- 23 Ocak 2018
- 1.083
- 1.031
- 83
- 32
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #32.361
Şu son cümlen sanki beni anlatıyor. Doğuma kendimi hazır hissetmiyorum sanki tüm hazırlıklar bitince doğum olucak gibi. O yüzden hep erteleme peşindeyim. :))) bitmesin daha gelmesin diyorum. Içimde bakarım ben hiç şikayetim olmaz :))Hatırlarsan bende de vardi erken doğum riski ama ben ağırdan aldım nedense hazırlamadim çok şükür zor durumda kalmadım benimkide öyle kuzum ya geriden geliyordu sonra toparladı ama ne olduysa bu hafta yine durdu bendende kaynaklı olabilir bu hafta beslenmeme dikkat edemedim fazla bu hafta yine ağırlık vereceğim inşallah faydası olur aynen hayırlısını dilemek lazım yeteeki sağlıklı sıhhatli olsunlar geldik bu haftalara kadar çok şükur geçen benim belimden yanlardan ağrı olmaya basladi dedim acaba doğum mu Dr la görüştüm dedim eğer öyle birşey olursa durduracak miyiz doğum mu olur 36 haftadan sonra artık doğum olur durdurmayız dedi demekki sıkıntı olmuyor o yüzden gönlünü ferah tutuyorum sende öyle tabi isterim gününü beklesin ve şuan sanki kendimi hazır hissetmiyor gibiyim doğuma ve tüm hazırlığı bitirsem sanki doğuracakmisim gibi o yüzden hazirligi bitiresim.gelmiyor :)
ben 30da yıkadım ütü de yapıldığından yeterli geldi banaKizlar bebek çamaşırlarını kac derecede yıkadınız? Ben yarin başlayacagim. Çoğu kıyafette 30 derece yazio ama ben 60 ta yıkayacaktım. Hijyenik olur mu ki 30 da?
Ayyy canim mevlam yardincin olsun sana da bebegine de sifa versin. Bir an once kucağına almayi nasip etsin insallahKozlar 34+1 günlüktüm gece anıden suyum geldı acil seZeryan oldum ters gelişdi bebek oğlum suan yoğun bakımda oksijen destegı ve antıbıyotık tefavısı görüyor kanında enfeksyon varmış dua edın bize çabuk toparlayalım
Cok gecmis olsun canim saglikla kucagina al insallah bir an onceKozlar 34+1 günlüktüm gece anıden suyum geldı acil seZeryan oldum ters gelişdi bebek oğlum suan yoğun bakımda oksijen destegı ve antıbıyotık tefavısı görüyor kanında enfeksyon varmış dua edın bize çabuk toparlayalım
Canım Allah yardımcınız olsun. Eminim toparlar bebeğiniz. Dua ederiz tabiKozlar 34+1 günlüktüm gece anıden suyum geldı acil seZeryan oldum ters gelişdi bebek oğlum suan yoğun bakımda oksijen destegı ve antıbıyotık tefavısı görüyor kanında enfeksyon varmış dua edın bize çabuk toparlayalım
Yok bi problem olmadi bende hatta üstüne bide deterja kalintisi olmasin diye duruladim ayriyetenHmm 60ta sorun olmadi yani? Etiketlerinde 30 veya 40 derece uyarısı var çoğunun o yuzden emin olamadım. Yoksa 60ta yıkamak ıstiyorum
Zayıflama takımları var canım. Grup halinde diğer takımlarla yarışıyoruz. En çok kilo veren kazanıyor.bahsettiğiniz nedir canım
millete gore cocuk sayisi onemli cnm.cocugun gelecegini dusunen onlar olmicak cunku biz olcaz.dogurup dogurup salmayi biz de biliriz yani.Doğru diyorsun biz utandıkça bütün herşey bize kalıyor İnan iyi insan olsa cnm feda herşeyi yaparım da öyle değil maalesef sürekli laf sokar sürekli ama aklı fikri parada olan biri iki lafından biri bize kim bakacak sanki beni bakıcı almış kadın kışı sizde geçiririz diyo anlamıyorum ben den önce nasıl yaşıyorlardı eşim anneci ne dese şaka dedi diyip bana kuzıyor hatta trip atıyor konu geçince okadar fazla anneci ben bakacam diyo hastalıkta ortada yoklardı iyi olunca gelecekler tabi hizmet eden var ev sıcak paraları gitmeyecek yemek yapan temizlik yapan var kadın niye kalmasın aylarca oğlunun evi ya hayır kendi kaynanasıyla ölene kadar konuşmamış kocasınıda doldurmuş annesiyle konuşmamış ölene kadar ama kendine gelince gelin baksın ben de eşime dedim herkes ektiğini biçer ben bakıcı değilim bana bakan olmadı ben de kimseye bakamam birde bana demiyor gelecez kışı geçirecez diye eşime diyo beni saymıyor bile zaten ben odadan çıkmazsam kesin küserler eşimde burnumdan getirir eşimde akıllı eğer dolduruşa geldiyse başka konular bulup öyle tartışıyor benimle ay ne bileyim ya allahım bizi kimseye kimseyi de bize mecbur etmesin gelecekler yapacak birşey yok inş stresten sütüm kesilmez tek düşüncem bu şimdidenvalla sana ikinciyi yap diyene her ay bakımını yapacaksanız neden olmasın de sanki doğmak kadar kolay büyütmek herşey okadar pahallı ki gerçekten çocuk doğmak büyütmek eskisi gibi kolay değil bence bir evi olacak insanın iyi bir geliri ondan sonra ikinciyi yapacak kirada iki çocuk gerçekten çok zor askari ücretle geçinen elbette var ama nasıl geçiniyorlar ortada çok mu mantıklı az paraya çok çocuk yazık gelecekleri bile olmuyor o çocukların düşünmek lazım onları rabbim bize bu yavruları sağlıkla doğmayı nasip etsin gerisi sonraya kalsın bakalım zaman ne gösterecek
Geçmiş olsun inşallah çabucak toparlar bebeğin canım dua edelim hepimizKozlar 34+1 günlüktüm gece anıden suyum geldı acil seZeryan oldum ters gelişdi bebek oğlum suan yoğun bakımda oksijen destegı ve antıbıyotık tefavısı görüyor kanında enfeksyon varmış dua edın bize çabuk toparlayalım
nerde? burda mı kk da? çok cahil kaldım kusura bakmaZayıflama takımları var canım. Grup halinde diğer takımlarla yarışıyoruz. En çok kilo veren kazanıyor.
Vuruldum canim 32. Haftada.Kuzum sen ciğer geliştirici iğne vurulmuş muydun, bunu daha önce sordumsa kusura bakma, bir de erken doğan bebeklerin hepsinde mi enfensiyon oluyorr ?
Hummey nasıl gidiyor canım ya arada yaz
Evet canım. Aşk olsun ne kusuru.nerde? burda mı kk da? çok cahil kaldım kusura bakma
Annem 15 yıl kadar spiral kullandı hic sorun yaşamadı menapoza girince çıkardı. Ilk evlendiğim yil hap kullandım ama bende tüylenme yaptı. En kolayı prezervatif bence 3 yıl kullandık sorun olmadı.Spiral ne kadar güvenli tartışılır, benim kaç arkadaşım spiralle hamile kaldı ama belki de kontrol süresini falan atladılar orasını bilemiyorum.
Ben hapla korundum yıllarca
Evde koridorda halım kaymış ayağımla düzeltiyim dedim ayyy çatı kemiğimi vajinanın oradaki kemikmi bacak birleşme yerimi adı neyse öyle acıdıki oğlumu okula bıraktım geldim ayakkabımı çıkarırken diğer ayağımla ayakkabının arkasına basıyımda çıkarıyım dedim yine aynı acıyı yaşadım bunu yaşayan varmı
Kizlar bebek çamaşırlarını kac derecede yıkadınız? Ben yarin başlayacagim. Çoğu kıyafette 30 derece yazio ama ben 60 ta yıkayacaktım. Hijyenik olur mu ki 30 da?
İnşallah düzelirsin canım bebeğinin çok uyumasına izin verme bol bol emzir canım 3 saatte bir bile uyansa emse yeterBebegim iyide benim tansiyon hala yükselitor dün hastaneye gittik dil altı veridler düşürdüler şimdi adalat crono siye bir ilaç verdi onu kullanıyorum. Bebegim iyi çok şükür hem emiyor hem mama veriyorum sürekli uyuyor karnımda nasılsa hala aynı
Yarasın sütler mamalar inşallah, normalde tansiyon problemin yoktu di mi canım?Bebegim iyide benim tansiyon hala yükselitor dün hastaneye gittik dil altı veridler düşürdüler şimdi adalat crono siye bir ilaç verdi onu kullanıyorum. Bebegim iyi çok şükür hem emiyor hem mama veriyorum sürekli uyuyor karnımda nasılsa hala aynı
Doğru diyorsun cnm ya daha gelmeden kendimi bu kadar strese soktum gelince inş yapmam hak edene hak ettiği gibi davranmak lazım ama ne yazikki annelerimiz bizi böyle yetiştirmedi herşeye tamam diyin aman ayıp etmeyin diye diye biz de pasif kaldık hiç bir maddi destek görmedik ki varlıklı olmalarına rağmen bazen keşke bekar kalsaydım dediğim bile oluyor İnan öyle sıkılıyorum bu durumdan hayırlısıyla Doğum yapayım da gelsin gitsinler napalım başa gelen çekilir karar verdim öyle çok uğraşlı yemekler yapmıycam çorba ağırlıklı beğenmeyen yemesin...cnm dün gece bu yavru kaburgamın altına girmiş ölüyorum sandım öyle bir sancı birden başladı tamm dedim Doğum başlıyor dr aradık meğer bebek girdiği ve sıkıştığı için öyle olmuşmillete gore cocuk sayisi onemli cnm.cocugun gelecegini dusunen onlar olmicak cunku biz olcaz.dogurup dogurup salmayi biz de biliriz yani.
valla cnm Allah yardimcin olsun.
eslerde hayir yok hepsi anaci.benimki de hic laf soyletmez.
laf sokmak kaynanalarin en iyi bildigi sey cnm malesef.bu komuda ben pes ettim cok sinirimi bozan bisey derse cevabini veriyorum ama bazen de amaaaan bosver kocaman kadin degistiremezsin sus en iyisi konusur konusur gider diyorum.
ama iste 3 4 ay kalsa mecbur her lafina ben de katlanamazdim mecbur kendimi savunmam gerekirdi.
cnm annemize nasil rahatca çat çat konusuyoruz kaynanada konus.yoksa 3 4 ay nasil gececek.bebek de olcakya belki erken gider hem.senin de bahsnen olur bebek agliyo bebek emiyo diye isten yemekten kacarsin.
mesela ben eskiden kaynanamlar bana gelecekse pasta borek yemek hersey yapardim.ama simdi hamileyim bulantiydi agrilardi derken onlerine biz ne yiyosak onu koyuyorum.ektra hic bisey yaomiyorum.kuruyemis falan veriyorum.eskisi gibi olamicamizi anlamalilar.
yoksa inanki kimse kimseye agrin sizin varmi kalkiyim ben yapiyim demiyo.aksine agrin sizin olmasina ragmen yapiyosan nasilsa yapiyo yapsin deniyo.
sakin alistirma 40 gun gecse de mahsus agrilarim gecmedi de belim agriyo de biseyler uydur dinlen otur oylelikle cnm.hem isimiz gucumuz bebek olcak.aglicak emicek falan kaynanan cok ilgi beklemesin o yuzden.
sen strese girme bastan nasil gidersen oyle gider.normalde bebeginle ne yapmak istiyosan hepsini yap.gelecek olan kaynanan sana ve bebege uyum saglamali.sen uyum saglamamalisin.sen aman kaynanam soyle der boyle der diye her istedigini bekledigini yapmaya kalkarsan bebeginle ilgilenemezsin sütten kesilir.sinirlerin yipranir bebegine yansir bebek huzursuz olur daha cok aglar uyumaz.kaynanan da sen ne yaparsan yap sana madalya takmicak hatta eksik aricak.ya da tam tersi oh oh ne guzel yapiyo daha cok kaliyim fatura derdim de olmicak dicek.her halukarda kaynanaya yüz verme cnm sakin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?