2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmis olsun cnm herhaldı artık bu son hastalanmalardir tehlikeli kış ayları bitti
İnşallah son olur ,hiç bu sene çektiğim kadar çekmemiştim bademcik iltihaplanmasından. Neyse vardır bunda da bir hayır diyorum Rabbim beterinden saklasın inşallah.Sağolasın
Çok geçmiş olsun canım
Allah razı olsun canım benim

Yapışma var mı peki plesenta da?

Olsun canım, geri kalan her şey iyi olsun da sezeryan olsun ne yapalım. Plasentadan dolayı başka bir risk yok değilmi? Başta çok korkutmuşlardı

İnşallah vere bilirim, boyle stes babada bebeğede bi faydası yok

Yapışma var mı peki plesenta da?

yapısma yok dedı
ama ılerıde olabılme ıhtımalıne karsı sezeryanda acıp bakıldıgında temızlenmesı daha kolay dedı
soncta ultrasonda yok gozukur ama az da olsa olur o zaman normal dogum skntı
yapısma olmaması da benım ıcın cok ıyı bı durum

Olsun canım, geri kalan her şey iyi olsun da sezeryan olsun ne yapalım. Plasentadan dolayı başka bir risk yok değilmi? Başta çok korkutmuşlardı

benım doktorum zaten en son gıttıgımde bu tarz amelıyatları pek yapmak ıstemeyız demıstı
o yuzden arayıs ıcerısındeydım
gıttıgım perınatolaga dvm edıcem
aslnda bu zaten rısklı bı durum
ama doktorun bunu sana nasıl anlattıgı da cok önemlı. rısk var evet ama en azndan korkutmuyor
nasip eden Allah insallah iyi seyler olur hepimiz için

Bebeklerinin hareketlerini her gün aynı tempoda hissetmeyen anneler için kucuk bi yazı okudum şimdi paylasiorum. Benim oğlan suan yoğun bi tekme atma durumunda ama diğer bi kac tane evham yapan anne icin rahatlatici olabilir :)

gebelikte tekmeleme konusunda en çok sorulan sorulardan biri, “Bebeğim bazı günler durmadan tekmeliyor, bazı günler çok sakin duruyor, bu normal mi?” Fetüslerin de bir insan olduklarını unutmayalım yani onlar da bizler gibi bazı günler kendilerini hareketli ve canlı hissederler, daha fazla tekme savurur, ben buradayım derler, bazı günler ise sakince durmak isterler.

Kendi ruh halleri dışında annelerinin hareketleriyle bağlantılı olarak da davranırlar. Aynı doğduktan sonra olacağı gibi sallandıkça yatışır, sakinleşirler. Onun için muhtemelen sen hareketli bir gün geçirdiğinde senin ritminle sakinleşecek, sen sakin bir gün geçirdiğinde, bu sefer o harekete geçecek.28.haftadan sonra tekmelemeleri takip altına alıp günden güne kontrol etmen daha sağlıklı olacaktır

Aman iyi maşallah Bundan sonra kötü birşey olmaz inşallah canım. Sen de yoğun çalışıyorsun sanırım kendini fazla yorma, kadın doğumcum beni korkutmamak için fazla bahsetmiyor bu durumdan ama aile hekimim bayağı bir korkuttu. Ufacık bir poşet dahi taşıma yat uzan ayaklarını hafif ayağa kaldır sürekli istirahat halinde ol dedi. Salı günü de benim ki belli olacak bakalım hala aşağılarda mı yapışma var mı?

benım kendı doktorum bana sadece sunu söyledı
bol bol dinlen bol bol dua et:)
hayır madem dınlenmem gerekıyor rapor versın işe gitmiyim
yanı rapor konusunda ısyerımz skntı cıkarmıyor
ama ben de o zaman bna rapor verın vs dıyemedım hıc

ıkıncı hamılelık daha zormus
suan bıle mıdem cok fena kacıncı haftaya geldık
alt tarafta hıssetıgım baskıyı agrıyı vs saymıyorum bıle

Kızlar sabahlari yataktan kalkarken vajina agrisi olan varmı ozellikke sağ tarafta, bnde 1 aydır fln var . Gün içinde o ağrıyı hissetmiorum ama sabah fena oluo ağrı gerginlik gibi bisi
Yataktan kalkarken normalmis canim benim normal zamanda da oldugu icin arastiriken okudum

benımde normal zamanda oluyo
hatta özellıkle aksamları
normaldır ınsallah:)
Ben kac gundur cekiyorum gecmiyor hafifliyor sadece sızlar gibi oluyor inan ki korkuyorum ama pazartesi ayrintilim var o zamana kadar sabrediyorum. Aksam esimin isleri icin bilgisayari alip hali uzerinde oturdum biraz ama kalkamadim o dereece kotu oldum hala da agriyor

Kızlar iyi geceler. Bişe soracam gece gece bu mu soru demeyin Gökhan ismi nasıl? Demode mi oldu. Siz olsanız diğer oğlunuzun ismiyle de uyumlu olsa koyar mıydınız bu ismi?
Çok güzel bir isim. Demode falan da değil bence. Her dönem bazı isimlere yükleniyor insanlar. Şu an cazip gelen isimler yarın bir gün çocuklar okula başladığında bir sürü arkadaşlarında olacak. Bence Gökhan bu sebeple daha da güzel.

Kusura bakmayın ama ne kadar düşüncesizce yorum yapmışsınız. İnsanlar özellikle hamileyken daha hassas oluyor. Burada birbirimizin olumsuz söylemlerinden daha fazla etkilenebiliyoruz. Ben şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum. Sizin kararınız yaptırmak yönünde olabilir, saygı duyarım. Ama durduk yere can sıkıyorsunuz. Bazı doktorlar tetanoz aşısı yaptırıyor bazıları yaptırmıyor, onlara da tetanoz olacaksınız deyin de tam olsun. Bildiğim kadarıyla şekeri çıkan çoğu kişiye diyet ve hareket öneriyorlar. Bunu şekeriniz çıkmadan da çok rahat yapabiliriz diye düşünüyorum. Rica ediyorum söylemlerinizi yumuşatın, birbirimize destek olacağımız bir ortamda insanlar telaşlanmasın, canlar sıkılmasın.

canim neren agriyor?

Kontrollere gidiyorum en son 17 gün önce gittim doktora iyidi bi sıkıntı yok gelişimi falan güzel gidiyor.bu cumartesi tekrar kontrolüm var inşallah yine iyi haberini alırım
İnşallah alacaksınız güzel haberlerini. Annesini yormamak için efendi efendi duruyordur yavrucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…