2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar merhaba. Bugün nst için hastaneye gittim 1 tane sancı çıktı doktor geldi napalım ne zmaan yatisini yapalim dedi 40+0 bugün. Yarın için istedim artik sabirsizlaniuodum. Suni sancı olacak kızlar var mı suni sanciyla normal doğum yapan bana bilgi verin nasıl oliyo çok farklı duygular içindeyim

Merhaba canımç Ben ilk bebeğimi suni sancıyla doğurdum bir tane minik sancı çıkmıştı seninki gibi 3-4 gün geçti sancı artmadı açıklık da 3-4 cmde kaldı o yüzden suniyi bastılar. 7-8 saat içinde doğum oldu. su kesesini falan da ebe patlattı yani herşey suniydi. kendi doğal sancın daha az şiddetli olur diyorlar ama bilemiyorum. bunda da henüz sancı falan yok

Merhaba hazıran anneleri, aranızda bebeğini makat geliş normal doğuran varmı? Zormu? Dr makat geliş normal doğum yaptirirmi bana? Bebeğniz hangi haftada döndü?
Bebeğin normal doğum pozisyonunu alması için İnşikak duası okunmalıymış.. Tabi etkisini bilemiyorum :)
Özele gidiyorsan ters bebeğe normal doğum yaptırmazlar ama devlet hastanesinde makat geliş ve önceden sezaryen olunmadıysa her türlü normal yaptırıyorlar zaten..

Ben yaptım canim. Öncelikle bana suni verdiler diye düşünme olur mu sancı çekerken sanki kendi sancınmış gibi düşün. Benim açıklık 3 cmde kaldığı için suni verdiler. Suyumu da doktor açtı. Suyu patlattıktan sonra şiddetlendi 1 saat falan şiddetli geçti toplamda 5 saat suni sancı aldım ama 1 saati zordu. Çok şükür suni sancı da süreç hızlı ilerledi. 4 cm den birden 8 e cıktı açıklık. Korkma çok zor bişey değil. Gözünde büyütme

N Nurumcan94 canim bir de benim en büyük hatam sancı çekerken kendime hakim olamayıp çok bağırdım ağladım. Bütün enerjim tükendi. Ebeler doktor gücünü harcama diye çok dediler ama ben o an kimseyi duymadım. kasılmanın geldiğini anlıyorsun 2 dk ya bir giriyor. Kasılman geldiğinde derin derin nefes al ver bağırarak kendini yorma. Bol bol dua oku. Duayla ve nefes alıp vererek karşıla kasılmaları ki doğumda ıkınabilesin. Benim doğumum zor geçti ıkınamadım 33 dk boyunca uğraştım. Yere çömelttiler olmadı doğum masasında olmadi en sonunda ebelerin yardımıyla doğurdumm o yüzden diyorum.. inşalalh kolay bi doğum olur, bi avazda kurtulursun..

Canim gecicek inşallah bugünlerde , ne guzel sütun de gelmis kuzunu çıkınca bol bol emzireceksin inşallah evet biz agliyoruz ama eşler belli edemiyor. Bende acilde yattigimizda o damar yolu açtıktan sonra ben dışarı çıkıp çıkıp ağladım sürekli dayanamiyorum sürekli bakamadik mi niye hasta oldu diye sürekli kendimi suclayip agliyorum iceri giriyorum bebegimi görüp agliyorum . Eşime dedim " sen aglayamiyorsunda nasil dayanıyorsun "
Onlarin işi de zor olsa hem sevdiğimi insan acı çekiyor üzüntüden , hem çocuğu .bbeni eşim sürekli teselli etti bide Allah razi olsun . Esler cok onemli bu konuda destek olmassydi cok daha zor olurdu çünkü ben sürekli aglayip bakamayacam mi cocuguma buyutemiyecez mi diye suclarken o hep tabi kide bakicaz herkes nasil yaptıysa herkes bunu ogrenerek gelmedi yasayarak öğrendi bizde ogrenecez diye hep teselli etti. Buarada ben lisede çocuk Gelişimi üniversite de anaokulu öğretmenligi okudum 0-6 yaş eğitimi aldim . Ama nasıl bir psikolojiyse bu cocugums bakamayacam korkusuyla bir hafta agladim özellikle geceleri fenalık geçiriyordum . Kayinvalidem sürekli okudu beni .

Amin canım takip ediyorum ateşi yok bende korktum ishal olunca arastirinca antibiyotik kullaniminda yaptığını ogrendim . Gecmedi çocuk doktoruna mesaj atacam da bayram diye cekindim yarin gecmezse artik bayram falan dinleyemiyecem anneyim endişeleniyom.
Bende nazardan çok korkarim okuyorum bende cok . Kayinvalidem var o da hep okuyor misafir geldikce hatta bugün dustan çıktı okudu . Bide misafir gelip gidince çocuğu tuvalete baktırıp geliyor tuvalet götürürmus ne kadar dogruysa bilmiyorum artik

İlk doğum olunca canım insan bi farklı hissediyo tedirgin heyecanlı mutlu... ınsallahh her şey güzel olur dua edin bana

Ayy canimm inşallah bende sakın enerjimi harcamadan karşılarim sancıları.. Suni sancı çok kötu diye korkutuyo lar da insan tedirgin oliyo ya ilk ya bide öyle değisik hissediyorum ki heyecan dorukta inşallah çok güzel hatirliyacagim bi doğum olur

İlk doğum olunca canım insan bi farklı hissediyo tedirgin heyecanlı mutlu... ınsallahh her şey güzel olur dua edin bana
Blackbluee1 ün dediği gibi bende çok bağırdım gücüm kalmadı az kalsın baygınlık geçiriyordum elim yüzüm uyuştu. benimde tavsiyem bağırmamaya çalış, o an çok farkında olamıyorsun da durumun. umarım bir avazda kurtulursun sağ salim

Eyer kızım dömezse sonuna kadar, ters, makat, doğumu red edicem

Allahin izniyle doğumum özelde olucak.

Bende kusmasindan korkuyorum 3 defa felan uyurken hıçkırır gibi yapip agzinin kenarindan süt akti islatti yatagini bi kere de kucagimda peynir gibi kustu.normalmi bunlar gece olsa duymasak nolur bilmiyorum korkuyorum.
Bebeklerde kusma sık görülen bir durum ama fışkırarark apız dolusu kusarsa hastalık belirtisidir olabildiğince dikkat etmek lazım

Herkes abartmayi cok seviyor zaten.. ya da canları çok tatlı bilemicem ama abartılacak bişey yok tamm zor. Kolay değil ama üstesinden gelebilirsin

Aynen öyle gücün bitiyor farketmiyorsun. Tabi hiç bağırma da diyemem insan kendini tutamıyor. Ama hırpalama kendini. Ve kendini kasma. Ben tüm vücudumu öyle çok kasmışım ki fark etmeden doğumdan sonra 2 saat boyunca tir tir titredim.

Bence de riske atmamalısın. sezeryanla doğanın da biryeri eksik olmuyor çok şükür.
Ben normal doğumu cok isdiyorum, ilk doğumum normaldı ve cok kolay oldu, buda 2 ci daha kolay olur, ama bebeğimin olmesine neden olacak en ufak rısk almak isdemiyoru.

Ben normal doğumu cok isdiyorum, ilk doğumum normaldı ve cok kolay oldu, buda 2 ci daha kolay olur, ama bebeğimin olmesine neden olacak en ufak rısk almak isdemiyoru.
Normal doğum tabii ki çok iyi keşke herkes normal doğum yapabilse ama işte şartlar koşullar bazen sezeryana sebep olabiliyor. riske girmektense sezeryan tercihi daha mantıklı. inşallah bebişin döner. allah hayırlısını versin

Ic zibin ve hastabe çıkışı gibi uzun kollu üst onden düğmeli ve patikli alt giydiyorumm. Eldivenler sürekli elinde çünkü yüzünü ciziyor şapka dışarı çıkınca yada banyo yapınca giydiriyorum. Uyurken muslin beze yarım kumdak yapiyorum kollari cok hareketli oldugu icin surekli kendini uyandirdi . Birde hastane çıkışındaki battaniyeyi örtüyorum şu sıralar hava serin .
Ilk hafta iki saate bir emzirdim ne zaman uyaniksa kayinvalidem sürekli ac bu deyip emzirtti zaten . Ama suan antibiyotik ilac yüzünden sürekli uyuyor ben 3 saati gecince uyandirip emziriyorjm artik .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…