- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #70.001
Bir yazıyı bende okudum emzirme sanatında be ikin önce rezeneye başlamıştıM bende gaz icin. İlk oglumdada içmiştim Halbuki. Herşey yasak mi olacak ne icicez kiEki Görüntüle 2185267
Günde 1 bardak içiyordum
Bu yazıyı okudum kafam karıştı
Herşey de birşey var denmeye başladı artık
Ben surekli sagdigim icin sert demekki gogsumSutu bol olanlarin gogsu hep sert olur diye bir kaide yok canim, ilk zamanlar meme terbiye olana kadar sert olur sonr bebegin ihtiyacina gore uretir sert olmaz. Bebek 1.5 saatte emip bosaltiyorsa meme kendini ona programlar. 1.5 saati gecince dolmaya baslar akitir.. ama gogus ilk zamanlardako gibi her zaman cok sert ve dolu olmaz. Tabi pompayla gogsu surekli uyariyorsan gogus sert olabilir. Memeyi sut deposu olarak dusunme, yani yumusak o zamam ici bos sutum yok deme. Meme üretim yeridir, depo yeri degil. Depo yeri olsa mastit olunur mu hic. Fazlasi akar hasta eder yani... meme uretim yeridir ve bebek emerken de sut uretir o yuzden merak etme
Azmine hayranım. Ben senin kadar direnemezdim canım. Burdan saygılar, sevgilerBebeğim ne zaman isterse hatta çoğu zaman istemeden veriyorum memeyi ne kadar isterse o kadar kalıyor bir kaç kez tam 5 saat oturup bir o meme bir bu meme emzirdigimi biliyorum simdi katater aldım mamayi da memeye katater baglayarak vereceğim biraz daha fazla emmis olacak memeyi insallah
Canım insallah kamp yaramistir mamayi birakirsiniz. Dediğin gibi olmazsa yapacak bir şey de yok ama gönül sadece emzirmek istiyorCanım günaydın. Sen de benim gibi yilmayanlardansin. Allah sabır versin. Ben de dün tam 5 saat bir o meme bir bu meme emzirdim. Gaz sancimiz tavan. Her gece uyuyan çocuk dün gece uyumadı. Emzirme Kampı idare eder düzeyde devam etti 2 gün. Ama dün gece elimde patladı :))) Ne beboş uyudu ne ben. Kateter ile sagdigim sütü vereyim dedim. Onu da beceremedim.
Ama bu gece 3 saat sonra beboşu emzirdim. Tek göğüs yetti. Diğer gogusteki süt sanki biraz arttı. Bakalım tartı ne söyleyecek. İnşallah sen de emeklerinin karşılığını kat kat alırsın. Sütümüz artmazsa da hiç kafana takma. Mama, meme devam ederiz yola ne yapalım.
Azmine hayranım. Ben senin kadar direnemezdim canım. Burdan saygılar, sevgiler
Yok artik yillari rezenesine neler yazmislar :)))Eki Görüntüle 2185267
Günde 1 bardak içiyordum
Bu yazıyı okudum kafam karıştı
Herşey de birşey var denmeye başladı artık
Duzelir canim.merak etme benim buykde kucukde dogustan yamuk.kafalar beyin buyudukce sekillenir kafalari buyuk oglum.duzeldi kucukde duzelir diye takmiyorumKizlar Atlas hep basini ayni tarafa yatiriyor ceviriyorum yone ayni uykusunda bile cevirtmiyor kafasının arkasi yamuk oldu yaa gecer mi sonra duz yatıramıyorum çocuğu inat
Atak tablosuna baktinmi atak doneminde olabilir mi?Iki gündür atlas cok huysuz ya durmadan agliyor
Ne yapacagimi sasirdim iyice ya
Masallahiniz var o zaman. Aklımıza gelen herseyi yapmışsın. Gecenlerde dildudak bağından bahsedildi, doktor sizde onu kontrol etti mi peki. Ciddi oranda emme kalitesini dusuruyor bebek beslenemiyormus. Emzirma kurallarindan 2 si sende tamam. Yani emme sıklığı ve suresinde sikinti yok. Bir kural da kavrama. Belki kavrama da problem olabilir ona dikkat ettin mi hicBebeğim ne zaman isterse hatta çoğu zaman istemeden veriyorum memeyi ne kadar isterse o kadar kalıyor bir kaç kez tam 5 saat oturup bir o meme bir bu meme emzirdigimi biliyorum simdi katater aldım mamayi da memeye katater baglayarak vereceğim biraz daha fazla emmis olacak memeyi insallah
Bu bilgiyi ben de biryerde okudum ama nerdee.. arayip bulayim. Bu arada emzirme caylarinin, endustrinin mama satamadigi annelere satmak icin olusturdugu bir urun oldugunu yazmislardi. Dikkat edin altta yatan mesaj hep ayni. Sutun yetmiyordur mama ver, sutun yetmiyordur cay ic!!! Subliminal olarak hep bize yetersizsiniz diyorlar farkinda degilizNeden ki canim sut çaylarının hepsinde var
@sevdanolmasaaa Canim biz 13 gunluguz hafif usutmus doktor ilac vermek istemedi ama calpol yazdi cok atesi cikarsa ver diye burun a serum fizyolojik verdi cok tikanirsa da aspiratorle açıyorum burnunuRabbim şifa versin
Benim yeğenimde bu kadar küçükken hastalanmıştı
Evde ki ablası yüzünden olmuştu
Doktor sadece ılık su içirin öksürük için dedi
Birkaç günde düzeldi
Panik yapma birşey olmaz Allah’ın izniyle
Cok gecmis olsun canim. Sutunle atlatir insallah uzulme. Allah dermansiz dert vermesinKizlar bebeğimin burnu tikali öldürüyor ve ateşi de var sanki.. daha 46 gunluguz.. hastaneye gidicez ama..başına gln var mi.cok üzgünüm yaa
Canim emzirmede sure kullanmiyoruz, istedigi zaman istedigi kadar kalıyorlar memede. Ya actir, ya da senin kokuna ihtiyaci vardir. Ikisinden de mahrum edemezsin bebegi. Dusunsene acsin sana diyorlarki yeni yedin 2 sa bekle. Ya da korktun sarilmaya ihtiyacin var, diyorlarki simdi dur 2 sa sonra. Sen olsan huysuz olmaz miydinGunaydin kizlar benim oglum 25 gunluk gunduzleri 10 dakika uyuyup kalkiyor onceden uyuyrdu ama simdi hic uyumuyor.bi de emzirirken kac saat arayla emziriyorsunuz
Bizim kiz da bu aralar huysuzlukta nirvana yapti. Gececek insallaj bu zamanlarIki gündür atlas cok huysuz ya durmadan agliyor
Ne yapacagimi sasirdim iyice ya
Benim oglumda oyle bir sikinti olmustu. Ben surekli ters tarafa yatirdim, arkasini yastikla destekledim donmesin diye. O sekilde duzeldi. Yalniz siz 2 ayi geçtiniz daha fazla bekletme kafa duzeltme isini. Ben 2. Ayinda surekli ters tarafa yatirdigim halde duzelmesi zaman almisti. Ilk 15 gunde yattigu sekli hemen alıyor kafa. Bazilari oturmaya ya da yurumeye başladığında duzelir diyor ama erkek cocugu bacim. Ne olur ne olmaz, erkeklerde yamuk kafa tras olduklarinda kotu duruyor. Tavsiyem sirtina ya da basina yastik destegiyle donmesini engellemenKizlar Atlas hep basini ayni tarafa yatiriyor ceviriyorum yone ayni uykusunda bile cevirtmiyor kafasının arkasi yamuk oldu yaa gecer mi sonra duz yatıramıyorum çocuğu inat
Canım beboş bugün 44 gunluk oldu. 3 gün sadece emzirdim. Açlıktan hiç aglamadi. Sadece dün öğleden sonra 5 gibi huzursuzluk başladı gece 2.30 da yorgunluktan sızdıKac gunluk oldu bebos? Asm ne dedi kilo alimi icin? 3 gun sadece emzirecek misin?
Canım benim beboşun kafası hem çok sivriydi hem de koprucuk kemiği agridigi için kafasını hiç sola cevirmiyordu yatarken. Ben hem kafasının üst kısmının geldiği yere yastık koydum hem de sağ sol yatırmak için arkasından yastıkla destekledim. Çok şükür sivrilik de gitti. Sağ tarafa doğru olan yamukluk da düzeldi. Sen de yastıkla destekleyerek yatmadigi tarafa yatırmaya çalışırsan iyi olur.Kizlar Atlas hep basini ayni tarafa yatiriyor ceviriyorum yone ayni uykusunda bile cevirtmiyor kafasının arkasi yamuk oldu yaa gecer mi sonra duz yatıramıyorum çocuğu inat
Oooo gozun aydin hadi sevindim. Gitgide memede kaldigi sure artacak, esas besleyici kisma ulaşacak. Huysuzlugu sakin dert etme bizimkiler de gayet huysuzlar.. cogu zaman gereksiz ustelik. Haftaya da haber ver bakalim dualarimiz seninleCanım beboş bugün 44 gunluk oldu. 3 gün sadece emzirdim. Açlıktan hiç aglamadi. Sadece dün öğleden sonra 5 gibi huzursuzluk başladı gece 2.30 da yorgunluktan sızdıO huzursuzlugun da açlıktan olduğunu düşünmedim. Çünkü sagip buzdolabında beklettigim sütu verdim icmedi.
Bugün 3 günde 55 gram aldığımızı öğrendik. ASM deki doktor da ebe de mama vermeyelim dedi. Ben de artık süt geliyor mu yetiyor mu diye düşünmeyip emzirecegim. Haftalık takiplere devam edeceğiz hem ASM de hem de çocuk doktorumuzla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?