2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gazdı belkide canım çok rahatsız etti sabah biraz daha iyi uyandım.
Geçen gün aynısı bana da oldu o kadar sıkıştı ki karnım patlayacak gibiydi , eğilip doğrulamadım oturup kalkamadım ağrıdan neyseki şükür geçti . Artık organlara da yer azalıyor

Bu da çürüdü yani ne bilem beni öyle uyardılar ki bir şey var sandım. Benim zaten pek işim yok. Sarımsaklı yoğurt fena yapmıştı beni bir keresinde. Uyuyamayacsk derecede.
Bakla favizme sebep oldugu icin emzirme doneminde anne asla yememeli ek gida donemindr cocugada belli yas altinda verilmemeli. Cok cok riskli bir yiyecek.

Bakla favizme sebep oldugu icin emzirme doneminde anne asla yememeli ek gida donemindr cocugada belli yas altinda verilmemeli. Cok cok riskli bir yiyecek.

Ya bunu okuyunca ödüm koptu çünkü hamileliğimin başında sürekli kusarken yiyebildiğim tekşey baklaydı. Hemen google amcaya sordum ki - favizme sebep olmuyormuş, favizm hastalığı olanlarda atak geçirmelerine sebep oluyormuş. Çocuğumu hasta mı ettim diye çok korktum sabah sabah

Favizm hastaligi neki canim :)

Favizm hastaligi neki canim :)
Favizm hastalığı, vücudumuzda çok önemli olan glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enziminin yetersizliği veya görevini yapamamasıdır. Bu enzim genel olarak bütün vücut için önemli olmakla birlikte özellikle alyuvarlar için çok önemlidir. Çünkü bu enzimin eksikliği alyuvarların ölümüne yol açar.

Ben de bilmiyordum sabah sabah araştırma yaptım

Kiz bu ne hic gobek yokki sen benimkini gorsen dunya kadar oldu ve tam mide kismimdan basliyor
Benim de mideden başlıyor ve çok rahatsız oluyorum o sebepten ötürü sende de oluyor mu yanma ya da şişkinlik ? Gaviscon içebiliyordum diğer hamileliklerde bunda içemiyorum kusturuyor beni.

Duzelteyim o zaman hamileyken yemenizde sorun yok ama emzirme doneminde iste bu yuzden tavsiye edilmiyor hani buyuklerin zararli deme sebebi bu ama zamanlamasi yanlis. Eksik yazdim kusura bakmayin. Kimseyi korkutmak degildi amacim.

Duzelteyim o zaman hakileyken yemejizde sorun yok ama emzirme doneminde iste bu yuzden tavsiye edilmiyor hani buyuklerin zararli deme sebebi bu ama zamanlamasi yanlis. Eksik yazdim kusura bakmayin. Kimseyi korkutmak degildi amacim.
Allah’ım çaresiz hastalık vermesin hele ki böyle hastalıklarla imtihan edilmek çok çok zor . Takip ettiğim bir iki küçük çocuk var enzim eksikliği ile doğan aklıma hemen onlar geldi o yüzden çok korktum. Çünkü tedavi şansları yok. Rabbim imtihan etmesin ağır dertler vermesin.

Anladim haklisin. Bunu o tarz bir hastalik dusunme emzirme doneminde vakla yemeyivericez artik benim normalde yedigim bildigim birsey degil acikcasi ama yiyen cok tabi. Ama hamilelikte sorun degil onda kendimi ifade edememisim.

GEÇMİŞ OLSUN çok üzüldüm kabızlıkda zor biliyorum ama bu daha kötü olmuş şimdi nasılsın

Biz daha cinsiyet belli olmadan belirlemiştik kız olursa Belinay erkek olursa Ertuğrul olarak kararlaştırdık. oğlumu olucak inşallah ismi Ertuğrul
ertuğrul cok güzel isim bende erkek olsadı ertuğrul mert koyacaktık büşramız geliyor

Enzim eksikligi genellikle genetiktir en azindan okulda oyle diyirlardi :) uzerinden 10 yil gecti ama Allah olana sifa versin amin

bende kaçırıyorm ve hoş bir durum değil özelliklede hapsururken antraman nasıl oluyor cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…