- 25 Ağustos 2008
- 647
- 449
- 303
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #32.421
Benim de aynı 2100 bakalım gelişecek mi bizim minikler. Ben Cumartesi gideceğim umarım kilo alırlar.Cuma günü 2100 demişti canım, çarşamba tekrar çağırdı.
Yapamadım canım eğildim düzelttim valla :))Sen itebilmişsin yine ben yolluğu düzeltmeye çalıştım ayağımla ağrıdan yapamadım canım :)
Sağol canım benimde hep öyledir normalde. Bende endişelenmeyeyim o zaman2 gün önce de benim 13 8 di normalde 10 6 olur hep tansiyonum doktoruma mesaj attım normal korkulacak birşey yok yazmıştı
Korkmayın geçici Bi durum. Düzelecek inşallah.Doktorda öylw dedi de işte tedirgünlik üstündeyiz eşim bişey olacak diye üstüme geliyor bu sefer daha çok yükswliyor
CAnım benim hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın her yemekten sonra soluna yat bir hafta belki azıcık daha alır Doğuma kadarBugunku kontrolde kizimiz buyumemis yine malesef 2 haftadir ayni kiloda 2300gr. Akciger gelistirici igne yapildi bugun. Onumuzdeki haftaya da dogumu yapmamiz lazim dedi doktor. Kan sulandirici igne vs kullandim anca bukadar gelismis karnimda. Zaten daha once 4 kaybim var. Insallah saglikla kizimi dunyaya getiririm. Hersey de vardir bi hayir.
Arada yorulunca yuksek cıkabiliyor. Düzenli ölçmek lazım ama benim gecen gun doktor açilmam oldugunu söylediginde 15/9 cıktı tansiyonum stresten ama sonra normale döndüGebelikte kaç çıkıyordu canım tansiyonun benim bu akşam biraz yüksek 13.8
Canm rabbim bebegine sifa versin ins kuvoz yolu gozlemezsin cnmBugunku kontrolde kizimiz buyumemis yine malesef 2 haftadir ayni kiloda 2300gr. Akciger gelistirici igne yapildi bugun. Onumuzdeki haftaya da dogumu yapmamiz lazim dedi doktor. Kan sulandirici igne vs kullandim anca bukadar gelismis karnimda. Zaten daha once 4 kaybim var. Insallah saglikla kizimi dunyaya getiririm. Hersey de vardir bi hayir.
inşallah canım, çarşamba son kilo aldığı tarihten 2 hafta sonrası oluyor bende; bakalım nasıl olacak.Benim de aynı 2100 bakalım gelişecek mi bizim minikler. Ben Cumartesi gideceğim umarım kilo alırlar.
ne acimasiz kadin ya mahsus yapiyor galiba 3 evin var.hala fatura odemeyim diye gekinin evine çömüyosun.yemek iş yapmiyosun.anca iş cıkarmaya geliyosun.uatune 3 evin olmasina ragmen oglundan borcunu alma derdindesin.ustelik oglun bebek bekliyo.defol git yani.sinirlendim.Kocaların canına minnet dediğin gibi yemek hazır kıyafet hazır gelir yer uyurlar olan bize olur İnan bana onlar bizim yerimiz de olsa 2 saat çekmezler sıkılırlar ki benim eşim ailesi olduğu zaman da bile gider uyur sıkılır biz oturmak zorundayız yatmadan yatamayız yemek çay kahve derken zaten gece oluyor birde benim kv çok konuşuyor hiç susmaz konuşmak için konuşur eşim bazen kızar yine devam eder bu nedenle pat diye lafları söylüyor derler ya çok konuşan boş konuşur diye doğru bence biraz önce aramışlar eşime taaa bekarken verdiği parayı istiyor az bi para da değil hani 30 bin oda Ocak’tan sonra her ay bi miktar yollarım demez mi sinirim zıpladı tek maaşla kiradayız kv varlıklı paraya ihtiyacı yok biz 1000 tl kira veriyoruz çocuk gelecek şimdi masraflar arttı kadın hala parasının peşinde ben de kızdım dedim altınımı sat ver kurtulalım bu ne diye eşim bana kızıypr uzatma diye allah aşkına sen olsan napardın evlendiğin gümden beridir parayı istiyor sanki bana vermiş yada düğün yapmış oğluna vermiş oda borcunu bitirmiş benim suçum ne benim evim bile yok kadının 3 evi arsaları var altında öyle çok yok borcu anca öder onu da ev alırsak diye zorla tutuyorum ama satıp vereyim diyorum verirsem ev alamam ama be zaman ihtiyaçları olsa bu sefer ben lafımı söyler kimseye birşey yapmam eşimde bunu bildiği için konuyu kapatıyor biliyor benim asla affetmeyeceğimi ama her ay yollasa biz ne yer ne içeriz hiç mi düşünmüyor bu kadın ya
Hayirlisi sagliklisi olsun canim insallah. Sizin icin en iyisi neyse onu yapar doktorun zaten. Vardir elbet bir hayirBugunku kontrolde kizimiz buyumemis yine malesef 2 haftadir ayni kiloda 2300gr. Akciger gelistirici igne yapildi bugun. Onumuzdeki haftaya da dogumu yapmamiz lazim dedi doktor. Kan sulandirici igne vs kullandim anca bukadar gelismis karnimda. Zaten daha once 4 kaybim var. Insallah saglikla kizimi dunyaya getiririm. Hersey de vardir bi hayir.
Hadi ya iki yastık mı kullanıyorsun ben denedim uyuyamadım diye yine bir taneyle yatıyorum ağzıma geliyor tabi midem ama napayım ilaçla rahatlamaya çalışıyorum..aynen cnm esimin akrabasi dolu etrafimda.
ama seneye tasincam uzaklascam biraz en azindan ayni mahallede olmicaz.
dogum yapar yapmaz kurtuluruz insallah reflüden cnm.
ben eskiden hayatta 12 den once uyanmazdim.uyanir uyanmaz da kahvalti yapamazdim.binde hayatta 2 yastikta yatamazdim.heosini de simdi yapiyorum
sabah kalkar kalkmaz biseyler yiyorum ki midem bosken reflu daha cok azıyo ve bulanti yapiyo.
reflu sayesinde 2 yastikla yatoyorum oturur gibi
reflü beni adam etti
aynen aynen esimin de benim de akrabam olsa da akraba akrep diye bosuna demiyolar hep laf soz akrabadan cikiyo cnm herkesten uzak olmak en iyisi.Hadi ya iki yastık mı kullanıyorsun ben denedim uyuyamadım diye yine bir taneyle yatıyorum ağzıma geliyor tabi midem ama napayım ilaçla rahatlamaya çalışıyorum..
Aynen taşın uzak ol mümkünse baya uzağa taşın ki gezmeye bile hemen gelemesinler şimdi bunlar misafir sevmiyor diyen olmasın sakın misafir hr zaman baş tacı ama boş konuşan insanlardan olabildiğince uzak olmak gerekiyor isterse senin akraban olsun fark etmez
O zaman sabah akşam bakayım bende. Sağol canımArada yorulunca yuksek cıkabiliyor. Düzenli ölçmek lazım ama benim gecen gun doktor açilmam oldugunu söylediginde 15/9 cıktı tansiyonum stresten ama sonra normale döndü
Cnm bıktım inanki her zaman bunu yapıyor nişanlıydık daha eşyamız ortada yoktu kadın benim yanımda paramı öde diyodu demiyordu bu çocuk evlenecek yardım edelim diye yok evlendik hiç bir yardımı olmadı el gibi bir bilezik taktı ki benim halam bile bilezik taktı birde varlığı olduğu halde yapmadı evime geldi kaç kez bana bir hediye bile almadı ben gidince alırım kadın burun kıvırır beğenmez diğer karidesi de sürekli bizim de o parada hakkımız var abim yedi diyip durur beyinsiz bir aile anlayacağın biz iki kardeşiz babam abim evlenince bütün düğün altın eşya hepsini yaptı ve asla sözünü bile etmedi abimin 1 tl gitmedi düğün de karısı Doğum yaptı bütün kıyafetleri Doğum parasını birde bilezik taktı gerçekten kv yapmak zorunda değil bana bir şey ama bizden istemesi zoruma gidiyor tek maaşla bir çocuk geliyor ve genç yaşta ev almak istiyoruz krediler almış başını çekip aşamıyoruz birikim anca 30 bin çıkar bize ev alırken yardım etmesi gerekirken üstüne bizden parasını istiyor verirsek ev hayal olur peşinatsız çok zor ev almak bilmiyorum ya işine gelince bana bakın diyen kadın konu parası olunca istemeyi biliyor ama masus yapmıyor ciddi ciddi istiyor çünkü altını biliyor ya omu versinler diyordur ben kayayım da böyle bencil bir anne görmedimne acimasiz kadin ya mahsus yapiyor galiba 3 evin var.hala fatura odemeyim diye gekinin evine çömüyosun.yemek iş yapmiyosun.anca iş cıkarmaya geliyosun.uatune 3 evin olmasina ragmen oglundan borcunu alma derdindesin.ustelik oglun bebek bekliyo.defol git yani.sinirlendim.
koca koca insanlar buyukluk yapmayi beceremiyo.senden de kucukluk yapmayi beklemesin.
cnm sen sakin altinini verme.esin ustlensin borcu o dusunsun.sen dusunme.sen yiyip icicp gezmene bak.sakin kisma yemenden icmenden.kaynanaya borcu oglu odesin.anasina laf ettirmiyoya calissin odesin.
kadin mahsus istiyo borcunu.cunku durumu cok iyi.ogluna ipleri vermek istemiyo.oglu da odeyemez.napcak evkatliktan mi alacak.annesi de biliyo odeyemiceni mahsus istiyo.onlara mecburiyetiniz varmis gibi hissetmenizi istiyo.
mesela benim kaynanam da bize ara sira para yardiminda bulunur ki karisiyim elim ustlerinde olsun soz sahibi oluyum diye.
seninki de bi nevi bence bu yuzden borcunu istiyo.e aptal degilya bu kadin oglu 1 milyar kira oduyo bebek bekliyo nasil odicek 30 bini.mahsus diyo inanki.
sen artik hic esinle annesi icin tartismaya girme derim.cunku gormicek cnm gormek istemicek sen dedikce annesi daha baskin cikiyo.emin ol sen annesi yuzunden tartismayi biraktikca yavasca esin de sana karsi hincini azaltcak.
kaynanayla arada kalan biz olmakiyken bizimkiler arada kaliyo.annesine gidip anne soyle konusma esime diyemiyolar beceriksizler.
kaynanani degistiremezsin bu yastan sonra.ama esini bi kebze degistirirsin cnm.o yuzden sen sessiz kal bebeginle ilgilen.
ben de kaynanam yuzunden cok tartismaya girdim esimle.baktim olmuyo ya bosancam ya da kabul etcem dedim.esim oyle bana cok duskun biri olmadi tabiki yine annesine karsi beni savunmaz.
ama en azindan eskisi gibi dusman gibi degiliz.
olan bi sekilde hep bize oluyo cnm. bosvermek gerekiyo bazen.ya da bosveriyomus gibi yapmak gerekiyo.
takilsinlar anali ogullu.onlar halletsin arasinda.sen hic orali olma.yemene icmene bak.yemendennicmenden kısarsa o zmn kaynanan iyi bi ayari hak eder.
tartisma hali bebege de yansir
hele ki bu zmndan sonra bebegin yaninda hep daha kisik sesle tartismayi azaltarak konusmamiz lazim ki bebek huysuz olmasin akismasin bagiris cagirisi normal sanmasin.
Canım süt gelir ya ama sezaryen olunca geç gelebilir sadece. Benim arkadaşımın da bebeği 2400 doğdu konuştum emziriyordu. kıyafet konusunu ablama sordum gerek yok katlarsın falan dedi zaten hemencecik büyüyorlar ki canım sen olumlu düşün boş ver onu.Kızlar ben kilo olayını çok fazla takmamistim ama tesadüfen bir arkadaşım yazdı bugün onunla konuştuk oda ikinci bebeğini 36 haftasında doğurdu bende dedim böyle böyle bana işte besleneme dikkat et kilo aldıran gerçekten az kilosu benimki 36 haftada 2800 doğdu aldıklarım olmadı canım sıkıldı vs dedi şimdi senin ilk gebelik sutunde hemen gelmez dedi ne alakalı sutumle hani kötü niyetli değil ama sütüm niye gelmesinki bunun ilk doğumla ne alakası var
İnşallah sutumuz bol bol olur yarından itibaren komposto falanda yapmaya başlayacağım yediklerimiz şifa olsun yavrularımiza kıyafet olayına ben takilmadimda süt için dediği canımı sıktı bu kiloyla doğsa bile sağlıklı olsun yanımda olsun sütüm olsun besleyebilim yeter banaCanım süt gelir ya ama sezaryen olunca geç gelebilir sadece. Benim arkadaşımın da bebeği 2400 doğdu konuştum emziriyordu. kıyafet konusunu ablama sordum gerek yok katlarsın falan dedi zaten hemencecik büyüyorlar ki canım sen olumlu düşün boş ver onu.
cnm kaynananin sana garezi mi var 3 evi varken ne bu hirs oara manyakligi.Allah gozunu doyursun mezarina da goturur bu paralari.Cnm bıktım inanki her zaman bunu yapıyor nişanlıydık daha eşyamız ortada yoktu kadın benim yanımda paramı öde diyodu demiyordu bu çocuk evlenecek yardım edelim diye yok evlendik hiç bir yardımı olmadı el gibi bir bilezik taktı ki benim halam bile bilezik taktı birde varlığı olduğu halde yapmadı evime geldi kaç kez bana bir hediye bile almadı ben gidince alırım kadın burun kıvırır beğenmez diğer karidesi de sürekli bizim de o parada hakkımız var abim yedi diyip durur beyinsiz bir aile anlayacağın biz iki kardeşiz babam abim evlenince bütün düğün altın eşya hepsini yaptı ve asla sözünü bile etmedi abimin 1 tl gitmedi düğün de karısı Doğum yaptı bütün kıyafetleri Doğum parasını birde bilezik taktı gerçekten kv yapmak zorunda değil bana bir şey ama bizden istemesi zoruma gidiyor tek maaşla bir çocuk geliyor ve genç yaşta ev almak istiyoruz krediler almış başını çekip aşamıyoruz birikim anca 30 bin çıkar bize ev alırken yardım etmesi gerekirken üstüne bizden parasını istiyor verirsek ev hayal olur peşinatsız çok zor ev almak bilmiyorum ya işine gelince bana bakın diyen kadın konu parası olunca istemeyi biliyor ama masus yapmıyor ciddi ciddi istiyor çünkü altını biliyor ya omu versinler diyordur ben kayayım da böyle bencil bir anne görmedim
Eşime birşey demiyorum artık sadece satalım dedim oda konuyu kapat dedi biraz söyledim sustum napayım ama olurda ayda 500 tl bile yollayıp bizi zora sokarsa yemin ederim o kv bizi zor görür gitmem paramız yok gelemiyoruz derim burnundan gelir benim gibi karar verdim susacam oğlu versin ne zaman memlekete gidelim derse gidemeyiz kusura bakma annen bizi madur etti ben oraya vereceğim parayı tatilde yerim derim kavga çıkar evet ama hiç umrumda olmaz çıksın valla evlenecek herkese diyorum ya kimsesiz alın yada önceden ailesini iyi tanıyın süpriz olmasın...
Baksana neyle uğraşıyoruz benim bebeğimin bir sürü eksiği var onları nasıl alacaz aman çok pahallı olmasın diyorum yaşakdığımıza bak be diyelim allahım bize hayırlı kapılar açsın inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?