2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Banada 5 gün geçmezse ara dedi ama ilaç kullanmak istemiyorum. O yüzden bildiginiz şeyler var mı diye sordum.

Iste ilk cock heyecani insan sabirsiz oluyor canm ya bende zaten diyorum en hayrli saglikli zamanda gelir ins ama merk edyr o yuzdn:)

Canım biz senle gün olarak ve gerilik olarak da aynıyız. Ne kadar şimdi bebişin kilosu?

Aynen canım karnım kasılmasa öksürurken problem yok raziyım
Ballı süt yarısını içip kalan yarısına karabiber ekleyip içiyorum beni çok rahatlatıyor. Öksürük çoksa hepsine ballı karabiberli süt yap canım biraz yakar Boğaz’ı ama öksürüğü yumuşatıyor. Sabah akşam içerdim ben rahatsızken

Benim kaynana da çok aklı başında değil. Okuma yazma yok zaten. Ne temizlik yapmayı bilir yapar ne de yemek. Bazı kötü alışkanlıkları da var. Uzaktan geliyorsa bir iki gece konaklarım yakınsa akşamına gider zaten. Ne Doğuma gelir ne de sonrasında çocuk bakmaya. Kendine bakamayan çocuğa nasıl baksın. Allah izin verirse kendi annem gelecek Doğum için. O da ablamın çocuğuna baktığı için şu an ne kadar geç gelsem o kadar iyi diyor ama normal doğum bu zamanı belli olmaz diye erken gelsin istiyorum ben de :/ eşim hem yoğun hem üç saat yol gidiyor iş için. Acil bişey olsa tek yakalanmaktan korkuyorum açıkçası. Doğumu da atlatsaydık sağlıkla İnşaAllah Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun

Eklentiler

• 77A6FD07-350F-4420-AB9D-C55EC379A41F.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 67
cnm sen o zmn yemegini yaptin cok ahims ahim hizmet etme ki gitsinler hemen.kaynatan da mubarek bi evde 2 kere yemek mi pisermis.ne yerseniz onu yicek mecbur.ekstra bisey yapma.yemegini fazla yapar kenara koyarsin.
bebegin uykudayken hemdn git yemegini yap.uyanikken bebeginle ilgilen cnm.
mahsus kaynanangile bebegimin alerjisi cikti o yuzden surekli benim ilgilenmem gerekiyomus enfeksiyon kapmamasi icin falan diye uydur ki sen ilgilen.
tmm torunu hic mi kucagina almicak alicak elbet sevicek falan ama en cok sen ilgilen.kaynanana birakip bi yere gitme yemegini uyuyunca yap.mesela bi pilav bi corba bi salata yap 1 saatte pilavini corbani hazir et.sonra bebeginle ilgilen.kaynanada da deki" anne benim bebegi emzirmem lazim saatimiz gekdi saat basi emzirmemiz lazim yeni dogan bebegi bizim doktorumuz oyle dedi sen de bi salatayi yapiver yemek hazir zaten "de.
hani cesitin az yemegin bol olsun ki kaynatana yemek yetismiyo dedigin icin.yoksa her gun 2 kere yemek yapilmaz cnm.
bi gun makarna tavuk salata yap.bi gun pioav nohut yap.e sen yeni annesin yaoabilecegin yemekler basit olcak mecbur zirt birt bebegi emzircez agladikca.uykusuz kalcaz.eski hizmeti bizden kimde beklemesin.basta mirin kirin ederler sonra alisirlar en sonda da giderker cnm.
bak kaynanan ne guzel ben yemek bilmiyorum deyip kenara cekiliyomus.sen de oyle kolay yemekler yap bari cokca.
o degil de doguma yardima gelmiyo 3 4 ay gelip napacak ben anlamiyorum ya.
esin senin yanindami anneci mi cnm.benim esim malesef anneci.
aman cnm kim ne derse desin 2.cocuk isterim istemesine de hamilekigi ayri zor bakimi ayri zor hersey pahali zaten.ay sonunu simdiden zor getiriyoruz.cocuk yap demesi kolay tabi
kaynatanin banyoya tuvaletini yapmasi saglik sorunudur bisey diyemem ama kaynananin temizlemesi lazim kocasi degil mi.sen desene kaynanana "anne bi gelirmisin ben bebegi emzircem sen de burayi siliver guzelce camasir suyuyla " de.
napcan cnm yapmayan kaynanaya sen is buyurcan mecbur.
benim de gorumcem oyle cok tembel oturur durur ben is buyururum.ben su yemegi yapiyim sen de salata yap derim mesela.
sen de 3 4 ay bi de kalcaklar diyosun.
basta utanir demezsen sonradan sonu gelnez.bebegine stresini yansitirsin hem bebeginle ilgilenenmezsin.bi de uykusuzluk hali daha zor olur.
uyku konusunda zatem erkenden kalkcaz bebeklerden dolayi kahvaktikarini hazirlarsin peynir zeytin donates salatalik
kahvaltiliklari koyarsin "anne siz kahvalti yapin bebek uyandi" de git dinken uzat ayaklarini bebegini rahztca emzir.yasli basli insnalar cesit cesit kahvaltilik hazirlmaya gerek yok klasik kahvaltiliklari koyuver.
bi gun de mahsus " anne sen şu yemegi guzel yaoiyodun bi yap da yiyelim" de azcik yer birakirsin

Sütle hiç denemedim bi deniyim bakalım yarın sağol canım

Doğru diyorsun biz utandıkça bütün herşey bize kalıyor İnan iyi insan olsa cnm feda herşeyi yaparım da öyle değil maalesef sürekli laf sokar sürekli ama aklı fikri parada olan biri iki lafından biri bize kim bakacak sanki beni bakıcı almış kadın kışı sizde geçiririz diyo anlamıyorum ben den önce nasıl yaşıyorlardı eşim anneci ne dese şaka dedi diyip bana kuzıyor hatta trip atıyor konu geçince okadar fazla anneci ben bakacam diyo hastalıkta ortada yoklardı iyi olunca gelecekler tabi hizmet eden var ev sıcak paraları gitmeyecek yemek yapan temizlik yapan var kadın niye kalmasın aylarca oğlunun evi ya hayır kendi kaynanasıyla ölene kadar konuşmamış kocasınıda doldurmuş annesiyle konuşmamış ölene kadar ama kendine gelince gelin baksın ben de eşime dedim herkes ektiğini biçer ben bakıcı değilim bana bakan olmadı ben de kimseye bakamam birde bana demiyor gelecez kışı geçirecez diye eşime diyo beni saymıyor bile zaten ben odadan çıkmazsam kesin küserler eşimde burnumdan getirir eşimde akıllı eğer dolduruşa geldiyse başka konular bulup öyle tartışıyor benimle ay ne bileyim ya allahım bizi kimseye kimseyi de bize mecbur etmesin gelecekler yapacak birşey yok inş stresten sütüm kesilmez tek düşüncem bu şimdiden valla sana ikinciyi yap diyene her ay bakımını yapacaksanız neden olmasın de sanki doğmak kadar kolay büyütmek herşey okadar pahallı ki gerçekten çocuk doğmak büyütmek eskisi gibi kolay değil bence bir evi olacak insanın iyi bir geliri ondan sonra ikinciyi yapacak kirada iki çocuk gerçekten çok zor askari ücretle geçinen elbette var ama nasıl geçiniyorlar ortada çok mu mantıklı az paraya çok çocuk yazık gelecekleri bile olmuyor o çocukların düşünmek lazım onları rabbim bize bu yavruları sağlıkla doğmayı nasip etsin gerisi sonraya kalsın bakalım zaman ne gösterecek

Allah yardımcın olacak merak etme iyi bari kaynanan başına bela olmuyor oda iyi bak zaten gelse de kimse anne kadar bakamaz ben buna inanıyorum çünkü çekiniyor insan başka bir kadının yanında

Kızlar kırk yılda bir derin uyumuşum dün gece hiç uyumamıştım bu gece bayılmışım bi uyandım sırt üstüyüm ne zamandır öyleyim bilmiyorum çok korkuyorum bişey oldumuki ya bi önceki uyandığımda da sağımda kalmışım az yürüdüm soluma yattım inşallah bişey yoktur

Banada 5 gün geçmezse ara dedi ama ilaç kullanmak istemiyorum. O yüzden bildiginiz şeyler var mı diye sordum.
Bebeğe geçmeyen antibiyotikler var öksürüp erken doğurmaktan daha iyi sonra küvezde alıyorlar bi dünya enfeksiyonu sonrada ilaç veriyorlar bebeğe burda çok var antibiyotik içen arkadaşımız

Cuma günü 2100 demişti canım, çarşamba tekrar çağırdı.
Benim eltimin 4 kızı var hepsi 1.800-2 kg arası doğuyor yapısal yani 1 yaşına kadar yaşıtlarından daha minik oluyorlar sonra nasıl oluyorsa boy ve kilo olarak 3 yaşına geldiklerinde arayı kapatıyorlar çok takma canım kiloyu 3. Çocuğu ile benim oğlumun arası bir hafta okadar miniktiki kızı şimdi ilokula bire gidiyorlar oğlumla boyu bile aynı

Canım sırt üstü yatman daha çok sende ağrı uapar diye yatmayın diyorlar ama sen o şekilde rahat etmişsin demek ki .uyurken sürekli pozisyon değiştiği için kimse illa da soluna yat diyemiyor. Bişey olmamıştır bebeğine rahat ol :)

Olmaz canım ne olacak ki.
Ben de çok derin uyumuşum bu gün. Kaç gündür oğlum hastaydı ateşi yükselir diye bekliyordum çok iyi geldi dinlenmişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…