2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
sarra13 sarra13 12-9 da çok düşük değil doktor senin tansiyonunun takibini yapıyor değil mi canım

Hayır hiç yapmadı.
İlk gittiğim doktor önceden kilo takibi vs yapıyordu.

Bu doktora bir kere yeni gittim koru hastanesinde hüseyin bey,o da yapmadı.

Ben eşime hadi ölçelim de kaydedelim her gün dedim ölçtük 17-12 gibiydi 12-9 a indi yarımsaatte. Anlayamadık.
Doktoru arayacağım şimdi. Acıkınca tansiyon fırlar mı ki bu kadar çok açta değildim niye oldu bilmiyorum.

2 gündür de çocuk çok hareketli akşamları durmuyor resmen şuan bile tekme atıyor..eşim çok rahat hisseder oldu tekmeleri.oksijen mi gitmiypr anlayamadım :(

Hayır hiç yapmadı.

Ben eşime hadi ölçelim de kaydedelim her gün dedim ölçtük 17-12 gibiydi 12-9 a indi yarımsaatte. Anlayamadık.
Doktoru arayacağım şimdi. Acıkınca tansiyon fırlar mı ki bu kadar çok açta değildim niye oldu bilmiyorum.

2 gündür de çocuk çok hareketli akşamları durmuyor resmen şuan bile tekme atıyor..eşim çok rahat hisseder oldu tekmeleri.oksijen mi gitmiypr anlayamadım :KK43:
Can'ım panik yapma hemen de tansiyon önemli. Normalde benim tansiyon 12-9 olur 11 E düşse bayılacak gibi olurum ama hamileliğimde baştan beri 9-5 Özge hanım çok iyi derdi bu tansiyona 12 lere çıkarsa haber ver sesi hatta. Ama benim hep 9-5 gidiyor hamilelikte. Benim bildiğim açlık tansiyonu çıkartmaz aksine düşürür bilemedim bi bak sen bu tansiyon işine. Düşürmek için bi limonu çay bardağına sıkıp sek olarak iç

Kucağımıza bi alsak unutcaz bence de :) neyse yolun yarısını geçtik :)
10 günde olmaz bence bana bi doktor bebeğin gayet iyi derken diğeri suyu az kese küçük diyordu ama ben tabiki suyu az diyene inanıp üzülüyordum :))) iki hafta sonra gene suyun az diyen doktora gidecegim Bayadır ona gitmiyordum.memlekette gittigim doktorlar hiç öyle bi şey demedi bakalım benim doktor ne dicek

e tabiki yani, benimki de once kotuyu soyluyor, sonra ya bence bisey yoktur ama diye guya teselli ediyor.. kotuyu dedikten sonra sabaha kadar konussa bos :)
annelik psikolojisi boyle bisey ama ya, herkes oyle.. hep en kotuyu dusunup uzuluyoruz.. hormonlardan mi bilmiyorum..
ben boyle biri degilim normalde,isimde yasadiklarimda fln, hayirlisi olsun der gecerim..
hamilelikte Allah tarafindan bi paranoyaklik geliyor :)

Hayır hiç yapmadı.

2 gündür de çocuk çok hareketli akşamları durmuyor resmen şuan bile tekme atıyor..eşim çok rahat hisseder oldu tekmeleri.oksijen mi gitmiypr anlayamadım :KK43:

canim sekerin dustuyse, terleme fln varsa tansiyon yukseliyor.. fazla ac kalmaman lazim..
ben fazla acikirsam, titremeyle terlemeyle tansiyonum cikabiliyor..

Ya senin isin daha zor Allah yardimcin olsun ama bende son 1 aydir karnim catlayacak gibi oluyordu aksam yatana kadar simdi asla bir ogunde 2 tabak yemek yemiyorum ne yiyecegm az cok belli nasilsa ilk yiyecegim seyi yarim saat 40dk once yiyince rahatsiz olmuyorum seni sisirecek seylerde yeme mumkunse yemek sirasinda su ayran tuketmeki direkt sisme ara ogunlerde al siviyi.
Kızlar az önce tansiyonumu ölçtük 17 ye 12 çıktı çok yüksek ya niye böyle oldu ki :KK43:
İnternette hiç iyi şeyler okumadım korktum :KK43:

@ikizcan2016 geçmiş olsun canım sana da belki müdahale edilmez
Canım stres yapma dr git bişey olmaz ilaç veriyorlar bide limon sık iç

Can'ım panik yapma hemen de tansiyon önemli. Normalde benim tansiyon 12-9 olur 11 E düşse bayılacak gibi olurum ama hamileliğimde baştan beri 9-5 Özge hanım çok iyi derdi bu tansiyona 12 lere çıkarsa haber ver sesi hatta. Ama benim hep 9-5 gidiyor hamilelikte. Benim bildiğim açlık tansiyonu çıkartmaz aksine düşürür bilemedim bi bak sen bu tansiyon işine. Düşürmek için bi limonu çay bardağına sıkıp sek olarak iç

Gidene kadar düzenli takibini yapacağım her gün not alıp.Gittiğimde soracağım mutlaka.Kalkıp direkt gidecektik bir şey olur diye. İnternette okudukça korkudan daha da fırlayacaktı.

Aman şükür canım ara ara ölç mutlaka

Her gün ölçücez bakalım gidene kadar not edicez,korktuk birden. Yarında yüksek çıkarsa beklemeden bir sıkıntı mı var diye gideceğiz.

canim sekerin dustuyse, terleme fln varsa tansiyon yukseliyor.. fazla ac kalmaman lazim..
ben fazla acikirsam, titremeyle terlemeyle tansiyonum cikabiliyor..

Okuduğum kadarıyla çoğul gebeliklerde olabiliyormuş senin durumunda belki normaldir.Bilmiyorum çok aç değildim yemek yiyeli 2 saat olmuştu. Terleme ayaklarımda hep var şu sıra. Balık yedim istavrit o mu yaptı acaba? Cıva az aslında. Bilemedim her gün ölçücez,yüksek çıkarsa direkt gideriz artık korkuttu bu durum.
Şekerim belki düşmüş olabilir. Annemde de sık tansiyon oynar ama ilerleyen yaşlarında ortaya çıktı bu durumu.Hayırlısıyla bir doğursakta evhamlarımızdan kurtulsak.

Canım stres yapma dr git bişey olmaz ilaç veriyorlar bide limon sık iç

Limon biraz tüketeyim düştü gibi yarımsaatte biraz.

Ayaklarıma kara sular indi koskoca Bakırköy de bi tane hamile kıyafeti satan yer bulamadımmm çıldırıciğimmm bilen varsa yerini ses etsin kızlar :rolleyes:
Sekerım Çoktan eve gıtmışsındır ama yok yook hıç bı yerde
Ben gıtmedım ama bkoy de bı Pasajda gebenın terzisi pantolon tayt fılan dıkıyomuş
Istersen yarın ögrenıcem hangı pasaj oldugunu

Sekerım Çoktan eve gıtmışsındır ama yok yook hıç bı yerde
Ben gıtmedım ama bkoy de bı Pasajda gebenın terzisi pantolon tayt fılan dıkıyomuş
Istersen yarın ögrenıcem hangı pasaj oldugunu
Sağol canım benim son anda Ebru Maternity nin mağazasını buldum şansa. Fiyatları da maşallahmış yaniii sadece bir tane elbise aldım o da bayramlık olsun diye :KK53:

kızlar pudra şampuan vs aldım bugün..nette baktığımda birkaç yerde pudra kullanmayı tavsiye etmiyoruz yazmışlar nedenki acaba..sizler aldınız mı ya da alcak mısınız alırsanız ne marka alcaksınız? ben dalin aldım da iyi mi ettim kötü mü bimiyorum nette bübchenin pudrası daha çok övülmüş..

cok zormus cokkk, ben bi de obsesifim takintiliyim, prozacimi biraktim hamile kalinca :)
panik atak olcam bu gidisle..
cok tez canliyim, hemen hersey olsun bitsinciyim..
sabir küpü oldum 20 haftadir :) 16 hafta daha...
Bende oyleyım gecenın 2 sinde bi iş kafama takılırsa Kalkıp sabaha kadar onu yapıcam
Ama öyle bı uslandırdıki beni
çogu gıttı azı kaldı inşallah bikaç ay sonra mutluluğumuzu paylaşıcaz hepimiz

Canım ben bu beşiği kafama koymuştum özellikleri tam aradığım gibiydi ama mağazada baktım kalite olarak güzel gelmedi bana o parmaklık gibi olan yer plastik sanki ve tahtaları da oynuyordu ben vazgeçtim açıkcası
Anladım canım peki senin baktığın beyaz olanı mı yoksa ahsap olanı mı? Beyaz olanı ahsap değil dediğin gibi değişik bi malzeme. Diğeri doğal ahsapmış. O yüDen onu düşündük. Biz bugün gidip mağazada görmeyi düşündük de fırsat olmadı. Videolarını filan izledik görmeden internetten alacaktık. Gidip baksak mı acaba?

insallah duzelir canim, sabredip beklicem napiym.. baska care yok..
alacak bisey de kalmadi, nasil oyaliym kendimi..
ne aliym ben simdi :)))
bebeklerimi örüyorlar biri bitmis çok şirin olmus paylasiym da konu degissin :)
Uyku setı uyku tulumu halı perde bıttı mı hepsiii:KK57:

Ay bizim.bebek iki gündür harekette çığır açtı durmuyor resmen.

Uyutmaz bu bizi kesin.

Steteskopla dinledi baya eşim :KK70::KK70: 7-10 arası aşırı tekmeliyor 2 gündür :KK37:

Ay bizim.bebek iki gündür harekette çığır açtı durmuyor resmen.

Uyutmaz bu bizi kesin.

Steteskopla dinledi baya eşim :KK70::KK70: 7-10 arası aşırı tekmeliyor 2 gündür :KK37:
Stetoskop mu aldınız eve yoksam :) eşimde alsak mı diyordu nerden alınır bilmediğimden kaldı öyle, tek benimki değilmiş demek ki :))

oyle boyle geciyor canim, daha dun 8. hafta 9. hafta diye sayiyordum, bak 21 oldu..
Rabbimin verdigine hicbisey olmaz, biz evham yapiyoruz elimizde olmadan :)
benim annem iki gebeliginde de hic ultrasona girmemis, teknoloji belki de o kadar iyi bisey degildir.. kardesim "eve ultrason cihazi alin sabah aksam bak bebeklerine, sonra satariz" diye dalga geciyor benimle :)
Bızım gıbı tedavıyle hamıle kalan bı arkadasım bıkac sene önce böyle 5-6 aylık gıbıyken
Nasıl artık rahatsındır dedıgımde
Sureklı bi asama var biri gectı derken bırı çıkıyo demişti
Çok bı anlam ıfade etmemıstı ama hakkaten öyleymiş
Annem de bana ne şanslısınız sımdı gıdıp gıdıp Görüyorsunuz dıyodu
Bı kere usg ye geldı kadının şansına da Dr bu Parıltı işinı dedi
Baygınlık gecırıyodu çıktık yok bız sanslıymışız bışey bılmeden habersız Korkusuz yaşıyormuşuz dedı

Stetoskop mu aldınız eve yoksam :) eşimde alsak mı diyordu nerden alınır bilmediğimden kaldı öyle, tek benimki değilmiş demek ki :))

Ya dün aşırı tekmeledi bebek,eşim ben niye hissedemiyorum diye gidip bugün steteskopla,tansiyon aleti almış medikalcilerde var canım.

Elini koyduğunda hissetti. Ama steteskopla dinledi baya,uyutmaz bu bizi çok hareketli diye steteskopla geziyor:KK70::KK70:

Sağol canım benim son anda Ebru Maternity nin mağazasını buldum şansa. Fiyatları da maşallahmış yaniii sadece bir tane elbise aldım o da bayramlık olsun diye :KK53:
Gül'e Gül'e kullan canım ıyı barı bulup cıkartmıssın aradan bayramlıgını da :))

e tabiki yani, benimki de once kotuyu soyluyor, sonra ya bence bisey yoktur ama diye guya teselli ediyor.. kotuyu dedikten sonra sabaha kadar konussa bos :)
annelik psikolojisi boyle bisey ama ya, herkes oyle.. hep en kotuyu dusunup uzuluyoruz.. hormonlardan mi bilmiyorum..
ben boyle biri degilim normalde,isimde yasadiklarimda fln, hayirlisi olsun der gecerim..
hamilelikte Allah tarafindan bi paranoyaklik geliyor :)
Aynen ya ben zaten şüpheci bi insanım bu doktorlar neden böyle sen bi de eczacısın ben hiç anlamıyorum ki sağlık işlerinden benimki bi kere de "senin Rahmin arkada demiş miydim hiç ? " dedi yooo dedim ama hiç üstünde durmadı kapandı gitti konu aylar geçti şimdi hala düşünüyorum ama doktora gidince aklımdan her şey uçtuğu için unutuyorum sormayı :)))

Back
X