- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #36.961
Bugün ben de açlık ve tokluk değerlerimi göstermek için aile sağlığı merkezindeki doktora gittim. Açlık kan şekerim 82 olduğu için normal ama kahvaltıdan sonraki 1 saatlik değer 173 çıkmıştı. Doktor da keşke 2. saati ölçtürseydin dedi. Eee yanındaki ebe 1. saati ölçtür yeterli dedi, 2. saat önemli değil mi dememe rağmen. Hatta kendisine de söyledi bu durumu. O da bana hiç 2. saat önemli demedi. İlk bir saatte 180 üstü olursa diyabet var denilebilir dedi. Sözün özü ilk bir saat şekerinizi ölçüp bunalıma girmeyin. 2. saate bakın. Benim bulunduğum şehirdeki doktorlar ve sağlık görevlilerinin orjinali bana denk geliyor. Hayırlısıyla beboş dünyaya gelsin rahat bir nefes alacağım.Buarada kızlar karpuz kavun üzüm incir yenilmeyecekmiş en çok seker olan meyveler bunlarmiş sevenlerini vede beni ûzecek ama òyleymiş
Yenersin inşallah canım, insanlar neleri neleri yeniyorlar. Belki de bebek olduktan sonra hormonlarda bir değişiklik olur kaybolur yavaştan giderdoktoruma söyledım suan tedavı ıkıncı planda ve evet normal doğum nasıl yapcan dedı ..doğumdan sonra bırıne yonlendırcekmiş yenmek ıcın inşallah yenerım 1,5 sene oldu
Hormonlardan bitanem. Kafamızda milyon soru, milyon endişe. İyiki de burası var ağrılarımızı anlatıyoruz, dertleşiyoruz, yoksa nasıl olurdum hiç bilmiyorumAyy bugúnlerde benim çenemde elimde cok kuvvetlendi esim buaralar nekadar konusuyon diyeo elimde hic durmuyo buraya devamli yaziyom neyapayim hormanlardan herhal
anim bugún benim doktorumda hep 2 saat òlçûmlerine bakti birinci saatlerin bazilarinda kacamak yapmissin belli ama 2 saatlerin iyi çikmis dedi òlçumlerimi teke dúsúrdû birinde 1 saati birinde 2 saati òlcecem birde ben sabahlari tokluk ölcmúyorum aclik òlctúrúyorlar diyet yapinca ise yariyo sanirimBugün ben de açlık ve tokluk değerlerimi göstermek için aile sağlığı merkezindeki doktora gittim. Açlık kan şekerim 82 olduğu için normal ama kahvaltıdan sonraki 1 saatlik değer 173 çıkmıştı. Doktor da keşke 2. saati ölçtürseydin dedi. Eee yanındaki ebe 1. saati ölçtür yeterli dedi, 2. saat önemli değil mi dememe rağmen. Hatta kendisine de söyledi bu durumu. O da bana hiç 2. saat önemli demedi. İlk bir saatte 180 üstü olursa diyabet var denilebilir dedi. Sözün özü ilk bir saat şekerinizi ölçüp bunalıma girmeyin. 2. saate bakın. Benim bulunduğum şehirdeki doktorlar ve sağlık görevlilerinin orjinali bana denk geliyor. Hayırlısıyla beboş dünyaya gelsin rahat bir nefes alacağım.
Kaldı ki 75 gr glikoz yüklemesinde 1. saat değerim 155 çıktı normal bir değerdi aslında. Ben bu şeker işini burada noktalıyorum arkadaş.
Ara ara evde kendim bir günlük değerimi yemekten sonra 2. saatlerde ölçerek takip ederim. Doktor da açlık tokluk isteminde bulunur. Sonuçlarına bakar. Yorumlar.
Walla buraya girsek de telefon elimizden dusmuyor girmesek deYanlız şöyle bir durum var o zararlimi bu zararlı birşey olurmu vs diye kafaları yerken telefon elimizde hiç zarar düşünmüyoruz
Hormonlardan bitanem. Kafamızda milyon soru, milyon endişe. İyiki de burası var ağrılarımızı anlatıyoruz, dertleşiyoruz, yoksa nasıl olurdum hiç bilmiyorum
ÖylemiBugun sen yarın ben son 90 a giriyoruz canım seni takip ediyorum :) azzzz kaldıı
Kızlar yok mu şöylehamileyim ama kıpır kıpırım diyen biri vallahi bunalıma girdim artık ben mi miskinim herkes mi aynı her yerim ağrıyor sanki
Biz şeker yüklemeden geldik. Şeker çıkmadı çok şükür. Üstümden koca bir yük kalktı resmen
Bal yasak olmasına yasak canımKızlar şimdi malum bi diyetten dolayi şekerli hiçbirşey yiyemiyorum hadi onlar problem degil ama çayı şekersiz icmek sıkıntı çaya seker yerine bir cay kasigi kadar bal koysam olmazmi acaba zaten gúnde 3 bardak cay anca iciyorum
Canim benim babam senelerdir seker hastasi ama senelerdirde bal yiyo bakalim 2 bardak caya 2 çay kasigi tam dolu degil koydum seker nasil cikacakBal yasak olmasına yasak canımama faydalı da. Dene istersen çıkmazsa ne güzel. Aslında temiz bal bulursan çok iyi olurdu
Şeker haricindekileri ben istedim canım evet keşke sende tekrar bi kontrol etseydin hazır gitmişken,ben devlet hastanesinde yaptırdım numara almadan gidip sadece test istedim kadın doğum sekreteri barkod verdi hallettik
İyi haber alırsın inşallah canım.
hay allah ya
e nabızdan kontrol et yarın sonuçları sisteme işliyorlar genelde
en azından fikrin olur
Gözünüz aydįn iyi haber sizin icin
Teşekkür ederim :) inşallah sizin de var olan şekeriniz normale döner , olmayan da çıkmaz inşallah :))gözun aydın canım:)
CAnim gözün aydın kaç ml yapıldı değerlerin kaç. Çıktı acaba? Benim 50mg yapıldı ve 1. Saat 140 çıktı sınırda dedi doktor ?Teşekkür ederim :) inşallah sizin de var olan şekeriniz normale döner , olmayan da çıkmaz inşallah :))
Bende alıcam ama markasına henüz karar veremedim canım ya denemeden nasıl bilicezEki Görüntüle 2145390
Ebebekten aldım dün, indirime girmiş, adam çok methetti bu markayı ,aklımda olmayan şeyi aldım yani. İnşallah iyi çıkar şans artık.
bana da dişçi yan etkisi yok diyemem dedi
kendi doktoruma soramadım bile öyle deyince
daha önce sorduğumda dayanabildiğin kadar dayan dedi
bazen bişi olmuyor bazende bir başlıyor delirene kadar
kağıt falan verdi mi doktorun
dişçi izin al doktorundan gel dedi de
Tatli hamur işi kızartma meyve fazla degil patates yok pirinc yok beyaz ekmek yok yagsiz ve tuzsuz gûnde 6 ògyn benimde sinirda demisti bunlari uygulatiyorlar bugún gittim dúsmgs iyiydi dene istersenSelam kızlar sonuçlarımı aldım sınırda çıkmış degilmi sizde bakarmışsınız?
Glukoz :79
OGTT 1.saat : 140
50mg yapıldı sizce diyete gerek varmi ? Neler yapmalıyım ? Doktoruma mesajla ulaştım sınırda çıkmış yediklerine dikkat et ve spor yap dedi( ne derece dikkat etmeliyim ? Neler yapmalıyım yardımcı olurmusunuz
Ne riski canim yuz yuzebildigin kadar.hamilelikte yapilacak en iyi sporlar yuruyus ve yuzme.temizliginden eminsen ve enfeksiyonun yoksa bekleme derim.Benim hamileilkle birlikte devam ettiğim beslenme planımda da saat 20.00 dan sonra maden suyundan başka bir şey yok. Sanırım en iyisi belli bir saatten sonra çok fazla yiyecek tüketmemek.
O ben olabilirimAslında benimki biraz mecburi oldu. Derslerde sürekli ayaktayım. Neredeyse hiç oturmadım. Bu yüzden hareketliyim. Amaaaaa dönem bitti belki tembelleşebilirim
Bir de ben yüzmek istiyorum ama havuza gitmeye cesaretim yok. Aslında üniversitenin havuzu temiz ve sakin. Havuz temizlendikten sonraki ilk gün girsem acaba çok mu risk almış olurum?
:O doktor diyetisyene yonlendirmemis ama bu derece önemli mi yaaTatli hamur işi kızartma meyve fazla degil patates yok pirinc yok beyaz ekmek yok yagsiz ve tuzsuz gûnde 6 ògyn benimde sinirda demisti bunlari uygulatiyorlar bugún gittim dúsmgs iyiydi dene istersen
Canim hadi benim gibi yapma ama benim bildigim seker problemi olanlar yada sinirda olanlar pirinc pilavi patates ekmek ve tatliyi yemiyorlar ama seninki fazla degil kesmesende az túketebilirsin:O doktor diyetisyene yonlendirmemis ama bu derece önemli mi yaayanı azaltırım tabi ama ben biseyi kendimden ne kadar kısarsam o kadar canim istiyor hamur Işın’ı paztetes
Kızartmasını cok seviyorumzaten bulantılardan başından beri pek bisey yiyemiyordum son zamanlar kilo almaya başlamıştım cok canim sikildi
Doğrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?