2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Eyvah, dahamı şişti?! Git canım artık. Benimkine dokunmasam ağrımıyor. Sol tarafta içinde fındık gibi şişlik var. Sızlıyor yorulduğumda ki çoğu zaman yoruluyorum zaten. Ama artık dinlenebileceğim. Büyük kız annesine gitti bayramdan sonraya kadar yok. Kafamı ve kendimi dinleyeceğim çok şükür.

Bayanlar geçen hafta da yazmıştım salı günü 2 cm açılma vardı Perşembe nişan geldi nst de az az sancılar vardı yatıracaklardı ama yatmadım sancılar sıklaşırsa geleyim dedim bir hafta gecti bugün kontrolüm vardı hala 2 cm açıklık az az sancılar var nişan falanda geldi belimde sırtımda ağrılar dayanılmaz geliyor artık ama ne gelen var ne giden ilk gebeliğim olduğu için mi ilerlemiyor bu açıklık yada sancılarım düzenli olmadığı için mi ne yapabilirim önerileriniz neler?

Devlete mi goturdun ben vatanda nursel.hanima devam edicem artik isitme testi yuzunden baska hastaneye gittim

Sanci ceken anneleere sormak istiyorumm..resmn su aralar sacma sorular sorduğumun farkindayim sırtim ağrıyoe kemiklerm kirilck gibi ama devamli bi agri değil bu doğum sancisi denilen sey mi yoksa bn usuttum mu

Son düzenleme:
Merhaba kizlar, doguranlara bur sorum olacak. Sutunuzun yeterli oldugunu nasil anliyorsunuz, bana doktor ek olarak da sut ver dedi ama hic vermek istemiyorum, gogusumun ucunu siktigimda sutum geliyor, birde oglum en az 30 dk emiyor ama ne kadar geliyor bilmiyorum. Sizce gelmezse memede bos bos oturur mu?

Sanci ceken anneleere sormak istiyorumm..resmn su aralar sacma sorular sorduğumun farkindayim sırtim ağrıyoe kemiklerm kirilck gibi ama devamli bi agri değil bu doğum sancisi denilen sey mi yoksa bn usuttum mu
Son günlerde benim belimin ortasına bir anda bir ağrı saplanıyor sanki ortadan ayrılcak gibi ama o anlık oluyor geçiyor uzun sürmüyor acaba doğum sancısı da oylemi baslıycak diye bende merak ediyorum

İste bu yuzden dogum sonrasida konusamasinlar diye cagirman lazim cunku her turlu olusmuzluk seni uzecek hic gerek yok.

Walla benim cimcimeye dogumdan 2 hafta once anne karninda 52 cm demisti doktor. Hatta uzun olacak diyordu hep. Haliyle ben de dogumdan sonra en ilk boyunu sordum. Olcmuyoruz dediler sasirdim. Kilosuna gore tahmini yaziyoruz dediler.

Dr guzelce yapmis aciklamasini stres yapma eski sezeryani unut gitsin. Sonuçta bicak yarasi bir süreç morluk sislik normal akıntı yokmus gerisi onemli degil.

Durur canim duruyor daha yeni tecrube ettim :) oglum sutum olmasina ve ameliyat sonrasi hemen gelmesine ragmen iki gun bos sekilde memede durdu sapur supur emiyordu hemde. Deneyimli anneyim ama bezini annem aldigi icin hic sormadim dikkatte etmedim iki gun cis yapmadi sadece mekonyumu atiyormus her bezde. Eve geldigimde farkettim bezindede pembelik gorunce yani susuz kalmis. Memeyi dogru kavrayamadigi sadece ucunu aldigi icin sut indirmemis hic. Ablamizda emdigi icin birikme agrida olmayinca farkedmedim. Doyma Kriteri ilk 40 gun boyunca hergun 3 adet 1 tl buyuklugunde kaka yapmasi ( bu 5 keredede olabilir 1 seferde toplamdada olabilir). Birde emerken kulagin gozun bebeginde olsun sakaklari oynamali yutkunma sesi duymalisin bu sut gittigini gosterir. Birde ben sutun en yogun indigi anda diger gogsumde sizlama hissediyorum ve oda hemen akmaya basliyor buda sana ışık olabilir. Bebekler ilk bir hafta on gun yeterli emme gucunde olamıyorlar sut olsun olmasin. Eger pompan varsa gunde 1-2 kezde sagim yaparak emme sonrasi sagdigin sutude ver. Ben iki gun bunu yaptim toparladi hemen.

Lutfen kendini ihmal etme sen sancili bir surec yasarsan sadece kendine zararin olmaz oglaninda sana ihtiyaci var annesi oncelik senin baktir dikislerine.

Dr guzelce yapmis aciklamasini stres yapma eski sezeryani unut gitsin. Sonuçta bicak yarasi bir süreç morluk sislik normal akıntı yokmus gerisi onemli degil.
Haklisin unutmam gerekte huyum kurusun derler ya o misal benim ki mih gibi kaziniyor yasadiklarim herseyde unutabilene ask olsun :) endiselerimi dizginlemeye caliscam yine de insallah :)

Ben de cok dertliyim bu gaz yutma konusunda canim. Ilk agzina alirken memenin siyah kismini komple agzina koyuyorum. Basta cok guzel tutuyor sonra kafasini geri cekip kendi emdigi pozisyona geliyor cuk cuk sesler esliginde gup gup diye havalar yuttugunu duyuyorum. Arada kaldirip cikartiyorum ama her zaman cikarmiyor. Sonra da gelsin gaz sancilari. Gece biz de neredeyse hic uyumadik simdi de baygin yatiyor essek sipasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…