2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    247
Şu son cümlen sanki beni anlatıyor. Doğuma kendimi hazır hissetmiyorum sanki tüm hazırlıklar bitince doğum olucak gibi. O yüzden hep erteleme peşindeyim. :))) bitmesin daha gelmesin diyorum. Içimde bakarım ben hiç şikayetim olmaz :))
 
Ayyy canim mevlam yardincin olsun sana da bebegine de sifa versin. Bir an once kucağına almayi nasip etsin insallah
 
Cok gecmis olsun canim saglikla kucagina al insallah bir an once
 
Canım Allah yardımcınız olsun. Eminim toparlar bebeğiniz. Dua ederiz tabi
 
millete gore cocuk sayisi onemli cnm.cocugun gelecegini dusunen onlar olmicak cunku biz olcaz.dogurup dogurup salmayi biz de biliriz yani.
valla cnm Allah yardimcin olsun.
eslerde hayir yok hepsi anaci.benimki de hic laf soyletmez.
laf sokmak kaynanalarin en iyi bildigi sey cnm malesef.bu komuda ben pes ettim cok sinirimi bozan bisey derse cevabini veriyorum ama bazen de amaaaan bosver kocaman kadin degistiremezsin sus en iyisi konusur konusur gider diyorum.
ama iste 3 4 ay kalsa mecbur her lafina ben de katlanamazdim mecbur kendimi savunmam gerekirdi.
cnm annemize nasil rahatca çat çat konusuyoruz kaynanada konus.yoksa 3 4 ay nasil gececek.bebek de olcakya belki erken gider hem.senin de bahsnen olur bebek agliyo bebek emiyo diye isten yemekten kacarsin.
mesela ben eskiden kaynanamlar bana gelecekse pasta borek yemek hersey yapardim.ama simdi hamileyim bulantiydi agrilardi derken onlerine biz ne yiyosak onu koyuyorum.ektra hic bisey yaomiyorum.kuruyemis falan veriyorum.eskisi gibi olamicamizi anlamalilar.
yoksa inanki kimse kimseye agrin sizin varmi kalkiyim ben yapiyim demiyo.aksine agrin sizin olmasina ragmen yapiyosan nasilsa yapiyo yapsin deniyo.
sakin alistirma 40 gun gecse de mahsus agrilarim gecmedi de belim agriyo de biseyler uydur dinlen otur oylelikle cnm.hem isimiz gucumuz bebek olcak.aglicak emicek falan kaynanan cok ilgi beklemesin o yuzden.
sen strese girme bastan nasil gidersen oyle gider.normalde bebeginle ne yapmak istiyosan hepsini yap.gelecek olan kaynanan sana ve bebege uyum saglamali.sen uyum saglamamalisin.sen aman kaynanam soyle der boyle der diye her istedigini bekledigini yapmaya kalkarsan bebeginle ilgilenemezsin sütten kesilir.sinirlerin yipranir bebegine yansir bebek huzursuz olur daha cok aglar uyumaz.kaynanan da sen ne yaparsan yap sana madalya takmicak hatta eksik aricak.ya da tam tersi oh oh ne guzel yapiyo daha cok kaliyim fatura derdim de olmicak dicek.her halukarda kaynanaya yüz verme cnm sakin.
 
Geçmiş olsun inşallah çabucak toparlar bebeğin canım dua edelim hepimiz
 
Kuzum sen ciğer geliştirici iğne vurulmuş muydun, bunu daha önce sordumsa kusura bakma, bir de erken doğan bebeklerin hepsinde mi enfensiyon oluyorr ?
Vuruldum canim 32. Haftada.

Sanirim hayir. Erken dogmakla enfeksiyonun direk bir baglantisi yok ama tabi ki erken doganlarin bagisikliklari daha zayif
 
kizlar 34+2 yiz çok şükür bebiş 2300 olmus.
doguma kadar insallah 3 kilo olcak tahminim.binjaftada 260 grm almis.38 e kadar boyle alsa cok iyi olur.ele avuca gelsin ki bakarken korkmayim istiyorum.
ama malesef kizimi pek goremiyorum siyah beyaz usg de.gozleri agzi falan kapkara cikiyo.suoriz olcak artik.
doktor 2 hafta sonra gel dedi.
36 ya gekdigimde magnezyumla progestani birakicakmisim artik.size de doktorunuz oyle demismiydi.
sanci kasilma cok az cikiyo boyle giderse dogum 10 aralik gibi olur tahminen dedi
nts ye neden tepki versigini sordum hemsireye gobegimize konulan aletten dolayiymis.onu tahmin etmek zor degil tabiki ama ben baska biseyden acaba tepki veriyor diyordum cunku o makina kucucuk bisey
insallah kuzularimiz saglikla zamaninda gelsin kizlar.
 
Hummey nasıl gidiyor canım ya arada yaz



Bebegim iyide benim tansiyon hala yükselitor dün hastaneye gittik dil altı veridler düşürdüler şimdi adalat crono siye bir ilaç verdi onu kullanıyorum. Bebegim iyi çok şükür hem emiyor hem mama veriyorum sürekli uyuyor karnımda nasılsa hala aynı
 
Spiral ne kadar güvenli tartışılır, benim kaç arkadaşım spiralle hamile kaldı ama belki de kontrol süresini falan atladılar orasını bilemiyorum.
Ben hapla korundum yıllarca
Annem 15 yıl kadar spiral kullandı hic sorun yaşamadı menapoza girince çıkardı. Ilk evlendiğim yil hap kullandım ama bende tüylenme yaptı. En kolayı prezervatif bence 3 yıl kullandık sorun olmadı.


Bana da birkaç kere oldu aynen halı düzeltirken ama bir iki dakikaya gecti hemen.

Kizlar bebek çamaşırlarını kac derecede yıkadınız? Ben yarin başlayacagim. Çoğu kıyafette 30 derece yazio ama ben 60 ta yıkayacaktım. Hijyenik olur mu ki 30 da?

Ben 30da yikadim canım. Ekstra durulama yaptım deterjan kalmasın diye. Yeterli bence utude yapılıyor. 60da yıpranır belki bazı parçalar.
 
İnşallah düzelirsin canım bebeğinin çok uyumasına izin verme bol bol emzir canım 3 saatte bir bile uyansa emse yeter
 
Yarasın sütler mamalar inşallah, normalde tansiyon problemin yoktu di mi canım?
 
Doğru diyorsun cnm ya daha gelmeden kendimi bu kadar strese soktum gelince inş yapmam hak edene hak ettiği gibi davranmak lazım ama ne yazikki annelerimiz bizi böyle yetiştirmedi herşeye tamam diyin aman ayıp etmeyin diye diye biz de pasif kaldık hiç bir maddi destek görmedik ki varlıklı olmalarına rağmen bazen keşke bekar kalsaydım dediğim bile oluyor İnan öyle sıkılıyorum bu durumdan hayırlısıyla Doğum yapayım da gelsin gitsinler napalım başa gelen çekilir karar verdim öyle çok uğraşlı yemekler yapmıycam çorba ağırlıklı beğenmeyen yemesin...cnm dün gece bu yavru kaburgamın altına girmiş ölüyorum sandım öyle bir sancı birden başladı tamm dedim Doğum başlıyor dr aradık meğer bebek girdiği ve sıkıştığı için öyle olmuş ne işin var orda senin bücür öyle sıkışırsın işte olurda buna benzer ağrısı olan olursa korkmasın bebektir o tam kaburga altına giren şiddetli bir sancı oluyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…