filan gibi?

kabus ya kabus! ya bu kadar basit bir sureci yonetememek ayri bir yetenek! gecmis olsun! cocugum olcak mi diye teste girerken menopoza girdigini ogreniyorsun! saka gibi
sağolasın canım..işte hastanelersiz olmuyor mecbur gidiyoruz..bunlar sadece bizim gördüğümüz yanlışlar bilmediğimiz daha ne gibi yanlışlıklar yapılıyor acaba..ameliyatlar dahil..Rabbim korusun hepimizi..

dedigin gibi, bunlar rahimde dondukce biz zannediyoruz ki tekme hayir o carpma aslinda. allah sana kolaylik versin. bebegi yukari cikarmanin yolu var mi? egsersiz filan gibi?
Aynen tekme değil onlar. Son gittiğimde doktor kafa hareketleri çok güzel. Şu donemde bizim icin önemli olan kafa hareketlidir demişti. Araştırmadım nedendir diye.

Yat yat yat... 28'e kadar yatış. Yattığım yerde bacaklarımı falan çalıştırıyorum ancak. Senin şu direnç olayı ne oldu? Kalbine hiç baktırdın mı? Çünkü kalple ilgili aritmi gibi rahatsızlıklarda kan basıncını yükselttiği için hipertansif etki yapabiliyor. Orada rutinlerde anne icin kardiyoloji muayenesi varsa ihmal etme. Burada da yok ama 20. haftada istiyor bizim doktor.

canim doktor normal bu haftalarda dedi 28. haftaya kadar bu bu indikator degil dedi. 1 Ekimde doktor kontrolum var, tekrar konusucam. su an internetten gordugum semptomlari takip etmeye calisiyorum. el ayak siskinligi, tansiyon gibi. tuzu azaltip (ki zaten cok tuketmezdim normalde) suyu arttiriyorum. arkadas millet nasil catir catir sikintisiz cocuk yapiyor. ben tabi 1000 yasinda oldugumdan olabilir :) her adimda birsey, ama buna da cok sukur valla.

sende bu donemde bol bol oku arastir ozet halinda bize gec :) biz armut pis agzima dus yapalim sen de detayci ruhunu teskin et. ay super cozum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…