- 14 Mart 2015
- 7.525
- 5.469
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #32.881
Merhaba uzun zamandır yazamadım 33 haftalik doğum yaptım çok ani oldu hiç sorunsuz bir hamilelik yaşarken aniden suyum geldi 10 günlük premature annesiyim bebeğim 2450 gr 46 cm doğdu 5 gün kuvozde kaldı cihaz desteği ile solunumu gerçekleşti beslenme sondasiyla beslendi 2 gun 3. gun sutumden istediler hep inandım iyi olacağına sütüm geldi 5. gün beni yoğun bakıma emzirme ye cagirdi ar basarili oldu çok çabuk toparladı küçük adamim hiç mama almadan kuvozden çıktı.3 fun de aynı odada birlikte kaldık emzirme çalışmaları için şükürler olsun hersey yolunda premature annesi oldum hayat plan yapmaya gelmiyor 7 hafta önce doğdu çantam bile tam değildi ama en önemlisi bebeğimin hayatta oluşuydu. dogumdan sonra evimize eli boş dönmek çok zordu hersey boş sağlık en önemli şey kuzum şimdi kucağımda bol bol emziriyorum ileriki haftalarda premature takibi için üniversite hastanesine başvurucaz bakalım inşallah herseyi iyidir yavrumun hepinize hayırlı dogumlar
CANIM çok şaşırdım ya demek k i gerçekten hazırlıklı olmak gerekiyor.çok şükür bebeğin boyu da kilosu da gayet iyiymiş normal doğum mu oldu ?Merhaba uzun zamandır yazamadım 33 haftalik doğum yaptım çok ani oldu hiç sorunsuz bir hamilelik yaşarken aniden suyum geldi 10 günlük premature annesiyim bebeğim 2450 gr 46 cm doğdu 5 gün kuvozde kaldı cihaz desteği ile solunumu gerçekleşti beslenme sondasiyla beslendi 2 gun 3. gun sutumden istediler hep inandım iyi olacağına sütüm geldi 5. gün beni yoğun bakıma emzirme ye cagirdi ar basarili oldu çok çabuk toparladı küçük adamim hiç mama almadan kuvozden çıktı.3 fun de aynı odada birlikte kaldık emzirme çalışmaları için şükürler olsun hersey yolunda premature annesi oldum hayat plan yapmaya gelmiyor 7 hafta önce doğdu çantam bile tam değildi ama en önemlisi bebeğimin hayatta oluşuydu. dogumdan sonra evimize eli boş dönmek çok zordu hersey boş sağlık en önemli şey kuzum şimdi kucağımda bol bol emziriyorum ileriki haftalarda premature takibi için üniversite hastanesine başvurucaz bakalım inşallah herseyi iyidir yavrumun hepinize hayırlı dogumlar
Inan sen diyetini buraya yazınca şok olmuştum nasıl hamile bayana öyle bir diyet vermiş anlamış değilimhiç sorma canım benim. hem çektiğim eziyete yanıyorum hem bebeğime. yavrum hareketlendi resmen ya. bebeğim toparlansın herşeyi unutmaya hazırım ben
hala kimseye yaranamıyorum yaaa. sabah hoca geldi oooo çok yiyorsun şekerin çok falan diyor. valla yıldım ben ya. Sanki evden yemek getiriyorumInan sen diyetini buraya yazınca şok olmuştum nasıl hamile bayana öyle bir diyet vermiş anlamış değilim
Canım zaten haftan ileri çok takma insanları boşver bence . Bebeğine odaklanhala kimseye yaranamıyorum yaaa. sabah hoca geldi oooo çok yiyorsun şekerin çok falan diyor. valla yıldım ben ya. Sanki evden yemek getiriyorum
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm tam dogum üzeri Allah tan sanaa birs3y olmamışKızlar bugün berbat hir gün geçirdim.
Sabah uyandım her zamanki gibi baş dönmesi çatı ağrısıyla. Bi kahvaltı edeyim dedim. Hazırlamak için ocağa kızartma tenceresini koydum başım döndü içerde 5 dk oturdum. Düşerim falan diye korktum. 5 dk bile sürmedi..
O sırada aspiratör erimiş tencerenin içine damlamış. Ses geldi mutfağa koştum tencere yanıyor..
hemen balkonun kapısını açtım ama içleri giren oksijenle birlikte yangın 2 saniuenin icinde büyüdü yüzüme doğru sıcak hava öyle vuruyor ki kaslarım ütülenmiş. tavandaki alçılar yere düşmeye başladı ben köşede sıkıştım. Alçılar başıma düşecek diye başımı koruyorum ama alevlerde büyüyor mutfak dolabı tutuştu.
bağırdım nefes alamadım isten dumandan. Artık nefesim kesildi o derecedüşüp bayılırım diye de korktum sağımda solumda da yangını söndürecek birşey de yok yağa su atsam patlar biliyorum, ama başka çarem yoktu
su attım uzaktan..
Birden patladı halılar ocak perdeler tavan aspiratör herşey eridi yandı. Allahım bi an ordan çıkamıcam sandım. Ateş söner sönmez babamı arayıp yetişin dedim evin kapısını açtım gelirlerse baygın olursam direk girsinler diyeOğlum oğlum diye bağırdım ağladım çok kötüydü hala berbat bi haldeyim. Cehennem gibiydi resmen çok dalgınız kızlar lütfen dikkat edin hepiniz
Kızlar bugün berbat hir gün geçirdim.
Sabah uyandım her zamanki gibi baş dönmesi çatı ağrısıyla. Bi kahvaltı edeyim dedim. Hazırlamak için ocağa kızartma tenceresini koydum başım döndü içerde 5 dk oturdum. Düşerim falan diye korktum. 5 dk bile sürmedi..
O sırada aspiratör erimiş tencerenin içine damlamış. Ses geldi mutfağa koştum tencere yanıyor..
hemen balkonun kapısını açtım ama içleri giren oksijenle birlikte yangın 2 saniuenin icinde büyüdü yüzüme doğru sıcak hava öyle vuruyor ki kaslarım ütülenmiş. tavandaki alçılar yere düşmeye başladı ben köşede sıkıştım. Alçılar başıma düşecek diye başımı koruyorum ama alevlerde büyüyor mutfak dolabı tutuştu.
bağırdım nefes alamadım isten dumandan. Artık nefesim kesildi o derecedüşüp bayılırım diye de korktum sağımda solumda da yangını söndürecek birşey de yok yağa su atsam patlar biliyorum, ama başka çarem yoktu
su attım uzaktan..
Birden patladı halılar ocak perdeler tavan aspiratör herşey eridi yandı. Allahım bi an ordan çıkamıcam sandım. Ateş söner sönmez babamı arayıp yetişin dedim evin kapısını açtım gelirlerse baygın olursam direk girsinler diyeOğlum oğlum diye bağırdım ağladım çok kötüydü hala berbat bi haldeyim. Cehennem gibiydi resmen çok dalgınız kızlar lütfen dikkat edin hepiniz
Iyiyim canım çok şükür Sağ olun hepinizCanım çok geçmiş olsun yaaa .Allah korusun sizi . Gerçekten ben de çok dalginim şimdi nasılsın inşallah daha iyisindir
Canim gecen hafta gitmeden acayip sekilde karnimin asagiya resmen çöktüğünü hissettim. Oturdugumda filan karnım resmen bacaklarimda filan. Cocugu hickirik tutunca vajinamda hissediyorum hickirigi o derece. Sanki asagiya bi baski yapiyo bu baskiyi yaptikca bacaklarima degiyo hareketleri resmen o sekilde. Gittigimde de doktor iyice asagiya dogru indigini söylemişti. Basi zaten asagiya dogruydu ama şey olarak karnim indi yani. Oncesinde mide yanmam daha cok oluyordu.simdi de var ama daha az. Annem yanimda misal o gogus ile karin bosluğuma dokunup bakiyor arada. Ilk geldigim gune gore baya farketti asagida diyor o da. Doktor 1 hazirana sezeryan tarihi verdi ama annem 1 hazirani beklemez diyoYa benim mide yanmalarim olup geciyor. Ama asagi indi demissin ya, doktorun mu soyledi? Ben dun aksam gittigimde ozellikle sordum cok mu asagida dedim, yo hayir normal dedi, bası asagida tam burda dedi kasigimin uzerini gosterdi olmasi gerektigi gibi dedi.. ama 2 3 saattir sanki agirligi falan asagida gibi hissediyorum. Karnimin alt kismi cok agir ve sag sol kasiklarimda pitir pitir hareket oluyor elleriyle yapiyor sanirim. Boyle olunca tedirgin oluyorum..
Canimsin tuylerim diekn diken oldu okurken. Resmen o anı yaşadım. ALLAHim korusun ALLAHim bidaha yasatmasin cok gecmis olsun canim. Bir ssadaka ver istersen RABBim korumus.Kızlar bugün berbat hir gün geçirdim.
su attım uzaktan..
Valla ALLAH razi olsun eşim kendi kalkip yapiyor sahurunu. Ayakta bile duramiyorum ben agrilardanSahurda neler yapacaksınız kizlar eşlerinize
Canım geçen hafta benim sol tarafımda kalçamdan bacağıma doğru çok şiddetli kramp girdi yaklaşık 1 hafta kadar sürdü evin içinde bir odadan başka odaya bile tek başıma yürüyerek gidemedim yürüyemeyip düşme korkusuyla tek başıma dışarı çıkamadım hep birilerinin koluna girerek destek alarak yürüdüm meğer benimkisi magnezyum eksikliğinden kaynaklıymış magnezyum kullanınca tamamen geçti acaba sendede magnezyum eksikliğide ağrını tetikliyor olabilirmi canımYa birşeyi merak ediyorum benim gibi olan var mi aranizda? Ya ben inanilmaz tarifi mumkun olmayan sol kasiktan baslayip bacagima yayilan bi agri yasiyorum. Yuruyemiyorum ben. Inanilmaz aci cekiyorum. Annemsiz eşimsiz adım atamiyorum onlar olmayınca yerden surunerek kalkiyorum tutuna tutuna gitmeye calisiyorum. Hele su son zamanda kac defa bacagim kivrildi acidan yere yapisiyordum cok korktum ve korkuyorum düşüp bebegime bisey olacak diye.gunden gune bacagim daha kotu hale giriyo. Gecen hafta doktorum da gordu cati bacak kemik agrilari normal dedi. Ama ben bu gittigimde varsa bi cozumu isteyecegim artik
Öyle de çok zor canım acaba enfeksiyon mu var ,tahlil yaptirdin mı. İnşallah en kısa zamanda düzelir. Zaten hayat çok zor iki canla bı de ekstra ağrılar gelince daha da zor. Geçmiş olsunYa birşeyi merak ediyorum benim gibi olan var mi aranizda? Ya ben inanilmaz tarifi mumkun olmayan sol kasiktan baslayip bacagima yayilan bi agri yasiyorum. Yuruyemiyorum ben. Inanilmaz aci cekiyorum. Annemsiz eşimsiz adım atamiyorum onlar olmayınca yerden surunerek kalkiyorum tutuna tutuna gitmeye calisiyorum. Hele su son zamanda kac defa bacagim kivrildi acidan yere yapisiyordum cok korktum ve korkuyorum düşüp bebegime bisey olacak diye.gunden gune bacagim daha kotu hale giriyo. Gecen hafta doktorum da gordu cati bacak kemik agrilari normal dedi. Ama ben bu gittigimde varsa bi cozumu isteyecegim artik
Aaaaa çok çok geçmiş olsun canım.. Verilmiş sadakanız varmış valla..
Aslında aklımızda bulunsun kızlar, böyle durumda ortama tekrar oksijen eklenmemeli hemen nemli bir bez örtülmeli..
Hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün inş. Neyseki çok az kalmış küvözde.. İnşallah bundan sonrası daha hızlı gelişir..
Canim gozunuzaydin.Rabbim bahtini guzel etsin ins kuzunun..neyseki hemen cikmis kuvezden bak masallah kuzuna.tabikide hayat plan yapmaya gelmez Rabbim ne derse o olur.neysseki iyisiniz cok sukur
çok teşekkür edrim sezaryen doğum.oldi hiç bişey anlamadım hersey o kadar hızlı gelişti ki 11 günlük bebegim var sezaryen değilde normal doğum yapmış gibi oldum acıyi ağrıyı bile anlamadım şoktan.zaten 6 kilo almıştım şimdi ayni kiloya geri döndümCANIM çok şaşırdım ya demek k i gerçekten hazırlıklı olmak gerekiyor.çok şükür bebeğin boyu da kilosu da gayet iyiymiş normal doğum mu oldu ?
Canım vücudunda kalsiyum azalmış olabilir bol bol kalsiyum magnezyum içeren şeyler tüket gerekirse doktordan takviye hap iste benceYa birşeyi merak ediyorum benim gibi olan var mi aranizda? Ya ben inanilmaz tarifi mumkun olmayan sol kasiktan baslayip bacagima yayilan bi agri yasiyorum. Yuruyemiyorum ben. Inanilmaz aci cekiyorum. Annemsiz eşimsiz adım atamiyorum onlar olmayınca yerden surunerek kalkiyorum tutuna tutuna gitmeye calisiyorum. Hele su son zamanda kac defa bacagim kivrildi acidan yere yapisiyordum cok korktum ve korkuyorum düşüp bebegime bisey olacak diye.gunden gune bacagim daha kotu hale giriyo. Gecen hafta doktorum da gordu cati bacak kemik agrilari normal dedi. Ama ben bu gittigimde varsa bi cozumu isteyecegim artik
Canim bol bol tuketiyorum sütü yogurdu bol bol maden suyu da iciyoeum magnezyum icin. Son haftalarda artti bu agri ya anlamadim ben deCanım vücudunda kalsiyum azalmış olabilir bol bol kalsiyum magnezyum içeren şeyler tüket gerekirse doktordan takviye hap iste bence
Canim enfeksiyon yok tahliller temiz zaten boyle enfeksiyon agrisi degil de kemik agrisi yasiyorum kramp girer sonra cikar gider ya ama benimki oyle degil surekli kalici bi kemik agrisi surekli bi agri.Öyle de çok zor canım acaba enfeksiyon mu var ,tahlil yaptirdin mı. İnşallah en kısa zamanda düzelir. Zaten hayat çok zor iki canla bı de ekstra ağrılar gelince daha da zor. Geçmiş olsun
Bilmiyorum ki canim surekli madennsuyu icmeye calisiyorum magnezyum icin. Bu gittigimde doktoruma soracagim gerekirse versin magnezyum eksikligi ise kullanayim valla dayanilacak gibi degil yuruyemiyroum haftalardirCanım geçen hafta benim sol tarafımda kalçamdan bacağıma doğru çok şiddetli kramp girdi yaklaşık 1 hafta kadar sürdü evin içinde bir odadan başka odaya bile tek başıma yürüyerek gidemedim yürüyemeyip düşme korkusuyla tek başıma dışarı çıkamadım hep birilerinin koluna girerek destek alarak yürüdüm meğer benimkisi magnezyum eksikliğinden kaynaklıymış magnezyum kullanınca tamamen geçti acaba sendede magnezyum eksikliğide ağrını tetikliyor olabilirmi canım
Kalsiyum magnezyum vermedi mi.doktorunuzBilmiyorum ki canim surekli madennsuyu icmeye calisiyorum magnezyum icin. Bu gittigimde doktoruma soracagim gerekirse versin magnezyum eksikligi ise kullanayim valla dayanilacak gibi degil yuruyemiyroum haftalardirgecen haftadan beri de daha cok artti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?