- 2 Ocak 2018
- 614
- 545
- 23
- 36
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #46.561
Bez ufaksa taşar cnm bezini bir beden bğyük al arkdı iyice yukarda olsun .ilk çocukda bnmmde hep sırta çıkardıben artık hediye gelen koca şeyleri bile giydiriyorum. bir günde 3 defa üst değiştiriyoruz. bi de ben bezlemeyi mi beceremiyorum anlamadım hep taşıyor ya
Cnm ona da şükret bnmmkisi çarşafa lıştı bile bas bs bağırınca mecbur koydukBugun benimde misafirim var aksama .aglak kizimla birsey yapamadigim icin annemi cagirdim bi temizlik pasta borek yapiverecek .
Aksam nasil duracak bakalim benim kiz koydugun yerde kalan kendi kendine uyuyan bebislere hayranim valla . Benmki sadece ayakta sallayarak uyuyor :)
Canim golden goat kullaniyorum ben mama sormussun anca cvp verebildim bu arada profesor tavsiye etmis bunu keci sutu var icinde tadida sut gibi 3 saatte bir 75 ml veriyorum benAhhhhh canım hiç sorma ya ilk kuzum ne kadar akıllıymış meğer bi de ona mız mız diyordum halbuki kızım koyduğumyerde uyur kaşıdı ama bu cadı çok fena kucakta ayakta bi de gezeceksin sabit durmak YÖK.. şimdi de emmek istemiyor bilmiyorum napıcam valla
eşim 2 numara prima almış çocuk 5800 gr. küçük müdür acabaBez ufaksa taşar cnm bezini bir beden bğyük al arkdı iyice yukarda olsun .ilk çocukda bnmmde hep sırta çıkardı
ni okuyamadım cnm çok birikmiş rastgele bakıyorumda cnm sorun ne sütün yetmşyırmu nm?Cnm sütümü sağdım şırıngayla çok ağladı çay kaşığıyla denilen bi de olmazsa yapacak biley yok.. büyük kızım 7 ay emmişti bunda da diyordum istedin 5 yaşına kadar yine emziririm ama olmayacak heralde
Aaaaa cnm ne 2 si sne pakette yazanlara bakma kilolara,bak bnmkisi minicik bir bebek biz de 2 aldık 100 lük paket oda dar ben 4 aldımeşim 2 numara prima almış çocuk 5800 gr. küçük müdür acaba
Aynı cnm bnmkişsde uyukluyo süt ağızda birikio sonra kaçıo şapşik kızım diyorum:))yok ya tazyikli değil ağzında biriktiriyor sanki lok lok oluyor yutarken
Kiralanıyor die de bilşyorum cnm daha ekınomik olur sor istersenElektrikli var canim lansinoh markasi cekmez oldu 3 aydir sagiyorum hastane tioi olanlarin vakum gücü daha fazka o yuzden sordum
nm tek sendemi,ben bu dediklerşnş yaptım maamyı kestim allah razı olsun bu duam sana bir yerde yarar inşşşş:))cidden süt kalitesi de arttı bn dutta kaynatıyorum kurusunu petşbör demiştin onla da hem kuru çayla kahve ile heö de pastada yapıyorım cidden kıvam arttı sen demiştin yineBence hiç kendini kasma stres sütün en büyük düşmanı. Şu an emziriyorsan sana tarifler vereyim.
İlk önce kızılcık şerbeti.
2 lt suya 1 avuç kızılcık koyuyorsun kaynamaya bırakıyorsun kaynağından 2 3 dk sonra 2 yada 3 çorba kaşığı şeker koy canım şekersiz yavan oluyor oda sıcaklığında hergün 1 kupa içiyorsun.
Gün kurusu ve hurma kompostosu
7 adet gün kurusu
7 adet ramazan hurması
1 avuç kuru beyaz üzümü
1.5 litre su da pişiriyoruz iyice pişen meyveleri soğumaya bırakıyoruz sonra çekirdeklerini çıkartıyoruz blenderdan iyice geçiriyoruz bu kompostoyu da günde 1 kupa içiyoruz.
Canım çocuğun da ya da sende kabızlık varsa 1 bardak kayısı suyuna ben hazır içiyorum sen kuru kayısıda kaynatıp yapabilirsin tabi. 1 bardak kayısı suyunun içine 1 tatlı kaşığı kimyon katip içiyorum ve yemeklerede arada sırada kimyon kullanıyorum.
Bazen de 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu 1 kupa kaynamış suda 10 dk demleyip süzüyorum içiyorum bu tarifler ben de çok işe yaradı senin de denemenizi tavsiye ediyorum :)
Cnm şu şerbetlerş yap lütfen şekt sevmiyodun değilmmi ama ana sütü temeli şire şerbet dio ya eskiler doktorlarda süt dio ama bned eşu şerbetlet kuru meyveler açık ara işe yaradı bak geçen hafta hastaydım acillşk oldum üşütmüşğm yapamadım 2 gün resmn meme fark etti birde bebek emsede huysuzdu kıvanı boş dedik demek,koy masana sehbapa git gel en wzından kuru meyveleri at ağzına bir bir birde lğtfwn bunu da yapmaya çalış uyu uyu uyu anne sitünn en büyğk düşmanı uykusuzluk ve sık sık emzirme onu zaten bşlşyoruzBaktım canım aslında bi ataktan çıkmış diğerine girecek nasıl bişey anlamadım ya tamam çok huysuz kızım ama kilo almaması beni korkuttu acaba yavrum aç ondan mı ağlıyor vicdan yaptım şu anda sütümü sağıp vericek emzirmeye de devam edicim bakalım karnı doyunca da ağlayacak mı Pazartesi gidicem zaten doktora heryerinde bi baksınlar
Emmek istemiyor cnm 15 günde 100 grm almış doktor mama sesi bende sağıp vergi deniyorum şırınga da ağlıyor çay kaşığında tükürüyor biberonda istemiyor ne yapacak şaştım kaldım vallaHepsi
ni okuyamadım cnm çok birikmiş rastgele bakıyorumda cnm sorun ne sütün yetmşyırmu nm?
Eczanede var mıCanim golden goat kullaniyorum ben mama sormussun anca cvp verebildim bu arada profesor tavsiye etmis bunu keci sutu var icinde tadida sut gibi 3 saatte bir 75 ml veriyorum ben
Evet canım şerbet ve kuru meyve sevmiyorum .. biliyor Muş’un bilmiyorum ama biz bebek doğunca kaynar yaparız şekerli oluyor o da onu içiyorum iniallah emmeyince azalmazCnm şu şerbetlerş yap lütfen şekt sevmiyodun değilmmi ama ana sütü temeli şire şerbet dio ya eskiler doktorlarda süt dio ama bned eşu şerbetlet kuru meyveler açık ara işe yaradı bak geçen hafta hastaydım acillşk oldum üşütmüşğm yapamadım 2 gün resmn meme fark etti birde bebek emsede huysuzdu kıvanı boş dedik demek,koy masana sehbapa git gel en wzından kuru meyveleri at ağzına bir bir birde lğtfwn bunu da yapmaya çalış uyu uyu uyu anne sitünn en büyğk düşmanı uykusuzluk ve sık sık emzirme onu zaten bşlşyoruz
Hay Allah iyiliğini versin Hahaha yok benim imkansız canım ya bir odam yatak odası bir oda kızımın odası salonda yer yok maalesef bizim ev 90 mt kare evin içinde kurutamiyorum canım benim alerjik astımım var tikaniyorum deterjan kokusuna bi balkonum var keşke kapatabilsem en azından kışın orada asabilirim ama of ofGunayyddiiinnn
Tesekkur ederim cnm
Masallah
Ben ilk kizimda kisin sicak olsun diye ara odada oturmaya baslamistik salonda kurutmalikta kiyaferler duruyordu hem bizim hem kizimin yetmiyordu pencerenin kolundan diger cephedeki pencerenin koluna ip gerdirmistim orayada asiyordum
Ben de şaşırdım o hazır rezene ve ıhlamur ürünlerinin paketlerinde bile 6 aydan önce onerilmiyor yazıyor. Doktorun boşluğuna geldi galiba :)yok vermedim ama tavsiye etti doktor bende ilk 6 ay anne sütü diyorum ama doktora da şaşırdım
Bebek emmeyince sağki hem boşalsın süt mastit olma. Allah korusun. Hemde uyaroldıkça süt gelir. Yoksa azalırEvet canım şerbet ve kuru meyve sevmiyorum .. biliyor Muş’un bilmiyorum ama biz bebek doğunca kaynar yaparız şekerli oluyor o da onu içiyorum iniallah emmeyince azalmaz
Aslında bir oyun halısı gördüm 2 yaşına kadar kullanılabilir diyordu o çok hoşuma gitti boyutuda büyük ebatlarda fiyatı çok uçuk 1500 tl civarı ama kaliteli bir halıydı ben biraz daha uygun araştırma yapmam lazım :) önceki gün verdiğim siparişler geldi büyük kizima da magnetli yazı tahtası aldım küçük kızıma da çıngıraklı Çorap ve Bileklik aldım kendi oyuncagini bıraktı kardeşinin oyuncagiyla oynamak istiyor oyun halisi alsam büyük kızım sıkıntı çıkaracak ne yapacağım bilmiyorum valla şimdiden başladı oyuncak kavgamız :)Annam giremedim buraya bi kaç gündür anca cevap yazıyorum :) ben uzun zamandır bakıyorum degismedi oyun halisi fiyatlari sanırım böyleydi bayadir. Fisher price in piyanolu da var o da güzel ama yağmur ormanı hayvanlı falan olunca daha bi dikkatimi cekti. Bi de ayna var ona bakıp bakıp heyecanlanıyor oğlum
Cnm kaçırdım heralde konuyu doktor mu rezene ver demiş kızzzzzBen de şaşırdım o hazır rezene ve ıhlamur ürünlerinin paketlerinde bile 6 aydan önce onerilmiyor yazıyor. Doktorun boşluğuna geldi galiba :)
Boşaltıyorum canım ama içmiyor ya yine de tükürüyor ancak uhkuluyken emiyorBebek emmeyince sağki hem boşalsın süt mastit olma. Allah korusun. Hemde uyaroldıkça süt gelir. Yoksa azalır
Hahahhhhh bizim öyle bi sıkıntımız olmaz büyük kız 12 yaşındaAslında bir oyun halısı gördüm 2 yaşına kadar kullanılabilir diyordu o çok hoşuma gitti boyutuda büyük ebatlarda fiyatı çok uçuk 1500 tl civarı ama kaliteli bir halıydı ben biraz daha uygun araştırma yapmam lazım :) önceki gün verdiğim siparişler geldi büyük kizima da magnetli yazı tahtası aldım küçük kızıma da çıngıraklı Çorap ve Bileklik aldım kendi oyuncagini bıraktı kardeşinin oyuncagiyla oynamak istiyor oyun halisi alsam büyük kızım sıkıntı çıkaracak ne yapacağım bilmiyorum valla şimdiden başladı oyuncak kavgamız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?