- 26 Aralık 2017
- 6.617
- 8.587
- 118
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #50.481
Pis baytar cok bilmis ondan ama o ilkinde alisti artik umursamiyor beniHahahahaaha seninkinin hic umrunda olmamis bide kendince espiri yapmis bosuna baytar demiyosun simdi daha iyi anladim:))
dimi ben de bu şekilde olanları çok duyuyorum mantıklı bi açıklaması vardır illa ama neBen de ilk etapta hiç gitmiyor
Her seferinde şok yaşıyorum çocuk 3 kilo su gidiyor plesenta çıkıyor ben de gr oynamıyor
Ust bacaginda mi cani o kilcal catlamalarKizlar ben icten ice catliyorum :) bacagimda varis vardi zaten bi de kilcal catlamasi simdi daha da artmis susuz kalmis toprak gibi catliyor damarlarim :)
Ust bacagimda da var canim alt bacagimda da var ama cokca varlar solda ust bacakta hem varis hem kilcal catlamasi var sagda alt bacakta sadece kilcal catlamasi var.Ust bacaginda mi cani o kilcal catlamalar
Bende de hastaneden geldigimizde 4 gitmisti sonra 7 sonra 10 iste en son kirki ciktiginda 12 gitmisti bence ilk etapts o sislkk vucutta kalıyor ya ondan oyle birden gitmiyodimi ben de bu şekilde olanları çok duyuyorum mantıklı bi açıklaması vardır illa ama ne
Ayni ben 3200 cocuk dogurdum ayni karinla ve ayni kiloyla eve geldim anestezi etkisi sanirim odem oluyor bol bol:)Ben de ilk etapta hiç gitmiyor
Her seferinde şok yaşıyorum çocuk 3 kilo su gidiyor plesenta çıkıyor ben de gr oynamıyor
ben şurda hata yaptım canım hamileyken çok dikkatli sağlıklı beslendim öğündür ara öğündür özene bezene yaptım ama emzirirken hamur işi abur cubur tatlı çok kilo aldım yağ bağladım resmenBende de hastaneden geldigimizde 4 gitmisti sonra 7 sonra 10 iste en son kirki ciktiginda 12 gitmisti bence ilk etapts o sislkk vucutta kalıyor ya ondan oyle birden gitmiyo
Bi de hamilelik kilosu kolay veriliyor emzirirken aldiklarimiz zor veriliyor bende bi ara kayışı kopardım 2 3 kilo aldim oyle verene kadar canim cikti sanki o kilolar yapisip kaliyor senin kuzucugun kac yasinda simdi canimben şurda hata yaptım canım hamileyken çok dikkatli sağlıklı beslendim öğündür ara öğündür özene bezene yaptım ama emzirirken hamur işi abur cubur tatlı çok kilo aldım yağ bağladım resmen
Dayanirsiniz insallah canım 32+2 sin bugun hastae ortaminda kontrol altinda olmak her daim avantaj sen yatip dinlenmene bak. her doktorun yorumu farkli demekki benim kendi dr umda dun yani 32+2 de ciger gelii 2*2 12 saat arayla yaptirtti. Hiç öyle dogumu tetikler diye birsey konusmadik aksine aslinda 2-3 haftadan oncede dogum beklemiyor tabi bu islerin garantisi olmaz. Su icin amniyotik siviya en benzer sivi havuc suyu. Taze sikilmis yoksa en kotu kutu alabiliyorsaniz alin tabiki sekerin yada farkli bir sikintin yoksa gunde bibir bardak icebiliyorsun. Cok faydasini goren var.Bu geceyi daha hastanede geçirdik dün gece bebeğin sıvısı iyi denmişti, akşam uzeri biraz daha sıvı geldiğinde kontrolde ultrasonda sinirda suyu dediler, 6saatte bir antibiyotikli serum veriyorlar ayrıca sabah aksam tek kullanımlık ağızdan antibiyotik de alıyorum, tansiyon şeker ateş vs devamli ölçüyorlar en azindan bir hafta burda kontrol altında olucam galiba, akintin pembe geliyor ve ara ara suyum mu akintim mi desem geldiği için açıkçası acil bir durum için tetikte bekliyorum, su riskli bir haftayı atlatirsam bebek durursa sonra normal süreci bekleyebilirmisim inşallah, bir aydan fazladır akıntim var aslında sadece fitil verildi sanki devletteki doktor ihmal etti gibi geldi bu kadar sorun teskil edebileceğini benim de aklima gelmezdi açıkçası.. Hiç ciger geliştirici yapılmadi onu yapmak bı nevi dogumu baslatmak gibi olacakmış amaç şu aşamada bebegi tutmak imis.. 2.5yasindaki kızımdan ikinci ayrı gecem ilk ayrı günümdü, nasıl özledim nasıl tarif edemem gecenin 4ü içim sızladı, annelik bambaşka bir duyguymus <3
24 saat arayla 2*2 mi yapiliyor sende. Bana dr um 12 saat arayla 2*2 yaptirtti tek yan etkisi bebek icin agirlik cigerlere verildigi icin bir kac gun gelisimi yavasliyormus.Geçmiş olsun canım suyun gelmeye devam ediyorsa neden ciğer gelistiriciyle önlem almıyorlar ki yani bende doğumu başlattığı etkisini ilk defa duydum. Dün ilk doz yapıldı banada bugün ikincisi yapılacak. Hakkında hayırlısı olsun inşallah aceleci bebislerimiz biraz daha sabreder.
aynen buna sonuna kadar katılıyorum canım emzirirken kilo almaktan kaçınmak gerekiyo herkes çok kolay verilir kafasında ama dikkat etmeyince gayet kolay alınıyo ve kalıcı kilo haline geliyo benim kız 18 aylık öbürü doğduğunda 20 aylık olucak inşBi de hamilelik kilosu kolay veriliyor emzirirken aldiklarimiz zor veriliyor bende bi ara kayışı kopardım 2 3 kilo aldim oyle verene kadar canim cikti sanki o kilolar yapisip kaliyor senin kuzucugun kac yasinda simdi canim
Aynen oyle canim dikkat etmek gerek tatliyi abartmadan tuketmek lazim cunku aksi halde insanin yedikce yiyesi geliyor emzirirken :)aynen buna sonuna kadar katılıyorum canım emzirirken kilo almaktan kaçınmak gerekiyo herkes çok kolay verilir kafasında ama dikkat etmeyince gayet kolay alınıyo ve kalıcı kilo haline geliyo benim kız 18 aylık öbürü doğduğunda 20 aylık olucak inş
ben salam sosis normalde de yemiyorum
ama pişmiş sucuk yedim
ton balığı da yedim konserve ama yağını süzdüm içim almadı :)
Aynı şeyi ben de yaşadım :) Bu nedenle bir kere yedim. Diyetisyenime göre yenilebilir bir besin sucuk. Ton balığı da öyle ama biraz araştırınca uzak durmayı tercih ettim. Çok canın istiyorsa nefsini koreltecek kadar yiyebilirsin.
Bilindik markalarin sucugunu yiyorum ama cig olmadigi icin sonucta pisiriyorum. Ancak salam sosis uzak durdum.
Valla cnm dediklerinin hepsini az olmak kaydiyla güvendiğim markalardan tukettim napim canım cekiyodu
Ben hepsini yedim ama iyi pisirilmis ve bilindik guvendigimiz markalarin urunlerini yedim sik olan bisey olmadigi icin zararli oldugunu dusunmuyorum
Ben sadece arada tostumun icine koyuyorum sucuk oda fazla olmamak sartiyla digerlerini normaldede eve sokmam
Sucugu iyi pisirdiginde bisey olmaz canim bence
C
Ton balığı evet. Diğerlerine karşı bir rahatsızlık duyduğum için tüketmedim
Ton balığı ve sucuk tükettim, iki parçada sosis yedim itiraf ediyorum :)
Salam sosis ton baligi falan normalde de yememek lazim esasinda. Kasap sucugu ve paatirmada sikinti yok. Ben herseyi tuketiyorum. Cig de tuketiyorum
Ben salam sosis sevmiyorum normalde de yemem sadece sosisi arada eşim sevdiği için salçalı baharatlı sos yapıp biraz su koyarak pişirip öyle yiyodum hamile kalınca onuda yapmadım zaten ilk dört ay mide bulantısı dan baharatlı şeyler yiyemedim midem yanıyordu sabaha kadar sonra sabah ögürüyodum hep o yüzden acılı baharatlı şeyler yemedim hatta şerbetli tatlı da yemedim sütte icemedim midemden dolayı. Ama bı kaç kere sucuklu yumurta yedim oda çok az
Canım dün 12 de 3mg lık doz yapıldı bugünde yine 12 de aynısı yapılacak. Bebeğin hareketlerini takip et biraz yavaslayabilir dedi. Birde 1 hafta tuzu azalt dedi kortizon iğnesi olduğu için. Benimkinin gelişimi başından beri 1 hafta önde çıkıyor hep.24 saat arayla 2*2 mi yapiliyor sende. Bana dr um 12 saat arayla 2*2 yaptirtti tek yan etkisi bebek icin agirlik cigerlere verildigi icin bir kac gun gelisimi yavasliyormus.
evet canım suni sancıyla 40 + 1 de doğdu o da 37-38 gibi dönmüştüAynen oyle canim dikkat etmek gerek tatliyi abartmadan tuketmek lazim cunku aksi halde insanin yedikce yiyesi geliyor emzirirken :)
Benim oglumda 24 aylik olcak kizim dogdugunda :)
Senin ilk dogumun normal miydi
iki gündür burnuma sucuklu yumurta kokusu geliyor valla hiç cesaret edemedim henüz
Bir soru da benden gelsin o zaman kızlar. Kafein çocuğun büyümesini etkilediği için ben normalde günde 2 fincan türk kahvesi 6-7 bardak oldukça demli çay içerdim .
Ilk 6 ay günde 1 bardak su gibi cay dışında hiç bir şey tuketmedim. Son 1.5-2 aydır günde 3 bardak kadar açık çay ve haftada 1 fincan Türk kahvesi içiyorum çünkü artık dayanamıyorum kahvesizligesiz nasıl yaptınız ictiniz mi? Çoğu kişi türk kahvesi her gün de icsen sıkıntı olmaz diyor ama bir kısım da içme dediği için gönlüm el vermedi .
Ben bu yorum yapanlar yüzünden bu aya kadar kendimden değil milletin anlattığından korkmuştum hamileliğimi zehir etmişim zaten çok sıkıntılı geçti amaaan dedim saldım şu an başıma ne gelecek millet mi bilecek allahtan başkası bilemez gelirse de allah taşıyamayacagım yük vermez diyip dinlemiyorum kimseyi
aa yok yok laf ettirmem senin kızına torpilli o kızımın adaşı çünkü
kızlar mevlit yapıcak mısın bebiş ne kadarlık olunca yapmayı düşünuyosunuz
kıyafet ne alıcaksınız bide ne tip bişey doğumdan sonra mı alıcaksınız önce mi
Gri sampuan dene canim
Ben de ilk etapta hiç gitmiyor
Maalesef. Şiddetli kokusu oluyor. 5-6 saatlik prosedür uzun saçta. O kadar oturamam da. O kokuya dayanmak da cabası. Dışarı çıkarken saç ütüsüyle düzleştiriyorum ama şöyle banyodan çıkıp dışarı fırladığım ve fön çekilmiş gibi zamanları çok özlüyorum
Masallah canim :) Hadi insallah senin oglusun benimde kizim bekletmeden donup yollarini bulurlar :)evet canım suni sancıyla 40 + 1 de doğdu o da 37-38 gibi dönmüştü
evet canım ilki kız küçük abla olucak bunlara ben de bir aylık 40 günlük civarı istiyorum mevlidi kısmetse bakalımGünaydın güzellikler
biz hep aynı kasaptan alıyoruz
birde pişince bir sıkıntı olacağını sanmam ya
1-2 lokmadan bişi olmaz canın da istemiş o kadar işkence etme kendine bence
benim içim ilk zmanlar almadı türk kahvesini içemedim
bayramdan beri içebiliyorum o yüzden de içiyorum :)
çay neredeyse hergün içiyorum ama açık ve şekersiz içiyorum çok sorun olacağını sanmam
öyle kocaman filtre kahve değil ama 1 tane türk kahvesi
nrmalde ben günde 4-5 sade türk kahvesi içerdim
o milleti allaha havale ediyorum
bundan sonra tıka kulaklarını geç
Aaaa ilki kız mıydı senin Arya mı adıkızıma diyeyim adaşın varmış ablan varmış diye
ben eğer bebek iyi olursa 1 ay içinde yapmak istiyorum okullar açılmadan yapmak niyetim
hem posta posta misafirle uğraşmamış olurum bi kerede çıkar herkes aradan
bu elbiseleri çok beğeniyorum ama doğumdan sonra alıcam
bebek esmerse açık renk beyaz tenliyse böyle mürdüm istiyorum
Eki Görüntüle 2162640
normalde işe yarıyor da
benim kırmızı boya turuncu olduçok trajikomik bir durum
bende renkli balyaj var en son maviydi
bayramda kırmızıya boyadık ve booooomyıkayınca turuncu oldu
avlu dizisini hiç izledn mi bilmiyorum da azra var orada onun kafa gibi allahtan tamamı değildi
ya kuzenim dedi geçen ilk oğlunda 7 kilo gitmiş doğum sonrası
ikinci de gram gitmedi dedi
birde erken doğmuştu falan ama
girdiğim kiloyla çıktım dedi
tiroitlerde sıkıntı varmış onun sanırım ondan
brezilya fönü dimiii
dünyanın en güzel şeyi yaa
ben doğum öncesi saçlarımı boyatıcam
doğumdan sonra da iyi olursam bi gün gidip brezilya fönü yaptırcam bir şekilde durur beklerim sonuca değiyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?