2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim masallah kilo alımı cok guzel bebeğinin :) benim bebeğim 2940 doğdu ve kilo alımı fena değil ister istemez biraz stres yapıyorum, -ki emzirme konusunda artık herşeyi bildiğim halde, oğlumu yaklaşık 3.5 sene emzirdim ama her bebek farklı olunca tecrübe vs pek anlamı kalmıyor senin yerinde olsam bende sen gibi rahat olurdum :) birde emzirme konusu benim icin önemli her anne gibi tabi, zaten bu yüzden rahat olmayisimiz. Annelik zaten bunu gerektirmezmi. İnsallah herkesin bol sütleri olsun herkes emzirsin yarasın kuzucuklarimiza da insallah
Birde su biberon olayı bende gel git bu ara, sen biberon vermişsin bebisin memeyi yadirgamadi herhalde dimi ?

Evet canım ona ilk doğduğunda bakıldı bi de benimki maşallah ilk günden beri güzel emiyor kolostrum gelmişti bende onu eme eme güzel çıkartmıştı şimdi de emdiginde göğsu tam boşaltıyor ama maalesef benim süt az olduğu için ya da süt kanallarim dar olduğu icin doymuyor. Ben sütün fiskirmamasinn nedenini sut kanalının dar olmasina bağlıyorum havuç iyi geliyormuş ona havuc da yiyorum bugün kefir aldim nefret ederim ama icicem bakalım. Bi de T TubaSude nin yaptığı dereotlu tavuklu yoğurtlu salatadan yapicam belki bana da faydasi olur .Valla sutum gelirse bol bol ben 3 ogün yerim bana dua edin nolurrr

Kizlar Atlas hep basini ayni tarafa yatiriyor ceviriyorum yone ayni uykusunda bile cevirtmiyor kafasının arkasi yamuk oldu yaa gecer mi sonra duz yatıramıyorum çocuğu inat
Benimki de öyleydi canım diğer tarafına yan yatirip arkasini yastikla destekle donemesin paşa benimki öyle öyle alıştı başta uzun süre durmuyorlar

@sevdanolmasaaa Canim biz 13 gunluguz hafif usutmus doktor ilac vermek istemedi ama calpol yazdi cok atesi cikarsa ver diye burun a serum fizyolojik verdi cok tikanirsa da aspiratorle açıyorum burnunu

Mecbur kalmazsan verme lutfen calpolu .prospektusu okursan 2 ay altı bebeklere kullanmayin diyorlar

Merhaba kizlar, bir hafta once oglumla kontrole gittik, kilosu 3200g di, doktor iyi kilo almis dedi. Bugun yine kontrolumuz var, bir haftada kac kilo almasi gerekiyor?

Merhaba kizlar, bir hafta once oglumla kontrole gittik, kilosu 3200g di, doktor iyi kilo almis dedi. Bugun yine kontrolumuz var, bir haftada kac kilo almasi gerekiyor?
Günde minimum 25 gram canım

İnşallah sen de de işe yarar canım
2 kase yedim 3 gündür emziriyorum maşallah
Birine yarıyor birine yaramıyor
Denemek lazım mesela bende de bulgur soğan süt yapmadı
Bir de ben sürekli sıvı tüketiyorum
3 lt su kesin içiyorum
Bir sade nescafe de var
E-bebekten süt çayı aldım genelde sabah akşam içiyorum
Bir bardak rezene içiyorum
Bir de kafam rahat
4 çocuk olunca kafayı kırdım sanırım

Biberonu da memeyi de yadirgamadi obur.abisi de arada mecburen biberon aldi hastanede kalma durumumda.5 gun sonra yine memeye donmustu.emzirme benim icinde cok onemli o yuzden stres yapip kendimi psikolojik olarak etkilemek yerine oluruna birakiyorum olayi :)
Kilo alma konusu ise Turkiyede biraz farkli degerlendiriliyor anladigim kadariyla.
Bebeklerin persentil olculeri var kilo ve boy olmak uzere.onemli olan bebegin kilo ve boyunun o cizelgenin altinda olmamasi.
Benim 2 oglum da cok uzun ama boylarina gore cok zayif dogdular.5 kg ustu suan evet ama yeni yeni toparliyor yavrum.yeni dogan fotosunu ekliycem bi bakin kim der ki 3824 diye.

Eklentiler

• IMG-20180817-WA0077.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 79
Kizlar e devletten baktim emzirme parasi 149 tl bankaya gonderildo diyor bu dogum parasi degil demi birde bunu ziraattenmi aliyoruz

Denedim bir memeyi silikonsuz alıyo diğerini almıyo, bi tutuyo iyice emip uyuyo diğer denemem de tutmuyo , böyle böyle alışır inşallah

Canım ben işe yaradi denilen her şeyi yedim bağırsakları bozdum
Insallah yarar bakalım:))

Kizlar e devletten baktim emzirme parasi 149 tl bankaya gonderildo diyor bu dogum parasi degil demi birde bunu ziraattenmi aliyoruz
E devletten nerden baktın, kaç gün içerisinde yatıyor , Doğum parası ayrı sanırım onun için kaymakamlığa başvuru yapılıyo 300 tl, bu ayrı süt parası ama nerden bakıcam yatıp yatmadığına

Doğum parası alan var mı onun başvurusunu nasıl yaptınız, kaymakamlığa direk gidip başvurmak mı gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…