- 30 Ekim 2013
- 20.621
- 57.204
- 798
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #28.661
Yurt dışında şeker yüklemesi yapılmıyor, kandan bakılma varsa neden 1 bardak şekerli suyu kafaya dikiyorsun ? Burda şeker yüklemesi yapılmıyor ama öyle saçma şeylerde olmuyor çocugun doğmadan ölmesi sakatlanması gibi gibi.. yalnış düşünüyorsun bence yediğine içtiğine dikkat etmiyormusunki kendine güvenmeyip şeker yüklemesi yapıp kendine zarar vereceksin yazık değilmi?Canan Karatay sayesinde şeker testi yaptırmayan ilk gebeler yavaştan doğum zamanlarına yaklaştılar. Şimdiden suyu fazla, kilosu sorunlu bebekler tespit ediyoruz. Yakında doğmadan ölen, şeker problemi yüzünden sezaryenle doğması gereken ya da doğumda kolu sakat kalan bebekler de görmeye başlayacağız. Bende kararsizdim ama doktirum canan karatayi dinlemiyoruz dedi24 haftada sabahtan ac gel oglene kadar burda olucaksin dedi
Neler yasiyorsun canim sen yan etki yani yasadin?Ağızdan alıyorum canım hamileliğimin başından beri kullanıyorum günde iki alıyodum 16 dan sonra günde üçe çıktı başlarda yan etkileri çok etkiliyordu ama alıştı artık bünyem hiç bi yan etkisini yaşamıyorum.
Canim senin bebegin pozisyonu nasil kafasi asagidami cunku dr bebek pozisyonuda belli eder dedi banaNeler yasiyorsun canim sen yan etki yani yasadin?
İlk başladığımda baş dönmesi mide bulantısı uyku hali falan yapıyordu çok fazla bide reflü falan oldu ama zamanla azaldı ve şu anda galiba bünyem alıltı sadece tansiyonum çok düşüyo bazen onu sormuştum doktora progestan yapar demişti. Ama tabi kişiden kişiye değişiyo canım bide bi ilacı aa bak şu yan etkisi de var deyip içersen oluyor mesela doktor bana hep derdi ki açıp prospektüsü falan okuma.Neler yasiyorsun canim sen yan etki yani yasadin?
Canim degisiyor bazen ayaklari bazen basi asagida..Canim senin bebegin pozisyonu nasil kafasi asagidami cunku dr bebek pozisyonuda belli eder dedi bana
Canim cok yan etkisi olursa etkilnirsen vajinal kullan dedi..o hapi hemde vajinal kullnabiliyor muyuz?idrar rengin fln degisiyor mu birdeİlk başladığımda baş dönmesi mide bulantısı uyku hali falan yapıyordu çok fazla bide reflü falan oldu ama zamanla azaldı ve şu anda galiba bünyem alıltı sadece tansiyonum çok düşüyo bazen onu sormuştum doktora progestan yapar demişti. Ama tabi kişiden kişiye değişiyo canım bide bi ilacı aa bak şu yan etkisi de var deyip içersen oluyor mesela doktor bana hep derdi ki açıp prospektüsü falan okuma.
Şimdi benim de kafamı bu mevzu karıştırıyor sadece biz de uygulanan birşey bu. Ben geriye dönük şeker tahlillerimi doktoruma gösterdiğimde hamileyken dengesizlik normal dedi.Tahlil yapılırken 3 saatin içinde iki kere glikozlu su içmek zaten şekeri yükseltmez mi? Ki ben sabah ilk 3 saat içinde bu kadar şekerli beslenmiyorum. Bak şimdi yine kafam karıştı böyle düşününceYurt dışında şeker yüklemesi yapılmıyor, kandan bakılma varsa neden 1 bardak şekerli suyu kafaya dikiyorsun ? Burda şeker yüklemesi yapılmıyor ama öyle saçma şeylerde olmuyor çocugun doğmadan ölmesi sakatlanması gibi gibi.. yalnış düşünüyorsun bence yediğine içtiğine dikkat etmiyormusunki kendine güvenmeyip şeker yüklemesi yapıp kendine zarar vereceksin yazık değilmi?
Benim.druma sordum.dedi ustten yanlis olur alttan bakilmasi laZim birde erken dogum riski olmasi icin bebegin asagida olmasi gerekir dedi yani bas asagi ondan sordum canimCanim degisiyor bazen ayaklari bazen basi asagida..
Canım cok dikkat o zaman -ki ediyorsundur zaten, insallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rAbbim,bize düşen elimizden geleni yapmak,12. Haftaya kadar lekelenme seklinde kanamam oldu. Gecen hafta carsamba gunude pacalarimdan sizdi biranda kan ve buna nst de 35 lere cikan sancida eklenince 3 gun hastnede kaldim. Erken dogum riskim yuksek herhangibir olumsuzluk yok görünürde ama drum dikkatli olmami cok dolanmamami bilhassa is guc guc yapmamami soyledi. Bebegimde dönmüş. Kızım hiç donmemisti. Vajinaya baski hissi ve agri var yabancısı olduğum belki normal ama ilkinde nasil birsey şu donmesi bilmedigimden herseyden nem kapiyorum :)
Canim cok tesekkur ederim inş seninde çok iyi gecer rahat nefes alirsinTzadkiel canım herşeyin normal çıkmasına çok sevindim Biz de güzel haberlerle geliriz inşallah.1 hafta daha var bizim ayrıntılıya ama zaman hiç geçmiyor
Hımm dogrudur canım dun sabah baska posisyondaydi ogleden snra baska..Benim.druma sordum.dedi ustten yanlis olur alttan bakilmasi laZim birde erken dogum riski olmasi icin bebegin asagida olmasi gerekir dedi yani bas asagi ondan sordum canim
Ben bu gece progestan kullan kalkma derim canım. Yarın doktora uğra ama , mecbur öne alınacak randevun. Kanamaya alıştım ben panik yapmıyorumAnneler, az önce wc gidince farkettim, kahverengi lekelenmem olmuş, yoğun değil ama olmazdi yanı böyle ilk haftalarda bir iki gün olmustu daha yoğun şekilde Protestan kullandım 2 hafta, ne yapmalıyım acaba kendim başlasam mi ? Eğer devam gelirse yanı, bugün hastanedeydim kalp ekosu icin, kontrolüm 1 ay sonra. Suan motivasyonum düştü, insalalh devamı gelmez
Bende yeni aldim canta canim benimkide sirt cantasi gibi skip hop forma markasi normalde 70 dolardi ben indirimden 55 e aldim.. indirimi takip edersen 120 ye normal bence :)Eki Görüntüle 2135370
Ben bu çantalardan istiyorum kuzenim kullanıyo o da iki bebekli çok kullanışlı diyor ama 175 anacım biraz pahalı geldi bana
O hepsi burada da indirimden almış 120 ye
Yine pahalı mı sizce ??
Aslında haftana göre aldigin kilo çok değil gibı ama biraz fazla kiloyla hamile kaldığın için hızla şişmiş gibi hissediosundur canım, canını çok sıkma biraz yediklerine dikkat et bebeğinde sagliklysa inş dogumdan sonra verirsin boşuna kendinide bebeginide sitrese sokma67 kg 165 cm. dim ve o halımle inanmiycaksınız cok zayıf gorunuyordum, kızıma hamile kaldim ve 88 kg doğuma girdimsonra kızım 6 ayında 74 ile hamile kaldım ve şimdi 80 kg 6 kg aldım. Ama kızımdada normal irelerke anıden aldım kilomu o yuzden korkuyorum.
Evet canım ben de sabahları ve tokluğu kontrol ettiğim için dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Şükür düzgün bealendiğimden bu yana azmıyor hiç.Kesinlikle sana katılıyorum canım, ben oğluma hamileyken şeker yüklemesi yaptırdım 3. saate yaklaşırken bayıldım. Kızıma hamileyken yaptırmak istemedim dayanamıyorum 3 saate dedim Dr. um bana bıraktı yaptırmadım elhamdulillah bir problem olmadı. Şimdi ki hamileliğimde de yaptırmayı düşünüyorum çünkü hamile kalmadan önce bir anormallik var gibiydi ama tam teşhis olmadan hamile olduğumu öğrendim. Şimdi ayılsam da bayılsam da yaptırmam gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dediğin gibi ben kendimdeki dengesizliği farkediyorum.
Bende de alet var ama hiç açlık tokluk kendim ölçmedim. Acaba ben de bunu periyodik olarak yapsam not alsam olur mu? Belki az çok ne olduğu belli olur yükleme istemezler.Evet canım ben de sabahları ve tokluğu kontrol ettiğim için dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Şükür düzgün bealendiğimden bu yana azmıyor hiç.
Progestan kalan kutuyu attımBen bu gece progestan kullan kalkma derim canım. Yarın doktora uğra ama , mecbur öne alınacak randevun. Kanamaya alıştım ben panik yapmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?