- 19 Nisan 2018
- 220
- 294
- 53
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #33.481
Merhaba, hayırlı olsun öncelikle. Neden epidural tercih etmediniz?Anlatayım canim en baştan.
Uzanıyordum birden bisey aktı lavaboya kostüm kendi kendime ayıp ya idrar da kaçırmaya başladım dedimsonra ayağa kalktım yürürken su akmaya başladı. Hemen hastaneye gittik. Orda da suyum akmaya devam etti açıklık yaklaşık 2cm olmus. Gelen geçen vajinal muayene yaptı.Sonra Lavman yaptılar.Odama geçtim açıklık artmayınca suni sancı verdiler.Yuruyebildigim kadar yürüdüm. 4 saat ağrıdan sonra 8 cm açılma olmuştu. Dogumhaneye aldılar.Orda da comeldim.Aciklik 10 cm oldu. Sonra ıkınma olaylarına başladık ebeyle.Alistirma yaptık. Dr geldi başlıyoruz dedi. Ben ıkınmaya başladım. Gücüm yetene kadar devam ettim. Ama olmadi bebis gelmiyordu.Nefesim falan kesildi. Son 1 kez ya ölücem ya bebiş doğacak dedim ikindim bebiş tümüyle dr un kucağına geldi. Dr bile şaşırdı :) Sonra çocuk dr u geldi tarttılar sağlık durumuna baktılar hemen odaya aldılar. Beni de dikmeye başladılar. Sonra herkes gitti hasta bakıcı beni giydirirken bayılmışım. Gözümü açtığımda 6 tane hemşire beni uyandırmaya çalışıyordu. Neyse odama geldim. Serum verdiler iğne yaptılar. Ustune yine suni sanci. Rahimin toparlanmasi icinmis.Bebeği emzirmeye çalıştım ama birkaç damla geldi. Biraz zaman gecince hemsireler karnima bastirip kanlari cikarttilar. Üstümü değiştireyim derken yine bayıldım. Yine herkes başımda. Kan tahlili yaptılar kan seviyem çok düşmüş.Sonra idrara çıkmamı bekledilèr. Bebek de iyi olunca ertesi gün çıktık.Tabiki çok zorlandığım için baya bir yıprandım.Bebegim de baya yoruyor. Ama inşallah bundan sonraki sürec iyi geçer.
Sağol canım adet sancısı gibi hafiften sancimevet canim gayet normal bi kac kez gelmesi bile normal ilk oglumda banada cati muaynesi yaptiklarinda olmustu
Canım çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün. Benim bebeğim de 35+3 te doğdu, aynı günümüz. Allah en kısa zamanda kucağına almayi nasip etsin duâlarimiz seninle ♥
Ay sorma canım ya ruyada bile eksikleri dusunuyorum dervişin fikri neyse zikride odur diye boşa dememisleray canim benim ya
ruyada da mi eksikleri dusunyosun
bilinc alti hep sen sakin dusunme erken dogum falan insallah gununde gelcek tospiklerimiz
Çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün Canım kaç haftalıktın sen tam olarakAnlatayım canim en baştan.
Uzanıyordum birden bisey aktı lavaboya kostüm kendi kendime ayıp ya idrar da kaçırmaya başladım dedimsonra ayağa kalktım yürürken su akmaya başladı. Hemen hastaneye gittik. Orda da suyum akmaya devam etti açıklık yaklaşık 2cm olmus. Gelen geçen vajinal muayene yaptı.Sonra Lavman yaptılar.Odama geçtim açıklık artmayınca suni sancı verdiler.Yuruyebildigim kadar yürüdüm. 4 saat ağrıdan sonra 8 cm açılma olmuştu. Dogumhaneye aldılar.Orda da comeldim.Aciklik 10 cm oldu. Sonra ıkınma olaylarına başladık ebeyle.Alistirma yaptık. Dr geldi başlıyoruz dedi. Ben ıkınmaya başladım. Gücüm yetene kadar devam ettim. Ama olmadi bebis gelmiyordu.Nefesim falan kesildi. Son 1 kez ya ölücem ya bebiş doğacak dedim ikindim bebiş tümüyle dr un kucağına geldi. Dr bile şaşırdı :) Sonra çocuk dr u geldi tarttılar sağlık durumuna baktılar hemen odaya aldılar. Beni de dikmeye başladılar. Sonra herkes gitti hasta bakıcı beni giydirirken bayılmışım. Gözümü açtığımda 6 tane hemşire beni uyandırmaya çalışıyordu. Neyse odama geldim. Serum verdiler iğne yaptılar. Ustune yine suni sanci. Rahimin toparlanmasi icinmis.Bebeği emzirmeye çalıştım ama birkaç damla geldi. Biraz zaman gecince hemsireler karnima bastirip kanlari cikarttilar. Üstümü değiştireyim derken yine bayıldım. Yine herkes başımda. Kan tahlili yaptılar kan seviyem çok düşmüş.Sonra idrara çıkmamı bekledilèr. Bebek de iyi olunca ertesi gün çıktık.Tabiki çok zorlandığım için baya bir yıprandım.Bebegim de baya yoruyor. Ama inşallah bundan sonraki sürec iyi geçer.
Bende lekelenme olmadi canim cunku beni tam muayane yapma geregi bile duymadi doktorum. Biraz parmagini girdirdi su kemigi hissediyor musun dedi col egik cok dar tam muayane yapmadim bile dediKızlar bu gün çatı muayenesi oldum doktor çatının arkası geniş önü dar dedi o ne demek oluyorsa zor olur doğumun dedi ben de denemek istiyorum dedim. Bir de biraz leke geldi benden doktor olabilir demisti. Çatı muayenesi olanlar sizde de oldu mu
benim şekerim yüksek seyrettiğinde aynen anlattığın gibi oluyorumGünaydın kizlar bişey sorucam ben son bir aydır yatarken ter içinde kalıyorum yatağım ıslanıyor resmen uyku haram oldu bana aceba şekerle alakali mi diye düşünmeye başladım yoksa nornalmi içinizde böyle bişey yaşayan varmı
Önermedi haftam 37 olduğundan mı bilmem ama geçen haftada acil gttik nisan gibi bir akinti vardı ordada sancı hiç yoktu busefer cıktı sancı 3 tane sancı dedi 20 dkk 60 lik sancı dedi dr ben herhalde 10 güne sezeryan olurum kızlar sancı yokta haftam doluyor gün vercek çok duygusal oldum ağlıyorum hep ikitane çocuğum var aklıma hep kötü şeyler geliyor 3 sezeryan korkutuyor beni dr iyi ama rabbim sağlıkla kurtarsin insan korkuyor birde benim ameliyathane fobim var ürküyorumTşkler cevap için bende ne olur ne olmaz yaptıracağım bu akşam iftardan sonra
Kararsızdım ama yaptıracağım.
Çünkü benim ağrım falan fazla yok
Mesela eliza7979 sancısı çıkmasına rağmen önermemiş mesela doktoru
Bana doktorum neden önerdi bilemedim kafamı bu karıştırdı
Allah'a sığınıp yaptıracağım
Önlem olarak ne yapayim
Bizde çok heyecanlıyız çarşamba günü bende sezeryana gireceğim eşimle heyecandan geceleri uyuyamıyoruz artık :) sen kaç haftalık oldun canım allah arkadaşının yardımcısı olsun bir avazda kurtulmayı sağlıkla oğluşuna kavuşmayı nasip etsin inşallahSelam kızlar nasılsınız? Doğum haberleri geldikçe artık benim de sabrım kalmıyor :) Daha erken tabi ama insan kucağına istiyor artık. Şuan bir arkadaşım doğumda 40+5 , kız bekleye bekleye fenalık geçiriyordu şuan hastanede 6 cm aciklikla , normal olacak kısmetse bakalım inşallah akşama kucağında olacak oğlu.
Canim bi 10 lü 2 ..5 li takim yeterli iki tane battaniye penye bitanede muslin koy 10 luyu hemşireye verirsin bende öyle yapcam kundagina sarıp vercemSelam kızlar, benim gibi hastane çantası hazırlamayan bebeğin kıyafet yıkama ütüleme olayına geçmeyen varsa daha fazla ertelemesin bence. İncik cincik bir sürü parça ütülemekle bitecek gibi değilmişbelim koptu ütüleyebildigim 10 lu bir takım hastane çıkışı Şimdi bir sorum var ben çantaya 2 takım 10 lu 1 takım 5 li hastane çıkışı koyacağım. Her takımı kendi battaniyesiyle müslin bir örtüyle bohça yapayım dedim. Hastanede doğumdan sonra hemşirelere 10 lu olarakmı veriliyor bu takımlar ne giydireceklerini onlarmı seçiyor
Canım niye kabul ediyorsun ki müsayit değiliz diyeceksiniz valla benim eşim o konuda anlayışlı misafiri kabul etmesem bişey demez kayınbabam bile doğumdan 15 20 gün sonra geliriz demiş kanaması falan olur yanımda rahat edemez bebeğiyle diye çnkü bende kapalıyım rahat edemem ilk kendi ailem gelcek sonra onlar hatta akrabalara doğumdan 1 hafta sonra fln haber vermeyi düşünüyorumYahu kizlar bu insanların dusuncesizligi beni öldürecek ya. Dogumuma son gunler kaldi ve durumum cok fena bahsetmistim bacak agrilari cati agrilarindan yuruyemiyorum. Tuvalete giderken kirk sefer düşünüyorum dusme tehlikeleri geciriryorum. Sagolsun annem yanimda o bakiyo yemegimi olsun temizligimi olsun hersey onda. Ya kadin geldiginden beri gelmeyen insanlarin gelesi tuttu. Ya son gunlerim el insaf herkes hizmet bekliyor ya. Bir de ramazan ayindayiz yani. Yok aksam caya gelecegiznyok kahveye gelecegiz. Annem de cok iyi sayilmaz rahatsiz turlu turlu hastaligi var kadin o haliyle bana bakmaya çalışıyor. Bugun de oruc oruc esimle evi temizlediler yoruldular az uzanak dedik hem oruclar. Biz ilcede oturuyoruz. Merkezde oturan gorustugumuz bi aile var kari koca. Ya hic onlardan bu dusuncesizligi beklemezdim ya. Uyurken onlar aramis uyandik esim soyledi dedi herhalde bzii cagiracaklar aksam ne diyim dedi. Dedim valla askim adim atamiyom ki şu merdivenleri ineyim dedim. Yok de dedim. Anam bi aradi ki eşim neymis aksam caya gelecez size diyolar. Ki eşiyle hergun konsuuyorum yazisiyorum durumumu biliyor icler acisi olduğumu. Son gunlerimin oldugunu. Kendi hamileyken ben kendine bi is yapyirmiyordum inanin bi pikniğe gdiiyorduk butun malzemeleri evde hazirlayip ben goturuyordum o hamile diye. Onlar oyle hic bisey yapmadna geliyordu. Ya ben insanlari bukadar ince düşünüyorum haa bir de su ayrintiyi vereyim arabalari yok esim gidip kendileri alacak getirecek geri de goturucek
Aynı benimde 3 tane 60 li ağrıydı zaten agirlastim yatiyorum hepKızlar bugün kontrole gittim şükür bebişim iyi nst ye girdim 60 lrda 2 sancı çıktı doktor dinlen dedi raporu uzatmadı maalesef sizin sancılar kaç çıkıyordu
Gelirler inadına yapar gibi geçende gelmeyen görümce geldi ikizleriyle ben onlar gtti acille gttim hemde yemekli geldiler elini sürmedi birseye doğuma iki hafta kala geliyor 1 yıldır gelmeyenler doğuma zaten gelirsin masus yapar gibi gelirler takma cnm birseyde yapma sakin son haftalar ben eve yemeği zor yapiyorum sikma canınıYahu kizlar bu insanların dusuncesizligi beni öldürecek ya. Dogumuma son gunler kaldi ve durumum cok fena bahsetmistim bacak agrilari cati agrilarindan yuruyemiyorum. Tuvalete giderken kirk sefer düşünüyorum dusme tehlikeleri geciriryorum. Sagolsun annem yanimda o bakiyo yemegimi olsun temizligimi olsun hersey onda. Ya kadin geldiginden beri gelmeyen insanlarin gelesi tuttu. Ya son gunlerim el insaf herkes hizmet bekliyor ya. Bir de ramazan ayindayiz yani. Yok aksam caya gelecegiznyok kahveye gelecegiz. Annem de cok iyi sayilmaz rahatsiz turlu turlu hastaligi var kadin o haliyle bana bakmaya çalışıyor. Bugun de oruc oruc esimle evi temizlediler yoruldular az uzanak dedik hem oruclar. Biz ilcede oturuyoruz. Merkezde oturan gorustugumuz bi aile var kari koca. Ya hic onlardan bu dusuncesizligi beklemezdim ya. Uyurken onlar aramis uyandik esim soyledi dedi herhalde bzii cagiracaklar aksam ne diyim dedi. Dedim valla askim adim atamiyom ki şu merdivenleri ineyim dedim. Yok de dedim. Anam bi aradi ki eşim neymis aksam caya gelecez size diyolar. Ki eşiyle hergun konsuuyorum yazisiyorum durumumu biliyor icler acisi olduğumu. Son gunlerimin oldugunu. Kendi hamileyken ben kendine bi is yapyirmiyordum inanin bi pikniğe gdiiyorduk butun malzemeleri evde hazirlayip ben goturuyordum o hamile diye. Onlar oyle hic bisey yapmadna geliyordu. Ya ben insanlari bukadar ince düşünüyorum haa bir de su ayrintiyi vereyim arabalari yok esim gidip kendileri alacak getirecek geri de goturucek
Benim eşim de anlayisli dusunceli bana birsey yaptirmaz gelene de annemle kendi agirlar ama ikimizim de kotu huyu; biri gelmeye kalkmadan redderiz diyoz yok deriz diyoz ama biri gelecegiz diyince hayir diyemiyoruz yok diyemiyoruz nefret eidyorum bu huyumdan. Bi de bunlar yakin arkadaslarimiz. Yok diyemedik..Canım niye kabul ediyorsun ki müsayit değiliz diyeceksiniz valla benim eşim o konuda anlayışlı misafiri kabul etmesem bişey demez kayınbabam bile doğumdan 15 20 gün sonra geliriz demiş kanaması falan olur yanımda rahat edemez bebeğiyle diye çnkü bende kapalıyım rahat edemem ilk kendi ailem gelcek sonra onlar hatta akrabalara doğumdan 1 hafta sonra fln haber vermeyi düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?