- 19 Ağustos 2017
- 4.899
- 5.634
- 158
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #39.301
Yandi yanmaz mi?Irmak ve Asya ya epeu alismistimAyse fatma da koymayin yani canim bilindik olsun diye bu isimler guzel ama soylerken sizede sicak gelmiyor galiba listeyi alip elinize okurken hic birinde isik yanmadi mi aklinizda
Bir sorun olsa mutlaka farkedersin canim.zaten dikkat etmemiz gereken belli basli seyler var.sizde sanirim 36 da da scan var.ingilterede 12 ve 20 harici yok.ebelerimiz var birkac haftada bir idrar tansiyon gobek olcumu aliyor, sikayetleri dinleyip yonlendiriyorlar.sonra hop doguma.Amerika dayim canim. Herhangi bir aksi durum olursa usg bakiliyor ama bir sikayetin olmasi lazim. Ben gecen haftalar az hissediyordum bebegi. Ozel bur odaya aldilar, dersinki biraz sonra ameliyat olcam, giydirdiler beni 5 doktor geldi, bir ustune titriyorlar sorma. Nst ye bagladilar, yarim saat takip ettiler ardindan portatif usg aleti geldi odaya. Kisacik baktilar sadece. Megersem benim plesenta gobek bolgemdeymis ve bebis ona vuruyormus, ben hissetmiyormusum.
Verhasil, acil birsey olsa ilgileri pahabicilemez mukemmel ama, ya ben anlamazsan bir sorun oldugunu o zaman nolcak. Bu beni korkutuyor sadece.
Canim o sorun her hamile icin gecerlidir emin olabilirsin sen hareketlerini zayifta olsa hissetmeye calis yeter insallah bi sorun cikmaz onemli olan ilgileri bence burda usg ile bakip bakipda sorunlu olanlarda cok icini ferah tut senAmerika dayim canim. Herhangi bir aksi durum olursa usg bakiliyor ama bir sikayetin olmasi lazim. Ben gecen haftalar az hissediyordum bebegi. Ozel bur odaya aldilar, dersinki biraz sonra ameliyat olcam, giydirdiler beni 5 doktor geldi, bir ustune titriyorlar sorma. Nst ye bagladilar, yarim saat takip ettiler ardindan portatif usg aleti geldi odaya. Kisacik baktilar sadece. Megersem benim plesenta gobek bolgemdeymis ve bebis ona vuruyormus, ben hissetmiyormusum.
Verhasil, acil birsey olsa ilgileri pahabicilemez mukemmel ama, ya ben anlamazsan bir sorun oldugunu o zaman nolcak. Bu beni korkutuyor sadece.
Simdj bunlara da mi yok diyorsunuzYandi yanmaz mi?Irmak ve Asya ya epeu alismistim
Bir sorun olsa mutlaka farkedersin canim.zaten dikkat etmemiz gereken belli basli seyler var.sizde sanirim 36 da da scan var.ingilterede 12 ve 20 harici yok.ebelerimiz var birkac haftada bir idrar tansiyon gobek olcumu aliyor, sikayetleri dinleyip yonlendiriyorlar.sonra hop doguma.
Canim o sorun her hamile icin gecerlidir emin olabilirsin sen hareketlerini zayifta olsa hissetmeye calis yeter insallah bi sorun cikmaz onemli olan ilgileri bence burda usg ile bakip bakipda sorunlu olanlarda cok icini ferah tut sen
Benim 2. Gebeligim.ciddi bir sorun yoksa usg yok 20den sonra.ilk gebeliklerde ebe kontrolu ortalama4 haftada 1.sonlara dogru slklasiyor.sonraki gebeliklerde 6-8haftada 1. 32Den sonra 2 haftada 1e dusuyor.bebegin dondugunu de ebeler elle kontrol ediyor.Ingiltere biraz daha farkliymis. Benim de her hastane kontolumde durum ayni idrar tansiyon v gobek olcumu, sonra sikayet dinleme ve bitti.
Usg yi ben sormustum bir daha ne zaman diye, 36 da dogum seklini aldimi diye bakicak dedi. Sende bir sor belki vardir.
Peki sen ne kadar siklikla gidiyorsun controle ?. Ben basindan beri ayda 1 kere, 28 den sonra 2hafta da bir, 36 dan sonra hafta da bir dediler.
Sare’yi ben de çok istedim ama eşimin üni.den gıcık olduğu bi arkadaşıymış da bilmem ne, o yüzden istemediAda guzel isim canım.Secenek var ama hala tam karar yok esimden ötürü begendiremiyoruz..Asya,Sare,Irmak,Hifa(kadın sahabelerden),Duru.
Secenekler bunlar ama cok kararszlik var bende esim de isinamadi bilindik isimler olsun istiyor. ikimiz biraraya gelince sonuc yok malesef. Bakalim hayirlisi.
Benim 2. Gebeligim.ciddi bir sorun yoksa usg yok 20den sonra.ilk gebeliklerde ebe kontrolu ortalama4 haftada 1.sonlara dogru slklasiyor.sonraki gebeliklerde 6-8haftada 1. 32Den sonra 2 haftada 1e dusuyor.bebegin dondugunu de ebeler elle kontrol ediyor.
Senin vucudundaki depoları alıyo sen merak etme ihtiyacı olan herseyi alıyor bebişlerimiz evham yapma kendineİns yoktur. İns ya bnm böcügumunde kilosu iyidir.
Rica ederim canım sen bebeğe de kendine de iyibakSagol canim boyle dusunup kendimizi avutuyoruz bizde napalim. Tesekkur ederim ilgin icin
Hadi ya o zaman ben dediğin gibi yapayım içeyimTelefona alarm kursan canim ben olk gebeligjmde hic icmedim neredeyse hatta dr yazdikca gidip eczaneden almadim bile ama agzimda da dis kalmadi yani dogumdan sonra kac curuk cikti bende
Bir sorun olsa mutlaka farkedersin canim.zaten dikkat etmemiz gereken belli basli seyler var.sizde sanirim 36 da da scan var.ingilterede 12 ve 20 harici yok.ebelerimiz var birkac haftada bir idrar tansiyon gobek olcumu aliyor, sikayetleri dinleyip yonlendiriyorlar.sonra hop doguma.
Evet onun için verdi doktor da benim bu unutkanlığım başıma bela olucakBana doktorum devit 3 vitaminini hic aksatma bebegin kemik yapisinin gelisimi icin cok ihtiyaci var demisti canim bence sende hergún ic aksatma
Doktora ne icin hangi haftada gitmistin ve hangi bolgedesin canim?Bende ingilteredeyim 32. haftayada scan apointmeni geldi. 12 ve 20 de bakıldı. Şimdi merak ettim sizin yazdıklarınızı okuyunca acaba bir terslikmi sezdiler. Normalde doktor görüşmesinde kısada olsa gösteriyor. İnşallah terslik yoktur. Çarşamba soeayım bari. Ben çok bilmiyotum bu ülkenin sistemini.
Amerika da ozellikle usg zararli diye bakmamazlik etmelerinden ziyade bence ordaki saglik ve sigorta sisteminden kaynakli bir durum. Sigorta policeleri en fazla 3 usg yi kapsiyordur o yuzden bakilmaz. Orada hastanede nefes alsan para isler. Keyfi isleme para oder mi hic sirketler. Oraya gore bizim 3 haftada kontrole gitmemiz tamamen keyfi. Ordaki gibi doktora hastaneye ulasmak asiri pahali olsaydi biz de 3 usg ile yetinirdik. Bizdeki biraz da imkanlarin israfi aslinda.Amerika dayim canim. Herhangi bir aksi durum olursa usg bakiliyor ama bir sikayetin olmasi lazim. Ben gecen haftalar az hissediyordum bebegi. Ozel bur odaya aldilar, dersinki biraz sonra ameliyat olcam, giydirdiler beni 5 doktor geldi, bir ustune titriyorlar sorma. Nst ye bagladilar, yarim saat takip ettiler ardindan portatif usg aleti geldi odaya. Kisacik baktilar sadece. Megersem benim plesenta gobek bolgemdeymis ve bebis ona vuruyormus, ben hissetmiyormusum.
İsviçrede usg hiç sorun deil ama kan tahlili falan benim dr sigortalar 12. haftadan sonra sigorta karşılıyo demişti yani düşük riski bittimi hersey serbest. Ben hamileliğim boyunca hep 2 haftada 1 gittim. Kalp atışını 3 kere falan duydum çok şükür hersey yolunda.Amerika da ozellikle usg zararli diye bakmamazlik etmelerinden ziyade bence ordaki saglik ve sigorta sisteminden kaynakli bir durum. Sigorta policeleri en fazla 3 usg yi kapsiyordur o yuzden bakilmaz. Orada hastanede nefes alsan para isler. Keyfi isleme para oder mi hic sirketler. Oraya gore bizim 3 haftada kontrole gitmemiz tamamen keyfi. Ordaki gibi doktora hastaneye ulasmak asiri pahali olsaydi biz de 3 usg ile yetinirdik. Bizdeki biraz da imkanlarin israfi aslinda.
Ama 5 dk dan fazla usg nin bebegin kalbini isittigini ben de okumustum. Bu aradaMinik kuzular usg ışınla degil ses dalgasi ile calisiyor. Genis capli arastirma maalesef yok. Allah korusun canlar miniklerimizi ona siginmaktan baska elimizden bir sey gelmiyor
Amerika da ozellikle usg zararli diye bakmamazlik etmelerinden ziyade bence ordaki saglik ve sigorta sisteminden kaynakli bir durum. Sigorta policeleri en fazla 3 usg yi kapsiyordur o yuzden bakilmaz. Orada hastanede nefes alsan para isler. Keyfi isleme para oder mi hic sirketler. Oraya gore bizim 3 haftada kontrole gitmemiz tamamen keyfi. Ordaki gibi doktora hastaneye ulasmak asiri pahali olsaydi biz de 3 usg ile yetinirdik. Bizdeki biraz da imkanlarin israfi aslinda.
Ama 5 dk dan fazla usg nin bebegin kalbini isittigini ben de okumustum. Bu aradaMinik kuzular usg ışınla degil ses dalgasi ile calisiyor. Genis capli arastirma maalesef yok. Allah korusun canlar miniklerimizi ona siginmaktan baska elimizden bir sey gelmiyor
Yok diyen yok tmm da diyen yok :) bir garip durumSimdj bunlara da mi yok diyorsunuz
Evet canim yasadim Amerika da. Bilmez miyim saglik sistemini. Doktora ulasmanin zorlugunu. Policeden kaynakli olabilir diye dusunmustum. Eve gonderilen faturalari da bilirim. Sene 2013 de arkadasim kosu yaparken dustu. Kirik cikik var mi diye acile gitmisti. Eve gelen fatura 800$. Allahtan ambulans cagirmamistik. Saglik hizmeti alabilmek icin 90 yasinda tezgahtarlik yapan teyzeleri de bilirim. Aslinda ne Amerika ne Turkiye. Ikisinin ortasi lazim. Bizde de ebeler var ama ne is yapiyorlar. Hangimiz kontrolumuzu ebeye yaptiriyoruz. Biraz daha ordaki gibi ebeyi islevsel hale getirsek daha mantikli olabilir gibime geliyor. Bizdeki saglik sistemi daha ne kadar kaldirabilir bu yuku Allah bilirSaglik ve sigorta sistemi evet dedigin gibi ama soyle bir ayrinti var bircok sigorta policesi mevcut. Burada yasadiniz mi bilmiyorum ama sigorta olayi cok cok farkli. Hastane de kimse seninle para konusmaz, gittiginde kim olduguna bakmaz , sen hastaneden cikarsin bir hafta sonra eve fatura gonderirler. Yani sigortaniz sadece 3 usg karsiliyor baska olmaz diye bisey yok. Para durumun ne olursa olsun usg 3 kere bu kadar. Ozel hastane olsa da oyle. Benim arkadasim ozel muayene bir doktora gidiyor orda da almiyolar usg ye :)
Oturmus bir duzen gibi. Riskli gebeliklerde farkli bir durumLari vardir belki.
Evet ses dalgasi isi yapiyormus bununla ilgili bir arastirma okumustum domuzlar ustunde denemisler ve 2dk dan sonra isi artisi olmus rahimde.
Rabbimin emaneti bu canlara en iyi sekilde bakariz insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?