- 1 Aralık 2017
- 4.631
- 8.894
- 158
- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #67.161
Canım ilk 5 günde hat safhasına ulaşması normal, ondan sonra düşüşe geçmesi gerekiyor.Canim kac gúnlúk olunca sorun olmuyo biz 18 gùnlúkken çocuk doktorunda randevumuz vardi doktor melikenin yuzùne bakinca sarilik derecesini 13 14 gibi dedi ama suanki haftasina gore iyi dedi bizim en son sarilik degerimiz 10 du ogûnde kafama takildi bu seviyeye yùkseldiyse nasil sorun olmuyo birde doktor bana bebiş nezaman aglarsa ozaman emzirirsin dedi hem sariligi olunca sık sık emzirmek gerekmiyormu
Onu şundan diyolar 40 gün lohusasın 40 gün abdest yok kuran okumak namaz kılmak falan yok olmuyor ya gusül abdesti alamadıgın için 3 harflilerin uğrama olasılığı daha yüksek diyolar ama banada saçma geliyor 3 harfli musallat olucaksa yanında biri olsada yine musallat olur işte 40 gün kadının mezarı açıkmıs falan onlar hurafe dinen öyle birşey yok banada diyolar hep evde yalnız kalma diye ama Allah'a sığınıp dua ettikten sonra Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz hem ne kadar çok onları düşünüp kötüyü düşünürsen o kadar çok başına gelme olasılığı artarAynen öyle, ha bugün ha yarın eninde sonunda zaten yanlız kalacagız. Eski kafa düşünce sistemi bunlar. Korkuyormuş 40 çıkana kadar yanlız kalmazmış lohusa ve bebeği. Saçma sapan şeyler bunlar. Şu hurafelerden kurtuldugumuz gün rahat edeceğiz inşallah
Evet sarılık olması çok daha tehlikeli, mama desteğini hala vermeye çalışıyoruz. Doktor da mamayı bırakalım sevmiyor dedi en son , 3 ayrı mamayı ağzında biriktirip tükürdü, bakalım zamanla geçer inşallahTabiki sen daha iyi bilirsin bana drum soyledi once her memeyi 45 dk emzir yetmedigi olursa mama ver sarilik olmasi daha tehlikelidir diye
maşallah prensese :) inşallah biz de sizin gibi kısa sürede sağlığımıza kavuşur çıkarız :)Canım ben emzirdikten sonra bir ölçek de mama verdim. Odaya gecip kalan sütü sagdim verdim orada hemşire ablalari icirdi. Bu şekilde değerimiz 10.4 e düştü. Ertesi gün taburcu olduk. Senin savaşçı prensin de sarılığın üstesinden gelir sabaha taburcu olursunuz.
Ben emzirmeye giderken sevinçten uçarak gidiyordum. Gözleri bantliydi gülüp eğlenerek emzirdim. Fotosunu çektim o halinin. Büyüdüğünde ne kadar güçlü bir kız olduğunu anlatacağım :) Müzik dinlettim beboşa. Öptüm kokladim gönderdim her seferinde. Sonra benim savaşçı kızım sarılığın da üstesinden geldi
16 çıktı bizimSarilik derecesi kacti canim
Suan bende cok bunaldim artik yalniz kalmak istiyorum ne is varsada yaparim sanki ne yapicaz ki sakin sakin kafami dinlemek istiyorum o da lazim1 aydır evde annem ablam yeğenim vardı. Sağolsunlar çok yardımcı oldular ama bunun yanında çokta gerilimli anlar yaşadık. Üstüne birde mevlüt yaptık annem gideceği için biraz erken. Evimiz küçük sıcak cok bunaldım. Sakinliğe onkadar ihtiyacımız varki.
Aslında en önemli şey bizler için huzur. O olduktan sonra hersey hallolur. İnsanlar sadece kendilerini düşünüyorlar. Bebek sağlıgı vs önemli değil. Yanlarında olsun yetrrSuan bende cok bunaldim artik yalniz kalmak istiyorum ne is varsada yaparim sanki ne yapicaz ki sakin sakin kafami dinlemek istiyorum o da lazim
O al basması vs diyorlar o da sudur; anne kan kaybediyor ve tüm dengeler alt üst oluyor sonucta yattıgında da rahatsız oluyorsun. Sürekli yeme halimdeyiz saati vs yok. O da çok rahatsız ediyor geceleri onada halk arasında böyle saçma sapan seyler uyduruluyor. Yahu sen et duanı geris Allaha kalmış. Neymiş cinler uğrarmış. Allah ne derse o olur. Allah işi gücü yokta lohusalara cinleri mi musallat edecek. Me zoru olsun lohusalarla :) insanların kafalarına sokuyorlar böyle çok bilmiş kadınlar sonra lohuslarda etkileniyor ister istemez.Onu şundan diyolar 40 gün lohusasın 40 gün abdest yok kuran okumak namaz kılmak falan yok olmuyor ya gusül abdesti alamadıgın için 3 harflilerin uğrama olasılığı daha yüksek diyolar ama banada saçma geliyor 3 harfli musallat olucaksa yanında biri olsada yine musallat olur işte 40 gün kadının mezarı açıkmıs falan onlar hurafe dinen öyle birşey yok banada diyolar hep evde yalnız kalma diye ama Allah'a sığınıp dua ettikten sonra Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz hem ne kadar çok onları düşünüp kötüyü düşünürsen o kadar çok başına gelme olasılığı artar
Bizimde 17 çıktı yattık bir gece. Sabahına kan almaya çaliştılar bir halt beceremediler 4 kez girdiler cocugun derisine 1 inde becerdiler yok neymiş tam sonırdaymıs öğlene kadar biraz daha yatsınmış. E baştan devam ettrsrydiniz ya dedim aldım çocugumu çıktım eve geldim. Yarım saatte bşr emzirdim mamayı dayadım. Üzülme düşüyor değeri.16 çıktı bizim
Kızlar süt için bildiğim bişey varsa oda su su ve su kesinlikle süte inanılmaz faydalı ve meyveyi ihmal etmeyinHumana natal stille cay. Galactago damla. Bol su, tatlı protein ağırlıklı beslenme dedi bana canım. Çay ve damla bende iyi geldi. Sütüm arttı diyenilirim devam edeceğim
Ee bizimki doktorun dedigine gore cogaliyo gerci test falan yapmadilar o yyzùne bakarak dedi kafam karistiCanım ilk 5 günde hat safhasına ulaşması normal, ondan sonra düşüşe geçmesi gerekiyor.
Hiç sorma canım bugün alamadılar kanı başka başka denediler içim parçalandı o ağladıkça, geçer inşallah canım en kısa sürede sağolasınBizimde 17 çıktı yattık bir gece. Sabahına kan almaya çaliştılar bir halt beceremediler 4 kez girdiler cocugun derisine 1 inde becerdiler yok neymiş tam sonırdaymıs öğlene kadar biraz daha yatsınmış. E baştan devam ettrsrydiniz ya dedim aldım çocugumu çıktım eve geldim. Yarım saatte bşr emzirdim mamayı dayadım. Üzülme düşüyor değeri.
Annem yanımda şimdi o gidecek kv gelecek ve şimdiden onun sıkıntısına girdim, sağılsınlar yardımları çok ama gerçekten eşimle başbaşa kalmak istiyorum artık, lohusalıkta insanın dengesi bozuluyormuş gerçektenSuan bende cok bunaldim artik yalniz kalmak istiyorum ne is varsada yaparim sanki ne yapicaz ki sakin sakin kafami dinlemek istiyorum o da lazim
Canım çok geçmiş olsun , zorlu bir süreçten geçmişsiniz ama inşallah sonu çok güzel olacak , Allah’ım sana ve bebeğine sağlık versin inşallah, bir daha zorluk yaşatmasınKızlar Doğum hikayemi anlatıyım ve Doğum sonrası başıma gelenleri anlaştığımız üzere pazartesi sabah 6 da gittik hastaneye inanılmaz bi gerginlik vardı ebende hala inanamıyordum sanki hala yanlış alarm diye eve geri dönücez gibiydik bi türlü kendimi Doğuma yakın hissedemiyordum Önce bi lavman yaptılar ilacı yerleştirdiler alttan fitil gibiydi çok rahattım muayenelerde saat 7de ilaç koyuldu saat 9.30 oldu hala bende tık Yok ama heyecandanda uyuyamadım bi türlü tam uyuyacam bi agrı gelmeye başladı ama gayet düzensiz yine sonra şiddeti arttı bu bu arada saat 12 falan oldu daha şiddetlendi agrılar nts 50 60 buluyordu ve düzene girmeye başladı saat 3 e kadar böyle devam etti bi anda 3 te kesildi sancım sonra bu sırada bebeğimin kalp atışı düştü bi ara Açıklık 3 cm olmuştu sonra Doktorum serumdan sunni sancıya başlayalım Dedi serum başladı agrılar arttı falan derken artık ntsye bakamayacak haldeydim sonra kusmaya başladım hemen muayene ettiler açıklık 4cm olmuş dediler ve suyumu patlatmak istediler bende olmaz diye itiraz ettim ben epidural istiyorum diye bu arada alttan muayenelerim inanılmaz kötü gidiyor ebenin eli çok sertti ben her muayeneden sonra 20 dk kendime gelemiyordum bana sürekli bak böyle kendini sıkarsan bebeğin başı Kanalda sıkışır bebeğe bişey olur yapamazsan sezeryana alalım diyor bana bende olmaz falan diyorum ama çok korktum bu dediklerinde sancılarım biraz daha şiddetlendi anestezi uzmanını çağırdılar katateri takarken biraz canım acıdı o sırada kasılma geldiginden o pozisyonda durması da çok zor geldi tam takarlarken katateri bi anda suyum geldi zaten ondan sonra işin rengi değişti suyum sürekli geliyor ve inanılmaz şiddetli sancılar geldi agrı kesiciyi 7cmden önce yapamayız dediler bekledim bekledim o an gerçekten en Zor kısmıydı 7cm de Ağrı kesici yapıldı az rahatladım daha sonra afrı geldikçe ıkın demeye başladılar ıkındım biraz daha rahatlattı o agrılar sonra beni doğumhaneye aldılar orada serum askılarına agrı geldikçe tepeden asıldım kendimi çömeldim ve ıkındım 5 defa kadar sonra masaya aldılar agrı geldikçe çok fena ıkın dediler orada ıkınmamda 4 defa oldu sonuncusunda hemşire karnıma bastırdı bende bilerek itiraz etmedim çünkü gücüm yetmedi zaten kadına o halde ve bir sıcaklık oğlum doğmuştu o gece hastanede kaldım ertesi günün akşamına eve çıktık oğlum bütün gün gece toplasak iki saat uyumuştur sürekli agladı benim göğüslerim yara oldu aglaya ağlaya emziriyorum neyse çiş yapamayınca sabah apar topar hastaneye götürdük daha muayenede ne olduğunu anlamadan oğlumu küveze aldılar ağlamaktan mahvoluyorum bir yandan dikişlerim acıyor oğlumun sürekli yoğun bakımın önünde ağlamasını dinliyorum gerçekten çok üzücü günlerdi sonra ben dikişlerimden eve gidemedim hastanede oda tuttuk kaldığımız gece bi anda halsizlik ateş çok fena geldi gece acile indik serum taktılar ama ateşim 39.5 ve düşmüyor neyse biraz düştü uyudum bi saat sonra yine aynı sabaha kadar böyle devam etti sabah kontroldü vs derken antibiyotik tedavisine başladılar iki gün böyle ateşle yattım daha doğrusu yatmışım bazı yerler silik bile oğlumu çok özledim hiç emzirmeye inemedim sütümü bile nasıl sağdım bilmiyorum çok şükür bugün biraz daha iyiyim ilacı verdiklerinde kötü oluyorum onun dışında ilacın yan etkileri bulantı baş agrısı var çok şükür bu günümüze Pazartesi’ye bebegiminde benimde Doktorum iyi olursanız çıkartırız dediler bekliyoruZ şimdilik hastanede annelik serüvenim böyle başladı bakalım :)
Benimde esimin kardesinin esi burda herseyi yapiyor ama ben artik istedigim zaman uyuyup uyanmak dinlenmek istiyorum daha cok yoruldum sanki evde birileri olunca kafayi yicem az kaldiAnnem yanımda şimdi o gidecek kv gelecek ve şimdiden onun sıkıntısına girdim, sağılsınlar yardımları çok ama gerçekten eşimle başbaşa kalmak istiyorum artık, lohusalıkta insanın dengesi bozuluyormuş gerçekten
Deneyimsiz genç insanları alıyorlar olan bizim çocullara oluyor. Hastanedemisiz su an? Sen mi kalıyorsun yanlızmısın?Hiç sorma canım bugün alamadılar kanı başka başka denediler içim parçalandı o ağladıkça, geçer inşallah canım en kısa sürede sağolasın
Evet en az 3 litre su. Canım zor geçmiş seninde doğumun. Benimde çok kolay olmadı. Bebeğin neden küvezde peki?Kızlar süt için bildiğim bişey varsa oda su su ve su kesinlikle süte inanılmaz faydalı ve meyveyi ihmal etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?