2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Evet zararlı. Bi doguralim bi de sütten keseyim oğlanı bi tepsi midye ve yanında bira almazsan kavga ederiz dedim adama. İçimde duruyor. Ama nerden baksan iki sene var daha!!!! Offf offffff
Off ya bizim muhabbetin aynısı resmen. Benim de aylardır canım midye dolma ve çiğ köfte çekiyo ikisini de yiyemiyorum. Eşimle çocuk sütten bi kesilsin bir tepsi mideye dolma yicem diye konuşmuştuk :)

Evet canım baya araştırdım az önce ayrıca bir doktorun sitesinde de gördüm mesela 18.hafta için 150gram 14 cm demiş ama 19.hafta ve 20 de birden 25 cm ye 400-450 grama fırlıyor. Birden büyüdüğü dönem.
Demekki benim çok yememle alakalı değil doktorda zaten aynı şekilde ye en fazla ayda 1-2 kilo alarak tamamla aslında böyle olması normal ama toplum olarak bebeğin kilosuna bağlıyoruz gibi konuştu.
Ama hele ki 26.hafta sonra gelişim depar atıyor.
Tam uyumlu gidiyor bebeğim şuan,içim rahatladı canım teşekkür ederim :)
Dediğin gibi bunlar aslında çokta kesin veriler değiller

Off ya bizim muhabbetin aynısı resmen. Benim de aylardır canım midye dolma ve çiğ köfte çekiyo ikisini de yiyemiyorum. Eşimle çocuk sütten bi kesilsin bir tepsi mideye dolma yicem diye konuşmuştuk :)

Çiğköfte küçük bir tane yedim ben kaçamak yapıp ama midye çok korkutuyor. Ah hastane çıkışı poşet poşet yemek istiyorum

Yumuşak yumuşak okumaya devam o zaman desene :) Huşu içinde olsun kuzum konuşurken bile dikkat ederim artık

Yalnız müzik olayına karar veremedim bir türlü. Okuduklarıma göre Bebek anne karnında duyduğu sesleri doğduktan sonra da duyunca kendini hala anne karnında sanıp güvende hissediyormuş. Barok klasik müzik falan dinletin diyorlar ama ben normalde pek klasikçi değilim. Hani diyorum şimdi ben nasıl müzikler dinlemeyi seviyorsam onlardan dinletsem de doğunca acil durumlarda hem ona dinletir hem kendim dinler sakinleşirim :))

bende guya vivaldi dinleyecektim, sikiliyorum kardes ben klasik muzikten. ama mesela rock dinletmeyin diyorlar. aklinda bulunsun. ben dun rising star izledim internette biraz, insallah oglum arabesk dogmaz. bazi yerler oyle korkunctu ki sesini kapattim cocugumun ruh ve kulak sagligi icin :)

Bugza mesela senınle günümüz aynı bılıyosun ve o hafta aynı gun gıtmıştık Dr a
Benımde 180 gr 16 cm çıkmıştı
Yani aynı gun olmamıza rağmen farklı
Ondan Dr ıyı dedıkten sonra hepsi fabrıka ürünü degılkı bı ölçüde olsun

Doktor zaten almaman gerek gebelik normal şartlarda ayda 1 kiloyla ilerler hep 5. Ay sonrası kilo alımın olur ayda bir ilerler dedi. Normal dedi ama 200 leri duyunca benimki aç mı diye düşünüyor insan. Ananas yiyim bari
Ananası abartma ama günde 1-2 dılım
Mıgrosta hazır kesıyolar

Ananası abartma ama günde 1-2 dılım
Mıgrosta hazır kesıyolar

Yok canım normal aynı beslenmeme devam edicem.
Günde bir hurma yerim.
Yulaf tüketicem artık çok site önermiş tahıllardan tüketin diye.
Birde günde bir dilim ananas yerim

Sendemii. Sunrise82 den haberim vardi da seni bilmiyordum. Esim teklif etti benimde hosuma gidince kararimizi verdik. Hayirlisi olsun :)

Evet cnm ama Miray veya Arya olarcak kararsiz kaldim son ay yeni bi isim cikmazsa annem herugn bi liste ile geliyor tv den duyurduğu isimleri listeliyor :)

Yaw öyle de o kadar da sakin veletten sıkılmaz miyiz ilerde? Uyutcaz klasik muzik accaz ben de uyurum ki. Sqkn ses tonuyla konuşun diyorlar. Ama ben normalde bağırarak konuşuyorum çocuğa neden farklı bir ben olayım??? Demicek mi ana senin içine canavar mi kaçtı diye????

Aslında normal hayatımız nasıl devam ediyorsa öyle devam etsek de suni yapay olmasak daha iyi ve tutarlı olmaz mıyız?

Ben değil bebek almıyor 154 gram nedir 200 olsaydı bari (Yoksa kalınlaşıyorum git gide))

Acayip midem bulanıyor bi de gittiğim kebapçıdan zehirlendim mi ne kusmak istiyorum sürekli bugünden beri
Valla Can'ım 17. Haftada kaçtı bilmiyorum ki benim oğlan 19. Haftada 420 ydi onu biliyorum ama. Doktor normal dediyse normaldir tatlim. Kebap ağır gelmiştir muhtemelen yoksa zehirlensen kusmana engel olamazsın

Kız buna göre benim oğlan bana benziyor kisa ve şişko :))) senin boy kaç? Kilo kaç?
Ben 160- 74 kg
Babası 177-76 kg

Siz nasılsınız? Daha uzun ve zayıf misiniz bizden?

EN FAZLA 12 KİLO ALINMALI

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seçil Ekinci Çini, “Hamilelikte ağrıların azalması için öncelikle kilo kontrolü yapılmalı. Hamilelikte ortalama 8-12 kilo alınmasını öneriyoruz. Bunun üstünde kilo almak kas ve iskelet sisteminde sorunlara neden olabiliyor. Ortaya çıkan ağrılar gebelik sonrasında da devam edebilir. Spor ve egzersizlerle geçmeyen kas ve iskelet sistemi kaynaklı ağrılar için hastanemizde ilaçsız tedaviler uygulanıyor. Bu nedenle kinezyolojik bantlama, kuru iğneleme, sıcak- soğuk kompres ve masaj gibi tedavilerle sorunları çözüyoruz. Gebelik döneminde spor yapmaya başlayacak anne adayları ise uzman hekimlerin kontrolünde yürüyüş, yüzme, esneklik ve duruş egzersizleri yapabilir” diye konuştu.

Demiş
Medical Park İzmir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Seçil Ekinci Çini,

Dediğin gibi yaptı bi arkadasım sevdiği için hep yabancı pop dinledi hamileliği boyunca Bebek şimdi uykuya dalamasa yada arabada ağlasa fln direk yüksek ses yabancı pop acıyor anında susuyor

Aslında normal hayatımız nasıl devam ediyorsa öyle devam etsek de suni yapay olmasak daha iyi ve tutarlı olmaz mıyız?
Belki de bu bizim de kendimizi törpülememiz için bir şanstır Müzik konusunda bende senin gibi düşünüyorum klasik falan bana göre değil ruhum sıkılıyor bi süreden sonra. Hem belki çocuğumu da sıkıcak ne malum :) Ama volume kısma olayı bana da iyi gelebilir. Annem hep der senin hiç gizlin saklın olmaz maşallah konuşurken o kadar tane tane ve yüksek sesle konuşuyorsun ki kimse seni duymakta zorlanmaz diye :)) pozitif yönde olduktan sonra ben değişime açığım valla yaş kemale eriyor pammık gibi bi anne olsam hiç fena olmaz :)

Dediğin gibi yaptı bi arkadasım sevdiği için hep yabancı pop dinledi hamileliği boyunca Bebek şimdi uykuya dalamasa yada arabada ağlasa fln direk yüksek ses yabancı pop acıyor anında susuyor
Heh işte tam da demek istediğim buydu bana da zulüm olmasın müzik hem bebikim hem ben mutlu olayım

Bak bu da mantıklı. Şöyle hanım hanım cici bir anne olsak bahaneyle :) hem erkeksi kaba yonlerimiz de biraz yumuşamış olur akıl akıldan üstündür diye boşuna dememiş atalar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…