2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
selam kızlar dr dan geldik.
düşük tehlikesiçok şükür bitti gibi. 2 hafta daha hareket yasak . bebiş yine göstermedi. kız gibi duruyor ama kesin değil dedi.
2 hafta sonra tekrar gideceğiz
Geçmiş olsun canım. Kanama alanı mı vardı sende ? Ben 17+0 oldum bugün ama hala plesantada kanamalar var bende geçsin istiyorum artık darısı başıma

Tecrubeli annelere ben de birsey sormak istiyorum.
Biz esimle hala benim bekarlik evimde oturuyoruz. Ev 1 oda, 1 salon. Benim nerede is bulacagim belli degilken tasinmak istemedik, ama tabi bebekle simdi isler degisti. Kendi evimizi almak istiyoruz ama 1-2 aya yeni ev alip tasinirsak biraz aceleye gelecek, paramiz cok fazla olmadigi icin buyuk ihtimalle diledigimizden daha kotu ya da daha kucuk bir ev almis olacagiz. Yeni kiralik bir eve ciksak burada kiralik evler hem kotu, hem inanilmaz pahali, mortgage icin verecegimiz aylik miktarin 1.5-2 katini kira olarak vermemiz lazim ve de en kisa zamanda tekrar tasinmamiz lazim. 1 yil boyle idare edebilseydik, hem biraz paramiz birikirdi, hem ev isi aceleye gelmezdi. Ama iste su anki eve de ikimiz zarzor sigiyoruz :)
Size sorum su, acaba bebek 6 aylik oluncaya kadar kucuk evde idare edebilir miyiz? Yoksa bebegin elzem esyalari ile mecburen buyuk bir alana ihtiyacimiz mi var? Ve siz olsaniz 7 aylik hamile iken tasinir misiniz? Yoksa dogumdan sonrayi mi beklersiniz?

Canım çok rahat idare edilebilir. Sonuçta hemen oda yapmayacaksınız. Beşiği odanıza koyarsınız.Ben bir yaşına kadar beşik odamızdaydı.Kıyafetleri filan gardrobunuzdan bir bölme yeter.Hem paranız birikmiş olur hem gönlünüzce bir ev olur

Sığarsın canım zaten sizin odanızda olur beşiği giysileridesizin dolabınızda bi çekmeceye koyarsın daha odasında yatmayacağı için hemen büyük bi eve çıkmanıza gerek yokk inşallah istediğingibi bi evin olur

Yatak odanızda beşik koyacak kadar yer olsa yeter bence. Benim bu evimde 2+1 ama oturma odası da yaptığım için çocuk odam yok malesef. Şuan taşınacak imkanım da yok. Yatağımın yanına bir beşik koyup kendi dolabımda da bir bölümü bebeğime ayırıp bir süre idare etmeyi düşünüyorum. Ki çevremden duyup gördüğüm kadarıyla bebeğin ayrı odası da olsa ilk 1 yıl hep anne babanın odasında geçiyor. O yüzden çok sorun etmeyin bence :)

Cok cok tesekkur ederim, icime su serptiniz

ben sezeryan oldum ama bunda normal yapabilir miyim diye bugün doktorumla görüşeceğim :) çok istiyorum normal olsun tabi bebeğin ve benim sağlığımla ilgili bir sorun olmayacaksa :)
Benim ilk doğumumda doktor resmen bana normal doğurayım diye yalvardı ben istemedim :) şimdi normal dersem beni döver :)

Geçmiş olsun canım. Kanama alanı mı vardı sende ? Ben 17+0 oldum bugün ama hala plesantada kanamalar var bende geçsin istiyorum artık darısı başıma
canım evet bende hem kanama vardı hem de plesenta aşağıdaydı. çok şükür hem plesenta biraz olsun yukarı çıkmış hem de plesentada kanama alanı bitmiş gibi

canım beşik koyacak kadar yerin varsa hiç boşuna taşınma

Benimki tüp bebek çok pimpirikliydim ama 11. haftada falan rahatladım. Şu an 15 haftan bitmiş o zaman 13 haftan bitmiş çok zor hissetmen o pıt pıtları bende hissettim ama doktor rahimin şu an kalça kemiği hizasında olduğunu ve hissedilmeyeceğini bağırsak hareketi olduğunu söyledi. Tabii ki çok yormamalısın kendini günlük hayata devam. Mümkün oldıuğunca da dinlenme. Aslında 2. çocukmuş çok pimpirikli olmaman lazım. Az az sık sık ye aç kalma

Kızlar dişim çok fena öğle yemeğinden sonra tuttu inanılmaz sızlıyor dişim diş etim, dişetim şişmiş napıcam ya doktorum grip için verdiği ağrı kesici vardı minoset onu içtim. Evde karanfil yağı var ama akşama kadar geçirmezse napıcam işyerinde ben. Canlı canlı çekseler böyle acımaz. Çok canım yanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…