- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #28.421
kesinlikle öyle bol bol uyu ben de aynı şeyleri düşünüyorum anne olmak çok güzel ama anı değerlendirmek gerekiyor oğlum uyuyunca bende uyuyorum evde olunca çünkü biliyorum ki iki çocukla uyumak da çok zor olacak gezmek yemek yapmak ev temizlemek hepsi ayrı zor olacak ama çok şükür iyiki varlaray sikilmayin ya bunlar son sanslariniz. Sinemaya gidin, kendinize vakit ayirin, yuruyus yapin, uyuyun bol bol, ne bileyim kitap okuyun, kahve icin, dizi izleyin. Cocuk olduktan sonra boyle seyleri ozluyor insan. Simdi benim ikinci geliyor ben de tek cocuklu anlarimin kiymetini bilmeye calisiyorum eminim bu da dogunca, tek cocukla ne cok vaktim varmis keske biraz biseyler yapsaydim diyecegim. Bazen cocuksuz ve sorumluluklarimin olmadigi anlarimi ozluyorum. Istedigimiz kadar uyudugumuz, hastalaninca devrilip yattigimiz, bos bos tembellik yaptigimiz gunleri.. Tabiki aile olmak paha bicilemez birsey ama insanoglu iste hep gecmisi ozleyip gelecegin hayalini kuruyoruz..
e bebek ve baby mall var a cıtyle yan yana ordan bakabilirsin yeni doğan bir çok şeyi bulursun ama fiyatlar çok da uygun değilAnkaralı anneler var mı yarın düğün sebebiyle Ankara’ya gelicez biraz erken gelip bebek malzemeleri bakmak istiyorum puan uygun fiyata nerden alışveriş yapabilirim ve böyle çok mağazanın olduğu bir yer söylermisiniz
Takilma canim 2 haftaya kadar ileri geri cikmasi normal kabul ediliyor. Doktor 1 milim yanlis olcse eksik cikabiliyor. Burdaki arkadaslara bakiyorum, ben ne balik ne ceviz ne avakado yiyorum, sutume yogurduma etime bile dikkat etmiyorum dogru duzgun, ustelik yumurta haftada en fazla 2 tane yiyorum. Bebek her turlu ihtiyacini anneden karsiliyor masallah benimkinin gelisimi yerinde. Ama iyi beslenemeyince ne oluyor anne gucsuz dusuyor, cabuk hastalaniyor, saci dokuluyor, disetleri kaniyor vs. Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin hepimizin.Kızlar bebeğimin gelişimi 1hafta geride çıktı acaba et yiyemediğim den olabilir mi 2hafta önce test yapıldı doktor bol bol et yumurta yogurt süt tüket demişti ama ben kırmızı etten çok tiksindim ondan olabilir mi
Bende öyle dikkat etmiyorum şunuda yemeliyim falan diye canımın istemediği bişeye zorlaayamıyorum kendiimi zaten iştahsız biriyim ama çok kafama takıldı şuan 27haftamdayım bebek 26 çıktı doktor zaten bencede pek bilgisizdi yaşlı gözlükle üstten üstten bakıyordu dogru ölçmemiş olabilir:) 860gr çıktıTakilma canim 2 haftaya kadar ileri geri cikmasi normal kabul ediliyor. Doktor 1 milim yanlis olcse eksik cikabiliyor. Burdaki arkadaslara bakiyorum, ben ne balik ne ceviz ne avakado yiyorum, sutume yogurduma etime bile dikkat etmiyorum dogru duzgun, ustelik yumurta haftada en fazla 2 tane yiyorum. Bebek her turlu ihtiyacini anneden karsiliyor masallah benimkinin gelisimi yerinde. Ama iyi beslenemeyince ne oluyor anne gucsuz dusuyor, cabuk hastalaniyor, saci dokuluyor, disetleri kaniyor vs. Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin hepimizin.
Geçmiş olsun benim plasenta aşağıda benim yoğun kanamalarım oldu yine olabilir dedi doktorum kendini yormamaya çalış uzun süre ayakta kalma ve ilişki yasak ayrıca benim doktorum ciğer geliştirici iğneleri yapmamı söyledi. Her ihtimale karşı bende bu hafta yapıcam inş bizde 27+3 oldukuzun zamandır giremiyordum buraya. şimdi size yazmak istedim. bugün kontrolüm vardı. Gelişimi 1 hafta geriden gidiyor. Ayrıca plesanta doğum kanalını kapatmış. çok aşağıda dedi dr. geçen ayda böyleydi ama izleyeceğiz yukarı çıkabilir demişti. Bu ayda aynı olunca endişenlendim. Dr detaylı birşey söylemedi sadece rutin tahiller istedi onları yaptır bakalım dedi. Erken doğum riski falan olurmu diye endişeleniyorum.
Geçmiş olsun benim plasenta aşağıda benim yoğun kanamalarım oldu yine olabilir dedi doktorum kendini yormamaya çalış uzun süre ayakta kalma ve ilişki yasak ayrıca benim doktorum ciğer geliştirici iğneleri yapmamı söyledi. Her ihtimale karşı bende bu hafta yapıcam inş bizde 27+3 olduk
Teşekkür ederim Ben iki doktor kontrolüne gidiyorum bir tanesi 25. Hafta yapmamı söylemişti öteki ise ani bir durum olursa yaparız dedi bende biraz erteledim 28 de yaparım diye düşünüyorum bende 13. Haftada doktorum söylediği günün gecesinde çok kötü bir kanama yaşadım sonra 18. Hafta tekrar etti yine şu an bende çok korkuyorum benim ilk gebeliğim tüp bebek 8 yıl bekledik nasip Kısmet inş sağlıkla kucağımıza alırızSizede geçmiş olsun. İğnelere ne zaman başlayacaksınız. Ben çalışıorum oturarak işim. tahlillerden sonra bana da bir ol gösterir heralde dr. çok endişeleniyorum. Net bir bilgi vermediği için belkide. Bu ikinci bebeğim. İlkinde böyle bir sıkıntı yaşamadım. ve hamileliliğimin başında da böyle birşey yoktu. 19.haftamda çıktı.
Arkadaşlar sürekli alt karnımda baskı hissi var.Sürekli idrara çıkma durumumda var.Sanki idrarımı tutmuş gibi his ve baskı oluyor.Böyle durumda olan var mı?
Canım o an tutamıyor ki insan. Hatta daha kötüsü ben bir kaç kez gülerken falan kaçırdığım oldu. Doktoruma sorduğumda ufak tefek kaçırmaların normal olduğunu rahmin baskı yaptığını söyledi.Bende aynen o durumdayım baskı oluyor az su içsem tuvalete gidiyorum bugün sağlık ocağındaki hemşireme söyledim olabileceğini kasların gevşediğini önlemek için tuvaleti yaparken kasları kasıp biraz tutup sonra tekrar yapmamı söyledi hepsini bir anda yapma kasları çalıştırırsan sıkılaşır dedi ama yapamıyorum ben valla gidiyor direkt
Çok teşekkürler cvp için.Peki sürekli sıkışmışsın gibi hissediyor musun?Dr.mail attım;dikkatli ol dinlen dedi.Bende korktum açıkcasıBende aynen o durumdayım baskı oluyor az su içsem tuvalete gidiyorum bugün sağlık ocağındaki hemşireme söyledim olabileceğini kasların gevşediğini önlemek için tuvaleti yaparken kasları kasıp biraz tutup sonra tekrar yapmamı söyledi hepsini bir anda yapma kasları çalıştırırsan sıkılaşır dedi ama yapamıyorum ben valla gidiyor direkt
Çok teşekkürler cvp için.Peki sürekli sıkışmışsın gibi hissediyor musun?Dr.mail attım;dikkatli ol dinlen dedi.Bende korktum açıkcası
Yok bende sürekli sıkışıklık hissi de var baskıyla beraber.Anlamadım durumumu da pek anlatamıyorum Sanırım.BilemedimSürekli öyle hissetmiyorum sadece az bir sıvı alımında bile tuvalet ihtiyacı hissediyorum baskı var ama sıkışıl değilim sürekli. Sen doktorun dediği gini dinlen ama normalmiş çünkü pelvik kasları gevşiyormuş
Çok şükür.. benim için son 8 hafta :)Geri sayım başladı o zaman son 10 hafta
Benimde yarın 30. Hafta çok şükür bugünlere geldik.
Ben varım canım aynı dert bende de var sanki çok lavabo ihtiyacım var gibi oluyo ama gittigimde az birsey çok rahatsız edici bir durumArkadaşlar sürekli alt karnımda baskı hissi var.Sürekli idrara çıkma durumumda var.Sanki idrarımı tutmuş gibi his ve baskı oluyor.Böyle durumda olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?