2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
23 ocakta dogdu Deniz. Sen erkencisin bak bir ay fark var. Mama destekli gittim ben de 2 ay. Bir aydır mama yok hayatımızda. Sen devam ediyo musun mamaya? Istersen yazayim isine yarar. Emzirmedestektimi var instagramda. Hakkaten destek oldular.
Bızımkı içerde duramadı daha fazla 36+5 de 3200 gr 52 cm dogdu cok şükür
Azalarakta olsa devam edıyo canım mama
Hatta bazen sut durumuna göre mamanın arttığı gunlerde oluyo yanı tam olarak çıkmadı hayatımızdan :/
Bende emzırmedestektimi ni takıp edıyorum
Sen paylaşımlarınımı takıp edıp bıraktın yoksa durumunu anlattıp mı yardımcı oldular bugzacım?

Bızımkı içerde duramadı daha fazla 36+5 de 3200 gr 52 cm dogdu cok şükür
Azalarakta olsa devam edıyo canım mama
Hatta bazen sut durumuna göre mamanın arttığı gunlerde oluyo yanı tam olarak çıkmadı hayatımızdan :/
Bende emzırmedestektimi ni takıp edıyorum
Sen paylaşımlarınımı takıp edıp bıraktın yoksa durumunu anlattıp mı yardımcı oldular bugzacım?
Anlattim yardimci oldular ve ise yaradi. Iki ay bosuna mamayla ugrasmisum. Simdi gayet de guzel emiyor. Daha evvel olsa daha bile iyi olurmus. Sen de yaz bence.

kızlar küçük bir tavsiye bugün sabah eşim kahvaltıda balın içine ceviz kırdı ondan yedim şöyleee 3-4 tatlı kaşığı kadar şu saat oldu daha mama vermedim kereme bilginize
Bal alerjen bende kucuk bir uyarida bulunayim yiyip bebislerinde yuzde kizariklik yada mukuslu kaka gore olursa yemesin tekrar :)

hay maşallah 3. ayda 7.5 kilo nazar değmesin kuzuya
sagol canim kas yaptim valla artik tasimaktan, sirtim belim kopuyor devamli kucak istiyo bi de...

Masallah 7.5 iyi kilo almis. Kac dogmustu?
sagol canim 3410 gr 52 cm dogdu ama oglumda cok iyi almisti sütüm cok yariyor Allah a şükür 1. ay 5 kilo 2. Ay 6.5 kilo 3. Ay 7.5 oldu masallah...oglan da ayni hizla devam 8 yasinda 38 kilo 138 cm...biraz da genetik herhalde esim ve ailesi iri biraz...kayinpeder İsvicrede bodyguardlik yapmis zamaninda :KK70:

Deniz de nesne tutmuyor. Emerken kucuk parmagimi tutuyor bi tek. Bazen de muslin bezi tutuyor gibi yapiyor. Gelisimleri farkli farkli birbirinden.
Bırı erken yürüyecek bırı erken konusucak Öbürü geç emeklıycek vs vs hepsının önce sonra Yapacakları olucak dedıgın gıbı
Bunun yanında 1 günde bıle ınanılmaz degısım gosterıyolar
Tıny love dakı oyuncakları fark etmıyo derken bı anda farkedıp bıkac gun ıcındede çekıştırıp bı yandan da Kafayı kaldırıp ağızına sokamadıkça kıyametı kopartıyo Umut

Bende son ana kadar cok istedim ama kucuk hanim donmedi malesef 37.haftada nisanim gelip dogum baslamasina ragmen sezeryana alindim. Ilk zamanlar uzuldum ama hayirlisi böyleymiş onlar iyi olsunlarda sorun degil. Ama diger kizlarda durum ne bilmiyorum sezeryan yerim hic iyilesmedi hala kabarik ve kirmizi duruyor daha erkenmi bilmiyorum ama anlayamadim.
Kızlar gecen mastıt ıcın acıle gıttıgımde yan tarafta bı hasta vardı amelıyat olmuş dıkış yerlerı ıçın tekrar gelmış Dr la Konuşurken duydum
Amelıyat yerlerının kırmızı olması ıyı bıseydır
Bızım ıstedıgımız bışey dedı Dr
Çünkü oraların hala kanlanabıldıgını ve dokuların canlı oldugunu gosterıyomuş

Anlattim yardimci oldular ve ise yaradi. Iki ay bosuna mamayla ugrasmisum. Simdi gayet de guzel emiyor. Daha evvel olsa daha bile iyi olurmus. Sen de yaz bence.
Hemen yazıyorum canım benım cok sagol ;)

Gündüz uyumadıgı için mutsuz huzursuz değilse demek ki yapısı öyle gündüz uykusunu sevmiyor diyebiliriz. ben de gündüz asla uyuyamam mesela

Ama eğer uyuyamadığı için huzursuzluk yaşıyorsa uyumasının bi yolunu bulmak lazım.
Benim oğlum da çok zor uykuya dalıyor bu aralar..her zaman aynı yöntemle dalamıyor malesef belli bi şey diyemiyorum ama neler olduğunu yazayım belki biri işine yarar

Çok uykusu gelip de uyuyamadıgı zamanlar
Yatakta emziriyorum sonra hiç kaldırmadan başını alnını yanaklarını okşayıp pişşş şşş sesi çıkarıyorum
Emip doyduğu ama emme isteğinin bitmediği zamanlarda emme pozisyonunu hiç değiştirmeden yani kucağımda tutarak emzik veriyorum agzına
Bazen emzirirken hafif Bebek uyutan müziklerden açıyorum gene emerken başını okşuyorm
Bazen aşırı huzursuz oluyor. kucağımda dik tutup yanaklarımızı birbirine yaslayıp ee ee ee piş şşş sesleri ile yavaşça evde geziniyoruz
Bu kadar emek verince sanma ki 2 saat uyuyor :))) yarım saat en fazla sürse 45 dakika :))
Ben istiyorum ki emzireyim koyayım kendi kendine uyusun ama yok öyle bi dünya bizim için :))
Saat ilerledikçe huzursuz oluyor. Emziriyorum, şarkı ninni vs söyleyip kucağımda sallıyorum Müzik açıp evde gezdiriyorum. Uyuyor yerine koyunca kalkıyor. Birkaç haftadır gündüz uykusu sıfır diyebiliriz. Elimden gelen yöntemleri deniyorum. Emzikte almıyor.Gece uyuyor dedim. Dün gecede uyumadı doğru düzgün.

Ben gündüz uykusunu oluşturmak için ilk zamanlar 45 dk ya yakin besiginde hafif hafif salliyodum ona ramen bazen uyumadan kalkiyordu. Ama sabirla her gun ayni saatte bekledim. Sonra süre 20 dk ya düştü şimdi 5 dk sonra uyuyor. Bu şekilde gunduz uykusu olustu tavsiye ederim.
Ne güzel canım maşallah kuzuya. Beşikte sallayınca uyumuyor, ısrarcı olunca ağlıyor alıyorum bende.

Kızlar gecen mastıt ıcın acıle gıttıgımde yan tarafta bı hasta vardı amelıyat olmuş dıkış yerlerı ıçın tekrar gelmış Dr la Konuşurken duydum
Amelıyat yerlerının kırmızı olması ıyı bıseydır
Bızım ıstedıgımız bışey dedı Dr
Çünkü oraların hala kanlanabıldıgını ve dokuların canlı oldugunu gosterıyomuş
Ben de çok düşünüyordum neden kızarık kaldı diye olumsuz bi şey sanıyordum gözüm korkmuştu hep öyle kalcak diye şimdi azaldı ama kırmızı degil o kadar

sagol canim kas yaptim valla artik tasimaktan, sirtim belim kopuyor devamli kucak istiyo bi de...

sagol canim 3410 gr 52 cm dogdu ama oglumda cok iyi almisti sütüm cok yariyor Allah a şükür 1. ay 5 kilo 2. Ay 6.5 kilo 3. Ay 7.5 oldu masallah...oglan da ayni hizla devam 8 yasinda 38 kilo 138 cm...biraz da genetik herhalde esim ve ailesi iri biraz...kayinpeder İsvicrede bodyguardlik yapmis zamaninda :KK70:
Sutun de yaramis masallah. Baslarda sut sorunum oldu benim mamayi da cok cok vermedim alismasin memeyi unutmasin diye. 4.5 kilo dogan bi bebek 8.5 olurdu senin sistemle. 7 kilo su an 3 aylik. Sut isinde daha iyiyim eskisine göre mama vermiyorum 22 gundur. Icerdeyken daha iyi bakmisim yavruma disarda o kadar deli gibi gelismedi.

Benımkınde de tık yok :)
Umut ta 3. Abi sanırım grupta :KK66:
Yanlış hatırlamıyorsam biz 3 kişi aynı güm Doğum yapmıştık biri ben biri I ikizcan2016 bi arkadaş daha vardı ama tam hatırlayamadım ismini
3.müzün bebişleri bu grubun 3.leri oluyor 1. casamaa casamaa 2. asli2434 asli2434 diye hatırlıyorum :) umut hangi gün doğmuştu?

Ne güzel canım maşallah kuzuya. Beşikte sallayınca uyumuyor, ısrarcı olunca ağlıyor alıyorum bende.
Benimki memede ya da ayakta sallanarak uyuyo sadece. Memede uyursa uyanip da agzinda meme yoksa ayiliyo hemen. Yetisemezsem agliyo. Ayakta sallamayi da anneme borçluyum sagolsun (!) Ne guzel hic sallama bilmezdi cocugum simdi sallanmadan uyumuo.

Ilk 3 ay ne istiyorsa bebek yapin diyor Harvey Karp. 4.trimester oldugundan bebek hala doğmamıştır resmen diyor. Pışş sesi hafif sallanti ve kundak hepsini uyguladim. 3 ay da bitti bugun biyolojik olarak dogmus bulunuyor. Yavaştan uyku duzeni kurmaya calisicam. Insallah aglatmadan becerebilirim.

Kendi kendine sadece bebek arabasiyla gezerken uyuyo disarda. Evde hic kendi başına uyumadi henuz

Sutun de yaramis masallah. Baslarda sut sorunum oldu benim mamayi da cok cok vermedim alismasin memeyi unutmasin diye. 4.5 kilo dogan bi bebek 8.5 olurdu senin sistemle. 7 kilo su an 3 aylik. Sut isinde daha iyiyim eskisine göre mama vermiyorum 22 gundur. Icerdeyken daha iyi bakmisim yavruma disarda o kadar deli gibi gelismedi.
Olsun canlari sagolsun benim de oldu sut sorunu ilk hafta kanallar delikler tikaliydi sonra acildi yavas yavas o hafta mama verdim ben mecbur hic kilo kaybi yasamadi dogumdan sonra...sütüm cok degil hatta sol meme baya kücüldü yine oglumu da 4 ay emzirebildim sol memeden sonra tek memeye dustu bunda da aynisi olacak heralde sag coşuyor sol kötü cocuk da emmek istemiyor hic olmazsa 6 ay emzirebilirsem iyi olur diye düşünüyorum...bakalim hayirlisi artik...seninki de iyi almis canim benim...hem nasil besledin hamileyken masallah...ben demistim sana en az 3600 dogar seninki diyeHoppa

Bendede weewell im temassizi var. Dedigin gibi temassizlar yanlis olcuyor ama aldiginda normal ile olcup ne kadar saptigini tespit ediyorsun ve ayarlayabiliyorsun derecesini. Hassaslik ayari var onu yapman gerekiyor kullanma klavuzundada yaziyor zaten.
Yok bizimkisi baya yanlış ölçüyor. 36,5 dereceyi genelde 37,2gösteriyor. Ama bazen 38lere geliyor. Değişik ölçüyor sapma değil yani sapıtma :-) braun bide elimizde patladı :(

Saat ilerledikçe huzursuz oluyor. Emziriyorum, şarkı ninni vs söyleyip kucağımda sallıyorum Müzik açıp evde gezdiriyorum. Uyuyor yerine koyunca kalkıyor. Birkaç haftadır gündüz uykusu sıfır diyebiliriz. Elimden gelen yöntemleri deniyorum. Emzikte almıyor.Gece uyuyor dedim. Dün gecede uyumadı doğru düzgün.
Bizimki de öyle işte gündüz uyumazsa huzursuzlanıyor tekrar tekrar emmek istiyor bu kez midesi rahatsız oluyor kusuyor
Ne desek tersi çıkıyor Zaten :)
Minikler daha günleri günlerini tutmuyor bu hallerini de çok özleyeceğiz eminim uykusuz geceleri unutup :)

Back
X