2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim sen kaç kiloyla hamile kaldın ve kaç kilo aldın önce bi onu söyle ona göre yorum yapalım
67 kg 165 cm. dim ve o halımle inanmiycaksınız cok zayıf gorunuyordum, kızıma hamile kaldim ve 88 kg doğuma girdim sonra kızım 6 ayında 74 ile hamile kaldım ve şimdi 80 kg 6 kg aldım. Ama kızımdada normal irelerke anıden aldım kilomu o yuzden korkuyorum.

Canan Karatay sayesinde şeker testi yaptırmayan ilk gebeler yavaştan doğum zamanlarına yaklaştılar. Şimdiden suyu fazla, kilosu sorunlu bebekler tespit ediyoruz. Yakında doğmadan ölen, şeker problemi yüzünden sezaryenle doğması gereken ya da doğumda kolu sakat kalan bebekler de görmeye başlayacağız. Bende kararsizdim ama doktirum canan karatayi dinlemiyoruz dedi24 haftada sabahtan ac gel oglene kadar burda olucaksin dedi

Canim ben bugun doktoruma gittim vajinal ultrasonda 31 cikti olcum..dedigin gibi progestan verdi agizdan gunde 2 ve dinlenmem gerekiyormus..2 hafta snra tekrar ölçecek..
31 mm gayet iyi bence haftana göre canım korkma mümkün olduğunca dinlen progestanıda düzenli kullan birşey olmaz Allah'ın izniyle. Doktorun önlem amaçlı vermiştir progestanıda.

basbelasiyim Bugun ayrintili vardi arastirmada sabah gittik cok sukur kizim saglikli bir problem cikmadi..ama6 kez ultrasona girmek zorunda kaldim kizimin pozisyonu kalbi ve yuzunu gormek icin uygun degildi 1 saat araliklarla doktor kontol etti en sonunda döndü sipa doktor cok iyi cok memnun kaldim gercekten detayli bir sekilde butun herseye bakti..insallaah seninkide iyi gecer canim..

Kesinlikle öyle bu kadın yüzünden insanların kafası karıştı bir deli bir taş attı kuyuya 10 kişi çıkaramadı oldu tam

Canan Karatayı hayatımda dinlemedim ama duyduğum kadarıyla düzgün beslenmeniz her halükârda gerekir diyordu. Ben dahil şeker yüklemesi yaptırmayanlar da okuyor bu yazdıklarınızı. Sizce aşırı tepkili değilmi o sözler? Doğmadan ölen, sakat kalan ve s. ne demek bu kadar hamilenin olduğu grupta?! Herkes kendi vücudunu biliyor ve bilinçli şekilde ona göre hareket ediyor.

Canan Karatay yanlis anlasiliyor. Canan hoca zaten seker cikan gebelere uygulanan diyeti saglikli bireylere soyluyor. Beyaz un seker yok diyor. Kadinin onerdigu beslenme tarzi zaten seker cikan gebelere verilen beslenmeyle ayni. En basindan boyle beslenirseniz seker testine gerek kalmaz diyor.
Bosu bosuna kadini gunah kecisi ilan etmeyin. Sabahtan aksama kadar karbonhidratlar sekerlu meyveler hatta sekerli içecekler makarnalar pilavlar ile beslenen ve hatali olan biziz. Bu durumda da seker testi sart olur tabi

Kesinlikle sana katılıyorum canım, ben oğluma hamileyken şeker yüklemesi yaptırdım 3. saate yaklaşırken bayıldım. Kızıma hamileyken yaptırmak istemedim dayanamıyorum 3 saate dedim Dr. um bana bıraktı yaptırmadım elhamdulillah bir problem olmadı. Şimdi ki hamileliğimde de yaptırmayı düşünüyorum çünkü hamile kalmadan önce bir anormallik var gibiydi ama tam teşhis olmadan hamile olduğumu öğrendim. Şimdi ayılsam da bayılsam da yaptırmam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dediğin gibi ben kendimdeki dengesizliği farkediyorum.

Kesinlikle katiliyorum sana canim. Kadin sekerli diye bala bile karsi. Meyvenin fazlasina karsi. Muzu sabah yersen sifadir ama aksam yersen toksiktir diyor. Surekli sekerli besleniyoruz ve aldigimiz sekeri tolere edebilecek yapida degiliz. Gebe olsan da olmasan da Karatay tarzi beslenirseniz diyabet kalp rahatsizliklari gibi hastaliklardan kurtulursunuz diyor.

Ama canım bide şöyle bir durum var bizler diyet yapsakta bazı vücut şekere dirençi düşük mesala benim vücudumdan geç atılıyor şeker senle belki aynı yiyyorz sen bir saatde atatken ben 2 saatde atabiliyorum

Kesinlikle öyle bu kadın yüzünden insanların kafası karıştı bir deli bir taş attı kuyuya 10 kişi çıkaramadı oldu tam
O kadin yuzunden degil yanlis beslenme tarzi yuzunden. Canim mesela sen ilk gebeliginde zaten problen yasamissin ve basina gelebilir. Buna gore suan sana onerilecek diyete uygun bir sekilde en basindan beslenmis olsaydin acaba boyle cikacak miydi dersin

Kadın yanlış birşey söylemiyor olsabilse herkes sizler gibi bilinçli değil anne babasında olan geçmişte olan Karatay yaptırmayın dedi diyor yaptırmıyor

Senin durumun farkli. Sana uygulanmasin demiyoruz ki zaten. Belki seker cikar diye uygulanan ve cikmayan o kadar gebeye yanlis islem yapiliyor peki buna niye karsi cikmiyorsunuz. En basindan saglikli beslen bunlara gerek kalmasin mantiginin nesi yanlis ben bunu anlayamadim

Kadın yanlış birşey söylemiyor olsabilse herkes sizler gibi bilinçli değil anne babasında olan geçmişte olan Karatay yaptırmayın dedi diyor yaptırmıyor
Walla onlar da islerine geldigi gibi kadini dinliyorlar. Kadin hababam debabam ye ye ye ye sonra test yapma demiyor. Dikkatli beslen teste gerek kalmasin. Zaten oyle beslenmek zorundasin diyor.
Saglikli yag diyor mesela. Trans yaglari vucuda almayin diyor. Zeytinyagu sifadir ama isitir yakarsan zehirdir diyor.
Kolestrolu dusururseniz kalp krizi olur kolestrolu artiran sebebi kaldirin diyor.
Ayrica bu tarz insanlarin kafasina gore davranmasi icin karatay a gerek yok. Cahil her yerde cahildir. Onlarin cahilligine Karatay yuzunden denemez

Hadi hayirli olsun cnaim sukur iyiymis insallah darisi oglusumla bana :) benim dr umda dedi cok iyi bir dr diye ne kadar suruyor ortalama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…