- 12 Kasım 2009
- 2.324
- 2.661
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #37.841
Amin canım takip ediyorum ateşi yok bende korktum ishal olunca arastirinca antibiyotik kullaniminda yaptığını ogrendim . Gecmedi çocuk doktoruna mesaj atacam da bayram diye cekindim yarin gecmezse artik bayram falan dinleyemiyecem anneyim endişeleniyom.
Bende nazardan çok korkarim okuyorum bende cok . Kayinvalidem var o da hep okuyor misafir geldikce hatta bugün dustan çıktı okudu . Bide misafir gelip gidince çocuğu tuvalete baktırıp geliyortuvalet götürürmus ne kadar dogruysa bilmiyorum artik
canim benim icini ferah tut sende nolur eminim cok iyi bi annesin bende cocuk gelisim mezunuyum. ama ewlat bambaska cok baska. bu aksam 4 den beri benim vudum goguslerim igneleniyo kanim cekiliyo sanki sonra ustumu ortuyorum biraz kendime geliyorum ama göl gibi ter oluyorum bunyem mi kuwwetsiz kaldi acaba bilmiyorum.Canim gecicek inşallah bugünlerde , ne guzel sütun de gelmis kuzunu çıkınca bol bol emzireceksin inşallahevet biz agliyoruz ama eşler belli edemiyor. Bende acilde yattigimizda o damar yolu açtıktan sonra ben dışarı çıkıp çıkıp ağladım sürekli dayanamiyorum sürekli bakamadik mi niye hasta oldu diye sürekli kendimi suclayip agliyorum iceri giriyorum bebegimi görüp agliyorum . Eşime dedim " sen aglayamiyorsunda nasil dayanıyorsun "
Onlarin işi de zor olsa hem sevdiğimi insan acı çekiyor üzüntüden , hem çocuğu .bbeni eşim sürekli teselli etti bide Allah razi olsun . Esler cok onemli bu konuda destek olmassydi cok daha zor olurdu çünkü ben sürekli aglayip bakamayacam mi cocuguma buyutemiyecez mi diye suclarken o hep tabi kide bakicaz herkes nasil yaptıysa herkes bunu ogrenerek gelmedi yasayarak öğrendi bizde ogrenecez diye hep teselli etti. Buarada ben lisede çocuk Gelişimi üniversite de anaokulu öğretmenligi okudum 0-6 yaş eğitimi aldim . Ama nasıl bir psikolojiyse bu cocugums bakamayacam korkusuyla bir hafta agladim özellikle geceleri fenalık geçiriyordum . Kayinvalidem sürekli okudu beni .
Geçmiş olsun canım, gözünüz aydın çok şükür kavusmussun bebeğine. Daha yeni doğum yaptın ve sütün muhakkak geliyordur canım ama sen farketmiyorsundur , ılk zamanlar bebisine bir kaç çay kaşığı süt yetiyor hiç sütünü dert etme canım bol bol emzir , emdikce çoğalacak. Göğüs yaraları içinde tahin yağı öneren arkadaşlar oldu faydalı oluyormuş bir dene istersen. Bol sütlü, koklasmali günler dilerimkizlar cok mutluyum ben dogum yaptimgece 5de zorlu bi surec atlattim ama cok sukur kavustum mis kokuluma. ama sutum gelmiyor hic bos emiyor ve yara olmaya basladi napmam lazim.
Bütün aneslere ve bebislere selâmlar. Herkes artık bebek bakımını konusuyor ben hala göbekli kaldim.benim kızım sol tarafda. Hep yani. Bu normalmi? Hareket edince de sol tarafim çıkıyor .göbeğim yamuk duruyor. Hiç daha gitmiyor neden acaba[/QUOTE canım benimki de hep sağ da sağ tarafımı oydu resmen son 4 gün
Canım benimde hep sağ da sağ tarafım oyuldu resmenBütün aneslere ve bebislere selâmlar. Herkes artık bebek bakımını konusuyor ben hala göbekli kaldim.benim kızım sol tarafda. Hep yani. Bu normalmi? Hareket edince de sol tarafim çıkıyor .göbeğim yamuk duruyor. Hiç daha gitmiyor neden acaba
Benim yamuldumu daha fena duruyor :)) armut gibi böyle bi değişik ama gayet normal canım . Bebek sırtını yada poposunu dayiyor yada kasılmalar da karnı sertlestirip şeklini değiştiriyor.Bakın göbeğim baya yamuk böyle olan var mı ya?
bian once pazartesi gelsede olsa bitseBen de aglamaktan uyumam eminim :) Spinal istiyorum uygun gorulurse. Sen genel mi olacaksin?
Dogum yakin can bi kac gune dogurudn bnimkide ole okuyordu.Buyuk tuvaletini yapmakta zorlaanirsan bebis geliyo demekti Sanci buyuk tuvaletin gelmesi isal olmak gibi ona benziyir
Ikisinide yasamos biri olarak bir fark olmadigini söyleyebilirim :Merhaba canımç Ben ilk bebeğimi suni sancıyla doğurdum bir tane minik sancı çıkmıştı seninki gibi 3-4 gün geçti sancı artmadı açıklık da 3-4 cmde kaldı o yüzden suniyi bastılar. 7-8 saat içinde doğum oldu. su kesesini falan da ebe patlattı yani herşey suniydi. kendi doğal sancın daha az şiddetli olur diyorlar ama bilemiyorum. bunda da henüz sancı falan yok
Süt mutlaka çoğalacaktır. Bebek memenin sadece ucunu tutarsa yara olur. Emerken kahverengi yerin tamamını ağzına itin. Çok acıyorsa göğüs pompasıyla sağıp kaşıkla ağzına verin. Göğüs pompası memeyi tam kavradığı için bebek gibi acıtmaz.kizlar cok mutluyum ben dogum yaptimgece 5de zorlu bi surec atlattim ama cok sukur kavustum mis kokuluma. ama sutum gelmiyor hic bos emiyor ve yara olmaya basladi napmam lazim.
Son zamanlarda böyle paniklemek çok normal. En iyisini doktor bilir. Ben de son hafta hüngür hüngür ağlayarak doktor arkadaşımı aramıştım, başka hastaneye mi gitsem diye. Şimdi sebebini bile hatırlamıyorum.Kızlar bebeğimin hareketleri bayağı azaldı. Korkuyorum doktor normal dedi ama benim için rahat değil. 3 gündür sancı gelio gidiyordu bugün hiç birşey yok. Salı kontrol var acaba sezeryan mi istesem bilmiyorum kafam çok karıştı. Suni sancı almak istemiyorum kendi sancim yok . Suni sancı yetmez açılmaya diye de korkuyorum . Ne yapacağım ben
gozun aydin canim allahim anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin insallahkizlar cok mutluyum ben dogum yaptimgece 5de zorlu bi surec atlattim ama cok sukur kavustum mis kokuluma. ama sutum gelmiyor hic bos emiyor ve yara olmaya basladi napmam lazim.
cok tesekkur ederim verdigin bilgilerden dolayi Allah razi olsun. tam kahverengi yeri kavriyamiyor ama simdiden yara olmaya basladi olmasa eve gittigimde pomba alip yapacagim insallah bi iki gune gelir sutum.Merhaba :) Konuyu tesadüfen gördüm. Ben de ekim 2017 annesiyim. Kızım 8 aylık oldu :)
Bebeklerinizi sağlıkla,huzurla büyütün inşallah. şimdi ne güzel kokuyordur onlar.
İlk zamanlar sık sık emzirmek ve uykusuz kalmak zor. Gerektiğinde yardım isteyin, her şeyi tek başına yapmaya çalışmayın. uyku en iyi süt yapan şey. Gaz sorunu başlayınca da mutlaka damla kullanın. Bebeğiniz sancılanmasın, huzurlu uyusun. Benim size nacizane iki tavsiyem bunlar.
Süt mutlaka çoğalacaktır. Bebek memenin sadece ucunu tutarsa yara olur. Emerken kahverengi yerin tamamını ağzına itin. Çok acıyorsa göğüs pompasıyla sağıp kaşıkla ağzına verin. Göğüs pompası memeyi tam kavradığı için bebek gibi acıtmaz.
Ben yara için eczaneden yara merhemi ve slikon göğüs ucu koruyucu almıştım. Emzirmediğim sürece merhemi sürüp koruyucuyu koydum. Emzireceğim zaman merhemli yeri bebek şampuanı ve ılık suyla yıkadım. İki güne kurtuldum yaralardan. Sonra her emzirme sonrası lansinoh lanolin sürdüm, bebeğe hiçbir zararı yok.
normal dogum oldu cnm sizin durumunuz nasil bebegin cikmadimi daha.gozun aydin canim allahim anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin insallahsezeryansan ole olabilir ilk gun ama wazgecme su tuket hosaf incir kurusu hurma bol bol ye ic insallah bol bol gelir benimde ole oldu ikinci dogum olmasina ragmen ilk gun gelmedi gerci halada zor geliyo az az gelyo ama benim bebe gim yanimdA degil emse sen emzir onun rizkini rabbim wercek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?