2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sarılığı yok. Bugn boyle oldu sutum var hizli akiyor yutkunamiyor tasiyor. Sariligi olsa hic kalkmaz bana tepki vermez heralde. Bu gece düzgün uyumadi ama bu kadar çokda uyulmaz ki. Aglicm sinirlerm bozuldu.
Canim benim kiz bastan beri 15 dakka emiyo bende ilk baslarda doymuyormudiyordum ama benim sút cok hizli akiyormus bebisin çekim kuvveti yùksekmis birmúddet sonra tasiyodu agzindan kilo alimi iyi senin bebiste òyledeir doktora sordum ben normalmi diye doktor bana bebekler ilk 5 ilo 10 dakka arasinda emmelerini tamamlarmis merak etme bence

Kizlar yardimci olan yok mu?
Normal tabiki canim uzun uzun emsin, ne güzel. Yenidoğan anne kokusunu ister devamlı. Benimki de hep kucagimda uyumak istiyor yerine yatırıyorum hemen gözler açılıyor. . Bugün cok kısa kısa emdi 5 er dk bende bugün ona stres oldum cok kısa emdi diye. Ama devamı kucağındaydı yine. Mümkün olduğunca kucagimda tutuyorum. 40 gün böyle geçecek alışmaya calisuyorlr yeni dünyaya. İstedikleri tek şey anneleri. Tadını çıkaralım bol bol

Bebeği meme tutmayan var mı! Daha 8 günlük kuzum.ne yaptıysam tutmuyor memeyi ( sinirlerim çok bozuk
Alışacaktır pes etme, bol bol ten tene temas koynundan indirme devamlı ver tutacaktır sonunda.
Gazi bi rahatsızlığı da varsa tutmaz benim kızım 3 günlükken başladı gaz sorunumuz ağlamaktan agridan o zamanlarda tutamıyor memeyi.

Bizdeee öyleydi canim altini nasil acip kapadigimi bilmiyordum
Simdi yarim saat acik duruyor

Cok tesekkur ederim kizlar cevabiniz icin, endiseleniyor iste insan acaba emiyor mu yoksa sadece oyle mi duruyor o kadar uzun. Bebegim 3120g dogdu, sonra en dusuk kilosu 3000g di, 1 hafta sonra 3200g oldu, dun kontrole gittigimizde 3400g olmus, doktor iyi kilo almis dedi, ama acaba az mi diye endiseleniyorum. Biraz zayif mi melegim, bu arada boyu uzun, 55cm dogdu.

Eklentiler

• 5A8E7ED8-5947-448B-9277-5B4B71460E69.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 87
  • 50F6D8B8-4B21-4F6F-9D48-148DCF222E84.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Kızlar bebekler 15 günlûkken tiroid testi yapılması lazımmış doktor öyle dedi doğrumu sizce?Sizler yaptırdınızmı sağlık ocağı yaparmıki
Saglik ocaginin aldigi topuk kaninda tiroide de bakılıyor zaten. Problem olursa seni ariyorlar olmazsa aramiyorlar. 5 gun topuga git canim, bir kac gun anne sutu aldiktan sonra test yapilmasi daha iyi

E Egepam kizim uyanmıyor baygın gibi uyuyor sabah beri yaa..zor emziriyorum uyandırıp bu normal mi ki yaa.peditus mu ypti desem sabah 'ta böyleydi.
3 sa i gecirme canim, muhakkak en fazla 3 sa icinde uyandirip emzir. Bazen benim ki de baygin gidiyor gunduz yatiyor gece kok sokturuyor. Buyume atagi olabilir, bazi bebek hic uyumaz, bazisi cok uyurmus. Usg dogum tarihin agustos basiydi demi, tam 4 5 hafta donemine denk geliyor sanki. Atesi yoksa endiselenme canim. Uyusun ki iyilessin

Y
Yemyesilbirdeniz ben telefonuma bi uygulama indirdim bebekler icin rahatlatıcı müzikler Var bizde mesela süpürge sesi ise yarıyor :)
Relax Melodies indirmeni tavsiye ederim canim
Bugün denedim kızlar bende zıvanadan çıktığı bir anda. Hemen indiriyorum uygulamayı YouTube san bulacağım diye uğraştım birde N Nalan47

Masallah kuzuya rabbim nazarlardan korusun

Bizim cocuk doktoru gece emip uyuduginda 5 saati bulan uykusu olursa uyandirma aglayip o seni uyandiracak dedi bende artik gece 2 yada 3saatte bir kaldirmiyorum bazen 4 saati gectigi okuyo emzirmemde

Sagol cnm ya belli olmiyirkio emmesi bi bakiyom 1 saat emiyor bi bakiyom 15 dkikka.

Kizlar bana cevab yokmu
Canim her yerin adeti baska.
Bizde 40 tane nohuta tek tek ve bir avuc bugdaya ayet-el kursi okunur
Tesbihe 40 tane ihlas 7 fatiha 1 ayet el kursi okunur
Sonra once anne girer banyoya gusul abdestini alir. Sonra anne buyuk bir legene oturur. Nohut bugday ve tesbih bir suzgece koyulur. Sen otururken suzgecin ustunden basina salavat getirerek su dökülür. Saglio ve sihhat dilenir. Su okunmus oldugu icin legene dökülmesi sonra da o suyun topraga dökülmesi saglanir. Yani giderden lagima gitmesin
Sonra ayni sekilde bebek yikanir. Bebegin son suyu da suzgecden salavat ile dokulur. Saglik sihhat dilenir. Bu suyu da ayni legende biriktirebilirsi . Sonra bir kovaya alir topraga dökersin. Bizim boyle okunarak yapiliyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…