- 16 Kasım 2011
- 2.035
- 3.431
- 208
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.761
Geçmiş olsun neden antibiyotik kullanıyor bebeğin? Bebeğin ellerinin öpülmesi daha kötü çünkü ağzına sokuyorlarEvet canim biz bebeklerimiz icin güçlü olmaliyix . Çok dua ediyorum canim bir tek benim bebegime degil bütün bebeklere diye , hastanede o kadar cok bebek aglamasi geliyordu ki icim acıdı hepsinecok zor Rabbim herkesin bebegine şifa versin , acilarini yasatmasin . İnan o kadar çok kendimi suçladım ki sezeryan olmak durumunda kaldum çatı kemiğim basikti ve bebegimin kafasi 4-5 hafta önden gidiyordu doktor normal dogum zor dedi vakum gerekir çıkmazsa normalden sezeryan dönmek zorunda kalirim dedi. Bende bebegimin sağlığı daha önemli dedim sezeryan oldum. Normal olsaydım enfeksiyon olmazdi bağışıklık kazanirdi . Şimdi 6 günlük ten beri antibiyotik tedavisine basladindi . Bu kadar erken basladiysa Ilerisi icin nasil bir hayati olacak endiseliyim .
Kimseyi öptürmuyorum ama ev kalabalik ne menkun yüzünü opmeseler eldivenlerinde öpüyorlar bebegimde ellerini yüzünde hep ne anladim ben o isten. Bide ellerinizi yikayip sevin diyince alınıyorlar . Kusura bakmayın ama ben ve bebegim neler cektik diyorum.
Ah canım yaa çok üzüldüm Allah beterinden korusun bundamar yolu açma işini notmal hemşireler beceremiyor bebek hemşiresi olması lazımIyi bayramlar canlar
Cok zor zamanlar gecirdik girip mesajlari okuyup öyle yaziyim dedim . Dogum yapan arkadaslarim hayırlı olsun. Kuvezde olan bebeklerimize Rabbim Safi ismiyle şifalar versin annelerine tez zaman da kavussun inşallah .
Bizde 6 günlük rutin kotrole gittik bebeğimin gözünde capaklanma var sanıyorduk . Cocuk doktoruna fotoğraf atip göz damlası yapiyorduk . Doktor kontrolünde gözüne bir bastırdı irin çıktı " enfeksiyon kapmış böyle gonderemem burası beyne cok yakin Allah korusun , yatış yapalim " dedi . Ne oldugumuzu anlamadik esim yatış islemi yapti oda yok acilde yattik . Bebegimin kolunu damar yolu acmaya çalıştılar . 6 günlük bebegimin koluni burkarak her iki koluna 4 kere denediler damar yolu abbebegim agliyor ben ağlıyorum . Mafoldum cocugumun iki koluna da o uzun uzun igneleri sokup canini yaktılar . Rabbim hicbir anneyi evladiyls sinamasin gözümün önünde cani yaniyor aglamaktan sesi titriyor ama hicbirsey yapamiyon aglamaktan baska . 6 saate bir antibiyotik igne vurdular gözünü bastira bastira irin çıkarak temizlediler. Bütün gün agladim 6 günlük bebeğim neler yapiyirlar daha küçücük diye . Annemler sütun kesilecek diye uyarıyor . Onun icin susuyorum sonra tekrar başlıyorum aglamaya . Bir gün daha yatacaktik vazgecti Doktor 10 tane sabah akşam igne verdi göz damlasiyla taburcu olduk. İğne ye üzülürken bulunduğumuz yerde igneyi bulamayınca . Aradik Antibiyotik şuruba cevirdi Allahtan . Şimdi 10 günlüğüz antibiyotik şurup tan dolayi sürekli uyuyor zor uyanduriyorum ishal oldu ilk çocuğum tecrubesizim el kadar çocuğum bunlari yaşıyor birsey yapamıyorum . Bayramdan sonra tekrar görecek doktor inşallah iyi olur kuzum. Rabbim beterinden korusun diyorum . Şu mübarek günler hürmetine Rabbim yavrularimiza şifa versin . Kuvezde olan arkadaşlar , AnneAslan Rabbim sabırlar versin inşallah tez zaman da bebeklerinizi sağlıkla kucaginiza alın . Bebekler , çocuklar hasta olmasin çok zorrrr
Geçmiş olsun neden antibiyotik kullanıyor bebeğin? Bebeğin ellerinin öpülmesi daha kötü çünkü ağzına sokuyorlar
Amin canimAh canım yaa çok üzüldüm Allah beterinden korusun bundamar yolu açma işini notmal hemşireler beceremiyor bebek hemşiresi olması lazım
Gözün aydın canım.. Analı, babalı büyütün inşallah.. Ne güzel arefe günü doğmuş, tam bayram şekeri :)Kizlar iyi aksamlar ve iyi bayramlar
Dün akşam yani 14 haziran 20.30 da kızımı normal doğumla kucağıma aldım. Yaklaşık 15 saat sanci çektim bunun 7.saatinden sonra epidural aldım. . (Bulandan ALLAH razı olsun)
Sonunda kavuştuk kizımla :) rabbim geride kalanlara kolay doğum nasip etsin:)
Sm aslında sende gündüz uyuyabilsen.. Yoksa cidden zor yaa, uykusuzluk..Gündüz küp gibi uyuyo gece gözler fal taşı gibi açık ya.. nasıl değiştircez bu uyku düzenini bilmem ama arada ben mahvoluyorum.kaç gündür uykusuzum çok zor gerçekten
Ne yaptın beybisi, gittin mi hastaneye? Geçti mi kasılmalar? Ebeye söyle, jel sürerek baksın..Allah yardımcımiz olsun canim gece de böyle devam ederse kasılmalar 3 dakika da bir . Acile gideceğiz artık..
Doktorun bayramda burada ise rahat ol canım.. Zaten pazartesi olacaktı sezaryen.. İnşallah yine bekler de gününü.. Geçti mi sancıların?Kizlaaarrrr.. Bu aksam belimde kasiklarimda garip agrilar hissettim. Hastaneye gittik nst bagladilar. 2 dk.da bir 100e vuran sancilarim cikti ve belimin ortasinda agri kasiklarimdan asagi inen bi agri... pazartesi gunu sezaryen tarihim verilmisti zaten. Ama sancilar falan gelince elim ayagim dolasti. Doktorum nst.ye bakti ooo seni boyle birakamam acilma varsa sezaryene alacagim dedi. Acilma bakti ama hic acilma yok. O yuzden de gonderdi eve. Agrin artarsa, suyun gelirse gel dedi. Simdi evdeyim ama 2 dk.da bir sancim devam ediyor. Belime belime vuruyor. Acaba sezaryene ne zaman alinirim bilmiyorum.
Ayy, çok geçmiş olsun canım.. İşte bebekler uyusalarda insan tek bırakamıyor.. İnşallah tekrarı olmaz..Kızlar size başımızdan geçen kötü bi tecrübeyi anlatacağım aman dikkat edin
Öğlen oğlumu emzirdim ve salona gittim ama emzirdikten bi yarım saat sonra filan neyse eşim acele acele beni çağırdı geldim ki burnu yüzü süt nefes zor alıyor napıcamı şaşırdım ters çevirdim kussun diye ama burnu sütten iyice tıkanmıştı hemen aspiratörle çeltim sütleti çok şükür ucuz atlattık çok daha kötüsü olabilirdi Allah korusun kendime gelemedim düşündükçe kötü oluyorum
canim benim yawrumda dogar dogmaz basladi antibiyotige guwenmek zorundayiz doktorlara ne gelir elden ben daha bi kez kucagima alamadim emziremedim yawrumu. el gibi gunde iki dakkaa goruyorum senin koynunda kuzun şükür yine bende tum annelerde tum bebeklere dua etmeliyiz cunku bizi en iyi biz anliyoruz atlatcaz guzel gunleri yasiycaz allahin izniyle benim yawrum tam 1 haftalik oldu bugunEvet canim biz bebeklerimiz icin güçlü olmaliyix . Çok dua ediyorum canim bir tek benim bebegime degil bütün bebeklere diye , hastanede o kadar cok bebek aglamasi geliyordu ki icim acıdı hepsinecok zor Rabbim herkesin bebegine şifa versin , acilarini yasatmasin . İnan o kadar çok kendimi suçladım ki sezeryan olmak durumunda kaldum çatı kemiğim basikti ve bebegimin kafasi 4-5 hafta önden gidiyordu doktor normal dogum zor dedi vakum gerekir çıkmazsa normalden sezeryan dönmek zorunda kalirim dedi. Bende bebegimin sağlığı daha önemli dedim sezeryan oldum. Normal olsaydım enfeksiyon olmazdi bağışıklık kazanirdi . Şimdi 6 günlük ten beri antibiyotik tedavisine basladindi . Bu kadar erken basladiysa Ilerisi icin nasil bir hayati olacak endiseliyim .
Kimseyi öptürmuyorum ama ev kalabalik ne menkun yüzünü opmeseler eldivenlerinde öpüyorlar bebegimde ellerini yüzünde hep ne anladim ben o isten. Bide ellerinizi yikayip sevin diyince alınıyorlar . Kusura bakmayın ama ben ve bebegim neler cektik diyorum.
Evet canım doktorlara güveniyoruz yapacak birşey yok .canim benim yawrumda dogar dogmaz basladi antibiyotige guwenmek zorundayiz doktorlara ne gelir elden ben daha bi kez kucagima alamadim emziremedim yawrumu. el gibi gunde iki dakkaa goruyorum senin koynunda kuzun şükür yine bende tum annelerde tum bebeklere dua etmeliyiz cunku bizi en iyi biz anliyoruz atlatcaz guzel gunleri yasiycaz allahin izniyle benim yawrum tam 1 haftalik oldu bugun
Gözün aydın canım.. Analı, babalı büyütün inşallah.. Ne güzel arefe günü doğmuş, tam bayram şekeri :)
Sm aslında sende gündüz uyuyabilsen.. Yoksa cidden zor yaa, uykusuzluk..
Ne yaptın beybisi, gittin mi hastaneye? Geçti mi kasılmalar? Ebeye söyle, jel sürerek baksın..
Doktorun bayramda burada ise rahat ol canım.. Zaten pazartesi olacaktı sezaryen.. İnşallah yine bekler de gününü.. Geçti mi sancıların?
Ayy, çok geçmiş olsun canım.. İşte bebekler uyusalarda insan tek bırakamıyor.. İnşallah tekrarı olmaz..
Yakın da sancıların düzene girer canım ilk başta düzensiz oluyor benimde başlasa artk çok sıkıldımdaha doğrusu zorlanıyorum hareket ederken dogsun artık diyorumDoktorum bayramda burada canim. Dün aksam ilgilendi sagolsun, ama bekler mi beklemez mi kendisi de pek fikir vermedi. Hatta kesin acilman da baslamistir dedi ama bakinca sasirdi. Hayret hic acilma yok dedi. O yuzden de bi ihtimal belki pazartesiyi bekler diye eve yolladi iste. Bu arada acilmaya bakarken canim cok yandi bagirmamak icin zor tuttum kendimi herkesin boyle aciyor mudur acaba. Gece yattigim yerde uyumusum. Ama sabah 7 gibi uyandim baktim sancim var yine 2 dk.da bir vuruyo.. Ne olur ne olmaz diye duşa girdim ciktim. Oturdum biraz, 10 dk.da bir oldu, sonra 4 dk.da bir sonra 2 dk.da bir... Derken simdi duzensiz agrim oluyor.
Karnında da bu şekildemiydi benimki de gündüz uyuyor gece hareketli bende korkuyorum doğunca da böyle olacak diyeGündüz küp gibi uyuyo gece gözler fal taşı gibi açık ya.. nasıl değiştircez bu uyku düzenini bilmem ama arada ben mahvoluyorum.kaç gündür uykusuzum çok zor gerçekten
zaman gectikce gun uzadikca icim doluyo bebek gordukce bi bebek agladikca gögsüm sızlıyo. hatta dün öyle bi saçma duyguyla kelime cikti agzimdan oglumu gormeye hastaneye gittik ciktik tabi onu orda birakmanin uzuntusuyle bi asagi katta yatis yapanlar war dogumdan sonra aglayan bebekler war orda kadinin biri hemsireyle konusuyo iki gundur sütü gelmiyo pompada hep kanatti hala gelmiyo mama vercez diyo ben o an esime donup sole demis bulunmusum sutu gelene kadar benmi emzirsem sonra kendimi aglayarak buldum. toparladim kendimi esimlede bi iki gundur tatsizdik kendj duygularimin karmasasindan o uzulmuyo dusunmuyo gibu geliyodu galba dun aksam konustuk 1 hafta oldu bak adam 4 kilo wermis yemek yiyemedim uyuyamadim sen icerde agladin ben disarda agladim dedi falan ne bilim kafam allak bullak yawrum gelince hersey duzelcek diyorum sadce bizi öfke kontrolumuzu yapamamamiza neden onun eksik olmasi yanimizda cunku ben anneyim o baba oda cok yiprandi cok hemde ama gulerek hatirliycamiz anilar olsun bu gunler canimEvet canım doktorlara güveniyoruz yapacak birşey yok .
Kıyamam Canım sana dua ediyorum hatta az once bebegimin ellerini actim ona yaptirdim duamizi bütün bebeklerre saglik ver kuvezdeki bebekler annelerine kavussun diye.
Sende inşallah tez vakitte alican kucağına mis kokusunu icine çekeceksin iyi olacak öyle gelecek orada daha iyi bakarlar diye düşün canım o tesellin olsun . Iyi olup evine annesine kavuşacak inşallah
Bebeğinizi herzaman yan yatırın sırtına yastık dayayin küçük bebek yastıkları dan yan pozisyonda uyusun.sut gelsede kıssadan yana akar tehlike olmaz.Kızlar size başımızdan geçen kötü bi tecrübeyi anlatacağım aman dikkat edin
Öğlen oğlumu emzirdim ve salona gittim ama emzirdikten bi yarım saat sonra filan neyse eşim acele acele beni çağırdı geldim ki burnu yüzü süt nefes zor alıyor napıcamı şaşırdım ters çevirdim kussun diye ama burnu sütten iyice tıkanmıştı hemen aspiratörle çeltim sütleti çok şükür ucuz atlattık çok daha kötüsü olabilirdi Allah korusun kendime gelemedim düşündükçe kötü oluyorum
Yaşadığınız şehre göre giydirip bennic Anadolu'da yım sabahları ve akşamları serin hafif biz üstüne citcitli body ve patikli pantolon ve yelek giydiriyorum uzun kollu penye üstünüze örtüp uyutuyoruz sıcacık uyuyor.Doğum yapmış anneler bu yaz sıcağında bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz ??
Kimi sadece çıtçıtlı bady yeter isilik olur çocuk diyo,kimi de yeni doğam bebek üşür hastane çıkışı giydir diyo??
Benim pazartesi gunu 2 gun sonra sezaryen gunum canim. 2 gun daha beklese diyorum. Simdi boyle sancilar falan olunca tedirgin oluyorum. Duzene girmesini istemiyorum acikcasi cunku pazartesine hazirladim kendimi psikolojik olarak. Cok korkuyorum cunku.Yakın da sancıların düzene girer canım ilk başta düzensiz oluyor benimde başlasa artk çok sıkıldımdaha doğrusu zorlanıyorum hareket ederken dogsun artık diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?