- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #63.101
41+0 bu gün.Kaçıncı haftadasın canım bende pazartesıye kadar dogurmazsam suni sancı verecekler bebişin kafa capı sınırda daha büyürse normal zorlaşır dedı doktor 39+5 de suni sancı verecek
Düşünemiyorum bileİsterseniz ben 3. Sezaryeni anlatayım
Ayağa kalk yürü canım. Baktın ağrın çok, fitil iste gliserin fitil falan versinler. Zoru ilk wc kadar oluyor o gaz ağrısı beni 20 saate yakın mahvetti. Dayanmaya çalışma derim canım.Aynen dediğin gibi önemli olan sağlıklı olması. Dün akşam çektiğim sancı da çocuğu mahvetmis zaten ben hareket var diye çok onemsememistim ama kalp atışlarını duzensizlestirmis.. Allah'tan bugün suyum geldi yoksa belki de nst'de sancı çıkmasa doktor eve yollayacaktı ve ben de bir sonraki sancı yine yalancidir diye bekleyecektim ve Allah korusun hiç anmak istemedigim şeyler olabilirdi .
Bebeğimin kalp atışı o kadar düşüktü ki spinal yapamaz mısınız doğum anını görsem diye sordum. Spinal 15 Dk sürer o kadar vaktin yok dediler.
Evet su an dikislerim aciyor ama epizyotomi ile de aciyacakti. Ama bana taktik verin tecrübeli anneler gazı atmak için ne yapmam lazım?
Ben de hissetmiyordum canım. Ama ameliyat sebebiyle bağırsaklarda hava toplanmış oluyor , kesik yerine ağrıyı veren de oymuş. Ben zaten 2-3 gün sonra wc ihtiyacımı hissetmeye başladım o zamana kadar otomatiğe bağlı gidiyordum wc e.Canım çok teşekkür ederiz ben bilmeden kızımı tehlikeye atmisim zaten o yalancı sancılar ile çocuğun kalp atışları mahvolmus
Şimdi benimle taktik paylaşır mısınız gazı nasıl aticam gerçi gaz hissetmiyorum da atman lazım dediler .bol bol yürüyorum ama gaz yok :)
Canım mutlaka doğumdan önce kilosuna baktir. İri bir bebeği normal yolla dogurtmak hiç mantıklı değil. Ben normal kiloda kolay bir dogumla Bebeğimi dünyaya getirdim ona ragmen kolumuzdaki sorun ortaya cikti iri bebeğin zorla normal yolla dünyaya getirtilmesi ciddi sorunlara yol açabiliyor. Tavsiyem mutlaka kilosuna baktir. Korkma tedirgin olma sadece önlemi alman için uyarmak istedim ; )41+0 bu gün.
Bebek 39 haftada 3470 gramdı, 2 haftada cok kilo almasından korkuyorum, ama dr ikinci doğum olduğu için kac kilo olursa doğura bileceğmi söyledi ama catı muayınesi yapmadı hiç.kızım 2850 gram kücük zayıf bir bebekdi, bu beni zoruycak diye düşünüyorum.
Bende pazartesiye kadar beklemek isderdim ama cok gec ola bilirmiş, keşke bu hafta sonu araya girmeseydi ya.
Seninde benimde hakımızda en hayırlısı olsun umarım ikimizinde doğumu kendiliğinden başlar.
Canım sen nasılsın iyimisin? Kızımızın maşallahı var, çabucak iyi olmuş afferin ona. Yemesi nasıl?Canım mutlaka doğumdan önce kilosuna baktir. İri bir bebeği normal yolla dogurtmak hiç mantıklı değil. Ben normal kiloda kolay bir dogumla Bebeğimi dünyaya getirdim ona ragmen kolumuzdaki sorun ortaya cikti iri bebeğin zorla normal yolla dünyaya getirtilmesi ciddi sorunlara yol açabiliyor. Tavsiyem mutlaka kilosuna baktir. Korkma tedirgin olma sadece önlemi alman için uyarmak istedim ; )
Ben de hissetmiyordum canım. Ama ameliyat sebebiyle bağırsaklarda hava toplanmış oluyor , kesik yerine ağrıyı veren de oymuş. Ben zaten 2-3 gün sonra wc ihtiyacımı hissetmeye başladım o zamana kadar otomatiğe bağlı gidiyordum wc e.
Canım benim sagolasin .Güzel kızımız nasıl kolunda bir gelişme var mı@etka31112 Canım gözün aydın. Rabbim size saglikli huzurlu bir ömür nasip etsin
Canım hayırlı uğurlu olsun zor olmuş ama atlamanıza sağlıkla kavuşmanıza çok sevindim sizinle büyüsün bebişiniz :)
Teşekkür ederim canım. Ben iyiyim :) Beboş da gün geçtikçe daha iyi oluyor. En iyiye ulaşmak için de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah sonuç aliırız. Zor bir süreç. Belki çok kısa sürecek belki çok uzun. Tek isteğim beboşun kolunun hiç böyle bir problem yaşanmamış gibi eski haline dönmesi. Kabullenmek zor ama üstesinden gelmek için de güçlü olmak gerek. Onu yapması gereken tek varlık da benim. O yüzden kötüyüm kelimesini belli bir süreliğine kelime dagarcigimdan çıkardım.Canım sen nasılsın iyimisin? Kızımızın maşallahı var, çabucak iyi olmuş afferin ona. Yemesi nasıl?
mutlu son :) hayırlı olsun tekrar canımEveet sanirim simdi yazabilirim durumumu.ilk olarak cok sukur iyiyiz ve evdeyiz saat 5ten beri.cok uykusuzum.cuma gecesi dogum suphesi ile hastaneye gitmistim.sancilarim o zaman basladi.kalp atislarimizda sorun var diye cmt aksama kadar oradaydik.pzt sanci derecem ve kasilmalarim ebemin yaptigi tuseden sonra artti.plates topunda rahatladim butun gun.gece 11 civari yari buklum halde hastaneye doguma gittik...aa o da ne.gunduz ebemin 2cm dedigi acilmam gece 1 cm olculdu ve eve yollandim.arabaya zor yurudum kivranarak.annemleri eve birakip eve geldik ama ben inleme moduna gectim.uzanamadim.agrim durmadi.oplates topcuga dvm ettim.sonra uzanir uzanmaz suyum patladi.wcye zor yetistim.bebeto kakasini yapmis.annemi arayip beraber 1 saat once ayrildigimiz yere 4 kirmizi isikta gecerek dortluler yanik ve ciglik cigliga geldik.esim beni gonderen ebeyi gorunce biraz ses yukseltti.ozur diledi kizcagiz.sonra hemen dogum odasina alindim.muayenede 3-4 cm ciktim ama rahmim ters oldugu icin yanlis olctuler bence hep.2 gibi alindigim odadan zaman yetersizliginden dolayi agri kesici bile vurulmadan sadece max 10 dk gaz&hava cekerek 2.59 da oglum kucagimda ciktim. Sure azdibtabi ama dunyaya insan getirmekbkolay degildi.12 saatlik gozlelmden dolayi 5gibi ancak ciktlik ve gozlerim kapaniyor byee.
Kolumuzu artık baş hizasına kadar kaldirabiliyoruz. Hatta emmek bile istiyor o eldeki parmakları. Doğduğunda bu kadar hareketli değildi. Bu sorunu yaşayan diğer bebeklerde bu tarz hareketler çok uzun süre sonra gozlemlenebiliyormus çok şükür bizde daha kısa sürede gerçekleşti. Umarım ilerleyen zamanlarda da aynı hızda gelişme gösterir :))Canım benim sagolasin .Güzel kızımız nasıl kolunda bir gelişme var mı
Oh çok şükür canım Rabbim sifasini versin inşallahKolumuzu artık baş hizasına kadar kaldirabiliyoruz. Hatta emmek bile istiyor o eldeki parmakları. Doğduğunda bu kadar hareketli değildi. Bu sorunu yaşayan diğer bebeklerde bu tarz hareketler çok uzun süre sonra gozlemlenebiliyormus çok şükür bizde daha kısa sürede gerçekleşti. Umarım ilerleyen zamanlarda da aynı hızda gelişme gösterir :))
Hayırlı olsun canım
Hayırlı olsun kuzuu. Rabbim analı babalı, sağlıklı büyümeyi nasip etsin. İkinciler birinciye benzemiyor ben de anlatmıyorum kimseyi korkutmayım diyedur şurda bir kaç ağustos annesi kaldı doğursunlar anlatırız
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün ağrılarına da Allah şifa versin
Bugun dogum yapan arkadaslar @etka31112 K kuzuyolda tebrikler, gozunuz aydin.
bulasiksuyu bebeginin hizla iyilesiyor olmasina cok sevindim, doktor konusu da onunsansi olmus.
Tembellik ettim, hala hastane cantasini hazirlamadim. Bugun bebek bezi arastirmasiyla gecti, hala secemedim hangisini alsam. Bebek bakimi adina pamuk disinda hic bir sey almadim (krem, sampuan vb). Dogumdan sonrasi cok macerali olacak.
Hayırlı evlat olsun inşallah
Sağ salim aldın ya kucağına boşver artık doğum şeklini.
Rabbim bahtını güzel eylesin
Sen de bir an önce toparlanırsın inşallah
Bebeğin ters olduğu durumlarda sezaryen tercih ediliyor genelde.
Hayırlı evlat olsun
Sana da çok çok geçmiş olsunİsterseniz ben 3. Sezaryeni anlatayım
Allah razı olsun kızlar. Gözümden kaçan etiketleyemediğşm varsa kusura bakmasın. Birz daha iyiyim sanki epiduraldense kalçadan iğne yaptılar o daha rahatlattı. Gaz bende çıkaramadım 3-4 kez yürüyebildim. 1 saat uyuyabildim. Süt çok değil biraz sağıp veriyorun biraz emiyor bir kerede mama verdikCanım çok teşekkür ederiz ben bilmeden kızımı tehlikeye atmisim zaten o yalancı sancılar ile çocuğun kalp atışları mahvolmus
Şimdi benimle taktik paylaşır mısınız gazı nasıl aticam gerçi gaz hissetmiyorum da atman lazım dediler .bol bol yürüyorum ama gaz yok :)
Aynen dediğin gibi önemli olan sağlıklı olması. Dün akşam çektiğim sancı da çocuğu mahvetmis zaten ben hareket var diye çok onemsememistim ama kalp atışlarını duzensizlestirmis.. Allah'tan bugün suyum geldi yoksa belki de nst'de sancı çıkmasa doktor eve yollayacaktı ve ben de bir sonraki sancı yine yalancidir diye bekleyecektim ve Allah korusun hiç anmak istemedigim şeyler olabilirdi .
Bebeğimin kalp atışı o kadar düşüktü ki spinal yapamaz mısınız doğum anını görsem diye sordum. Spinal 15 Dk sürer o kadar vaktin yok dediler.
Evet su an dikislerim aciyor ama epizyotomi ile de aciyacakti. Ama bana taktik verin tecrübeli anneler gazı atmak için ne yapmam lazım?
Amin canım. Rabbim kolaylaştırsın hemen toparlanırım inşallah diye dua ediyorum sürekli.Düşünemiyorum bile
Rabbim senin yardımcın olsun bacım. 4.gireceksin bir de
Gözün aydın cnm. Kalçadan iğneyi ilk defa duydum öyle uyuşturma biliyorlar mı ki?Allah razı olsun kızlar. Gözümden kaçan etiketleyemediğşm varsa kusura bakmasın. Birz daha iyiyim sanki epiduraldense kalçadan iğne yaptılar o daha rahatlattı. Gaz bende çıkaramadım 3-4 kez yürüyebildim. 1 saat uyuyabildim. Süt çok değil biraz sağıp veriyorun biraz emiyor bir kerede mama verdik
Pazartesi günü gidicem canım bende heyecanla o günü bekliyorumOnur_hira_ela canım naptın gittin mi kontrole, bebeğin dönmüş mü merak ettim sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?