- 30 Ekim 2016
- 2.271
- 3.401
- 133
- 31
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.821
Kızlar merhaba. Bugün nst için hastaneye gittim 1 tane sancı çıktı doktor geldi napalım ne zmaan yatisini yapalim dedi 40+0 bugün. Yarın için istedim artik sabirsizlaniuodum. Suni sancı olacak kızlar var mı suni sanciyla normal doğum yapan bana bilgi verin nasıl oliyo çok farklı duygular içindeyim
Bebeğin normal doğum pozisyonunu alması için İnşikak duası okunmalıymış.. Tabi etkisini bilemiyorum :)Merhaba hazıran anneleri, aranızda bebeğini makat geliş normal doğuran varmı? Zormu? Dr makat geliş normal doğum yaptirirmi bana? Bebeğniz hangi haftada döndü?
Kızlar merhaba. Bugün nst için hastaneye gittim 1 tane sancı çıktı doktor geldi napalım ne zmaan yatisini yapalim dedi 40+0 bugün. Yarın için istedim artik sabirsizlaniuodum. Suni sancı olacak kızlar var mı suni sanciyla normal doğum yapan bana bilgi verin nasıl oliyo çok farklı duygular içindeyim
Geçiyor oBen daha doğurmadım saf göğüsün ucunda beyaz tıkaç gibi bişey var emince geçer mi sence? Köpük gibi koparasım var )) ama acı yara yok şimdilik bazen sarı şu olu
Canim gecicek inşallah bugünlerde , ne guzel sütun de gelmis kuzunu çıkınca bol bol emzireceksin inşallahzaman gectikce gun uzadikca icim doluyo bebek gordukce bi bebek agladikca gögsüm sızlıyo. hatta dün öyle bi saçma duyguyla kelime cikti agzimdan oglumu gormeye hastaneye gittik ciktik tabi onu orda birakmanin uzuntusuyle bi asagi katta yatis yapanlar war dogumdan sonra aglayan bebekler war orda kadinin biri hemsireyle konusuyo iki gundur sütü gelmiyo pompada hep kanatti hala gelmiyo mama vercez diyo ben o an esime donup sole demis bulunmusum sutu gelene kadar benmi emzirsem sonra kendimi aglayarak buldum. toparladim kendimi esimlede bi iki gundur tatsizdik kendj duygularimin karmasasindan o uzulmuyo dusunmuyo gibu geliyodu galba dun aksam konustuk 1 hafta oldu bak adam 4 kilo wermis yemek yiyemedim uyuyamadim sen icerde agladin ben disarda agladim dedi falan ne bilim kafam allak bullak yawrum gelince hersey duzelcek diyorum sadce bizi öfke kontrolumuzu yapamamamiza neden onun eksik olmasi yanimizda cunku ben anneyim o baba oda cok yiprandi cok hemde ama gulerek hatirliycamiz anilar olsun bu gunler canim
Amin canım takip ediyorum ateşi yok bende korktum ishal olunca arastirinca antibiyotik kullaniminda yaptığını ogrendim . Gecmedi çocuk doktoruna mesaj atacam da bayram diye cekindim yarin gecmezse artik bayram falan dinleyemiyecem anneyim endişeleniyom.Canim isal bebeklerde kotu atesi falan cikmasin dikkat et.Allahin izniyle atlari bunu Rabbim sifasini versin❤
Bizimiide uykusunde sıçrıyo korkuyo Nazar dehdi bebisime.Dun bi akrabamz geldi o da 4 ay once dogum yapmisti.Soruyo kilosu nasil boyu nasil bizim kizdan iyi Sutun var mi diye doye nazar degdi oglusuma Surekli felak naz okuyorm insallah ise yarar.
İlk doğum olunca canım insan bi farklı hissediyo tedirgin heyecanlı mutlu... ınsallahh her şey güzel olur dua edin banaMerhaba canımç Ben ilk bebeğimi suni sancıyla doğurdum bir tane minik sancı çıkmıştı seninki gibi 3-4 gün geçti sancı artmadı açıklık da 3-4 cmde kaldı o yüzden suniyi bastılar. 7-8 saat içinde doğum oldu. su kesesini falan da ebe patlattı yani herşey suniydi. kendi doğal sancın daha az şiddetli olur diyorlar ama bilemiyorum. bunda da henüz sancı falan yok
Ayy canimm inşallah bende sakın enerjimi harcamadan karşılarim sancıları.. Suni sancı çok kötu diye korkutuyo lar da insan tedirgin oliyo ya ilk ya bide öyle değisik hissediyorum ki heyecan dorukta inşallah çok güzel hatirliyacagim bi doğum olurN Nurumcan94 canim bir de benim en büyük hatam sancı çekerken kendime hakim olamayıp çok bağırdım ağladım. Bütün enerjim tükendi. Ebeler doktor gücünü harcama diye çok dediler ama ben o an kimseyi duymadım. kasılmanın geldiğini anlıyorsun 2 dk ya bir giriyor. Kasılman geldiğinde derin derin nefes al ver bağırarak kendini yorma. Bol bol dua oku. Duayla ve nefes alıp vererek karşıla kasılmaları ki doğumda ıkınabilesin. Benim doğumum zor geçti ıkınamadım 33 dk boyunca uğraştım. Yere çömelttiler olmadı doğum masasında olmadi en sonunda ebelerin yardımıyla doğurdumm o yüzden diyorum.. inşalalh kolay bi doğum olur, bi avazda kurtulursun..
İlk doğum olunca canım insan bi farklı hissediyo tedirgin heyecanlı mutlu... ınsallahh her şey güzel olur dua edin bana
Eyer kızım dömezse sonuna kadar, ters, makat, doğumu red edicemAslinda ters dogumun da riski var evet ama ters ile makat gelis farkli. Makat gelişte sirt ve popo kismi asagida duruyor o sekilde normal dogum imkansiz. Ama ters dogum da cesaret işi Allah korusun bacaktan cekilirken cocugun uzuvlarina da zarar gelebilir, annenin de yirtiklari fazla olabilir.
Allahin izniyle doğumum özelde olucak.Bebeğin normal doğum pozisyonunu alması için İnşikak duası okunmalıymış.. Tabi etkisini bilemiyorum :)
Özele gidiyorsan ters bebeğe normal doğum yaptırmazlar ama devlet hastanesinde makat geliş ve önceden sezaryen olunmadıysa her türlü normal yaptırıyorlar zaten..
Bebeklerde kusma sık görülen bir durum ama fışkırarark apız dolusu kusarsa hastalık belirtisidir olabildiğince dikkat etmek lazımBende kusmasindan korkuyorum 3 defa felan uyurken hıçkırır gibi yapip agzinin kenarindan süt akti islatti yatagini bi kere de kucagimda peynir gibi kustu.normalmi bunlar gece olsa duymasak nolur bilmiyorum korkuyorum.
Eyer kızım dömezse sonuna kadar, ters, makat, doğumu red edicem
Herkes abartmayi cok seviyor zaten.. ya da canları çok tatlı bilemicem ama abartılacak bişey yok tamm zor. Kolay değil ama üstesinden gelebilirsinAyy canimm inşallah bende sakın enerjimi harcamadan karşılarim sancıları.. Suni sancı çok kötu diye korkutuyo lar da insan tedirgin oliyo ya ilk ya bide öyle değisik hissediyorum ki heyecan dorukta inşallah çok güzel hatirliyacagim bi doğum olur
Aynen öyle gücün bitiyor farketmiyorsun. Tabi hiç bağırma da diyemem insan kendini tutamıyor. Ama hırpalama kendini. Ve kendini kasma. Ben tüm vücudumu öyle çok kasmışım ki fark etmeden doğumdan sonra 2 saat boyunca tir tir titredim.Blackbluee1 ün dediği gibi bende çok bağırdım gücüm kalmadı az kalsın baygınlık geçiriyordum elim yüzüm uyuştu. benimde tavsiyem bağırmamaya çalış, o an çok farkında olamıyorsun da durumun. umarım bir avazda kurtulursun sağ salim
Ben normal doğumu cok isdiyorum, ilk doğumum normaldı ve cok kolay oldu, buda 2 ci daha kolay olur, ama bebeğimin olmesine neden olacak en ufak rısk almak isdemiyoru.Bence de riske atmamalısın. sezeryanla doğanın da biryeri eksik olmuyor çok şükür.
Normal doğum tabii ki çok iyi keşke herkes normal doğum yapabilse ama işte şartlar koşullar bazen sezeryana sebep olabiliyor. riske girmektense sezeryan tercihi daha mantıklı. inşallah bebişin döner. allah hayırlısını versinBen normal doğumu cok isdiyorum, ilk doğumum normaldı ve cok kolay oldu, buda 2 ci daha kolay olur, ama bebeğimin olmesine neden olacak en ufak rısk almak isdemiyoru.
Ben normal doğumu cok isdiyorum, ilk doğumum normaldı ve cok kolay oldu, buda 2 ci daha kolay olur, ama bebeğimin olmesine neden olacak en ufak rısk almak isdemiyoru.
Ic zibin ve hastabe çıkışı gibi uzun kollu üst onden düğmeli ve patikli alt giydiyorumm. Eldivenler sürekli elinde çünkü yüzünü ciziyor şapka dışarı çıkınca yada banyo yapınca giydiriyorum. Uyurken muslin beze yarım kumdak yapiyorum kollari cok hareketli oldugu icin surekli kendini uyandirdi . Birde hastane çıkışındaki battaniyeyi örtüyorum şu sıralar hava serin .Kızlar slm nasılsınız bebekleriniz nasil
Biraz anlatın
Bebeklerimize ne giydiriyorsunuz ve üstüne ne ortuyorsunuz
Geceleri kaç kez uyanıyor ve siz iki saate bir uyandırıp emzirilir musunuz
Daha aklımda başka sorularda var hatirlayinca yazarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?