- Konu Sahibi Nesrinay86
-
- #70.061
Kız bunlar çok fena :) nasıl mum ediyorlar bizi:) hiç kucagıma almıyorum yatarak emziriyorum. Kanepeye minderini yastıgını koyup yer ettim. Orda besleyip uyutuyorum. Şu an uyuyor. Emzirip uyuyor. Ben yedim çok şükür.Senin oğlanla benim kız çok mu benziyor birbirine :)) sabret sonunda yorgun düşüp iki üç saat uyur..bende sabahtan beri aynı durumdayım daha yeni birşeyler yedim düşün
Nasil bir salata canim tarif alabilirmiyimEvet canım ona ilk doğduğunda bakıldı bi de benimki maşallah ilk günden beri güzel emiyor kolostrum gelmişti bende onu eme eme güzel çıkartmıştı şimdi de emdiginde göğsu tam boşaltıyor ama maalesef benim süt az olduğu için ya da süt kanallarim dar olduğu icin doymuyor. Ben sütün fiskirmamasinn nedenini sut kanalının dar olmasina bağlıyorum havuç iyi geliyormuş ona havuc da yiyorum bugün kefir aldim nefret ederim ama icicem bakalım. Bi de T TubaSude nin yaptığı dereotlu tavuklu yoğurtlu salatadan yapicam belki bana da faydasi olur .Valla sutum gelirse bol bol ben 3 ogün yerimbana dua edin nolurrr
Öyle canım sütler az oluyor. Mama verince kendşne geliyor bebekler. Yapacak bir şey yok. Dünyanın sonu değil sağlık olsunValla yaa ama yetmiyor iste sagiyorum 20 cl sut cikiyor cocuk nasil doysun gecen gun sagdigim 40 cl üstüne 80 cl mama verdim pamuk gibi oldu oglusum bi diller bi diller 1 saat kendi basina agular gugular yapti
Ama acken deli gibi bagiriyo agliyo kıpkırmızı kıyamıyorum
Oh öaşallah bol bol süt olsun :) ben de bugün dereotu aldım , dereotu yoğurt yicem öğrenciyken çok severek yerdim kolay yemekti benim için , süt yapar mı bilmem ama canım çektiİnşallah sen de de işe yarar canım
2 kase yedim 3 gündür emziriyorum maşallah
Birine yarıyor birine yaramıyor
Denemek lazım mesela bende de bulgur soğan süt yapmadı
Bir de ben sürekli sıvı tüketiyorum
3 lt su kesin içiyorum
Bir sade nescafe de var
E-bebekten süt çayı aldım genelde sabah akşam içiyorum
Bir bardak rezene içiyorum
Bir de kafam rahat
4 çocuk olunca kafayı kırdım sanırım
Sendr benim gibi olmussun. Benimde alttan muayene ettikten sonra başladı sancım. Yoksa geleceği yoktu. Hatta diyordum bu çocugun bıyıkları çıkacak artık gelecekse gelsin. Hayırlısı bakalım@CocoChanelmademoiselle yarin yaticam insallah hastaneye suni sancı verecek doktor
Gelmezse de sezeryan
Olabildiğince kendi gelmesini bekledi doktorumuz ama artık bayagi olduğu icin mecbur müdahale edilecek :)
Biberonu da memeyi de yadirgamadi obur.abisi de arada mecburen biberon aldi hastanede kalma durumumda.5 gun sonra yine memeye donmustu.emzirme benim icinde cok onemli o yuzden stres yapip kendimi psikolojik olarak etkilemek yerine oluruna birakiyorum olayi :)
Kilo alma konusu ise Turkiyede biraz farkli degerlendiriliyor anladigim kadariyla.
Bebeklerin persentil olculeri var kilo ve boy olmak uzere.onemli olan bebegin kilo ve boyunun o cizelgenin altinda olmamasi.
Benim 2 oglum da cok uzun ama boylarina gore cok zayif dogdular.5 kg ustu suan evet ama yeni yeni toparliyor yavrum.yeni dogan fotosunu ekliycem bi bakin kim der ki 3824 diye.
aklımda soru işaretiydi su emzirme saat aralıkları bende mesela 1 de başlayıp diyelim 2 de bitti 2 saat sonrası yanı 4 e kuruyordum alarmı simdi yanlış yaptığımı farkettim sanırımKızlar biz de kontrolden geldik çok şükür her şey yolundaymış . Süt için benim Tecrübem ve bugün doktorun da dediği uyku ve su. Akşama doğru sütüm biraz azalıyor ben de gece sağdıklarımı akşam doymazsa kaşıkla veriyorum bunu sordum böyle yapabilirsin dedi,Doktor gündüz biraz uyuyabailirsen süt salgısı artar dedi. 4 lt sıvı tüket bunun en az 2,5 lt su, kalanı ayran ve meyve suyu komposto olsun dedi. Gece beslenmesi büyüme hormonu açısından önemli dedi. Saati sordum artık emzirme arasını 3 saati geçirme onun dışında o ne zaman isterse dedi. 3 saat de emzirmeye başladığın zamana göre dedi, 1 de başladın 1.30 da bitti diyelim, bir dahaki 4 ü geçmesin dedi. Bu arada biz 26 günlüğüz bu saat durumu daha büyükler ve küçükler için farklı oluyordur.bir de bazen 3 4 saat yapışıyoruz normal mi dedim , normal doyduğuna eminsen ara ara emzik verebilirsin dedi. Ben denemiştim ama süt etmeyince sinirlenmişti, başka deneyeceğim. Bizden bu kadar belki bir işe yarar:)
Kucaktan kurtulmanın yöntemini bulmuşsun kuzum. Bende deneyeyim dicem ama benimkinin sıkıntısı gaz. Gazdan dolayı uyanıyor ağlıyor huysuz olup kucak istiyorKız bunlar çok fena :) nasıl mum ediyorlar bizi:) hiç kucagıma almıyorum yatarak emziriyorum. Kanepeye minderini yastıgını koyup yer ettim. Orda besleyip uyutuyorum. Şu an uyuyor. Emzirip uyuyor. Ben yedim çok şükür.
Kucağa alıştırma deyip duruyorlardı bende anlamazdim doğru imiş sanırım..bizimkini doyurup gazını çıkarıp besigine koyuyorum basıyor çığlığı..sürekli meme istiyor onunla mutlu oluyor 24 saat ağzında dursa yok demez emmiyor doymuş meme agzinda suratıma bakıyor bi gülüyorum o haline :))) ama iş yapamaz oldum artık tek işim bu cimcime oldu..geri dönüşü var mı bilmemKucaktan kurtulmanın yöntemini bulmuşsun kuzum. Bende deneyeyim dicem ama benimkinin sıkıntısı gaz. Gazdan dolayı uyanıyor ağlıyor huysuz olup kucak istiyor
Ay ne tatli yaaaa dogurduk hepimizde bunlar ne guzel muhabbetler sukur rabbime. Benim bebisde surekli meme emmek istiyor uyiyor orada ve ben biraktirmadan birakmiyor yataga koyincada hemen agliuor aciyor gozleri ne yapicam.bilmiyorumKucağa alıştırma deyip duruyorlardı bende anlamazdim doğru imiş sanırım..bizimkini doyurup gazını çıkarıp besigine koyuyorum basıyor çığlığı..sürekli meme istiyor onunla mutlu oluyor 24 saat ağzında dursa yok demez emmiyor doymuş meme agzinda suratıma bakıyor bi gülüyorum o haline :))) ama iş yapamaz oldum artık tek işim bu cimcime oldu..geri dönüşü var mı bilmem
Ay ne tatli yaaaa dogurduk hepimizde bunlar ne guzel muhabbetler sukur rabbime. Benim bebisde surekli meme emmek istiyor uyiyor orada ve ben biraktirmadan birakmiyor yataga koyincada hemen agliuor aciyor gozleri ne yapicam.bilmiyorum
Cok.normal.canim ben gecenlerde 2 gun giremedim ust uste kendi kokumdan bayilacaktim esimin acil isi coktu bebisler.durmuyordu biraz daha buyusunler duzene.girecek merak etmeaynaya ne zamandır bakmıyorum bilmiyorum bide taşındık hala bir sürü iş güç var çok yoruldum..O değil eşim benden soğumasa bari çirkin birşey oldum çıktım şöyle bir banyo yapayım tertemiz dedim öğlenden beri eşyaları hazırladım hala banyoya giremedim..herkes böyle mi ben mi anormalim :))
Bende öyleyim canım. Ama artık biraz bıraktırdım çok almıyorum kucagıma. Yoksa 24 saat kucakta yasıcaz. Duş bile alamaz olmustum. İyi bişi değil ama biraz agırlşınca mahvoluruz perişan oluruzKucağa alıştırma deyip duruyorlardı bende anlamazdim doğru imiş sanırım..bizimkini doyurup gazını çıkarıp besigine koyuyorum basıyor çığlığı..sürekli meme istiyor onunla mutlu oluyor 24 saat ağzında dursa yok demez emmiyor doymuş meme agzinda suratıma bakıyor bi gülüyorum o haline :))) ama iş yapamaz oldum artık tek işim bu cimcime oldu..geri dönüşü var mı bilmem
Ama sen hep olumsuz mesaj yollama memeciklere. Oksitosini küstürüyorsun canim. Sen hic emzirme kampi yaptin mi peki. Tomrisin emzirme notlarini okudun mu
İkiside olur canım. Meme yetiyor bebeğe merak etme. Çok yorgun oldugun zamanlar yapabilirsin öyle.Kizlar yatarak nasil emziriyorsunuz sanki memem bebege kadar yetmeyecek gibi geliyor bide bebegi direk yataga mi koyuyosunuz yoksa yastik vs altina arkasina bisey koyuyo musunuz
yok yavrucum bana da yardıma biri geliyor biri gidiyor. Yoksa mümkün değil yetişmek.aynaya ne zamandır bakmıyorum bilmiyorum bide taşındık hala bir sürü iş güç var çok yoruldum..O değil eşim benden soğumasa bari çirkin birşey oldum çıktım şöyle bir banyo yapayım tertemiz dedim öğlenden beri eşyaları hazırladım hala banyoya giremedim..herkes böyle mi ben mi anormalim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?