2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kızlar 2 sorum var..bebeklerimiz için yapacağımız yoğurtlar keçi sütünden mi olucak? ve ben hayatımda hiç yoğurt yapmadım mayalanması felan nasıl olcak..keçi sütlü yoğurt mayası lazım değil mi nerden bulcam ben onuu:)
diğer sorum oğlum 6 aylıkken denize sokabilir miyim onu?
Keçi sütünden de mayalarım ama inek sütü de olur bence keçi sütüyle yoğurt madolarda satılıyor onu maya olarak kullanabilirsin aklıma o geldi. evde yapılmışı bulunmaz heralde yani benim çevremde Yok. Eger güvendiğin doğal inek sütü satan bi yer yoksa marketteki günlük sütleri kullan. Ama sen Ankara'dasın degil mi? En kötü ihtimalle aoç nin sütleri var onlardan yaparsın. Keçi sütü de var.
Ben de geçen bi deneyeyim dedim artık öğrenmem lazım yoğurt yapmayı :)) biraz cıvık oldu kefir gibi :))) çok bekletmişim ben sanırım ama aslında çok kolay yaparız bence
Biz tatile temmuzun son haftası gideceğiz büyük ihtimalle. Bizimki 6.aynı bitirmiş olacak. Denize de sokarım ya bizim kontrolümüzde bi tadına baksınlar :)) asıl sorun bence havuzlar ya ben kendim oldum olası giremiyorum huylanıyorum. hele de çocuk havuzları hiç temiz gelmiyor

Çok geçmiş olsun canım yeni yazabiliyorum. Bizimki de başladı pusette kendini kaydırmaya dün sadece kafası ve omzu pusetteydi devamı resmen sallandı tuttum bakalım ne kadar kendini kaydıracak diye ama yılan gibiler yahu aşağı kayı veriyorlar. Çok dikkatli ol canim
Bu arada senin oğlan ne yaptı iyileşti mi ? Nasıl ?
İltihap mı kaptı demiştin cevap verdim mi hatırlamıyorum karışıyor bazen
Antibiyotik krem sürüyorduk biz sünnetten sonra doktor vermişti.iltihap olmamıştı

Keçi sütünden de mayalarım ama inek sütü de olur bence keçi sütüyle yoğurt madolarda satılıyor onu maya olarak kullanabilirsin aklıma o geldi. evde yapılmışı bulunmaz heralde yani benim çevremde Yok. Eger güvendiğin doğal inek sütü satan bi yer yoksa marketteki günlük sütleri kullan. Ama sen Ankara'dasın degil mi? En kötü ihtimalle aoç nin sütleri var onlardan yaparsın. Keçi sütü de var.
Ben de geçen bi deneyeyim dedim artık öğrenmem lazım yoğurt yapmayı :)) biraz cıvık oldu kefir gibi :))) çok bekletmişim ben sanırım ama aslında çok kolay yaparız bence
Biz tatile temmuzun son haftası gideceğiz büyük ihtimalle. Bizimki 6.aynı bitirmiş olacak. Denize de sokarım ya bizim kontrolümüzde bi tadına baksınlar :)) asıl sorun bence havuzlar ya ben kendim oldum olası giremiyorum huylanıyorum. hele de çocuk havuzları hiç temiz gelmiyor
aynen canım aoç'nin sütlerine güveniyorum zaten..madoda olduğunu bilmiyordum söylediğin iyi oldu..ama dediğin gibi hep keçi sütünden de yapmam heralde doktora sormak lazım..ben de yoğurt yapmayı denemek istiyorum da onun için bilgi toplayayım dedim:) ama yaparız heralde..buradan gördüğüm kadarıyla hepimiz becerikli hatunlarız:)
denize sokulabilir bence de..ama havuz için daha küçükler..havuzun hijyenini geçtim temizlemek için suya kattıkları madde bile zararlı olabilir..

kızlar 2 sorum var..bebeklerimiz için yapacağımız yoğurtlar keçi sütünden mi olucak? ve ben hayatımda hiç yoğurt yapmadım mayalanması felan nasıl olcak..keçi sütlü yoğurt mayası lazım değil mi nerden bulcam ben onuu:)
diğer sorum oğlum 6 aylıkken denize sokabilir miyim onu?

Keçi süt'ü şart değil canım.
İnek sütü ile de mayalayabilirsin ;)
Yoğurt mayalamak zor değildir aslında. Bir kaç denedikten sonra alışırsın muhakkak.
Püf noktası yoğurdun sıcaklığı ve mayanın ev yoğurdundan olması ..
Bence deniz havuzdan çok daha temiz..
Anne baba kontrolünde deniz çok eğlenceli olur eminim ;)

Şuan odamız 23,8 derece,kolsuz çıtçıtlı üzerine uzun kollu ince bir pijama takımı giydirdim. Çorapları da çıkardım. Orta kalınlıkta bir battaniye örttüm. Ama nem var. Fazlamı acaba. Zor uyuttum daha yeni yerine koydum elleyememde. Diğer İstanbullular ne yaptı acep :-)

Ben de aynı giydiriyorum.
Benim oda şu aralar 22 derece ama nem yüksek.
Gecr vucudu bu kadar ince olmasına rağmen fırın gibi.

canım benim doktorum özellikle inek sütünden yapmamı istedi.hiç zor değil 5 senedir ben kendim mayalıyorum.hatta sana bir önerim var.100 cc lik küçük kavanozlar al bebeğininkileri onlara mayala günlük bir kavanoz aç.ben öyle yapıyorum tavsiye olunur.bak hatta resim atıyorum

Ben de böyle kavanozlara mayalardım büyük oğlumda ;)
Gerçi o her yoğurt yemesinden sonra kusardı. Sadece yoğurttan sonra olunca alerji de diyemiyorsun.
Şuan küçük 4.5 aylık ,henüz başlamadıkbek gıdaya ama gözüm korkuyor valla.
Sizde kusma filan oluyormu yoğurt sonrası?

Ben ilk isirigi yasadim bugun guya tepki verilmeyecekmis , bağırdım istemsiz.

Ah canım ya ..
Ne çektin şu memelerden. :/
Tam iyi oluyor derken ısırma başladı şimdi de.. Allah yardımcın olsun.
Oğluş büyüyünce yüzüne vurursun artık emeklerini :))
"Seni ne hallerle emzirdim" filan :))

Kızlar benim oğluş 129 günlük ve kucağıma alınca o minicik bacaklarıyla zıp zıp zıplıyor :))
Çok şeker oluyor böyle ama daha kemikleri bile tam gelişmemişken ,hatta koca poposu bile ağır gelirken nasıl zıplıyor anlamadım :)
Sizin bebişlerde bizim gibiyken zıplıyormuydu ?
Abimiz çok tembel idi bebekken ,o yüzden tuhaf geliyor şimdi :)

24 derece icin normal ama battaniyeyi inceltebilirsin diye dusunuyorum ter durumuna gore
Sadece emerken kafası terliyor onun dışında ter yok canım. Oyusden rahatlıkla giydiriyorum. Hatta yüzü kolu vs soğuk bile oluyor. Ama bugün gaza geldim. 24,4 dereceydi sabah tuttum üst yarım kol,alt diz altı şort giydirdim. Bi deneyeyim dedim.Acele ettim galiba,kolları ve bacakları soğuk üşütücem çocuğu

İnek sütü ile de mayalayabilirsin :KK66:
Yoğurt mayalamak zor değildir aslında. Bir kaç denedikten sonra alışırsın muhakkak.
Anne baba kontrolünde deniz çok eğlenceli olur eminim :KK66:

Ben de böyle kavanozlara mayalardım büyük oğlumda :KK66:
Gerçi o her yoğurt yemesinden sonra kusardı. Sadece yoğurttan sonra olunca alerji de diyemiyorsun.

Ah canım ya ..
Sıcaklık düşük görünsede nem bunaltıyor insanı. Oyüsden bocalıyorum ben giyim konusunda

Sadece emerken kafası terliyor onun dışında ter yok canım. Oyusden rahatlıkla giydiriyorum. Hatta yüzü kolu vs soğuk bile oluyor. Ama bugün gaza geldim. 24,4 dereceydi sabah tuttum üst yarım kol,alt diz altı şort giydirdim. Bi deneyeyim dedim.Acele ettim galiba,kolları ve bacakları soğuk üşütücem çocuğu
Usumez merak etme serin olmasi normal kisa kollayken bizim kollar firin gibi mi oluyor.

İnek sütü ile de mayalayabilirsin :KK66:
Anne baba kontrolünde deniz çok eğlenceli olur eminim :KK66:

Ben de böyle kavanozlara mayalardım büyük oğlumda :KK66:

Ah canım ya ..
teşekkürler canım..yavaştan yaz planları yapmaya başladık bakalım inşallh sorunsuz güzel bir yaz geçirirz hepimiz..

Bu arada senin oğlan ne yaptı iyileşti mi ? Nasıl ?
İltihap mı kaptı demiştin cevap verdim mi hatırlamıyorum karışıyor bazen
Antibiyotik krem sürüyorduk biz sünnetten sonra doktor vermişti.iltihap olmamıştı

Beyaz beyaz oldu . dr a sorduk bizim oğlanın pipisi gömülüydü sıyrılarak cikartilanlarda öyle oluyor iltihap değil dedi ama benim içim rahat etmedi, antibiyotik göz merhemi vermişti bizede arada baticonda sürüyorum ben. Beyazlar hala geçmedi 5. Gün bugün 7 tane dikişiniz var 2 gün sonra tekrar resim atın dedi bakalım yarın atacağız ne diyecek bende merak ediyorum.
Canım sizin şişlik kaç gün sonra indi bizimki hala şiş :(

Back
X