- 11 Ocak 2017
- 4.507
- 7.022
- 158
- 27
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #20.841
Nedir canım sıkıntın carpintin nedeni panik atakmi?Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.ne kadar şanslısınız bir bilseniz.benim 3 sene önce başıma gelen psikolojik rahatsızlıklar malesef gebeliğimde tekrarladı.çok zor günler geçiriyorum.anksiyete ve depresyon.günlerim çarpıntılar tüm gün süren sıkıntı hissi ve ağlama krizleriyle geçiyo.bebeğe kimbilir neler oluyo gerçekten çok üzgünüm.sizin gibi normal olmayı çok isterdim.yine de yazma ihtiyacı hissettim belki bana desteğiniz de olur ve beraber atlatırız haftalarımızı.
Bebek hareketi ise ne mutlu o zaman canımbebeğim dönerken hissediyorum tarif ettiğin hissi canım kasılma sanmıştım ama karnım sertleşmiyor içerden içim çekilir gibi oluyor sonra da zaten hareketlerin yeri değişiyor sonra anladım ki dönüyormuş
Evet panik atakla başladı ilk.ama sonradan atak değil de devamlı süren sıkıntı sebepsiz korku hissi çarpıntılara bıraktı yerini.geceleri devamlı korku içinde uyanmalar.5 aydır çekiyorum.şimdiyse artık herşey anlamsız geliyo hayatla bağlarım kopuyo gibi hissediyorum.bebeği de buna ortak ettim diye keşke yapmadaydım diyorum,bebeği de istemiyorum diyorum zaman zaman.bu kadar sıkıntıya çocuk zihnen sağlıklı olması mümkün değil sakat olcak ömür boyu çekicem gibi takıntılı düşünceler.ne biliyim işte bi yandan da hayatı biyerden tutuyim diye yazdım buraya.belki bağlanırım bebeğe de zamanla.genelde hamile olduğumu unutmaya çalışıyodum hep ama doktorum yüzleşmelisin dediNedir canım sıkıntın carpintin nedeni panik atakmi?
Akıntı bende de oluyor canım. Bazen beyazımsı oluyor, bazen çok açık sarımsı. Sürekli günlük ped kullanıyorum bazen yoğun oluyor, bazen de çok az. Sebebini hiç bilmiyorum benim de doktorum üstünde durmadı.Kızlar bazen akıntınızın rengi değişiyor mu.simdi hafif ama dikkatle bakılırsa seçilir bi pembelik vardı.doktor bebek tekmelerinden olabilir demişti ama bilemedim.bebegim de hareket ediyor ara ara ama bugün pek hareketi fazla değil.neden olur acba
Vallahi cnm benim bütün vücudum catlaktan oluştuğu için hamilelikte bir onu dert etmiyorumKızlar bebekleriniz ayaktaykende hissediyormusunuz? Bu arada kızlar ben çatlamaya başladım tamam artık çatır çatır çatlarım :) geçen popo bugunde belimin yan tarafı zaten %70 çatlaktan oluşan vucudumun geri kalan kısmınıda tamamlayıp dünya haritasını oluşturuyorm :) neyse bebeklerimiz sağlıklı olsunlarda çatlakalarda geçiyor :)❣
Evet panik atakla başladı ilk.ama sonradan atak değil de devamlı süren sıkıntı sebepsiz korku hissi çarpıntılara bıraktı yerini.geceleri devamlı korku içinde uyanmalar.5 aydır çekiyorum.şimdiyse artık herşey anlamsız geliyo hayatla bağlarım kopuyo gibi hissediyorum.bebeği de buna ortak ettim diye keşke yapmadaydım diyorum,bebeği de istemiyorum diyorum zaman zaman.bu kadar sıkıntıya çocuk zihnen sağlıklı olması mümkün değil sakat olcak ömür boyu çekicem gibi takıntılı düşünceler.ne biliyim işte bi yandan da hayatı biyerden tutuyim diye yazdım buraya.belki bağlanırım bebeğe de zamanla.genelde hamile olduğumu unutmaya çalışıyodum hep ama doktorum yüzleşmelisin dedi
Evet doktorlar normal diyor.demekki normal :)Akıntı bende de oluyor canım. Bazen beyazımsı oluyor, bazen çok açık sarımsı. Sürekli günlük ped kullanıyorum bazen yoğun oluyor, bazen de çok az. Sebebini hiç bilmiyorum benim de doktorum üstünde durmadı.
Bebeğin dönüyor canım alış bunaKızlar günaydınn. Bende bir kaç haftadır karnımda garip bir his oluyor. Karnımın içinde anlık saniyelik bir çekilme hissi olup geçiyor. Genelde göbek deliğimin sağında yada üst kısmında oluyor. Sanki bişey içerken itiyor yada çekiyor gibi saniyelik olduğu için tam tarif edemiyorum. Acı hissi vermiyor, anlık çekiliyor sadece :/ Başlarda rahim kasılması mı acaba diyordum ama sertlik falan olmuyor.. Günde en az 1-2 kez oluyor bu durum. Doktoruma sordum kontrolde ama onunla alakalı herahngi bir yorum yapmadı.
cnm hiç morelini bozma Allah yeterki can saglıgı versin. benmde eşim doguda polis daha bebeğimizin kalp atısını bile duymadan 5aylıkken gelebildi ozamn gördü bebegi şimdide doguma gelebilirim ancaadedi.sabretcez bebişlermizin kocalarmzn canı saolsun napalım. ama yalnız deilsin onu bil istedim..Kizlarr bugün esim aradi dedi ki izne geliyorum 2 gün durup dönücem. Bende ki sevinci bir görseniz iki gün zaman geçirecez diye deli oldum. Kuaföre gittim böyle süslenmeler akşama sevdiği yemeği yapmalar.. neyse saat geldi kp gitti otogardan aldı. Çocuk eve girdi montunu çıkarmadan komutanı aradı. Noldu diyorum söylemiyorda . Sofraya oturduk yemekte yemedi. Geri çağırıyorlar dedi ve 9 da geldi 11 gitti. O duştayken Nasıl ağladım bilmiyorum belki de hayatımda hiç böyle agamadımm. En kötüsü de o duştan cıkarken uzulmesin diye gozyaslarimi silip yolun açık olsun deyip yollamamdı.
Mayısa kadar gelemem dedi. Mayısta da çocuk doğacak mecbur yollarlar dedi. Onu yollamaya aşağı indigim de birden karnıma bi ağrı girdi. Bağırdım bende çok ağrıdı. Korkuyorum da bişey olacak diye.
Kalbim dayanmıyor artık
Kaç kilo aldın canım.catlaklarin erken başlamış sankiVallahi cnm benim bütün vücudum catlaktan oluştuğu için hamilelikte bir onu dert etmiyorumhiç biseyde kullanmıyorum olan olmuş artik diye
Aynen oyle yapacak bisey yok allah can sagligi versin Sen nerde kalıyorsun canım hangi sehirdecnm hiç morelini bozma Allah yeterki can saglıgı versin. benmde eşim doguda polis daha bebeğimizin kalp atısını bile duymadan 5aylıkken gelebildi ozamn gördü bebegi şimdide doguma gelebilirim ancaadedi.sabretcez bebişlermizin kocalarmzn canı saolsun napalım. ama yalnız deilsin onu bil istedim..
Bana ilaç verdiler de 1 hafta içebildim vicdanım el vermedi.işallah bişi olmamıştır.şimdi kendimce atlatmaya bakıcam işte.doğurunca artık iyileşmezsem emzirmeyip ilaca başlarım artık.var mı çevrenizde böyle hamileliğinde bu tarz sıkıntılar yaşayıp sağlıklı çocukları olan?Evet canım seni o kadar iyi anlıyorum iki sene önce bende panik atak la başlamıştı gece uyanıp ağlıyordum. Kalbim sıkışıyordu. Cogu zaman uyanıp seslenemiyordum bile anneme sesim çıkmıyordu. Ölüyorum sanıyordum.
Ben psikiyatriste gittim ilaç kullandım ama şimdi sen anne adayı olduğun için psikologa git istersen belki coktan gitmissindir ama duzenli terapi al iyi gelicektir.
Evet bebeklerimiz hissediyoruz ama sağlık durumunu etkiliycek falan diye düşünme.
Şöyle düşün minicik bir melek var içinde ve sadece sana muhtaç. O senin bir parçan onun seni daha çok bağlaması lazım hayata.
Bana ilaç verdiler de 1 hafta içebildim vicdanım el vermedi.işallah bişi olmamıştır.şimdi kendimce atlatmaya bakıcam işte.doğurunca artık iyileşmezsem emzirmeyip ilaca başlarım artık.var mı çevrenizde böyle hamileliğinde bu tarz sıkıntılar yaşayıp sağlıklı çocukları olan?
Cnm alarjisi hastasıyım ve burnum hep tıkalı hamile kaldigimdan beri burnumdan hiç nefes alamıyorum ilaçlarımı kullanmadığım için haliyle ağızdan nefes alınca dilim damağım kuruyor zor bir durum Allah yardımcımiz olsunKızlar artık geceleri horluyorumburnum hep tıkalı gibi nefes alamıyorum çok utanıyorum horladigim için kendi sesime uyanıyorum . Benim gibi olan var mi :/
Bana ilaç verdiler de 1 hafta içebildim vicdanım el vermedi.işallah bişi olmamıştır.şimdi kendimce atlatmaya bakıcam işte.doğurunca artık iyileşmezsem emzirmeyip ilaca başlarım artık.var mı çevrenizde böyle hamileliğinde bu tarz sıkıntılar yaşayıp sağlıklı çocukları olan?
Çok zor şeyler yaşamışsın canım başın saolsun.pasiflora bitkisel dediğin gibi arada içmekten hiçbişi olmaz.bana cipralex verdi psikiyatri antidepresan,zararsız dedi.İçmeye başladım yarım yarım ama sonra bi araştırdım allah korusun otizme bile sebep olabiliyomuş.yedi gün içtim biraktım.hala aklımda o 7 gün işallah bişi olmamıştır.canım ben ilk bebeğimi gebelik zehirlenmesinden kaybettim ve daha acısını yaşayamadan hamile kaldım hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak tam iyileşemediğim için stres sıkıntı hepsini çektim en son psikiyatra gittim bende ilaç istedim.. pasiflora diye bitkisel bir ilaç verdi hamilelikte malum ilaç yasak.. ben içeriğini okudupumda alkol gördüm ve düzenli kullanmak yerine strese girdiğimde içiyorum ki tansiyonum çıkmasın.. ama iyi geliyor gibi stresim azaldı birazda kafamda yaptım.. tansiyonum stabil hale geldi.. oğlumu hatırlıyor ve tabiki ağlıyorum ama kendimi toparlamaya çalışıyorum hala..
Çok zor şeyler yaşamışsın canım başın saolsun.pasiflora bitkisel dediğin gibi arada içmekten hiçbişi olmaz.bana cipralex verdi psikiyatri antidepresan,zararsız dedi.İçmeye başladım yarım yarım ama sonra bi araştırdım allah korusun otizme bile sebep olabiliyomuş.yedi gün içtim biraktım.hala aklımda o 7 gün işallah bişi olmamıştır.
yaaaaaaaBebeğin dönüyor canım alış buna
Tabi ki onun için ilk bebeğine hamile olanlar geç anlıyor diyolar ya isteee demekki farketmek zaman alıyor ama ben erkenden hssettm şanslıyımyaaaaaaaiçerde birşeyler oluyormuşta haberim yokmuş demekkiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?