- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #39.321
Bence normal ortalama günde 30gr alıyor demişti doktor anne sutu ile besleniyorsaKızlar resmen emzirmek kabusum oldu en büyük hayalimde kabusa döndü resmen ucum yok bebek silikonla bile zor tutuyor birde bi tarafını sıkıştırıyor emdikten sonra bakıyorum ucun yarısı yok gibi ben artık uyandırmıyorum en Fazla 4 saat uyuyor, sarılık falan yok ilk hafta hatta 10 güne kadar 2 saatte bir emziriyordum en Fazla 6.4 olmuştu birde 9 günde 250 gr almış çok bilgim yok ama iyi gibi geldi o yüzden bırakıyorum uyusun
Benim kız da çok pırt yapıyor :) sıkıyor kendini sanırım normal , ben çok beceremedim gaz alma olayını , Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor o zaman da pırt yapıyor.Evet hıckırıga ben de care bulamadım tam uykuya dalacakken başlıyor uyanıyor, çaresiz kalıyorım, bu aralar bebeğim cok fazla pırt yapıyor bunun normali ne acaba
Bazen de cıkarmskta zorlanıyor ağlamaya baslıyor
Dem k ki hepimiz de var hıçkırık problemi , geçer inşallah sanırım Hava falan yutuyorlar içerken o etkiliyirdur.Benimki de çok hıçkırıyor hatta tüm vücut sallanıyor o kader şiddetli
Ben de kaldirmiyorum , Bizim sabrimiz ve kuvvetimiz olması için de uyumaya ihtiyacımız var, ben de yatmadan önce mama veriyorum sonra o 4 saatlik uykuda süt doluyor ve dinlenmiş oluyorum.Kızlar itiraf ediyorum mama destekli gidiyorum diye ben biraz rahat davranıyorum. 2 saatte bir uyandırmiyorum. Her seferinde emzirmeyi deniyorum ama ilk günlerdeki gibi per perişan denemiyorum. Geceleri 4 saat falan uyuyoruz kalkınca yarım saat deniyorum sonra veriyorum mamayı gazını çıkarıp yatırıyorum. Akıl sağlığımı kaybedicektim bu süt mevzusu yüzünden şu an daha tahammül sınırındayım
Bende tekli aldım az once canim.tesekkur ederimBenimki medela tekli elektrik . Ama çalışsacakassn çiftli al canım. Ben Bi de lansinoh aldım ikisiyle ayno anda sağıyordum çabuk bitiyordu Yoksa bir meme 20 dk sürüyor sağma sı. Yok sadece artırmak içinse sütü tekli yeter
Mideleri genişlediği için hıçkırırlarmış canım.. Büyüyorlar miniklerBenim kız da çok pırt yapıyor :) sıkıyor kendini sanırım normal , ben çok beceremedim gaz alma olayını , Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor o zaman da pırt yapıyor.
Dem k ki hepimiz de var hıçkırık problemi , geçer inşallah sanırım Hava falan yutuyorlar içerken o etkiliyirdur.
Ben de kaldirmiyorum , Bizim sabrimiz ve kuvvetimiz olması için de uyumaya ihtiyacımız var, ben de yatmadan önce mama veriyorum sonra o 4 saatlik uykuda süt doluyor ve dinlenmiş oluyorum.
Ah o mideler AhMideleri genişlediği için hıçkırırlarmış canım.. Büyüyorlar minikler
Günde kaç sefer kaç damla yazmış size?Bnimkii canm.Doktor bunun icin bize mikostatin yazdi.Onunla temizliyorm
Sadece anne sütü alıyorsa sanırım su vermeye gerek yok ama benimki mama yiyor ve kabız oluyor. Arada öğünlerin üstüne kaynamış ilimis sudan iki üç çay kaşığı ağzına dokuyorum içiyor şıpır şıpır.Kizlar bebislerinize su veriyor musunuz? Doktor su verme dedi, gecen gun de bir akrabamiz sordu su veriyor musun diye. Yok hayir dedim, aa olur mu yaz gunu hemde dedi.. bebekler sadece sivi aldigi icin suya gerek duyduklarini dusunmuyorum ama sizce gerek var mi? Bir de bebegimin genzinde devamli bir hıkırtı sesi var tikaniyor gibi, burun damlasi ve aspiratorunu kullaniyorum pek birsey gelmiyor.. tikaniklik genizden geliyor. Neden olabilir ki? Doktora da unuttum sormayi. Bir de bugun gazı cok kotu kokuyor nedendir anlamadim, henuz kaka yapmadi ondan sebep olabilir mi?
Bizimki de anne sutu yetmedigi icin mama takviyesi aliyor, kabizlik bizde de oluyor bugun daha hic kaka yapmadi. Son kakasini dun aksam ustu yapmisti. Gaz cikadiginda da kokuyor, ben kaka yapamamasina bagliyorumSadece anne sütü alıyorsa sanırım su vermeye gerek yok ama benimki mama yiyor ve kabız oluyor. Arada öğünlerin üstüne kaynamış ilimis sudan iki üç çay kaşığı ağzına dokuyorum içiyor şıpır şıpır.
Ben su veriyorum canım mama verdiğim için günde 3 4 çay kaşığı kadarKizlar bebislerinize su veriyor musunuz? Doktor su verme dedi, gecen gun de bir akrabamiz sordu su veriyor musun diye. Yok hayir dedim, aa olur mu yaz gunu hemde dedi.. bebekler sadece sivi aldigi icin suya gerek duyduklarini dusunmuyorum ama sizce gerek var mi? Bir de bebegimin genzinde devamli bir hıkırtı sesi var tikaniyor gibi, burun damlasi ve aspiratorunu kullaniyorum pek birsey gelmiyor.. tikaniklik genizden geliyor. Neden olabilir ki? Doktora da unuttum sormayi. Bir de bugun gazı cok kotu kokuyor nedendir anlamadim, henuz kaka yapmadi ondan sebep olabilir mi?
Sarilik degeri 5 ise bisey degilmis, ama o kadar dusuk degere yuzu ve gozlerinin sari olmasi normal mi? Bizim sarilik degeri 19a kadar cikmisti ve yuzunde, gozlerinde, hafif gogsunde vardi sarilik. Uzun surdu bizim cunku bebekle kan uyusmazligimiz oldu. Simdi daha iyi cok sukur atlattik. Ciş dogdugundan beri cok yapiyor, simdi de cok ciş yapiyor sarilikla alakasi oldugunu sanmiyorum canim.Bişey sorcam kızlar Doğum yapalı 10 gün oldu taburcu olduğumuz gün ve 2 gün sonra gittiğimizde sarılık değer 5 falan çıktı ama gözlerinde ve yüzünde hafif sarılığı geçmedi oğlumun bezinde sürekli çiş oluyor acaba normal mi sizin sarılıklar kaç günde geçti sağlık ocağına sordum sarılık ölçmüyolarmış yarın acile gitsem ölçerler mi
Evet canım bizimde hem doğduğu gün hastanede aldılar hemde 5 günlük ken sağlık ocağındaTecrübeli anneler bizim bebişten Doğum olduğu gece hastanede topuk kanı aldılar ama hemşire kız bir yarım saat uğraştı çok zorlandı bebeğin ayağına 20 kere falan iğne batırdı sıktı kan almak için bebiş çok ağladıhemşire bu normal herkeste böyle oluyor falan dedi bi de şimdi ikinci kez sağlık ocağında alacaklarmış aynı şeyleri bebeğe bi kez daha yaşatmak istemiyorum ama gerekli bir şey olduğunu da biliyorum sizler nasıl yaptınız sizlerde de böyle oldu mu ?
Evet canım hafif bi şekilde yüzünde göz altlarında ve göz akında var bol emzir idrarlar atar diyolar ama gitmediSarilik degeri 5 ise bisey degilmis, ama o kadar dusuk degere yuzu ve gozlerinin sari olmasi normal mi? Bizim sarilik degeri 19a kadar cikmisti ve yuzunde, gozlerinde, hafif gogsunde vardi sarilik. Uzun surdu bizim cunku bebekle kan uyusmazligimiz oldu. Simdi daha iyi cok sukur atlattik. Ciş dogdugundan beri cok yapiyor, simdi de cok ciş yapiyor sarilikla alakasi oldugunu sanmiyorum canim.
Bişey sorcam kızlar Doğum yapalı 10 gün oldu taburcu olduğumuz gün ve 2 gün sonra gittiğimizde sarılık değer 5 falan çıktı ama gözlerinde ve yüzünde hafif sarılığı geçmedi oğlumun bezinde sürekli çiş oluyor acaba normal mi sizin sarılıklar kaç günde geçti sağlık ocağına sordum sarılık ölçmüyolarmış yarın acile gitsem ölçerler mi
Kizlar bebislerinize su veriyor musunuz? Doktor su verme dedi, gecen gun de bir akrabamiz sordu su veriyor musun diye. Yok hayir dedim, aa olur mu yaz gunu hemde dedi.. bebekler sadece sivi aldigi icin suya gerek duyduklarini dusunmuyorum ama sizce gerek var mi? Bir de bebegimin genzinde devamli bir hıkırtı sesi var tikaniyor gibi, burun damlasi ve aspiratorunu kullaniyorum pek birsey gelmiyor.. tikaniklik genizden geliyor. Neden olabilir ki? Doktora da unuttum sormayi. Bir de bugun gazı cok kotu kokuyor nedendir anlamadim, henuz kaka yapmadi ondan sebep olabilir mi?
Emziren anneler , vitamin demir kalsiyum hapları kullanıyor musunuz ben vitamin ve demir kullanıyorum ama kalsiyum da önemliymiş doktor nedense vermedi kendim kullansam olur mu 40 kontrolüne de cok var danışmak için
Kizlar hayirli cumalar.benim oglum vok sicriyor bu normal mi?kollarini aniden kaldirip kendide korkuyor veya uykusunu dagitiyor.varmi bilgisi olan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?