2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben haftasonu bayramlık almak için alışverişe çıktım iki gün baya gezdim ayaklarım şişti kaç gündür şiş. Hatta ayakkabı aldım kendime aldıgımda ayaklarım şiş olmadığı için olmuştu ertesi gün bir giydim ayağım ayakkabıya girmedi ama o KV. Yüzünden oldu ben sandalet tarzı ayakkabı alcaktım tutturdu babet tarzı al diye dedim ama ayağım siserse olmaz bir numara büyük al dedi baktım oda ayağımdan çıkıyor dedim doğumdan sonra ayaklarım normale dönerse büyük aldgm ayakkabıyı giyemem olmaz dedim sandalet alcam dedim yok dedi bunlardan al sinir etti beni aldım ertesi gün olmadı bende annemi aradım o bana sandalet aldı bayramda onları giycem de bu ayaktaki şişlikler iner mi

Canım çıkma sandalyeye ya yeni vücudumuzda denge sistemi değişti dengenizi kaybedebilirsiniz diyorlar
Evet ama evde kimse olmayınca mecbur kalıyorum. Zaten üst dolaptakileri aşağılara koydum bir daha cıkmıyayım diye dedim birde düşersem evde kimsede yok Allah korusun düştüğüm yerden kalkamam

Şimdi sizin bu yaptığınız bu noktada ayıp oluyor yalnız.. haklı olsanız dahi bu söylem sizi haksız duruma getirir.. tahrik ediyorsunuz ve kimse kimseye ezik diyemez yaptığınız çok ayıp!
Tekrar soyluyorum bilgiden ve bilgiyi paylasan insandan rahatsiz olan, o kisiye bilmis diyerek onu ve bilgisini itibarsizlastirmaya calisan herkes benim gozumde bastiralamamis eziklik duygusuna sahiptir. Nokta

Aynen bende öyle diyorum. Doktor ne uygun görürse o olur. Sonuçta beni riske atacak değil ya

Evet iner merak etme ayaklarini sarkitma bir süre dinlen donem donem olacak o sislikler dogru dusunmussun kapali ayakabidansa sandalet yada terlik daha mantikli su donemde.

Tekrar soyluyorum bilgiden ve bilgiyi paylasan insandan rahatsiz olan, o kisiye bilmis diyerek onu ve bilgisini itibarsizlastirmaya calisan herkes benim gozumde bastiralamamis eziklik duygusuna sahiptir. Nokta
Sizin gözünüzde ezik de olabilir başka bir sıfat da taşıyabilir bu sizin düşüncenizdir fakat bunu dile getirmeniz hiç hoş değil.. burası sizin ortamınız değil hakkınız değil.. hiç yakışmadı bu da benim düşüncem.. iyi günler size..

Gecen carsamba erken dogum riski var dediler
Cumartesi gece sancim artti pazar yattım hastanede
Ciktim dun gece suyum geldi bekliyoruz
Galiba idrar yolu enfeksiyonu da varmış, bende de vardı fitil kullandim, belki onun da etkisi olmuştur, inşallah bebeginizin haftası kilosu fln iyi inanıyorum selametle kavusacaksiniz

Tuzlu suya koy canim dun bende bayram.alisverisi diye dolastim damarlarim bile sismis ayaklarimi soylemiyorum bile guzel bir dus al ayaklarinada masaj yao sisligi hafifler

N neye arkadaşa bende bu konuda katılıyorum herkesin doğrusu başka olabilir herkes de her bilgiyi kabul etmek zorunda değil bende yeni şeyler öğretene saygı duyuyorum ama öğrenmek istemyen veya o doğruyu kabul etmeyenede ezik demeyi yakıştırmıyorum

O kadar çok örnek var ki bu yönde, sizinki de bunlardan biri, açıklığı olan sancıları olup normal doğum süreci başlamış bir anneyi bile sezeryane ikna etmeye çalışan doktor tanıdım ben
Cunku siz Turkiyede onlar icin parasiniz kizlar.hamileligin basindan beri sizden aldiklari paralar yetmiyor doktorlara.sizi bemen kesip bicip siradaki doguma/hamileye yetismeye calisiyorlar.her hamilenin basinda saatler harcamak onlar icin ciddi kayip.belki Trde olsaydim sistemden etkilenip sizler gibi olurdum bilemiyorum ama ilk dogumda ayakta duramiyordum sancidan.sadece 2cm ile.4cmden itibaren hastane giris yapiyor yoksa eve.bana gitmelisin derlerken suyum geldi.hos su da gelse 4cm sart.ebe bi bakti bebek kakasini yapmis.oyle odaya alindim.diyeceksiniz ki sezeryana alinmissindir kesin.hayir 9 saat sanci sonucu doguramayinca doktorlar cagirildi ve alttan bir kesikle alindi oglum.bu kadar aksilige Trde ilk dakikadan alirlardi.Ingilizler bilmiyo bicak tutmayi kasapligi cunku.insan hayati da hic onemli degil.kac kisi taniyorum ayy ben sanci cekemem ay ben yapamam vs diyip bicak altina yatani Trde.tip resmen doganin dengesiyle oynanmak icin kullaniliyor bu gibi durumlarda.

Kendine çok dikkat et zaten oglusun seni bol bol yoruyordur bir de ev isiyle kendine eziyet etme kuzum

Dr coğusu öyle sanırım, kk deki ocak, şubat mart vs.... Annelirin hepsinin doğum zamanında takp etdim %70 sezaryan, birde dün burda tr de diğil, korkudan her tanıdığım hemşire dr.... Söylüyorum hala donmemiş diye nolucak? canım kesip cikaricaklar niye endişeleniyorsun diyorlar, eşime anlatiyorum onları neresi acıyor ki. Diyor ilk bide normal bunuda normal isdiyorum, ilk doğumumu yapdırdığım dr gitmek isdiyorum, o normal doğumu desdekliyor. Ama inşallah makat geliş normal yapamami düşünmez.

Gecenlerde bir konu olmustu orda bahsetmistim ben makat gelisi normal dogmusum annemin acilmasi varmis doktorlar normal dogurmus annem diyorki simdiki doktorlarda ebelerde korkuyor acilmasi olsabile dogurtmuyolar diye Allah iyi insalarla karsilastirsin herkes gonlune gore dogum yapsin

Ama iste makat gelisinde riskleri var bu riski almak istemiyorlar. Gorumcem ve onun iki kuzeni makat gelis normal dogumlar ve ucundede kalca cikigi var. Benim kizimda makat gelisti mecburen ilk dogumum sezeryan oldu. Yinede birbyerde mecburen dr umuza guvenmemiz gerekiyor evet cok sey duyuyoruz ama guven olmadanda rahat edemeyiz. Rabbim saglikla aldirsim yavrularimizi kucagimiza.

Benim görümcemde kızını makat geliş doğurmuş cok zor olmuş aşağıyi kemişlerde kesmişler bebek sıkışmasın diye.

Aynen ya korkundan dun gece uyuyamadim.yine gecince uyumusum :)suyu gelen arkadasida gece gordum

Bana mi ezik demis :)) ben gozardi ettim.gormuyorum onu herkesin kapasitesi kendisinedir bu is ben buyum demeyle olmaz bilgi konusmada gizlidir

Bence de doktora güvenmek çok önemli. Benim ilk hamileliğimden doktorum normal doğum destekçisi bir doktordu ama kızım 42. Hafta oldu dönmedi, açılma olmadı ,sancı olmadı, baktılar artık kızımın kalp atışları düşmeye başladı sezaryenle doğum yaptım. Burada ne doktorun suçu olabilir ne de benim.3 doğum yaptım sezaryenle bir problem yaşamadım elhamdulillah çocuklarım da yaşamadı.
Bir de şu var herkes yurtdışı ile kıyaslıyor burayı , burada ufak bir aksilik olsa insanlar doktorlara saldırmak için yer arıyorlar. Doktorlar önce dayak yer sonra da mahkemeye verilir.Güvendiğin doktora gideceksin sonra da Allah’a dua edip tevekkül edeceksin. İnsanın başına her türlü aksilik gelebilir Allah muhafaza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…