2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bence normal ortalama günde 30gr alıyor demişti doktor anne sutu ile besleniyorsa

Kızlar itiraf ediyorum mama destekli gidiyorum diye ben biraz rahat davranıyorum. 2 saatte bir uyandırmiyorum. Her seferinde emzirmeyi deniyorum ama ilk günlerdeki gibi per perişan denemiyorum. Geceleri 4 saat falan uyuyoruz kalkınca yarım saat deniyorum sonra veriyorum mamayı gazını çıkarıp yatırıyorum. Akıl sağlığımı kaybedicektim bu süt mevzusu yüzünden şu an daha tahammül sınırındayım

Benim kız da çok pırt yapıyor :) sıkıyor kendini sanırım normal , ben çok beceremedim gaz alma olayını , Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor o zaman da pırt yapıyor.
Benimki de çok hıçkırıyor hatta tüm vücut sallanıyor o kader şiddetli
Dem k ki hepimiz de var hıçkırık problemi , geçer inşallah sanırım Hava falan yutuyorlar içerken o etkiliyirdur.

Ben de kaldirmiyorum , Bizim sabrimiz ve kuvvetimiz olması için de uyumaya ihtiyacımız var, ben de yatmadan önce mama veriyorum sonra o 4 saatlik uykuda süt doluyor ve dinlenmiş oluyorum.

Bende tekli aldım az once canim.tesekkur ederim

Mideleri genişlediği için hıçkırırlarmış canım.. Büyüyorlar minikler

Kizlar bebislerinize su veriyor musunuz? Doktor su verme dedi, gecen gun de bir akrabamiz sordu su veriyor musun diye. Yok hayir dedim, aa olur mu yaz gunu hemde dedi.. bebekler sadece sivi aldigi icin suya gerek duyduklarini dusunmuyorum ama sizce gerek var mi? Bir de bebegimin genzinde devamli bir hıkırtı sesi var tikaniyor gibi, burun damlasi ve aspiratorunu kullaniyorum pek birsey gelmiyor.. tikaniklik genizden geliyor. Neden olabilir ki? Doktora da unuttum sormayi. Bir de bugun gazı cok kotu kokuyor nedendir anlamadim, henuz kaka yapmadi ondan sebep olabilir mi?

Sadece anne sütü alıyorsa sanırım su vermeye gerek yok ama benimki mama yiyor ve kabız oluyor. Arada öğünlerin üstüne kaynamış ilimis sudan iki üç çay kaşığı ağzına dokuyorum içiyor şıpır şıpır.

Bizimki de anne sutu yetmedigi icin mama takviyesi aliyor, kabizlik bizde de oluyor bugun daha hic kaka yapmadi. Son kakasini dun aksam ustu yapmisti. Gaz cikadiginda da kokuyor, ben kaka yapamamasina bagliyorum

Ben su veriyorum canım mama verdiğim için günde 3 4 çay kaşığı kadar

Bişey sorcam kızlar Doğum yapalı 10 gün oldu taburcu olduğumuz gün ve 2 gün sonra gittiğimizde sarılık değer 5 falan çıktı ama gözlerinde ve yüzünde hafif sarılığı geçmedi oğlumun bezinde sürekli çiş oluyor acaba normal mi sizin sarılıklar kaç günde geçti sağlık ocağına sordum sarılık ölçmüyolarmış yarın acile gitsem ölçerler mi

Sarilik degeri 5 ise bisey degilmis, ama o kadar dusuk degere yuzu ve gozlerinin sari olmasi normal mi? Bizim sarilik degeri 19a kadar cikmisti ve yuzunde, gozlerinde, hafif gogsunde vardi sarilik. Uzun surdu bizim cunku bebekle kan uyusmazligimiz oldu. Simdi daha iyi cok sukur atlattik. Ciş dogdugundan beri cok yapiyor, simdi de cok ciş yapiyor sarilikla alakasi oldugunu sanmiyorum canim.

bebeğim 5 günlük, sütüm gelmediği için mama verdik, sarılık değeri 13 olmuş. Artık emziremiyom, istemiyor çok ağlıyor. Bi yol gösterecek olan var mı

Evet canım bizimde hem doğduğu gün hastanede aldılar hemde 5 günlük ken sağlık ocağında

Evet canım hafif bi şekilde yüzünde göz altlarında ve göz akında var bol emzir idrarlar atar diyolar ama gitmedi

Mutlaka ölçtür canım. Bizim de hastanede 8 olan sarılık eve geldikten 3 gün sonra 16 olmuştu. Bol emzirmeyle geçti çok şükür. Yüzünde ve gözlerinde varsa ölçtür bence. Hastaneye gittiğinde ölçüyorlar

Emziriyorsan su sakın verme canım. Bütün ihtiyaçlarını sütten karşılıyorlar. Benim ikinci bebeğim, ilkinde de 6 aydan sonra su vermiştim doktorumuzun kontolünde tabi. Hıkırtı sesi bizde de var. Doktorumuza sordum. Bebekler ilk aylarda yalnızca bırından nefes alabildikleri için normalmiş. Gaz için ise senin yediklerinle alakalı olabilir.

Emziren anneler , vitamin demir kalsiyum hapları kullanıyor musunuz ben vitamin ve demir kullanıyorum ama kalsiyum da önemliymiş doktor nedense vermedi kendim kullansam olur mu 40 kontrolüne de cok var danışmak için

Ben de doktora danışarak kalsiyum kullanmaya başladım canım. Zararı değil yararı olur dedi. Solgarınkini önerdi. Kullanıyorum her akşam 1 tablet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…