- 14 Mart 2016
- 1.486
- 1.625
- 133
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #61.681
Canım ben yaşadım ilk hamileliğimde çıkmıştı şimdi de aynı sorun devam ediyor. Allahtan kabız olmuyorumda sıkıntı yaratmıyor bana. Ama yinede sık sık ağrı yapıyorKızlar aranızda hamilelikte hemoroid sorunu yaşayan oldu mu?
Kizlar hepinize cok ama cok tesekkur ederim. Nehir de ben de iyiyiz cok şükür. Son kontrolum 38+2 de carsamba günüydü. Doktor asagi inmemis daha bekler dedi, 3150 ölçtü. 40 i tamamlar dusuncesi ile kafadan sildim dogumu. Kendimi 6 ayimdaymisim gibi hissettim ve dogumu unuttum. Dun 2 den 7 ye kadsr 5 saat mutfakta ayakta durdum 4 cesit yemek yaptim. Agrim sizim hicbirseyim yoktu. Derken saat 23 civari aksirma ile camasirimda yogun islaklik hissettim. Ayaga kalktim devamı gelmeyince idrar kacirdim sandim. Camasiri degistim yataga uzandim dizi actim izledim. Bu esnada 10 dk da bir yoğun kasilmalar basladi ama dogum sancisi degildi. Dizi bitti ayaga kalktim bi daha islaklik hissettim ama ilki kadar yogun olmayinca anlam veremedim. Lavaboya gittim akinti da cok hafif pembe kilcal damarlar gordum. Esime dedim hastaneye gidelim hadi kizimiz geliyor, bana dedi ki nasil yani doguruyor musun hani sancin yok. Iyi dedim oturdum. Bi muddet sonra ayaga kalktigimda artik bacaklarimdan suzulurcesine suyum gidince esim de ikna oldu saat 00.40. Esyalarimizi toparlarken sancilar basladi. Sure tuttuk 5 dk bir 30 sn sanci ile basladi. Doktoruma haber verdim hemen dogumhaneye gecin dedi. Sancilar birden ve cok hizli basladi 3 cm aciklikla gittim. 6 cm acikliga hizli ulastik ama bebek asagi inmemis dedi ebe. Yuruttuler beni 8 cm ulastigi zaman ayakta ikindirdilar bebek insin diye. Sonra doktorum geldi 4 ikinmada dogdu. Ama sancilar siddetli arka arkaya geldiği icin doktorum kaslarin tam gevsemeye vakit bulamadi dogum ani zor oldu dedi.
Bu kadar hizli sancilar son ay yedigim 2 kilo hurmaya bagliyorum. Hurmalara meryem suresini okuyarak yedim hep. Gunde 6 hurma. Ayrica duzenli yuruyuslerin de faydasi olmustur zannimca. Sanci esnasinda beni tek rahatlatan sey ise kesinlikle deriiiin deriiinn nefeslee oldu. Bayagi rahatlatti beni. Kolayligi sanciyi uzun sure yasamadim ama zorlugu cok ust uste yasadim ve dogum ani zor oldu. Sonrasinda kanamam oldu beni hemen odaya cikarmadilar. Serum ilac derken sabah 6 da odaya ciktik. Kizim iyi, ben de iyiyim cok sukur. Allah herkese gonlunden gecen dogumu en hayirli sekilde nasip etsin...
Ay ne zaman girsem buraya bir iki kişi doğurmus oluyor :))) ne güzel ne mutlu bizlere. Benim doktor baktı rahim ağzımda açılma yok ama yumusama var dedi bugün. Kafası eline gelmiş :) persembe tekrar bakacak. Annem ebe benim yanıma geldi tutturdu bende gireceğim doğuma diyor. Laftan anlamıyor yine geriyor beniçünkü herşeye karısacak biliyorum huyunu sinir oldum Nesrinay86 E Egepam kızlar gözünüz aydın çok mutlu oldum sizin adınızada. Atladığım kişiler varsa ne olur kusura bakmasınlar
Ay gel kız gel tanısmıs oluruz hem :) gönül hamım var dedi onunla olur dedi. Ay inş emre beyle olur yaaoy maşallahh
benimde yarın 36 olacak
benim orada olduğum zamn doğum olursa gelirim ziyaretinize :)
peki olası bi durum olursa o yoıkken ne olacak bir şey dedi mi ?
Hayatta gitmez :)))))) alem kadın yaa karısacak gerecek benide ay benim doğumum bana sor di mi yok sormuyor. Kendi istiyor ya girecek. Ama yok istemiyorum direk söylücem. Eşimi bile istemiyorum diyecegımHay allahımmm annen de durup durup bomba patlatıyor
girse karışır orada dimi hemşirelere falan da
babandan rica etsen 1-2 günlüğüne çağırsa doğum olunca ararsın gelir olmaz mı ki
Ay gel kız gel tanısmıs oluruz hem :) gönül hamım var dedi onunla olur dedi. Ay inş emre beyle olur yaa
Bende şimdi doktordan geliyorum. Şeker yüzünden iri bir bebek bizimkide hatta 3500 gr olmasına ragmen doktorum normal için beklicez dedi. Günlerimizde seninle hemen hemem aynı. Benimkine kıyasla kilolu bile sayılmaz bebegin. Başka bir doktorada mı görünsen bakalım o da diyecek mi aynısını emin olurdun için rahat ederdi canımBen şaşırdım hala atlatamadım şoku açıkcası araştırmadımda ki benimkinin kilosu gayet iyi çok kilolu değil bende normal aldım kilomu suyumuz iyi pozisyonumuz uygun ama dogsun dedi ters düşmek hiç istemiyorum doktorla ama müdahale için en az 40 a kadar beklesin istiyordum 41 de müdahale etmiyor çoğu doktor ki benim 41 bayram tatiline geliyor en çok ona endişeleniyordum Doktorum olmazsa diye ama ona bile fırsat vermiyor
Canım ben şekerimi ölçmüyordum çöl yüksek değil diye oda sürekli her gördüğü yerde bana şekerin kaç diyordu ölçeyim diye korkutmak amaçlı dedi galibaBende şimdi doktordan geliyorum. Şeker yüzünden iri bir bebek bizimkide hatta 3500 gr olmasına ragmen doktorum normal için beklicez dedi. Günlerimizde seninle hemen hemem aynı. Benimkine kıyasla kilolu bile sayılmaz bebegin. Başka bir doktorada mı görünsen bakalım o da diyecek mi aynısını emin olurdun için rahat ederdi canım
Canım seninle günlerimiz aynı, en son ne zaman gittin kontrole? Yani haftada mı yoksa iki haftada bir mi çağırıyor doktor? Benimki iki haftadır haftalık çağırdı, bu hafta gittiğimde 2 hafta sonra gel dedi, sıklaştıracağına uzattı arayı sanki :)inşalahh canım :)
kaç haftalıksınız siz şimdi benimde haftaya cumartesi muayenem bakalım ne durumda kızçe
Artık bende pek ölçmüyorum çok sıkıldım yaklaşık iki ay çok uğraştim diyet yaptım vs... ama yinede bebek normal haftasına dönmedi bir türlü üstelik insülinde kullanıyorum ben baktım ki öyle de olmuyo böle de olmuyo saldım gitti bu arada bu şekerin aldığımz kiloylada hiç alakasi yokmuş ben en başından bu yana 2 kilo aldım ama bebegim nerdeyse 4 kilo olacak suyumda fazla. Nasıl oldu bu iş hiç anlamadım. Moralim bozuluyo bayağı stres yapıyorum bende artık nasıl dogurcam diyeCanım ben şekerimi ölçmüyordum çöl yüksek değil diye oda sürekli her gördüğü yerde bana şekerin kaç diyordu ölçeyim diye korkutmak amaçlı dedi galiba
Sağıl canm bir koşturmacafırmgidiyor bi biri bi birisi derken akıyorum akmış gitmiş saatler bugünümüze şükür siz nasılsınız?Canim Bayadir göremiyordum seni bebislerin nasıl sen nasılsın :)
Ben diyet yaparken 4 kilo vermiştim canım ondan alakalı diyorum diyete bağladım yani ama bebeğin kilosu kesin etkili diye biliyorum onada müdahale edemiyoruz benimkinin kilosu allahtan normalde Doktorum çok pimpirikli benide ondan korkutuyor ama insanın morali bi kere bozulmaya görsün sezeryan hakkında ne dedi doktorun pekiArtık bende pek ölçmüyorum çok sıkıldım yaklaşık iki ay çok uğraştim diyet yaptım vs... ama yinede bebek normal haftasına dönmedi bir türlü üstelik insülinde kullanıyorum ben baktım ki öyle de olmuyo böle de olmuyo saldım gitti bu arada bu şekerin aldığımz kiloylada hiç alakasi yokmuş ben en başından bu yana 2 kilo aldım ama bebegim nerdeyse 4 kilo olacak suyumda fazla. Nasıl oldu bu iş hiç anlamadım. Moralim bozuluyo bayağı stres yapıyorum bende artık nasıl dogurcam diye
Gözünüz aydın Allah analı babalı sağlıklı ve mutlu büyütsün bebeğini, darısı başımıza artık gelsin bizimkilerde yaMakyajımı yaptım, son hamile fotoğraflarını çekildim. Bebeğimle kavuşacağım birazdan . Öpüyorum kızlar
Bana izin veren olmuyor canım gaz yapar diye. Bide gecen bizimkilerin yanında dediler emziren anne karpuz yemiş bebeği emzirmiş cocuk hastanelik olmuş diye hayatda izin vermezler artık.Emzirirken karpuz yenmiyor mu ki
Bugün son iş günümdü 4 de şancı vurmaya başladı eve geldim ara ara 2 3 dakika suren şiddetli sancı giriyor bakalim devam edecek mi yoksa yalancı mi ilk kez bu kadar sancı oldu
Içine mi doğdu yoksa
Amin canim benim,kötü bir tecrübe yasamissin ama bundan sonra bu konuda bilinclendin daha da dikkat edersin zaten.oda ne bicim doktormus mubarekYine kimseyi dinlemezdim doğum sonrası soğuk cay alıp icmişdim bebekde ishal oldu yada biz öyle sandik o yüzden cok sucluluk duygusu yaşadım kim ne derse boyun eyip yapdım dr gitiğimizde (berbat cahil bir dr allah belasını versin onun) bebek sanırım ishal oldu dedim soğuk cay içmişdim dedim bana soylediği tek şey neden içdin oldu. O dr cok cekdim hiç bir şey bilmeyen bir dr du. Benim sütüm cok fazlaydı yoksa, sutyeni acar acmaz fışkırıyordu bebeğe tuturana kadar butun yüzü başi her yer süt oluyordu. Bende duymuşdum bu tarifi bu sefer sütüm olmasa yaparım inşallah. Bol sütümüz olsun hepimizin.
evet ben üzümü baya bi abarttim canım.sırf deneme icin yiyeyim dedim maximum kaca kadar cikacak diye ama sonra pisman oldum bebegime zarar verdim diye vicdan azabi oldu icimdeCnm karpuz kavun üzüm bunlar şekeri yükseltir. Aslında üzümü yememiş olsan o kadar çıkmaZdı
canım kurumuş incir yaş incirden cok cok fazla vitamin icerigine sahip.incir kurutulunca daha fazla vitamin iceriyor aklinda bulunsunŞimdi bi de mevsimi küre bile gerek yok ye gitsin:)
artık oyle yapacagim canim.her gun aclik tokluk sekerimi olcecegim.tatli meyve ne kadar canim istesede yemiycem.bugun sırf deneme amacli sekeri yuklendim ama sonra pismanlar oldum ya çocuğuma birsey olursa diye korktumValla kuzum ben ac yasadim bildiğin
Tuzsuz sebze yemegi
Yagsiz et tavuk balik
Kahvalti tuzsuz peynir yumurta sut salatalik domates zeytin
Yani hala tuzlu yemek yiyemiyorum o kadar alismisim
Ceviz findik fistik yersin aralarda
Hem.az kiloyla doguma girersin ben 5 kiloyla girdim cok sikayet ediyordum hamileyken simdi iyiki diyorum almamisim diyet yapmışım kesin kafaya takardim kiloyu
Sik sık yersin ac kalmazsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?