- 6 Ocak 2016
- 1.348
- 1.660
- 133
- 43
Bizim kız kollarının örtülmesinden hiç hoşlanmıyor. Kolunu çıkartmaya çalışırken uyanıyoremzikte tutmuyor malesef..emmesi, yutkunmaları aynı,gün içinde herhangi bir açlık belirtiside göstermiyor ama sağ göğsümü pek uzun almıyor. Hep solu emmek istiyor solda uyuyor. Sağda emdikten sonra meme yumuşak ama sıkınca fışkırır tarzda süt oluyor herzaman. Böyle giderse sağ memeyi sağmayı düşünüyorum.
Aynı benim kız ilk doğduğunda da deniyordum kollarını örtünce deli oluyordu çıkarana kadar uğrasiyordu olan uykusuda kaçıyor böyle olunca. O kadarda kundak filan dikmiştim hiç kullanılmadı. Emzikte tutmuyor ama o biraz benim hatam ilk dogduģu hafta versim cuk cuk emiyordu 5. Gün kontrolünde doktorumuz 40 cikana kadar verme seni emmeyebilir ona alısip dedi dinledik bi dahada emdiremedim emziģi. Geçen göz muayenesinde göz doktoruda ilk 3 gün vermezseniz emziği sonra almaz dedi.
Ben ilk ay az kilo aldığı halde ısrarla meme verdim. Şimdi de gerçekten kanıtlanmış bir açlık olmadığı sürece, kötü düşüncelere kapılıpta ek birşey vermem ;-) bende dişe yoruyorum ama bazende benmi birşeyleri yanlış yapıyorum acaba diyede bi sorguluyorum kendimi
Kızlar kesinlikle dişlerden kaynaklaniyor bizimkide bu aralar deli gibi salyalar akıtıp herseyi aģzına almaya uģtasiyor daha tutamiyor ama bi sekilde sokuyor ağzına battaniyesini filan olmadi elini kolunu emiyor hemde nasıl şapur şupur. Benim omzumu elimi emmeye çalısiyor bazende. Ve süt emerken öyle bir bastıriyorki göģsüm yara olmaya basladi ve acayip acıyor bir iki defa biberonla süt verdim acıyor diye biberonu damagiyla ezip oynamaktan sütü emmiyor baya tuttum emiyor sandim bi baktim hic icmemiş.Distendir emin ol yanlis yaptigin ne olabilir mirayin sutler agzindan burnundan geliyor hala emmeye calisiyor o derece abandi birde eziyor damaklariyla dogum sonrasi yasamadigim meme yarasini yakindir yasatacak bana bu gidisle :)
Demistimya bizim kızada olmuştu çokfena agladı biz o gece herseyi denedik susmadı soyup heryerine baktık kesin bisey oldu dedik suya bile soktuk sakinlesir diye ama yok sesi gitti aglamaktan. Acile gittik sonunda doktor gazı var demez mi gaz hep vardı ama o şekilde ağlama ilk kez oldu cok korktuk esimle birbirimize giriyorduk neredeyse anın stresinden.İste bende okudum öyle bir yazı ama ağlatmakta istemiyorum kuzumu. Biraz büyüyünce düzelir yavaş yavaş diye düşünüyorum. Sabredemiyceksek niye varızki diyorum. Uykusuzluk, yorgunluk çok sorun değil.Biz dayanırızda onlar bebek dayanamazlar. Her ne kadar bazı alışkanlıkları erken edindirmek gereksede ben kurallar ve dayatmalar için küçük olduklarını düşünüyorum. Şuan bize ihtiyaçları var. Ağlatmak,strese sokmak gereksiz bence. Bu benim düşüncem tabi.Kızım aşıda vs ağladığında benimde gözlerim doluyor hemen. Geçen gece korkup feryat figan ağlamıştı. Dakikalarca sakinleştirememiştim.Yataktan fırladım onunla ağladım bende bisey oldu diye. Doktora götürüyordum az daha. Okadar etkilenmiştimki,kalbim çarptı resmen kendime gelemedim bir süre.