2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Buarada kızlar karpuz kavun üzüm incir yenilmeyecekmiş en çok seker olan meyveler bunlarmiş sevenlerini vede beni ûzecek ama òyleymiş
Bugün ben de açlık ve tokluk değerlerimi göstermek için aile sağlığı merkezindeki doktora gittim. Açlık kan şekerim 82 olduğu için normal ama kahvaltıdan sonraki 1 saatlik değer 173 çıkmıştı. Doktor da keşke 2. saati ölçtürseydin dedi. Eee yanındaki ebe 1. saati ölçtür yeterli dedi, 2. saat önemli değil mi dememe rağmen. Hatta kendisine de söyledi bu durumu. O da bana hiç 2. saat önemli demedi. İlk bir saatte 180 üstü olursa diyabet var denilebilir dedi. Sözün özü ilk bir saat şekerinizi ölçüp bunalıma girmeyin. 2. saate bakın. Benim bulunduğum şehirdeki doktorlar ve sağlık görevlilerinin orjinali bana denk geliyor. Hayırlısıyla beboş dünyaya gelsin rahat bir nefes alacağım.
Kaldı ki 75 gr glikoz yüklemesinde 1. saat değerim 155 çıktı normal bir değerdi aslında. Ben bu şeker işini burada noktalıyorum arkadaş.
Ara ara evde kendim bir günlük değerimi yemekten sonra 2. saatlerde ölçerek takip ederim. Doktor da açlık tokluk isteminde bulunur. Sonuçlarına bakar. Yorumlar.

doktoruma söyledım suan tedavı ıkıncı planda ve evet normal doğum nasıl yapcan dedı ..doğumdan sonra bırıne yonlendırcekmiş yenmek ıcın inşallah yenerım 1,5 sene oldu
Yenersin inşallah canım, insanlar neleri neleri yeniyorlar. Belki de bebek olduktan sonra hormonlarda bir değişiklik olur kaybolur yavaştan gider

Ayy bugúnlerde benim çenemde elimde cok kuvvetlendi esim buaralar nekadar konusuyon diyeo elimde hic durmuyo buraya devamli yaziyom neyapayim hormanlardan herhal
Hormonlardan bitanem. Kafamızda milyon soru, milyon endişe. İyiki de burası var ağrılarımızı anlatıyoruz, dertleşiyoruz, yoksa nasıl olurdum hiç bilmiyorum

C
anim bugún benim doktorumda hep 2 saat òlçûmlerine bakti birinci saatlerin bazilarinda kacamak yapmissin belli ama 2 saatlerin iyi çikmis dedi òlçumlerimi teke dúsúrdû birinde 1 saati birinde 2 saati òlcecem birde ben sabahlari tokluk ölcmúyorum aclik òlctúrúyorlar diyet yapinca ise yariyo sanirim

Aynen canim iyiki burasi var annemle bile konusmadiklarimi burda soriyorum yaziyorum burasi beni rahatlatiyor hepinizden allah razi olsun canlar
Hormonlardan bitanem. Kafamızda milyon soru, milyon endişe. İyiki de burası var ağrılarımızı anlatıyoruz, dertleşiyoruz, yoksa nasıl olurdum hiç bilmiyorum

Kızlar yok mu şöylehamileyim ama kıpır kıpırım diyen biri vallahi bunalıma girdim artık ben mi miskinim herkes mi aynı her yerim ağrıyor sanki

wallahı canım ben ılk hamılelıgımde bu zamanlar kıpır kıpırdım
kılo almstm ama daha zayf hamıle kalmıstım
göbegım sımdıkının 3 te 1 ı kadardı
fıldır fıldırdım
sımdı az ötedekı avmye gıttık yemeğe
azcık yol yurudum suan ınan fenaların fenasındayım
hıc böyle olcagımı thamn etmesdım

Bal yasak olmasına yasak canım ama faydalı da. Dene istersen çıkmazsa ne güzel. Aslında temiz bal bulursan çok iyi olurdu

Bal yasak olmasına yasak canım ama faydalı da. Dene istersen çıkmazsa ne güzel. Aslında temiz bal bulursan çok iyi olurdu
Canim benim babam senelerdir seker hastasi ama senelerdirde bal yiyo bakalim 2 bardak caya 2 çay kasigi tam dolu degil koydum seker nasil cikacak

Şeker haricindekileri ben istedim canım evet keşke sende tekrar bi kontrol etseydin hazır gitmişken,ben devlet hastanesinde yaptırdım numara almadan gidip sadece test istedim kadın doğum sekreteri barkod verdi hallettik

İyi haber alırsın inşallah canım.

hay allah ya
e nabızdan kontrol et yarın sonuçları sisteme işliyorlar genelde
en azından fikrin olur

Selam kızlar sonuçlarımı aldım sınırda çıkmış degilmi sizde bakarmışsınız?

Glukoz :79
OGTT 1.saat : 140
50mg yapıldı sizce diyete gerek varmi ? Neler yapmalıyım ? Doktoruma mesajla ulaştım sınırda çıkmış yediklerine dikkat et ve spor yap dedi ( ne derece dikkat etmeliyim ? Neler yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

benim dişçim de sıkıntı olabilir diye yazı istedi doktorum diş işlemleri yapılabilir diye yazı yazdı kaşe imzalı verdi. dişçim benden de ayrıca imza aldı.

Tatli hamur işi kızartma meyve fazla degil patates yok pirinc yok beyaz ekmek yok yagsiz ve tuzsuz gûnde 6 ògyn benimde sinirda demisti bunlari uygulatiyorlar bugún gittim dúsmgs iyiydi dene istersen

Ne riski canim yuz yuzebildigin kadar.hamilelikte yapilacak en iyi sporlar yuruyus ve yuzme.temizliginden eminsen ve enfeksiyonun yoksa bekleme derim.

Tatli hamur işi kızartma meyve fazla degil patates yok pirinc yok beyaz ekmek yok yagsiz ve tuzsuz gûnde 6 ògyn benimde sinirda demisti bunlari uygulatiyorlar bugún gittim dúsmgs iyiydi dene istersen
:O doktor diyetisyene yonlendirmemis ama bu derece önemli mi yaa yanı azaltırım tabi ama ben biseyi kendimden ne kadar kısarsam o kadar canim istiyor hamur Işın’ı paztetes
Kızartmasını cok seviyorum zaten bulantılardan başından beri pek bisey yiyemiyordum son zamanlar kilo almaya başlamıştım cok canim sikildi
Doğrusu

Canim hadi benim gibi yapma ama benim bildigim seker problemi olanlar yada sinirda olanlar pirinc pilavi patates ekmek ve tatliyi yemiyorlar ama seninki fazla degil kesmesende az túketebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…