aslında yazabilirsen çok iyi olur canım, zararın neresinden dönersek kar
Ya canim bence biraz abartmis caninin cektigi seyi asiriya kacmicak sekilde yemelisin :) benm eltim hamileyken cani kola cekermiw hic icmemis simdi cocugu kola hastasi. Caninin istedigi seyi yicekain asiriya kacmicaksin diyor ki kendiside hemsire zaten..Bana direk bir liste vermişti keseyi görmeye gittiğimde. En başlıca asitli içecekler,meyve suları, tavuk, kokoreç, midye, ciğer, salam, sucuk, sosis, tüm jambonlar, suşi, az pişmiş et, şerbetli tatlılar..Bunlar en katii olanlar. Birde önerilmeyen listesi var, onu hiç yazıp canını sıkmayayım :)
Bu saydiklarinin cogunu yiyorum sanirimmTabii canım ne demek. Biraz önce yazdıklarım yenmesi kesinlikle yasak olanlar. Şimdi yazacaklarım önerilmeyenler. Yemesek daha iyi olur yani.
Reçel, bal, kaymak, kurutulmuş meyveler, mayonez (pastörize yumurta ile yapılmış olanları yiyebilirsin Henz marka gibi), börek, poaça çetişleri, pastörize olmayan yoğurt ve süt ürünleri, kızartmalar, hamur işleri, bulyon, sakatat, bitki çayları.
Yemesek iyi olur dediklerini bırak yasak olanlardan bile yedikleriim var ama kalbimi de karatmak istemiyorum artık yemişim bilmeden napim
Hele de pastörize olmayan yoğurdu çok yedim köyden süt alıp yapıyorum teyzemin inekleri varinek tanıdık yani :)
Dr a sorsam şimdi yemesen iyi olur der kesin ay sinir oldum doğal yoğurt amaaa ya offf
Ay kendimi garip hissettim. :) bence bebek arabası hafif olacak, katlanınca yer kaplamayacak ve tek elle kontrol edilecek. Bir de biz ilk bebek arabamızda bu özelliklerin hepsini bulup almıştık ama kaygan zeminde kontrol etmek çok zordu beni sinir ediyordu. Arabaya karar verince mağazadan çıkın ve avm nın kaygan zemininde sağa sola dönüşü rahat mı ona bakın mutlaka kızlar. Yoksa avm, market, hastane hepsinde sinir hastası olup çıkıyor insan.Zor bir surec gercekten yaa .. Edacim sen bebek arabasi konusunda ne dusunuyorsun nelere dikkat edelim alirken
Açıkcası bana da fazla geldi:) bal kaymak nasıl yasak olur :)) dayanamam ki ben hem de ne kadar faydalı. Bitki çayı da sordum ben Dr a gaz problemim çoktu. Rezene çok içtim. Şimdi de kiraz sapı içiyorum lipton un. Çünkü kabızlık beni mahvediyor. Onu da sordum korkma rahat ol Dedi. :)Tabii canım ne demek. Biraz önce yazdıklarım yenmesi kesinlikle yasak olanlar. Şimdi yazacaklarım önerilmeyenler. Yemesek daha iyi olur yani.
Reçel, bal, kaymak, kurutulmuş meyveler, mayonez (pastörize yumurta ile yapılmış olanları yiyebilirsin Henz marka gibi), börek, poaça çetişleri, pastörize olmayan yoğurt ve süt ürünleri, kızartmalar, hamur işleri, bulyon, sakatat, bitki çayları.
ilginc..bn de bol bol meyve suyu iciyorum iyi diye..korktum simdi..nolcak ki millet alkol alıyor hamileykenKızlar bence bu yiyecek yasaklarında şöyle bir durum var. Hepimiz gebelik rutinleri yaptırdık sonuçta ve bir sürü bakteri virüs taraması yapıldı. Mesela benim hepsine bağışıklığım var ve bana yasak koymadı hiç. Bir liste verdi ama hazır meyve suları, şarküteri ürünleri filan yazıyor onda da. Ama mesela kuzenim de hamile onun bağışıklığı benim ki kadar geniş çıkmamıştı. Çiğ Eti ellemesi bile yasak. Bence kişiye göre yasaklar.
Bende ki listede hazır meyve suları, gıda boyası içeren tüm yiyecek ve içecekler, kafeinli tüm içecekler yazıyor. Alkol ve sigara yasağı ilk madde zaten. :) ama be yalan söyleyim ben bazen balık yerken yarım bardak kola içiyorumilginc..bn de bol bol meyve suyu iciyorum iyi diye..korktum simdi..nolcak ki millet alkol alıyor hamileyken
valla iciyorum meyve suyu..tek keyfim o.onu da icmesem nsl cikarim lavaboya bilmiyorumBende ki listede hazır meyve suları, gıda boyası içeren tüm yiyecek ve içecekler, kafeinli tüm içecekler yazıyor. Alkol ve sigara yasağı ilk madde zaten. :) ama be yalan söyleyim ben bazen balık yerken yarım bardak kola içiyorumpek sevmem kolayı ama balıkla çok severim :) zaten vişne attım buzluğa bolca onu yapıyorum meyve suyu olarak. Bir de erik ve kayısı pestilinden yapıyorum ben.
Di mi :) ben de kiraz sapı içmesem çıkamam lavaboyavalla iciyorum meyve suyu..tek keyfim o.onu da icmesem nsl cikarim lavaboya bilmiyorum
kuru kayisi bana da cok iyi geliyor snn ne kadar oldu hamilelik ?Di mi :) ben de kiraz sapı içmesem çıkamam lavaboyaböyle böyle gidecek işte. Hatta kanama sebebi olarak kabızlık ve gazdan şüphelenmişti dr. Ben içmiyordum ilaç yazmıştı bana kızdı neden içmiyorsun diye. Sabah uyanınca kuru kayısı ya da hurma yiyip üstüne de bitki çayı içiyorum. O da olmazsa şurup içiyorum.
21+4 bugünkuru kayisi bana da cok iyi geliyor snn ne kadar oldu hamilelik ?
Merhaba canım, demir hapı sabah kahvaltıdan 1 saat önce 1 tane içiyorum ben. Ondan başka omega-3 kapsülü ve de-Cavit içiyorum bir de. Coraspin de vardı ama kanama olayından sonra ona ara verdik. Bir de insülin direncim için glukofaj içiyorum günlükMerhabalar arkadaşlar heyecan dorukta hepimizin,bu günleri görmek nasip oldu kucağımızda da görürüz paylaşırız inşallah.
Bu demir hapını kullanan var mı bir de günde kaç tane?Bana günde iki dedi doktor ama bir tane içiyorum.Kafama takılıyor.
Bir de başka vitamin alıyor musunuz?
Teşekkürler cnm bakacağım ben :)Kızlar benim doktorum kabızlık icin laxa fiber diye bi lif takviyesi var onu icebilirsin dedi dogal bisey vucut ayni seye alisip bi yerden sonra kayisı erik suyu gbi seyler ise yaramiyo ihtiyac durumunda bu dedigimi bi arastirın derim icecegine karistiriyosunuz kotu bi tadı yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?