Burada da yuksek risk gebelik degilse oncelikle dogumun kendiliginden baslamasini bekliyorlar ve normal dogum oluyor. Ama mesela bir arkadasimin 2. gebeliginde 4 kilodan buyuk olacagi tahmin edilmis (4.5 kilo dogdu) ve ilk dogumunun skoru (dogumdan sonra ne kadar zorlu bir dogum oldugu derecelendirilip not ediliyor) yuksek oldugu (ilkinde de zor dogum olmus sanirim cati darligindan) icin planli sezeryan onermisler ve 39. haftada almislar. Sezeryan orani -acil sezeryanlar cogunlukta- her 6 dogumda 1, yuzde 15 civarinda.
Suda dogum mumkun mu bilmiyorum ama dogum sancilarini cektiginiz odalarda dus var ve sancilar sirasinda kullanmaniz oneriliyor. Gezerek, comelerek vb serbes hareketi de destekliyorlar. Sanirim yakinda hastane tanitimina katilicam, orada detayli anlatacaklar surecin nasil isledigini. Yabanci ulkede olunca insanin ister istemez kafasinda soru isaretleri oluyor ama pozitif dusunmek gerek. 8-12 haftalar arasi hamile yogasi kursuna gitmistim, genelde insanlar kilolarina dikkat edip, hareketli kalarak doguma hazirlaniyor. Ingilizce dogum hazirlik kursu bulamadim ben de kitap vb. okuyarak hazirlanicam.