- 28 Eylül 2009
- 1.739
- 3.168
- 333
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #26.961
Tatlım benim ya kıyamam ben sana ya seni nasıl iyi anlıyorum bilemezsin.Bazen düşünüyorum ilerde evladım evlense çocuğu olsa ben teklif ederdim bakmayı diye,bu büyükler neden böyle anlamıyorum.Sen anlattıkça karşımda kayınvalidemi gördüm,biz onlara daha yakınız daha çok görüşüyorduk o da bana bizim çocuğumuz olmazken(düşün tedavi görüyorum,oğlunun çocuğu olmuyor sonuçta neden de bulunamıyor) bana aynen şunları söylüyordu olunca ona baktırmayım diye "yok ben beceremiyorum yok yeğeni ona bırakılmış ona bakamamış rezil etmiş çocuğu" daha neler neler.İnsan çok kırılıyor anlıyorum seni,bakıyoruz bizden biri canından biri evladınla ilgilensin.Benimki bana şimdi bide diyorki "geldiğinizde geceleri alırız odamıza onu"seveceklermiş demiyorki gelin buraya tayin isteyin biz bakarız.Ama kızlar ona bombayı haziranda patlatacam ben beksin bakalım bizde kıyametler kopacak haziran tayiniyleKızım da ramazandan sonra doğmuştu. O yıl 8-9 aylık hamileydim. Anneme sahurda ne yapacağım deyince bana babanı bırakamam demişti. Eşim kendisi sahura kalktı sağ olsun. Ben de kalkıyordum ama eşim beni yormak istemedi. Hamileyken eşim ameliyat olmuştu annemler yine gelmemişti. Doğuma üç gün kala gelmişti annem. Doğum Acıbadem'de oldu. Hemşireler her şeyi yapıyordu. Ben doğumdan çıkalı iki saat bile olmamış. Annem başım ağrıyor diye bütün gece sızlanmıştı. Sabahında da kibarca bizim eve yollamıştım. Çok mutlu olmuştu. Lohusalık zaten asla hatırlamak istemediğim bir dönemdi. Sonra kızıma baktı sağ olsun ama tabiri caizse canımdan bezmiştim. Şimdi memlekete döndük. Daha iyi gibi ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum . Dün akşam da "TVde dr tuvalete alışınca çocuğu kreşe yollayın, kitaplarla haşır neşir olsun diyor."dedi. "Bakmam mı diyorsun yani? " dedim. Yooo dedi. Çalışan anne olmak çok zor. Kızımda bir türlü bakıcı bulamamıştım . Şimdi yine aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum . Sırf bu yüzden tek çocuk istiyordum ama kızıma haksızlık etmek istemedim . Diğer kardeşlerim çalışmıyor ama annem kızıma baktı diye hep arabozuculuk yaptılar. Hamileliğime sevinen pek olmadı. Büyük ablamla görünürde bir sorunumuz yok ama 2 aydır arayıp sormaz, 1 km uzaktayım gelmez. Eşim hala iş bulamadı. Bunları düşündükçe içim daralıyor . Kızımın mutlu, eşimin iyi biri oluşu teselli sebebim.
Bu durum bence de normal, çünkü hala sabit bir yerde kalmıyorlar. Birgün başları aşağıdaysa başka bir gün tam tersi bir pozisyon alabiliyorlar, bizim öyle oluyor çünkü. Bence şimdiden önemsenecek bir durum değil bu.Günaydın kızlar sayfada dün bir arkadaşımıza doktoru bebeği için Doğum pozisyonunu almış gibi şeyler demiş sanırım bugün tesadüf uygulamada bunu okudum normal bir durummuş paylaşmak istedim
32+0 da ayrilabiliyorsun canimKızlar 32. Haftada Doğum iznine ayrılmak istiyorum.31+1 /31+6 da mı alıyoruz bu izni yoksa 32. Haftayı tamamlamak mı gerekiyor bilen var mı
Haftasonu doktoruma sorucam ama yinede merak ettim.
Bence de hiç yerlerinde durmuyor gibiler :) Doktor çok yanlış yaklaşmış bence..Bu durum bence de normal, çünkü hala sabit bir yerde kalmıyorlar. Birgün başları aşağıdaysa başka bir gün tam tersi bir pozisyon alabiliyorlar, bizim öyle oluyor çünkü. Bence şimdiden önemsenecek bir durum değil bu.
Bir hafta daha mı yani üzüldüm32+0 da ayrilabiliyorsun canim
P pamukefe senindemi kendi annen yaptı. demek ki karakter olayı bu durum ben de şaşırıyorum insanın kendi annesinin böyle yapmasına ama demekki hep kayınvalideler yapar diye bir durum olmuyor.Ben biraz kinciyim bu konuda annem böyle yapsa beni çok zor görür,şuan kayınvalidem göremiyor artık bizi.Önceden sık sık giderdik.Madem öyle işte böyle dedim,çok bozuluyor gelmediğimize daha nelere bozulacak düşündükçe mest oluyorum ya kızlarCnm sen kendi ailenden bahsediyorsun demi çok uzulerek okudum bi insanın annesi kardesleride iyiliğini istemezse kim isterki eşinin tarafı olsa anlarım senin bu anlattıklarının aynısını bende ilk bebegimde eşimin tarafında yaşamıştım kayinvalide ile gorumcem kardeşimi ağlatarak göndermişti lohusaligimi hatırlamak bile istemiyorum
Aynennn çok doğru tanımlama,peki doktora bunun için gittin mi
Ha ha ha aynı ben, şimdiden kılıçlarımı kuşandım bekliyorum,bu arada musallat kelimesini sevdim bebek,yakışıyor kendilerineÇok yorulduğumu hissediyorum artık iznime rapor almaya kıyamıyorum. Doğumdan sonra kullanacağım için ama gücüm tükeniyor. Anneler konuşulmuş Allah sağlık sıhhat versin başımdan eksik etmesin ailemi benden çok emekleri var bebeğimin üzerinde transferimde bile eşim izin alamadı annemler yanımdaydı babam inmeden elimi tutuyordu. Opu sonrası suyuma varıncaya elime verdiler. Yine aynı olacaklarından şüphem yok, bu aralar rahatsızlar ondan biraz korkum ama torununu görünce toparlanırlar inşallah. Tek derdim kayınvalide tarafının musallat olmaması yoksa aile faciası çıkarırım gibi geliyor.
Doktoruna göre değişiyor. Genelde 32+0da veriyorlar ama 31 kusurde verenler de var. Ben doktoruma sormuştum iki üç günden bir şey olmaz demişti ben 31+5de alacağım .bi dahaki gidişimde tekrar şansımı deneyeceğim :/Kızlar 32. Haftada Doğum iznine ayrılmak istiyorum.31+1 /31+6 da mı alıyoruz bu izni yoksa 32. Haftayı tamamlamak mı gerekiyor bilen var mı
Haftasonu doktoruma sorucam ama yinede merak ettim.
Süpermiş o zaman :) artık çok yoruluyorum işe gelirken bir an önce izne çıkmak istiyorum bende bakalım.Doktoruna göre değişiyor. Genelde 32+0da veriyorlar ama 31 kusurde verenler de var. Ben doktoruma sormuştum iki üç günden bir şey olmaz demişti ben 31+5de alacağım .bi dahaki gidişimde tekrar şansımı deneyeceğim :/
inşallah canım bende hep sağa dönüyorum daha rahatım öyleSolda uyuyamiyorum bende sağda daha rahatım kızımda sag tarafta sıkıntı olmaz inşallah
bugun kendimi iyi hissediyorym henuz aynı ağrıyı yaşamadım randevu almıştım iptal ettim doktor beni de o şekilde gönderir dedm yinelerse tekrar randevu alırım artık,umarım aynı derecede yaşamamevet ya gittim doktor gaz dedi gönderdi
Öyle canım valla napalım bende hamilelikte tüm belirtileri ne varsa hepsini yaşıyorumBen acısı gecsin dışarda durursa dursun diye dua ediyorum hep valla acimasinda canım napalim artık .ne hamilelik ama hep bir atraksiyon
Kızlar benim annem çalışıyor beni ananem büyüttü ama keşke annem büyütseydi annenin yerini kimse tutamaz ananem de yaşlıydı ben mi ona baktım omu bana bilmem bizde olduğu için herkes bizim eve toplanırdı bu durum da da ben sanki onu getir şunu götür gibi hizmetçi gibiydim resmen şimdi ben anneme diyorum annem evde olsa bile istemezdim bakmasını ücretsiz izin falan alın gerekirse kendiniz bakın annem şimdi 45 gün benim doğumum da izin alacak kayınvalidem de kendi kızının çocuğuna 6 ay anca baktı uzakta olunca çok zor benim çocuğuma benden başka bakan olmayacakP pamukefe senindemi kendi annen yaptı. demek ki karakter olayı bu durum ben de şaşırıyorum insanın kendi annesinin böyle yapmasına ama demekki hep kayınvalideler yapar diye bir durum olmuyor.Ben biraz kinciyim bu konuda annem böyle yapsa beni çok zor görür,şuan kayınvalidem göremiyor artık bizi.Önceden sık sık giderdik.Madem öyle işte böyle dedim,çok bozuluyor gelmediğimize daha nelere bozulacak düşündükçe mest oluyorum ya kızlarÇok kötüyüm ya ben.Napim o kadar kendimden verdim şimdi artık tak etti,5 sene katlandım,evlenirken beni istememsine bile takılmamıştım beni eve istememsini bile önemsememiştim ilk bir yıl ama şuan soğuk savaş zamanı Zaman zaman olacakları düşündükçe ben hamilelik bende kayınvalide bulantısına neden oldu. Tabi annemde böyle olsa ne olurdu bilmiyorum ama ona da tepki koyardım heralde. Ama sen bana bakma ben kötüyüm kötü galiba
merhaba kızlar, az zaman kaldı minikomun cicilerini çeyizlerini yıkamaya başlayacağım önceki konularda deterjandan bahsettinizmi çok fazla takip edemedim. hangi deterjanı kullanmayı düşünüyorsunuz
Yok canım ya annnem ve babam o kadar hevesliki,benden daha iyi bakarlar bunu hissediyorum.Annem perde ve halısını bile halletti şuanda odasını boyamış ,duvara resimler yapmış boyayla kendi evinde ona oda hazırladı.doğumdan sonra Allah izin verirse orada kalıcam 1-2 ay kadar.İkiside oğluşumuz geliyor deyip duruyor hergün birşeyini yapıyor duysan onu hamile sanırsın.Allah sağlık versinde inşallah dilediği gibi yaşar torunuyla demekten başka bişey düşmüyor bana.Hastalık sonuçta bu,ne olacağımız belli değil,Allah sağlık versinde gerisi olur gider.Kız var ya bazen korkuyorum çocuğu bana vermeyecek diyeKızlar benim annem çalışıyor beni ananem büyüttü ama keşke annem büyütseydi annenin yerini kimse tutamaz ananem de yaşlıydı ben mi ona baktım omu bana bilmem bizde olduğu için herkes bizim eve toplanırdı bu durum da da ben sanki onu getir şunu götür gibi hizmetçi gibiydim resmen şimdi ben anneme diyorum annem evde olsa bile istemezdim bakmasını ücretsiz izin falan alın gerekirse kendiniz bakın annem şimdi 45 gün benim doğumum da izin alacak kayınvalidem de kendi kızının çocuğuna 6 ay anca baktı uzakta olunca çok zor benim çocuğuma benden başka bakan olmayacak
Haha şimdi senin annen gençtir canım bakacak gücü vardır benim annanem şeker hastasıydı insülin ilacını ben vuruyordum daha yaşım küçücüktü diyorum ya ben ona baktım o sadece yanımda durduYok canım ya annnem ve babam o kadar hevesliki,benden daha iyi bakarlar bunu hissediyorum.Annem perde ve halısını bile halletti şuanda odasını boyamış ,duvara resimler yapmış boyayla kendi evinde ona oda hazırladı.doğumdan sonra Allah izin verirse orada kalıcam 1-2 ay kadar.İkiside oğluşumuz geliyor deyip duruyor hergün birşeyini yapıyor duysan onu hamile sanırsın.Allah sağlık versinde inşallah dilediği gibi yaşar torunuyla demekten başka bişey düşmüyor bana.Hastalık sonuçta bu,ne olacağımız belli değil,Allah sağlık versinde gerisi olur gider.Kız var ya bazen korkuyorum çocuğu bana vermeyecek diyerüyama falan giriyor yıllarca o bakmış ben görmemişim ağlamaklı uyanıyorum.hayırlısı olsun ya bakalım,Allah hepimizin işini rast getirsin de kolaylıkla büyütelim bıdıkları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?