- 29 Mart 2012
- 2.498
- 4.706
- 333
- 41
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #61.641
Kiyamam yaa valla benimde canim ne pastalar borekler cekiyor canim oturup bi tepsi boregi bitirebilirim o derece karnım aç gözümde ac ama ışte korkuyorum bi taraftandaAllahin izniyle bende yiycem ne var ne yoksa dogumdan sonra
Evet öyle ama ağırlaştıkçada zaman geçmiyor heyecanı da ayrı tabi ve annemin yanına geldim doğum için eşim nerdeyse her gün arayıp soruyorZamanını beklesin neden moral.bozuyorsunuz ki icerde ne kadar kalirsa ikiniz icinde daha iyi
Disarda en iyi bakim bile anne karninin yanindan gecemz
Allha sukur seker cikmadi günde 3 tane yediğim oluyor. Diyer meyveler haricMuz çok şekerli olduğundan hareketlendiriyordur kuzuyu. Şekerin falan yoksa şifa olsun yavruna
Doktor her an doğurabilirsin dedi su gelince acile gel dediAy ben onu yiyorum bide üstüne meyve yiyorumgözlerimde ara ara parıltılar uçuşuyor kesin benimde şekerim çıkıyor :))
Canım birden de gelebilir sancıların tedirgin olma dr una sorsaydın ne yapabilirim sancılarımın başlaması in o yönlendirirdi belki seni
Hahahy sabah 4ten 7 te kadar memedeydik kah uyur kah uyanir halde cok normal yani oyuzden iyilesmiyir ha memelerDenİcem cnm dr aslında garmastan yazmış ama ben lansinoh aldım diye almamistim. Yara olmadı ama sızlama çok ozellikle emerken sogani sadece suruyormuyuz? Bu arada benimki bazen saat başı emiyor yenidoğdugu için normalmidir?
Artık yediklerime cok cok dikkat edecegim canim.tam bugday ekmegi de yasak mi?istedigimiz kadar yiyemez miyiz ondan
maşallah canım çok geçmiş olsun Allah sağ salim büyütmeyi de nasip etsin:)Kizlar hepinize cok ama cok tesekkur ederim. Nehir de ben de iyiyiz cok şükür. Son kontrolum 38+2 de carsamba günüydü. Doktor asagi inmemis daha bekler dedi, 3150 ölçtü. 40 i tamamlar dusuncesi ile kafadan sildim dogumu. Kendimi 6 ayimdaymisim gibi hissettim ve dogumu unuttum. Dun 2 den 7 ye kadsr 5 saat mutfakta ayakta durdum 4 cesit yemek yaptim. Agrim sizim hicbirseyim yoktu. Derken saat 23 civari aksirma ile camasirimda yogun islaklik hissettim. Ayaga kalktim devamı gelmeyince idrar kacirdim sandim. Camasiri degistim yataga uzandim dizi actim izledim. Bu esnada 10 dk da bir yoğun kasilmalar basladi ama dogum sancisi degildi. Dizi bitti ayaga kalktim bi daha islaklik hissettim ama ilki kadar yogun olmayinca anlam veremedim. Lavaboya gittim akinti da cok hafif pembe kilcal damarlar gordum. Esime dedim hastaneye gidelim hadi kizimiz geliyor, bana dedi ki nasil yani doguruyor musun hani sancin yok. Iyi dedim oturdum. Bi muddet sonra ayaga kalktigimda artik bacaklarimdan suzulurcesine suyum gidince esim de ikna oldu saat 00.40. Esyalarimizi toparlarken sancilar basladi. Sure tuttuk 5 dk bir 30 sn sanci ile basladi. Doktoruma haber verdim hemen dogumhaneye gecin dedi. Sancilar birden ve cok hizli basladi 3 cm aciklikla gittim. 6 cm acikliga hizli ulastik ama bebek asagi inmemis dedi ebe. Yuruttuler beni 8 cm ulastigi zaman ayakta ikindirdilar bebek insin diye. Sonra doktorum geldi 4 ikinmada dogdu. Ama sancilar siddetli arka arkaya geldiği icin doktorum kaslarin tam gevsemeye vakit bulamadi dogum ani zor oldu dedi.
Bu kadar hizli sancilar son ay yedigim 2 kilo hurmaya bagliyorum. Hurmalara meryem suresini okuyarak yedim hep. Gunde 6 hurma. Ayrica duzenli yuruyuslerin de faydasi olmustur zannimca. Sanci esnasinda beni tek rahatlatan sey ise kesinlikle deriiiin deriiinn nefeslee oldu. Bayagi rahatlatti beni. Kolayligi sanciyi uzun sure yasamadim ama zorlugu cok ust uste yasadim ve dogum ani zor oldu. Sonrasinda kanamam oldu beni hemen odaya cikarmadilar. Serum ilac derken sabah 6 da odaya ciktik. Kizim iyi, ben de iyiyim cok sukur. Allah herkese gonlunden gecen dogumu en hayirli sekilde nasip etsin...
Peki ben ne yiycemHer ogun 1 dilim yiyebilirsin
Ben bildigin ac yasadim
Lutfeb dikkat et sık disini az kaldi zaten seker gercekten etkiliyor bebego ve hamileliği
Ben sadece 2 defa 120 gectim ama hala aklımda acaba seker yuzundrn mi erken dogum oldudiye düşünüyorum
Çünkü stresim çoktu
İyi çok şükür çıkmasın da. Ama garip geldi ıkınma hissin. Farkına varmadan doğurmayasın
Yine kimseyi dinlemezdim doğum sonrası soğuk cay alıp icmişdim bebekde ishal oldu yada biz öyle sandik o yüzden cok sucluluk duygusu yaşadım kim ne derse boyun eyip yapdım dr gitiğimizde (berbat cahil bir dr allah belasını versin onun) bebek sanırım ishal oldu dedim soğuk cay içmişdim dedim bana soylediği tek şey neden içdin oldu. O dr cok cekdim hiç bir şey bilmeyen bir dr du. Benim sütüm cok fazlaydı yoksa, sutyeni acar acmaz fışkırıyordu bebeğe tuturana kadar butun yüzü başi her yer süt oluyordu. Bende duymuşdum bu tarifi bu sefer sütüm olmasa yaparım inşallah. Bol sütümüz olsun hepimizin.Ay kiyamam canim benim yaa,sen bu sefer kimseyi dinleme canin ne istiyorsa ye bence.ibrahim saracoglunun bi incir kurü var biliyosun,yumurtalari gelistirmek icin bi kürdu.o ayni zamanda oluk oluk süt çoğaltan bi kür.saracoğlu kesinlikle bunu yapın diyodu.ben dogum yapan akrabalarıma onermistim.gercekten cok faydasini gördüler.dogumdan sonra Allahin izniyle bende yapicam.2 bardak klorsuz suya 6 7 tane kuru inciri bölüp atiyosun,15 dk kaynatip sabah aksam ac karnina iciyosun.inan bana sütü fiskirtiyo adeta
Annem canim ayni kafaya sahipler ikiside, kv ben yemek yemediğim zaman hemen halsızleyip kotu oluyorum başim ağrıyor falan. (bu yüzden bu kadar kıloluyum hata) hep ye yeterki iyi ol kendine bak saglığnı tehlikeye atma der o konuda hakını yemem.Yuh ya kv denmi vermedi kiz ona cehennem.bile az olur Allah nasil bilirse oyle yapsin
Evet canım bu yuzden karpuza doymak öyle doğurmak isdiyorum.Ay ne güldüm yayazık tam doğum yaptım istediğimi yiyeyim derken iyice herşeye yasak koymuşlar :)
Allah iyiliğini versin çok güldümKendimi mahalenin evde kalmiş ablası gibi his etdim kızlar.
Her kes doğurdu bir ben kaldım.
Al birini vur otekine Allah yardimcin olsun canimAnnem canim ayni kafaya sahipler ikiside, kv ben yemek yemediğim zaman hemen halsızleyip kotu oluyorum başim ağrıyor falan. (bu yüzden bu kadar kıloluyum hata) hep ye yeterki iyi ol kendine bak saglığnı tehlikeye atma der o konuda hakını yemem.
40 gün annemlerde kaldım lohusalıkda annemde bebeğe bir şey olmasın bana ne olursa olsun modundaydı.
Dengeli beslenmrk önemli aslinda her besin gurubundan beli bir mikdar alınmali ama bizde ortası yokdu.Süt ve süt ürünleri sıkıntılı olabiliyormuş emzirme sürecinde. Su ise en fazla süt yapan içecek. Ama sırf ekmek suyla sen de güçten düşersin. Proteini de kontrollü almak lazım bu süreçte
Gercekden öyle his ediyorum günü benden sonra olanlar doğurdu benim kız tenbel kaldı.Allah iyiliğini versin çok güldüm
Amin canim amin zor bir lohusalık beni bekliyor.Al birini vur otekine Allah yardimcin olsun canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?