- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #32.081
Yaaa artık cidden yoruldum bi yandan herkes diyor 38 de doğurursun bi yandan da diyolar yok karnın İnmemiş daha var :)Benim de senin haftalardayım hala yularda midene baskı yapıyor cnm aynen insede midem rahatlasa diyorum ama bu seferde yürümek işlence olacak :)
Canım Peki bi anda mı yani nasıl oldu ben merak ediyorum insanlar yorum yaptıkça telaşlanıyorum bende niye olmadı diyeCanim ben 34+5 im karnim aşağı indi. Reflum mide yanmam azaldi mi hayirrrrrr cok fenayimmm midem yandigi icin gunde 5 kez kusmaya devam
Başka zaman hep yapsan da olur elbette ama bu hamile halinle günah bence. Hatta hamileden bi bardak su istesen bile helallik iste denir bizde.Evlerimiz altlı üstlü canim yapmiyor yemek .e biz yemek yerken soruyoruz anne açmısın diye hic bisey yemedim sabahtan beri diyor kayinpederimde yok çağirmasan olmuyo. Yediğinde değilimde ben başkalarinı cagirmasina sinirlendim.
Vallahi annem yanımda olsa bu kadar sürekli yapamazdı Allah var. Kadın bazen kek, tatlı türü de yapıp gönderdi kaç kez. Şu hamile halimle hakkını ödeyemem cidden. Allah bin kez razı olsun kaynanamdan.Öp o kaynanayı hatta kaynana bile denmez ona annedir o
cnm kaynnan geliyosa maedem yardima gelsin sen sakin yapma.yat uzan bebrgini her agladiginda emzircen zaten hic musait olamicazki isimiz gucumuz bebek olcak.bi de yemek beklemesinler yapsinlar bi zahmet.kaynata yaninda da sabahligini giy kis annesi olcaz nasilsa uzat ayaklarini koltuga ustune bi battaniye tmmdir.emzirme onlugunle rahat rahat emzir bebegini sakin utanma.basta nasil alistirirsan oyle gider.Abartıyorsunuz diyenlere aynısını yaşasınlar da görsünler abartıyor muyuz:)kabızlık ben ilk aylar çok yaşadım hep dubalac içtim şimdi yine oluyorum ama zeytin yağı sabah zeytine döküp yiyiyorum çok iyi geliyor bağırsak çalıştırıyor tabi katı yiyecekler yediğim gün yine kabızlık çekiyorum hatta bazen okadar çok ıkınıyorum ki çocuk gelecek şimdi diyorumbana herkes bunu yap bir sene sonra ikinciyi yap diyorlar ya sanki bu doğdu da daha ikinciyi düşünecem gerçekten boş insanlarla dolu her yer çünkü bizim yaşadıklarımızı abartıyoruz sandıkları için rahat geliyor bi sağ Salim bunları doğuralım da bırakın ikinciyi biz düşünelim Doğum sonrası nasıl başaçıkacam bilmiyorum bu insanlarla daha şimdiden normal doğur sakın sezeryan olma 2 ay kalkamazsın her sene ameliyat yerin ağırır sütün gelmez biz yaptık hiç birşeyimiz yoktu hatta hiç Doğum yapmamış insanlar bile ısrarla normal doğur diyodu en son bi sinir oldum çok istiyorsan sen kal kendin doğur dedim valla benim tahammülüm yok boş konuşanlara iyi ki herkesten uzakta yaşıyorum yoksa valla cinnet geçirirdim birde kaynana çıktı başıma gelip 3 4 ay kalmayı planlıyorlar napacam bilmiyorum İnan benim bildiğim Doğum yapan kadının yanında çok kalınmaz çocuğuyla ilgilenmesi lazım ama ne yazikki gelecekler sabah öğlen akşam yemek bekleyecekler temizlik hizmet strese girdim valla ya rahatta edemem kaynatanın yanında sürekli oturmak hizmet etmek zorundayım bana henüz gün vermedi dr 39 haftada alırız filan dedi ama bakalım daha çok var gibi geliyor bana ya son bir ay geçmek bilmedi sürekli tuvalet oda mekik dokuyorum dışarı çıkmaya korkar oldum bu sıkışma yüzünden
niye tepki veriyorlar acaba merak ediyorum yarin sorucam :)Evet ya benimde normalde cok tekmelemez daha cok geriniyor onlari hissederim ama nstde resmen alete tekme attı
hadi ya ben de hicbir şey kullanmıyorum ..bu dediğini de ilk kez duydum inşallah öyle bir şey değildir de doğumdan sonra geçerAynen bnde dun aksamdan beri zor yürüyorum magnezyumu sabah aksam ic dedi dr agri gecmezse ultrasonla bakmak lazim diyor derin ven trombozu olabilir damarla alakaliysa dedi
erken bence ben ay sonu temizlettirecegim ki yeniden kirlenmesinSaol cnm darisi sana ins bnde daha ev temizlettiricem biraz daha beklesem erkenmi diyorum
evet güvenilirArkadaslar civil den online alışveriş yapan var mı güvenilir bir site mi? Bilgi verirseniz sevinirim
cnm benim de ilk bebegim insallah.ben de kabizliktan dolayi erkenden doguruvercem diye korkuyorum :) bi de su icemiyorum bebegin suyu azalcak diye tirsiyorum.ama onu da hareketlerinden anlarim heralde diye dusunuyorim.suyu azalinca hareketi azalir gibisine.ve enfeksiyondan korkuyorum.Zaten bu aralr hersey basma gelnce kilod islak olunca bian tedrgn oldum napiym cnm ilk cock heyecn var kiz cocklwri erken gelr derler insan panikte olablyr ya gelrse falan dye dun nstde kadin vardi 28 haftalk hamile alttan agrisi varms ve azar azar suyu gelyrms acil nstye almslar o yuzdn dikkat etmek lazm dr u demis suyu azalrsa alriz dye . Sor bakalm niye ole tepki veriyorlar bize:)
Aynen artk 35 geldk cocgn hersyi gelismis oluyor kilosuda yuksekse dogsada rahatz artk :) canm aman su icmemezlik yapma su icmek lazm tuketmek iyi hummey su az tuketmis bak onnda etkisi olms doguma ben bakcm eger 38 kadr gelmez sezaryn yapcm beklemcm cnm :)cnm benim de ilk bebegim insallah.ben de kabizliktan dolayi erkenden doguruvercem diye korkuyorum :) bi de su icemiyorum bebegin suyu azalcak diye tirsiyorum.ama onu da hareketlerinden anlarim heralde diye dusunuyorim.suyu azalinca hareketi azalir gibisine.ve enfeksiyondan korkuyorum.
ama artik korkulu haftalari gectik cnm o yuzden rahat ol.ben eskisi gibi korkmuyorum.ya bi de sezeryan istiyorum ondan da cok korkmuyorum.normal istesem korkardim
Cnm annem gelecek babam gelmiycek rahat etmez diye annem 40 çıkana kadar kal dedim ondan sonra kaynana gelsin dedim yani geldiğinde 40 çıkmış olacak nasip olursa ondan dolayı yemek hizmet bekleyecekler iyileştin artık diyecekler birde kaynatam akşama kadar yatıyor bir koltuk tamamen ona kalıyor misafir gelse yatak odama gidiyor orda yatıyor ben istemiyorum yatacak başka da yer yok ve lafını asla etmem yesin afiyeti olsun ama aşırı iştahlı kaynatam ve günde 4 öğün yemek istiyor yapıyorum bir oturuşta iki öğün yetecek yemek bitiyor bir daha yapmak zorunda kalıyorum kaynanamın yemekleri çok kötü oluyor beceremiyor mecburen kalkıp yapmam gerekecek ki zaten kaynanam ben yemek pek bilmiyorum diyip çekiliyor şimdi gelirse bebeği bana ver sen yemek yap der kaynatam kaç kez banyonun içine idrarını yaptı yaşlı tamam ama haram ya yere yaptın temizleyemedin madem çağır karın temizlesin çok pisler ya anlatsam destan olur asla sana sormadan gelirler istiyor musun istemiyor musun umurlarında değil hiç birşeyden memnun kalmaz kaynana sürekli laf sokar erkenden kalkarlar kahvaltı beklerler gelip odadan çağırır ben ne yapacam gelirlerse diye kara kara düşünüyorumcnm kaynnan geliyosa maedem yardima gelsin sen sakin yapma.yat uzan bebrgini her agladiginda emzircen zaten hic musait olamicazki isimiz gucumuz bebek olcak.bi de yemek beklemesinler yapsinlar bi zahmet.kaynata yaninda da sabahligini giy kis annesi olcaz nasilsa uzat ayaklarini koltuga ustune bi battaniye tmmdir.emzirme onlugunle rahat rahat emzir bebegini sakin utanma.basta nasil alistirirsan oyle gider.
ben kesinlikle karsiyim bebegi kaynanama verip kendim kitfakta is guc yapmaya.isterse surat yapsin isterse yemek beklesim umrum olmaz.bir gun surat yaoar 2 gun yapar.sonra alisir.sen misafirlern gelcekte onceden yap hazirligini ben sahsen sigara biregi kurabiyeler yapip buzluga aticam haftaya bunlari yapmayi planlyorum aksilik olmazsa.kaynanama anneme dicem gelene cikarin verin diye.
kaynanama da dedim darilmasin diye annem gelcek 2 hafta kalcak ondannsonra da sen gelir kalirsin dedim.kaynanam darilmadi saniyorum.arkamdan konusmustur illaki ama oyle bi huyu vardir.ele gune karsi konusmaz da kendine yakin gorduklerine konusur.
kaynana cnm neticede ne yaoarsan yap memnun edemezsin.memnun etcek diye ugrasirsan bu sefer de evinden gitmez nasilsa hizmet sinirsiz der.aman diyim alistirma.sonra torununa alisir gitmek istemez.3 4 ay olur 1 sene.gozunu korkutmak icin demiyorum ama kaynanayla cok sohbetli cok sicak olmaya gelmez b.kuni cikariyolar cunku.sen simdiden sakin yok yemek beklicekler yok bilmem ne diye dusunme.sen yaomicaksin zaten.lohusa kadina yemego kaynanan ann yaoar.agrin olmasa da ah vah de agrin varmis gibi davran.yoksa inanki sonu gelmez.tabi ki bazi konularda fikir danisiriz ederiz ama herseye karismasina verme.
milleti de susturamayizki cnm bisver konusur konusur giderler biz sagkigimiza kavusalim bebegimizi saglikla kucagimiza alalim da bebislere yansitmayalim.lohusayken cekcegim sıkıntilari bebegime yansitmak hic istemiyorum insallah hamileyken yasadigimiz bu sıkıntilari lohusayken yasamayiz.
valla Allah herkese kolay hamilelik kolay dogum nasip etsin.ama ahkam kesenlere abartiyo sananlara da Allah bizim yasadiklarimizi yasatsin da abarti neymis gorsunler.bu konuda acimasiz olabiliyorum malesef psikolojik zaten alt ust olmus bi de hemcinslerimin destek olmasi gerekirken boyle davranmasina gekemiyorum.icimden Allah a havale ediyorum yasa da gör o zmn anlarsin diyorum.ama hic kimseyi ama hic kimseyi evladiyla sinamasin Rabbim dusmanimi bile
ben malesef su pek icemedigim icin tuvalet derdim olmuyo.gece gidiyorum 2 kere falan.
benim esim kaynanam simdiden 2.cocuk muhabbeti yapiyolar.bana simdiden konusmayin soyle diyorum.9 ay kusmayi goze alamam bi daha diyorum.2.hamilelik oyle gecmez bebegi kucagina alinca gecer sıkıntilarin diyolar.ama ne yasadigimi bi ben bi Allah biliyo.bende isterim tek cocukla kalmamayi ama hic gozum kesmiyor 2.cocugu.
Valla çok şaşırıyorum böylesini görünce benimki aşırı kötü diyemem alllah var ama memnuniyetsiz sürekli laf sokan biri ve sürekli elimizdeki parayı ona verelim ister gözü doymuyor kadınınVallahi annem yanımda olsa bu kadar sürekli yapamazdı Allah var. Kadın bazen kek, tatlı türü de yapıp gönderdi kaç kez. Şu hamile halimle hakkını ödeyemem cidden. Allah bin kez razı olsun kaynanamdan.
Yerine göre benim kaynanam da laf vurur. Ama ben çok takmıyorum, eşime diyorum ama annen böyle böyle diyor. Maddi olarak biz destek oluyoruz kuzum, tek başına yaşıyor kadın sadece babasının maaşını alıyor maalesef. O da kirasına anca yetiyor. Ama tabi çok fenalığını görmedim hiç Allah var.Valla çok şaşırıyorum böylesini görünce benimki aşırı kötü diyemem alllah var ama memnuniyetsiz sürekli laf sokan biri ve sürekli elimizdeki parayı ona verelim ister gözü doymuyor kadının
Siz yardım ediyorsunuz diye böyle demekki gerçi bizim allah korusun tek kalırsa ben de yaşar eşim tek başına kalmasına izin vermez ha biz de bir gün kaynana olacağız allah nasip ederse bakalım biz nasıl olacağız inş çok anlayışlı oluruz da gelin yada damat bizi sever sayar :)Yerine göre benim kaynanam da laf vurur. Ama ben çok takmıyorum, eşime diyorum ama annen böyle böyle diyor. Maddi olarak biz destek oluyoruz kuzum, tek başına yaşıyor kadın sadece babasının maaşını alıyor maalesef. O da kirasına anca yetiyor. Ama tabi çok fenalığını görmedim hiç Allah var.
Çok geriden gelerek okuyorum ama hayırlı olsun hem hem de tez zamanda bebeğin şifasını bulsun annesinin kucağına kavuşsun.. belki ben bunları yazarken çoktan kavuşmuşsunuzdur.. amin.Kizlar merhaba.
Açılışı yaptim, dun 35+ 3 te dogum yaptim.
Çarşamba gunu saglik ocaginda tahlil ysptirmistim. Persembe yani dun sonuçları kendi doktoruma gosterdim. İlk defa tsh yuksek çıktı ve idrarda da protein kacagi vardı. Nst ye girdim kalp atislari normaldi, sanci yoktu. Doktor preeklemsiden şüphelendiği icin 24 saatlik idrar tahlili istedi bir de tsh icin yeni bir tahlil istedi. Kan verdim sonucu 2 saat sonra cilacakti ben de hastanrnin yakininda ablam var ona gectim.beklemek icin.
Gittim kahvalti uaptik biraz uzandjm basim donmeye basladi. Soguk soguk terledkm midem bulandi istifra ettim kasiklarima da gaz sancisi gibi bri sanci girdi. Hemen hastaneye döndük doktor tansiyonu olcti 16ya cilmisti ultrasona aldi direk yuzu degisti kalk hemen nstye cikiyoruz dedi, beni aldi cilsrdi nstye kendi bağladi ve direk ameliyathaneyi hszirlayin dedi. Megerse plesenta erken ayrilmis, icerde kanama baslamis bebegin kalp atışları yavaslamisti. Resmen beni bes dk içinde sezeryana aldı. Bi ustumu ciksrdigi hatirliyroum gerisi flu
Bebek icerde oksijensiz kalmis hemen kuvoze almkslar. Simdi hala solunum cihazina bagli. Dune gore daha iyi durumda.
Dualariniza ihtiyacimiz var
Bende 7 hafta önce çok grip oldum arkasına öksürük geldi ve hala devam ediyor antibiyotik azalttı amaYa kızlar öksürüğe bi care bulan var mı? Zaten rahmimde açılma var bide öksürük mahvetti. Doktora söyledim bol su iç 5 günden uzun sürerse ilaç veririm dedi.ama valla öksürurken doğurmazsam iyidir
canım sen naptın gittim mi amerikayaÇok geriden gelerek okuyorum ama hayırlı olsun hem hem de tez zamanda bebeğin şifasını bulsun annesinin kucağına kavuşsun.. belki ben bunları yazarken çoktan kavuşmuşsunuzdur.. amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?