- 14 Mart 2016
- 1.486
- 1.625
- 133
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #61.501
Ay gerçekten öyle yani muhakkak ters bişey olsa söyler ama bizde merak ediyoruz yani:) Ama sanki ben 38 de doğum yaparım gibi geliyor ama benim şansıma bayrama gelir kuzucuğum.:) bazi doktorlar oyle sanki karsisindaki de doktor :) oyle olsa anlasam zaten sana gelmem :)
Ayy hadi bakalım rabbim bir avazda kurtarsın inşallahh hayırlı habrrlerini bekliyoruz canımKızlar sabah doğum haberlerini hayretle okudum neler olmuş gece diye sabah benimde kontrolüm vardı bebeğimde kordon dolanmasından dolayı sık kontrole geliyorum ve bebekte sıkıntı yapmaya başlamış doktor riske atmak istemedi yatışım yapıldı açıklık vs belirtim yok normal doğum deneyeceğiz dualarınıza talibiz kızımla
Ayy wallahi burnumun direği sızladı. Hiç dayanamıyorum böyle şeyleri okumaya. Rabbim sıhhat sağlık versin inşallah darısı bizlere olsun allahın izniyleDoğum hikayemı sizlerle paylaşayım kızlar :) kontrol zmnim glmisti ablamla doktora gttik bi gun once evi temizletmistim aksam bacak aralarm kasiklarim çok ağrıdı yürürken zorlaniodum ve enerjim sıfırdı esime ben hiç iyi degilim dedigimi hatrliorum nese bi gün sonraya dönelim önce ablama gittim orda bi güzel kahvlti yptim sonra hastaneye gttik önce nstye grdim bi gariplik olduğunu anladim cocuk yerinde durmuo surekli karnım inio kalkio sanciya bir baktık 80 é çıkmış hemşire gldi kağıda baktı sizin doğum tarihiniz ne zmn falan demeye başladı ama suratında değişik bi ifade dedim ayın 1 ı gibi olabilir pek öyle gorunmuo dedi güldü bayagi sancı cekiosunuz şu anda dedi sonra sizi biraz nstde tutalım dedi 15 dk daha tuttu yine gldi yine sanci tavan bı 10 dk daha tuttular ben oldum tabi bi panik dr unuz sizi beklio dedi içeri grdim DR kağıda bir baktı tugba hnm çok ciddi sancı var ve çok düzenli dedi en son ne zmn yemek yediniz demezmi bn direk nasıl yani dedim dr gülerek doğum başlamış bebek gelio dedi hemen ultrasona aldı bebek kanala girmiş heran suyun gelebilir yatisini ypioruz dedi herkese hbr ver dedi. Ablamla şok bi şekilde eşime aileme hbr verdik esim telefonda aglamaya basladi bnde kötü oldum hemen esyalarimi gtirdiler aksam 5 buçuk ta doğuma grdim kizimdan ayrilmak çook zor oldu bu sefer ağladi biraz arkamdangenel anesteziden sonrası ztn biliosunuz oglusum dogdu Allah a çok şükür mis kokulum benim Allah herkese nasip etsin. bu arada dr ultrasona soktugunda bebek 3.400 51 cm demişti tabi benim oğlan 3.940 53 cm dogdu megerse kanala girmiş sikismis boyu kilosu yanlış çıkmış ultrasonda dr oyle soyledi. Sata gore 37+4 ultrasona göre 39 haftalik doğum oldu. Biraz uzun oldu ama bizim hikayemiz böyle :)
Canım2 gün bakmadım ama 8 dir gidiyor. Nedir bu 8? Neden yapılır? Bir de sonsuz işareti gibi yatayda mı bu 8? Yoksa düşey mi? Aydınlatın beni de
Canım hiç bilmiyorum ama sosyal medyadan tavsiye ile aldım ben. Bundan daha çok yamuna korse öneriliyor ama onun fiyatı 250 tl civarı benim için çok geldi fiyatı o yüzden bunu aldım.Cidden işe yaradığı için mi yüksek fiyatı, yoksa ithal falan da ondan mı ?? :)
Benim daha sancı tecrubem olmadığı için bişey diyemem :) doğum yapanlar daha iyi bilirBen hissediyorum sancıları ama doğum yakın mı nedir bilemiyorum, ama ilk doğumumdaki doğum sancılarım gibi değil yani ondan eminim.
Hayirlı olsun cnm Allah analı babalı buyutsun inss inş ikinizde iyisinizdirDogum yaptim kizlar
Serum çıkınca yazacam
Pamuk derken bildiğimiz pamuğu mu ıslatıp kullanıcamİlk günler pamuk kulan yada yıka 1 ay 40 gün sonra islak mendile gecersin. Ama ben hastanedeyken bezini hemşire değişirdi sadıce o zaman islak mendil kulandik ondan sonra ya pamuk islatım yada yıkadık 40 cıkdıkdan sonrada komple islak mendile gecdim arada yine yıkadım. Ama cok markaya takmadım parfümsüz olması yetiyordu bana.
İşte yan yatılmıyor ki bebek sağdan soldan ittiriyor canı acıyor insanın heleki sağ tarafıma yatayım diyorum dönüyorum sanki birşey batıyor içerden geri dönüyorum soldan da bebek ittiriyor kendini ay diyorum sıkışıyor mu içerde acaba ama sırt üstü yatınca gayet rahatım. Sen yüz üstü nasıl yatabiliyosun yahu demek ki uyku halinde anlamıyorsunKan dolaşımının en iyi olduğu pozisyon sol yanmış canım. Ondan ısrarla öneriyorlar. ben de yan yatarak uyumaya çalışıyorum ama kalktığımda sırt üstü ya da daha vahimi yüz üstü uyanıyorum
Tamam canım teşekkür ederim:)Yok cnm emin ol kimse yok sol tarafına yatip sol tarafindan kalkan... Kafab rahat olsun
Oyle guzel dayaniliyorki inan kiyamiyorsun ben hala 19 aylik kizima pamuk kullaniyorum islak mendili kullanamam kesinlikle simdi oglan icinde netten 30 paket siparis verecegiz bugun :)Ben dayanabildiğim yere kadar pamuk ya da pamuklu kumaş kullanmayı düşünüyorum. Kendimde bile ıslak mendil kullanmaktan hoşlanmazken çocuğa kullanmayı hiç istemiyorum
Cnm sanada hayırlı olsun sağlıkla büyüt güzel oğlunu Nasılsıniz agrin sizin varmı ? Emiyormu paşa?Cok sagolun kizlar. Bugun kontrolumuz vardi suyumuz herseyimiz iyiydi dr dogmaya niyeti yok 2 hafta daha kalir dedi. Bende o rahatlikla carsiya gittim son alisverisi yaptim ordan annemin hobi bahcesine gittim taze fasulye falan topladim araba kullandim gun boyu eve geldim yemek yaparken birden bacaklarimdan assagi su bosaldi lavaboya kostum su akmaya devam etti sanci basladi ve nisan geldi kostuk hemen hastaneye. Su durmadigi icin acil sezeryana alindim oglusumu kucagima aldim cokkkk guzel bir duyguymus darisi sizlerin ve isteyen herkesin basina. Ben ve oglum cok iyiyiz teyzoslar sizlere soz verdik ama malesef agustos annesi olamadim oglum erken gelmek istedi :)
Evet ondan da olabilir. Genelde ben vücudumda ağrıyı çoğalınca hissetmeye başlıyorum o yüzden adet sancıları çektiğim zaman ağrı kesici ictigimde geç kalmış oluyorum doktor ağrın başlayınca iç diyor çünkü ama ben hissedene kadar ağrının son eşiğine gelmiş oluyor o zamanda iki üç ilaç içince anca diniyor ağrı hatta bazen anca iğne geçiriyor ağrıyı bakalım doğum sancılarım nasıl olcak adet ağrısı gibi diyolar geneldeBenim de 77 yi gördüğü oldu nst deki kasılmaların ama hiçbir şey hissetmiyorum. Herkesin acı eşiği farklı olduğu için herkes farklı algılıyor sanırım
Canım sancın var ama düzensiz benim düzenli ama şiddeti az bak 100 maksimumum senin galiba 80 falan olmuş arada ama iki defa aralıkları farklı farklı benimde iki çizgide bir oluyor ama 40 50 ye ancak çıkıyor ikisinede yalancı dediler önemli olan senin gibi yüksek benim gibi düzenli olması lazımmış yani ikimizinkinin o yönleri lazmArel13 yaa canım bende varımmm sonlara kalan. 38 de olur inşallah ya. Yalancı sancılar sık sık yokluyor. Nst den anlıyor musunuz en son ki nst şu şekilde
Evet biraz sancın çıkmış canım nst de. Senin minik acele ediyo galiba annesine kavuşmaya :) inşallah gönlüne göre 38 e kadar bekler yavrun canım. Dinlen sürekli ayakta kalma yorma kendini.Arel13 yaa canım bende varımmm sonlara kalan. 38 de olur inşallah ya. Yalancı sancılar sık sık yokluyor. Nst den anlıyor musunuz en son ki nst şu şekilde
kontrole diye gidip doğuma girmek de ayrı bir duygudur okurken ben heyecanlandım sizi düşünemiyorum :) Rabbim yavrunuza hayırlı uzun ömür nasip etsinDoğum hikayemı sizlerle paylaşayım kızlar :) kontrol zmnim glmisti ablamla doktora gttik bi gun once evi temizletmistim aksam bacak aralarm kasiklarim çok ağrıdı yürürken zorlaniodum ve enerjim sıfırdı esime ben hiç iyi degilim dedigimi hatrliorum nese bi gün sonraya dönelim önce ablama gittim orda bi güzel kahvlti yptim sonra hastaneye gttik önce nstye grdim bi gariplik olduğunu anladim cocuk yerinde durmuo surekli karnım inio kalkio sanciya bir baktık 80 é çıkmış hemşire gldi kağıda baktı sizin doğum tarihiniz ne zmn falan demeye başladı ama suratında değişik bi ifade dedim ayın 1 ı gibi olabilir pek öyle gorunmuo dedi güldü bayagi sancı cekiosunuz şu anda dedi sonra sizi biraz nstde tutalım dedi 15 dk daha tuttu yine gldi yine sanci tavan bı 10 dk daha tuttular ben oldum tabi bi panik dr unuz sizi beklio dedi içeri grdim DR kağıda bir baktı tugba hnm çok ciddi sancı var ve çok düzenli dedi en son ne zmn yemek yediniz demezmi bn direk nasıl yani dedim dr gülerek doğum başlamış bebek gelio dedi hemen ultrasona aldı bebek kanala girmiş heran suyun gelebilir yatisini ypioruz dedi herkese hbr ver dedi. Ablamla şok bi şekilde eşime aileme hbr verdik esim telefonda aglamaya basladi bnde kötü oldum hemen esyalarimi gtirdiler aksam 5 buçuk ta doğuma grdim kizimdan ayrilmak çook zor oldu bu sefer ağladi biraz arkamdangenel anesteziden sonrası ztn biliosunuz oglusum dogdu Allah a çok şükür mis kokulum benim Allah herkese nasip etsin. bu arada dr ultrasona soktugunda bebek 3.400 51 cm demişti tabi benim oğlan 3.940 53 cm dogdu megerse kanala girmiş sikismis boyu kilosu yanlış çıkmış ultrasonda dr oyle soyledi. Sata gore 37+4 ultrasona göre 39 haftalik doğum oldu. Biraz uzun oldu ama bizim hikayemiz böyle :)
Canim bana da dr bisey dememişti acaba benim nst ye de bakabilirmisin karnım cok sertleşiyorCanım sancın var ama düzensiz benim düzenli ama şiddeti az bak 100 maksimumum senin galiba 80 falan olmuş arada ama iki defa aralıkları farklı farklı benimde iki çizgide bir oluyor ama 40 50 ye ancak çıkıyor ikisinede yalancı dediler önemli olan senin gibi yüksek benim gibi düzenli olması lazımmış yani ikimizinkinin o yönleri lazm
İkimiz anca doğum sancısı yapıyoruz yaniCanım sancın var ama düzensiz benim düzenli ama şiddeti az bak 100 maksimumum senin galiba 80 falan olmuş arada ama iki defa aralıkları farklı farklı benimde iki çizgide bir oluyor ama 40 50 ye ancak çıkıyor ikisinede yalancı dediler önemli olan senin gibi yüksek benim gibi düzenli olması lazımmış yani ikimizinkinin o yönleri lazm
Ay bu aralar çok duygusalım bak şimdi yazında senin minik acele ediyo annesine kavuşmaya dedin ya okuyunca bile duyguladım gözlerim doldu ben ona öyle bi hasretim bi bilseEvet biraz sancın çıkmış canım nst de. Senin minik acele ediyo galiba annesine kavuşmaya :) inşallah gönlüne göre 38 e kadar bekler yavrun canım. Dinlen sürekli ayakta kalma yorma kendini.
Canım sanıyorum senin sancıların başlamamış henüz. Öğrenmiş olduğum kadarıyla alttaki sancıları gösteriyor pek hareketlenme yok senin alt çizgilerdeCanim bana da dr bisey dememişti acaba benim nst ye de bakabilirmisin karnım cok sertleşiyor
Bisey de anlamıyorum bu nst den
Canım bunu bende sormuştum bilmedigimden.e bebekte satiliyor temizleme pamugu diye.paketin icinde pamuk geliyor biraz büyükçe.sonra onu islatip kullaniyosun.burda arkadaslar bahsedince ben hemen almistim e bebektenPamuk derken bildiğimiz pamuğu mu ıslatıp kullanıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?