• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Dimplesbaby Dimplesbaby ben de sıcak suyu termosa koyuyorum öyle veriyorum yatmadan önce mamayı. Termosta pratik oluyor , benim kettle derece göstergesi var 40 derece su tam icilmelik mama için.

Benimki de öyle, o yüzden merak ettim, Geçen bi huysuzdu gazdan dolayı , Onun harici genelde uykuda. Demekki bazı bebekler daha bi uykucu :)
benim kız da aynı , sariligi kalmadı şükür ama bi uyku düzeni oluştu , kendi uyanıyor ben kaldırmadım kendim doğduğundan beri.
Bizimkiler uykucu çıktı :) geçen hafta orta kulak iltihabı başlangıcı vardı ondan huzursuzdu ama şimdi geçince normal düzenine döndü bende hiç kendim kaldırmadım acıkınca uyanoyor zaten :)

Merhabalar, normal kilo kontrolümüz vardı bugün tomrisin emzirme kampını denemistim biraz sütüm artsın diye ama ters tepti. Mamayı artırmamı istedi doktoru, sarılığı devam ediyor. Kan tahlili ve idrar alındı. Kan verirken o kadar canını yaktılar ki kızım ağladı ben ağladım. Takipli gideceğiz ben sanırım bu süt işini çözemeyeceğim çocuğa eziyet ediyorum. Perişan olduk bugün Rabbim herkese şifa versin evladıyla sınamasın el kadar kuzu o ağladıkça içim çekildi. Hala kendime gelemedim

Maşallah canım kendi düzen kurmuş ne güzel. Biz hala düzensiz durumdayız. Emiyor beni yarım saat bazen daha fazla. Uyuyup kalıyor memede. Yatağa alıyorum yarım saat olmadan geri kalkıyor. Aranıyor deli gibi. Kısa süreli emzirip durduğum için süt var mı yok mu emin olamıyorum. Boş memeyi mi emiyor çocuk anlamıyorum. Ardından mama da versem alıyor. Sanki ne versem içecek gibi nasıl küçük midesine sığıyor bunlar kafam almıyor. İlk günler sarılık vardı doktor sık sık emzir 3saatte bir mama ver dedi. 3saat uyuyordu hatta zor uyandırıyordum demek sarılık yüzündenmiş. Şimdi bizi uyutuyor kendi uyumuyor resmen.
Benim bebeğim de yarım saat emiyor ama bir göğsümü ve coğınlukla uyuya kalıyor diğerine gecemiyorum en fazla 40 dk yatağında yatıyor sonra tekrar meme isteyince diğerinş veriyorum acaba kaldığım memeden mi başlamalı yoksa diğerini mi vermeli

Merhabalar, normal kilo kontrolümüz vardı bugün tomrisin emzirme kampını denemistim biraz sütüm artsın diye ama ters tepti. Mamayı artırmamı istedi doktoru, sarılığı devam ediyor. Kan tahlili ve idrar alındı. Kan verirken o kadar canını yaktılar ki kızım ağladı ben ağladım. Takipli gideceğiz ben sanırım bu süt işini çözemeyeceğim çocuğa eziyet ediyorum. Perişan olduk bugün Rabbim herkese şifa versin evladıyla sınamasın el kadar kuzu o ağladıkça içim çekildi. Hala kendime gelemedim
Süt isini cozemeyenlerdenim canim ayni seyleri yasadim :( sariligimiz uzun surdu bizimde ama atlattik. Bizim doktorumz da her 2 saatte bir 60 cc mama demisti.. once emzirip arkasindan mama verdim hep. Sariligi sık beslemekle atlattik ama sütüm hala doyurmuyor kizimi ve cok uzuluyorum.. Hala mama ile ayni duzen devam ediyor bu durum canimi cok sıkıyor..

Benim bebeğim de yarım saat emiyor ama bir göğsümü ve coğınlukla uyuya kalıyor diğerine gecemiyorum en fazla 40 dk yatağında yatıyor sonra tekrar meme isteyince diğerinş veriyorum acaba kaldığım memeden mi başlamalı yoksa diğerini mi vermeli
Kaldığın memeden başla canım, iyice bosaltsin. Zaten boş meme çekmesi sesinden belli oluyor cok cok ses geliyor çekerken ama yutkunma olmuyor :)

Kizlar emzirme olayini bi turlu yoluna sokamadim.. en basindan beri sutum az geliyor yetmiyor, dolayisiyla mama takviyesi yapiyoruz 3 saatte bir.. sık sık meme vermeye calisiyorum bu 3 saatin arasinda cok zor aliyor memeyi. Meme ucum yok silikon uc kullaniyorum, cekmeye baslamasi en az 10 dakikayi aliyor resmen mucadele ediyoruz. Cekmek istemiyor, bi sure sonra cekmeye basliyor ve 3-5 dakika sonra memede uyumaya basliyor.. Uzun uzun emmiyor bu sefer pompayla sagip sagdigimi veriyorum... Akil verin bana :KK43: şu emzirme olayini nasil cozebilirim?
Biberonla mi veriyosun mamayi? Bak tehlikeli sinirdasin silikon ucu da çok kullanma göğüs ucu çıkartıcı al ya da emzirmeden hemen önce pompa ile göğüs ucunu çıkar öyle ver bebeğe. Biberon kullaniyosan da su sıralar onu verme. Meme reddine gidiyosun.

Kızlar mamayı nasıl hazırlıyorsunuz kaynamış suyun soğumasını beklemek bile insanı deli ediyor bi yandan ağlarken bi yandan mama hazırlamak çok zor
Termos aldım e bebekten yaklaşık 12 saat suyu sıcak tutuyor. Kaynatıp azıcık soğumasını bekleyip termosa koyuyorum suyu. Mama hazırlarken hala çok sicaksa manayı hazırlayıp biberonu akan suyun altına tutuyorum. Bebegn icebilecrgi sıcaklığa getiriyorum. Bütün işlem 1 dakika sürüyor yaklasik

Geçmiş olsun canim. Kilosunu alabilmiş mi? Yeterli miymis sütün? Eds yapıyordun galiba. Sarılık çok beslrnse de oluyor. Benim bebegin de iki elinden aldılar kani çünkü çok ağladığı için bir elinden akitilmaya çalışılan kan pihtilasti. Simdi doktora götürmeye korkuyorum yine kan alırlar diye.

Normalde sonradan gelen süt doyurucu ve yağlı kısım oluyor canım. Ama kaç dakikadan sonra geliyor bilemiyorum ki bende. Tüm göğsümü tamamen bitiriyor mu onu anlamıyorum. İki göğüsten de ön sütü vermek besleyici olmuyor bunu biliyorum. Olabildiğince tek göğüs veriyorum. Baktım hala aranıyor diğerine geçiyorum. Yarım saati geçiyor emzirme zamanı genelde. Ya da ilk 15dk uyuyor ama memeyi çekmediği için ağzından 10-15dk da az az emiyor. Sağıyorum sütümü 20-30cc ancak çıkıyor yetmez ki bu bebeğe. 60cc mamayı tık diye içiyor çünkü. Sen veriyor musun mama canım? Uykusu hep kısa mı sürüyor seninkinin de?böyle olunca uykuyu da alamıyorlar doğru dürüst.

Benimki de öyle, o yüzden merak ettim, Geçen bi huysuzdu gazdan dolayı , Onun harici genelde uykuda. Demekki bazı bebekler daha bi uykucu :)
benim kız da aynı , sariligi kalmadı şükür ama bi uyku düzeni oluştu , kendi uyanıyor ben kaldırmadım kendim doğduğundan beri.

Mama veriyor musun sadece emiyor mu canım?benlmki emiyor doymuyor resmen ardından mama veriyorum onu da içiyor. Uyandığında besleyip geri nasıl uyutuyorsun peki meme de filan mı uyuyor yoksa sallıyor musun canım?

O kan alımı kadar kötü birsey yok sarılık için 3 yada 4 defa kan verdik birde kolay alamıyorlar damarları çok küçük insan dayanamıyır biçimde sarılık devam ediyor 5 ti en son ama dahada arttı gibi geldi bana yüzü sarardı tekrar

Cisli bez sayısına göre bence doyuyor bebeğin, uyanma kısmı bizde de öyle , hatta bugün sabahtan beri deli etti, uyuyor koyduktan 10 dk sonra uyanıyor. Emzirsem emiyor her seferinde ama kusuyor sonra. Gazdan yapıyor bizimki. Denemediğim şey kalmadı , zeytinyagla masaj yaptım,kimyon rezene verdim. Damlasini verdim. Yok bugün fena huysuz. Belki de büyüme atagidir diyorum. Hiç mama vermeyi denemedim ama sütüm yetiyor diyorum ve şükür ki kilo alımı iyi , kaka çiş de yapıyor.

Kusma yok bizde canım. Verdiğimi yiyor maşallah. Ama şaşırıyorum nasıl yiyor diye. Emdi mesela dün gece baya ardından 60cc mama içti. Acaba sütüm az mı yetmiyor mu diye düşünüyorum ? Sağdım az önce. birini emmişti diğerini emmedi 30cc çıktı ancak. Beni emiyor ama hala ağzıyla aranıyor verdiğimi içiyor. Nasıl olacak böyle bilmiyorum.

Doyduklarını anlamıyorlar canım ne kadar emzirirsen o kadar emiyorlar kırkı çıkınca düzene girer derler senin bebeğin de mutlaka düzene girer canım süt sağdınmı hiç sütünün azmı Çokmu olduğunu öyle anlayabilirsin bebeğin bezleri çişli oluyorsa sütün yetiyordur

Sağdım sütümü canım. 30cc ancak çıkıyor ikisinden toplamda. Böyleyse yetmez ki oğluma. 60cc mamayı içiyor çünkü. Tamam emmede daha fazla çıkar süt sağmakta daha az diyorlar ama 30cc den ne kadar fazla olabilir. Bebeğim doymuyor galiba sütümle emzirme sonrası hala aranıyor mama verince de içiyor.

Normalde sonradan gelen süt doyurucu ve yağlı kısım oluyor canım. Ama kaç dakikadan sonra geliyor bilemiyorum ki bende. Tüm göğsümü tamamen bitiriyor mu onu anlamıyorum. İki göğüsten de ön sütü vermek besleyici olmuyor bunu biliyorum. Olabildiğince tek göğüs veriyorum. Baktım hala aranıyor diğerine geçiyorum. Yarım saati geçiyor emzirme zamanı genelde. Ya da ilk 15dk uyuyor ama memeyi çekmediği için ağzından 10-15dk da az az emiyor. Sağıyorum sütümü 20-30cc ancak çıkıyor yetmez ki bu bebeğe. 60cc mamayı tık diye içiyor çünkü. Sen veriyor musun mama canım? Uykusu hep kısa mı sürüyor seninkinin de?böyle olunca uykuyu da alamıyorlar doğru dürüst.
Ben de senin gibi göğsü boşalttığını anlamıyorum kendisinin bırakmasını bekliyorum Sonra diğerine geciyorum onu da bırakmasını bekliyorum kendi sütümle uyuyakalırsa az uyuyor, meme ardından mama alırsa iki üç saat uyuyor. Senin sağdığım süt miktarı cok iyi bana göre ben 20cc bir iki kez gördüm :) sağarken ilk beş dakika süt geliyor sonra gelmiyor sende nasıl oluyor

Ben de senin gibi göğsü boşalttığını anlamıyorum kendisinin bırakmasını bekliyorum Sonra diğerine geciyorum onu da bırakmasını bekliyorum kendi sütümle uyuyakalırsa az uyuyor, meme ardından mama alırsa iki üç saat uyuyor. Senin sağdığım süt miktarı cok iyi bana göre ben 20cc bir iki kez gördüm :) sağarken ilk beş dakika süt geliyor sonra gelmiyor sende nasıl oluyor

Aynen benim de sen gibi canım. Kendi sütümle uyursa 1saat uyumuyor bile. Emzirip ardından mama verdim dün 2saat uyudu. Demek tek kendi sütüm yetmiyor diye düşünüyorum doğal olarak. Bazen emiyor 15dk sonra uyanıyor. Deli oluyorum resmen. 7-24 göğüslerim açık gezsem yine yetmiyor oğluma. Sağarken de ikisinden toplamda 30cc çıktı canım. Başta fazla geliyor tazyikli gibi hatta. Sonra yavaşlıyor iyice. İncecik geliyor. Biraz masaj yapıyorum diğerine geçiyorum. Onu sağıp tekrar öbürüne dönüyorum. Öyle dinlene dinlene ancak o kadar çıkarıyorum. 30cc yi de 2dk da içiyor oğlum. Ben yarım saat uğraşıyorum nerdeyse. :(. Nasıl olacak bu emzirme işi ben anlamadım. Mamaya alışıp sütüm yetmezse diye korkuyorum artık.

Geçmiş olsun canim. Kilosunu alabilmiş mi? Yeterli miymis sütün? Eds yapıyordun galiba. Sarılık çok beslrnse de oluyor. Benim bebegin de iki elinden aldılar kani çünkü çok ağladığı için bir elinden akitilmaya çalışılan kan pihtilasti. Simdi doktora götürmeye korkuyorum yine kan alırlar diye.
Sağolasın canım, sütüm yeterli değil aslında kilo alımı var 340 gram almış 10 günde ama oda mama destekli yine. Doktor bana 300 cc demişti ben 180 200 de kalıp emzirmek için çabaladım. 2 günde emzirme kampı yaptım mama vermedim. Ama ise yaramadı mamayı eds ile veriyorum. Meme reddi yaşamayız muhtemelen aksine bizim kız meme bağımlısı sabahlayabilir. Boşta olsa sürekli cekistiriyor ama annesinde iş yok. Sizede geçmiş olsun vallahi çok zormuş minicik elleriyle elimi tutup ağlaması gitmiyor gözümün önünden

Amin cnm benim amin.sen nasilsin kuzun nasil?sizde aglama zirlama dirumlari nasil?
ıkına ıkına mosmor olyo hic mutlu bi cocuk degil bizim tosbacık. herseye vız vız kucak gaz cok zorluyo uyku hic yokkk dencek kadar az dolanyo kucagimda uyuyo koyuyorum yirtiyo etrafi ole canim iste ama sukur iyi havalardanda olyo iste sicak daha iyi olcaz insallah hepimiz :KK19:

Back
X