- 15 Aralık 2018
- 3.231
- 2.669
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
-
- #43.441
İYa bu bebekler neden uyumaz. Delirmek üzereyim 1 haftadır gece uykusu yok. Gündüz uyuyo o yüzden diyodum bugun gündüzde hic uyumadı halada uyumuyo saat aksam 8den beridir memede. Gazı var diye gaz damlasi kullandik 2 gündür çok guzel cıkariyo karni yumusacik oldu. Karni tok altı temiz ne istiyo anlamadim uyumuyo. Gündüzde ben uyuyamiyorum zombi gibi dolaaiyorum
Aynen öyle canım. Bizden başka kimse bilemez. Dinleme onları, he de geç. Ben öyle yapıyorum.Aynen öyle bi daha mı asla. Benimkinin ateşi vardı kuzum ya. Ben herkesin vücut sıcaklığı farklı olur yarın öbür gün ateşi çıktığında bileyim normal ısısı kaç diye 3-4 gün üst üste ölçmüştüm ateşini 36.5 larda normalde benim kuzunun vücut sıcaklığı. Zaten ateşini koluma bi yatırdım kafasından kolum yandı o an anladım ateşi var bi baktım 37.6 . Ya her bebek farklı başka bi bebeği getir bizim evlerimizde isilik olur belki ama benim çocuğum doğduğu günden beri böyle alıştı ve vücut ısısını ona göre dengeliyo. Bi başka çocuk 23 derecede yaşamıştır doğduğu günden beri onu bu eve getir isilik de olur terler de. Bi daha hiç kimseyi dinlemicem. İsterse 10 çocuk doğursun .çok çocuk doğurmuş bakmış olmak benim çocuğumun herşeyini benden daha iyi bileceği anlamına gelmiyor. Her çocuk farklı benden iyi bilemez kimse Benim çocuğumu
Bilirim o korkuyu 19 gündür hep başında bekliyorum oglum çok kusan bi bebek ve sırt üstü dönüyo arkasında yan yatma yastıgı olmasına ragmen..Dün gece aklımız cıktı kızlar. Gece 3 te Bebegim uyurken Tıkanma sesiyle yataktan fırladım.arkamdan eşim fırladı. Sirtustu yatiyordu Ilk defa kusmus ve boğazını tikamis nefes alamıyor gibiydi. Hemen kaldırıp yan cevirdim hem kusmaya devam etti hem de 30 sn sonra nefes alabildi. Sabaha kdr uyumadim bekledim başında. Anne sutunden badka hicbirsey vermiyorum ve hiç kusmamıştı.
Üşütme midir acaba?
Yediklerin alerji yapmış olabilir canım. Bence bi doktora göstermelisin geçmediyseEki Görüntüle 2223852 kizlar bebegimin yanagi boyle kizardi neden olmus olabilir?
Geçmiş olsun canım üşütme olsa burun akıntısı yada boğazda hırıltı vs olur sadece kusması buna işaret değil. Midesindeki gazı tam çıkarmamış yada sütü fazla içmiş olabilir :) korkma bişey olmaz inşallah. Arada bebeğimde yattığı yerde kusuyorDün gece aklımız cıktı kızlar. Gece 3 te Bebegim uyurken Tıkanma sesiyle yataktan fırladım.arkamdan eşim fırladı. Sirtustu yatiyordu Ilk defa kusmus ve boğazını tikamis nefes alamıyor gibiydi. Hemen kaldırıp yan cevirdim hem kusmaya devam etti hem de 30 sn sonra nefes alabildi. Sabaha kdr uyumadim bekledim başında. Anne sutunden badka hicbirsey vermiyorum ve hiç kusmamıştı.
Üşütme midir acaba?
tesekkurederım pazartesı saglıkocagına sorcam ama ıyu veya kotu demez bebegımın gozu capaklandu ordakı doktor bıle yanlıs damla yazmıs bundan sonra ılac bıle yazdırasım yok ordaOğlum 12 yaşında o zaman yeni çıkmıştı bu aşı, isteğe bağlı idi yaptirmamistim, ama kızıma yaptıracağım çünkü son yillarda mülteci kampina döndü ülke, surekli göç aliyoruz, ishal salgınları çok fazla yaşanır oldu.
Zararı olur mu bılmıyom ama ben arada kekık cayı yapıp ıcırıyorumCanım bnde bilmiyorum anneme önce yengesi ben doğunca yapıp vermiş gaz için demiş. Annemde faydasını görp bana yapmış. Ben hatta kullanmam demiştim bi hafta kenarda durmuştu. Bi gece çok sancı çekince eşimle ısıtıp koyalım dedik. Koyduk, 5 dakika olmadan uyuduydu bizimkisi. Kokusu sakinleştiriyor. İçina başka ney koymuş bilmiyorum ama ben kekikle çörekotu koyduğunu biliyorum
ben karnına üzüm çekirdeği ısıtıp koyuyorum öyle rahat uyuyorKızlar iki gecedir perişanız bebek ciyak ciyak uykuya dalamıyor devamlı ağlıyor gezmek ve sallanmak istiyor komşular geldi sabah hayırdır diye gece 12 den sabah 7 ye kadar aynı hiç durmuyor eşim iki gecedir bana yardım ediyor çünkü battaniyenin içinde sallıyoruz sadece ozaman susuyor kollarımız koptu eşim ikigündür hiç uyumadan işe gidiyor perişanız bittik ya sabah 7 de uyuyor geceye kadar birdaha bu ciyak ciyak ağlaması olmuyor sadece huzursuz oluyor emiyor gezdiriyorum sallıyorum gaz sancısı oluyor falan napcaz ya biz bittik
Evet dün sutu çok içti. Hem sagdığım sutu verdim yetmeyince emerek uyudu. Sagdigim da çoktu icti hepsini sasirdim hatta.Geçmiş olsun canım üşütme olsa burun akıntısı yada boğazda hırıltı vs olur sadece kusması buna işaret değil. Midesindeki gazı tam çıkarmamış yada sütü fazla içmiş olabilir :) korkma bişey olmaz inşallah. Arada bebeğimde yattığı yerde kusuyor
Dün gece aklımız cıktı kızlar. Gece 3 te Bebegim uyurken Tıkanma sesiyle yataktan fırladım.arkamdan eşim fırladı. Sirtustu yatiyordu Ilk defa kusmus ve boğazını tikamis nefes alamıyor gibiydi. Hemen kaldırıp yan cevirdim hem kusmaya devam etti hem de 30 sn sonra nefes alabildi. Sabaha kdr uyumadim bekledim başında. Anne sutunden badka hicbirsey vermiyorum ve hiç kusmamıştı.
Üşütme midir acaba?
Ayy geçmiş olsun canim. Gerçekten çok korktum. Rabbim korusun yavrularımızi. Peki neden oluyormuş sebebi neymiş? Doktora sordum mu?Bilirim o korkuyu 19 gündür hep başında bekliyorum oglum çok kusan bi bebek ve sırt üstü dönüyo arkasında yan yatma yastıgı olmasına ragmen..
Sürekli boguluyor zor nefes alıyor piskolojim bozuldu hep başında bekliyoruz bazen lavaboya gitmeye fırsatım olmuyorum
Bİzimki çok sık oluyo canım. Reflü yatağı aldık hafifledi şimdi. Bizimkide sadece anne sütü alıyor.Dün gece aklımız cıktı kızlar. Gece 3 te Bebegim uyurken Tıkanma sesiyle yataktan fırladım.arkamdan eşim fırladı. Sirtustu yatiyordu Ilk defa kusmus ve boğazını tikamis nefes alamıyor gibiydi. Hemen kaldırıp yan cevirdim hem kusmaya devam etti hem de 30 sn sonra nefes alabildi. Sabaha kdr uyumadim bekledim başında. Anne sutunden badka hicbirsey vermiyorum ve hiç kusmamıştı.
Üşütme midir acaba?
Çok sağol canim. Yan yatmiyor ki benimki illa sirt üstü ve eller yukarda uyuyacak. Reflu yatağı yada,yastığı alsam mi ki? Küçük bir yastikla destekleyerek yan yatırıyorum ben. Hatta yataginin altına da eğim verdim ama onu da sevmedi onda da boynu hep çok yana kaydı kendi de döndü sevmedi diye düzledim yine.Işte bu yüzden ben geceleri yan yatırıyorum tıkanırsa duyamam diye. Allah korusun bir daha yaşamayın ınsallah. Benim kızım ağlarken de tükürüğü genzine kaçıp tikaniyor bazen aklım çıkıyor. Aklında bulunsun bir daha öyle olduğu zaman iki kasının ortasina parmağınla masaj yapar gibi dokun ve ağzına doğru hafifce üfle nefes alıyorlar hemen. Kendi kendilerine dönmeye başlarsalarda rahatlasak.
Ben o kadar güvenemiyorum canım :) rezene verdim bi kaşık sadece canım başkada korkudan veremedimZararı olur mu bılmıyom ama ben arada kekık cayı yapıp ıcırıyorum
Çok sağol canim. Yan yatmiyor ki benimki illa sirt üstü ve eller yukarda uyuyacak. Reflu yatağı yada,yastığı alsam mi ki? Küçük bir yastikla destekleyerek yan yatırıyorum ben. Hatta yataginin altına da eğim verdim ama onu da sevmedi onda da boynu hep çok yana kaydı kendi de döndü sevmedi diye düzledim yine.
İnş geçmiştir ikisininkide ve inş tekrarlamaz
Canım sevi bebe aldım bn hiç kaymadıReflü yatağı iyi olur çok pişmanım almadigima ama onda da eğimli olduğu için çocuk aşağı kayıyormuş. Ben bazen buyuk yastikla yatiriyorum kalçadan üstü yastiga geliyor eğimli gibi oluyor.
Canım bebeysğları tetikliyor egzamayı, zeytinyağı ve atopit dermatit bebekler için nemlendiriciler var. Ben mustela slotepia yaya başladım iyi geldi. Kortizonu 2 gün kullandım. Düzeldi gibi ama tam çözüm değil.Hadi ya bende de gaz yapıyor ama ne yiyecez hem sütün kaliteli olması için de iyi beslenmekte gerek bize birşey kalmadı ki bu arada cnm dr bana haşlanmış yumurtanın sarısını yiyebilirsin dedi deneyecem bakalım nasıl olacak ve gidersen çocuk alerjiye bana da Bilgi ver ne olur ona göre ben de götürürüm sen perhize başlayınca kızarıklıklar bitti mi bizim ilk günlere göre azaldı kabuklanma çok oldu kafasına da attı hergün yüzünü pamukla silip bebe yağı yada kantaron yağı sürüyorum kafasına da banyo yapacağı gün saf zeytinyağı sürüyorum bir saat kalıyor öyle banyo yaptırıyorum
Canım sevi bebe aldım bn hiç kaymadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?