2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anladım ama bn hala çözemedim gibi 27 yok 28 olunca 7.ay bitmiş mı olacak

Bu konu goreceli baya. 1 ayi nasil tanimladigina bagli. 1 ay 30 gun dersen, 30x7=210, hamilelik 280 gun, yani 210 gunun bittiginde 7 ay bitmis, 8 ay baslamis oluyor. Ayni sekilde 27 hafta 189 gun yani hala 7. Ayin icindesin, henuz bitmis degil.

Bu konu goreceli baya. 1 ayi nasil tanimladigina bagli. 1 ay 30 gun dersen, 30x7=210, hamilelik 280 gun, yani 210 gunun bittiginde 7 ay bitmis, 8 ay baslamis oluyor. Ayni sekilde 27 hafta 189 gun yani hala 7. Ayin icindesin, henuz bitmis degil.
Çok karışık bi hesap ikinci bebeğim ama ben hala anlamadım gitti . Eskilerde soruyor kaç aylıksın ne diyeceğimi şaşıyorum çünkü onlar hafta hesabı bilmiyor

Sanada canım çok iyi yapmışsın ohh uyıyan bi hamile var ne güzel

Uyuyamayanlar arada misafir çağırmaları gerekiyormuş demekki ohhh iyi uyku çekmişsiniz ana oğul ne güzel

Burada da yuksek risk gebelik degilse oncelikle dogumun kendiliginden baslamasini bekliyorlar ve normal dogum oluyor. Ama mesela bir arkadasimin 2. gebeliginde 4 kilodan buyuk olacagi tahmin edilmis (4.5 kilo dogdu) ve ilk dogumunun skoru (dogumdan sonra ne kadar zorlu bir dogum oldugu derecelendirilip not ediliyor) yuksek oldugu (ilkinde de zor dogum olmus sanirim cati darligindan) icin planli sezeryan onermisler ve 39. haftada almislar. Sezeryan orani -acil sezeryanlar cogunlukta- her 6 dogumda 1, yuzde 15 civarinda.

Suda dogum mumkun mu bilmiyorum ama dogum sancilarini cektiginiz odalarda dus var ve sancilar sirasinda kullanmaniz oneriliyor. Gezerek, comelerek vb serbes hareketi de destekliyorlar. Sanirim yakinda hastane tanitimina katilicam, orada detayli anlatacaklar surecin nasil isledigini. Yabanci ulkede olunca insanin ister istemez kafasinda soru isaretleri oluyor ama pozitif dusunmek gerek. 8-12 haftalar arasi hamile yogasi kursuna gitmistim, genelde insanlar kilolarina dikkat edip, hareketli kalarak doguma hazirlaniyor. Ingilizce dogum hazirlik kursu bulamadim ben de kitap vb. okuyarak hazirlanicam.

Çok karışık bi hesap ikinci bebeğim ama ben hala anlamadım gitti . Eskilerde soruyor kaç aylıksın ne diyeceğimi şaşıyorum çünkü onlar hafta hesabı bilmiyor
Aynen hafta hesabını kimse bilmiyor. Ben soranlara 6 bucuk aylık diyorum 7. ayımızın içindeyiz.

Çarşamba günü doktoruma randevum var bende soracağım yoga doğuma hazırlık kursu falan. Suda doğum doğum için havuz oluyormuş. Benim gittiğim hastanede yokmuş. Diger hastaneye göndereceklwr doğumda. Bakalım allah herkese sağlıklı doğurmak nasip etsin tek avazda

İnşallah canım. Karnının üstüne birşey örtüyorsun değilmi? Gerçi senin tecrübenin yanına benim birşey dememem gerekir ama
Sürekli açık tutmadım 5 er dakika alışık değilim çarpar en başta. Bebeğim tecrübe ile alakası yok ki her gebelik farklı. Bir de yaş geçtikçe daha pipirikli oluyorsun maalesef. Ne kadar kafaya takmazsan o kadar rahat geçiyor.

Benim gozlemim, yoga daha cok hamilelik sirasinda olusan sikayetleri hafifletiyor ama tabi bazi egzersizler de doguma, pelvik kaslari guclendirmeye yonelikti. Hatirladiklarimi ara sira yapiyorum ama cok da ustune dusmedim. Sanirim en onemlisi sancilar sirasinda kendini rahatlatmayi, kaslarini gevsetmeyi becerebilmek ama tabi o aci icinde ne kadar mumkun olacak gorucez. Acikcasi stratejim mumkun oldugunca bilgi sahibi olmak ama onceden ne olacabilecegine fazla kafa yormayip, o an gelince elimden geleni yapmak seklinde :)

Bende internetten yoga videolarıyla denedim bir kaç hareketi bende yapıyorum ama aktif bir şekilde yapmak daha iyi olur. Ve vucut çok sert esnemiyor zorluyor. Zorluyor profesyonel destek almak gerek

Bizde de erkek bebişler ağırlıkta canım kızda çok ama erkekler önde
Yok canim benim doktorum her gittigimde adaet tarihine gòre bakiyo hic geriden geliyo demedi hatta bebegin gelisimi hafyltasiyla uyumlu diyo genelde ovulasyon degil son adet tarihine gòre bakiyo dogum tarihinide ona gòre sòyledi

Yok canim benim doktorum her gittigimde adaet tarihine gòre bakiyo hic geriden geliyo demedi hatta bebegin gelisimi hafyltasiyla uyumlu diyo genelde ovulasyon degil son adet tarihine gòre bakiyo dogum tarihinide ona gòre sòyledi
Yanlis kisiyi etiketlemisim ayva çicegine yazmistim cevabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…