2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Yok canım bırakmadım daha bu ay itibariyle bırakıp deniycem bakalım nasil olucak inşallah sütüm yeter yarın başlıycam işte
Insallah canim bnim az geldigi icin doydugunu dusunmuyorum cok agliyor cunku. Mamayi bi anda kesmek dogru mu acaba ne bileyim belki azaltilarak kesilebilirdi. Ben mamayi azalttigim halde cok zor gecti bugun hic uyumadi diyebilrim. Emzirdigim halde devamli arandi durdu.. memeye aliyorum 2 cekiyo birakiyo, sonra da ac kaliyor. Memede bile ciglik kiyamet agliyor.. biberona alisinca yine onu ariyorlar cunku, emmek istemiyorlar.

Desteğin için çok sağol canım, ben bir taneyle başa çıkamıyorum. Seni hayal bile edemiyorum Allah bolca sabır ve kolaylık versin. Benim bu zamana kadar annem kalıyordu yanımda 4 günlüğüne memlekete gitti. Ilk kez yalniz kaldık eşim yattı uyudu bir kez kalkmadı bile, bir çocuk 5 dk uyumazmı yıktı ortalığı sürekli ağladı. Hiç uyumadım bir türlü anlamıyorum derdini susturamıyorum. Bi ara ana kucağını sallayınca sakinleşti. Oda zaten 7 kilo bide bebek var nereye kadar sallayacaksın. Durduğu anda başa dönüyor

Bence kilo alimi iyi canim masallah. Ama simdi onemli olan mamayi biraktiktan sonraki kilo alimi. 1 aylik oldu kizim, bende mamayi azalttim dün. tamamen kesemedim henuz cunku sutum azcik geliyor ve istahla emmiyor bu yzden mamayi tamamen kessem acliktan bisey olur cocuga.. 3500 dogdu sarilikla 3150'ye düstu. Simdi 4300 kilosu ama dedigim gibi, mama destegiyle beslendi.. insallah bende sutümün yettigi, bolca emzirebildigim gunler gorurum.

Sinir oluyorsan sizin piskolojik sorununuz ben sınır olacak bir şey yazmadım. Hatda sizli konuştum .kocam falan ne alaka yani.

Ah yavrum kiyamam nasıl canı yanıyor ki o kadar ağlıyor kolik 4-5 ay kadar sürüyor malesef allah şifa versin bir an önce gecer insallah

Evet canım ya malesef benimkide biberonu istiyor memeyi iki çekip bırakıyor Yada uykuya dalıyor sagip biberonla veriyorum malesef oda çok ugrastiriyo ya 1 saat sıkmaya uğraşıyorum memeden direk emseler ne güzel olucak ah ah...

Sütü olmayan ya da olmadığını düşünen anneler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum affınıza sığınarak..

Göğsün yumuşak olması süt olmadığı anlamına süt bittiği anlamına gelmez. Sağmanız ve sıkmanızla da bunu bilemezsiniz. Tek göstergesi bebeğin çişli bez sayısı ve kilo alımı dır.

Tabi ki mama yiyen çocuk daha güzel uyur Mama uzun süre tok tutar ve hazmı zordur çünkü

Ben ilk 3 gün mama verdim sarılık için hala sarılık geçmedi ama doktor tehlike olmadığını bebeğin kilo alımnın normal olduğunu ve mama ve rmeye asla gerek olmadığını altını çizerek söyledi. Kilo alımı dediysem tosuncuk da değil kızım yanlış anlamayın günde 20 30 gr normal diyor doktor.

Sdece benimde kızım çok sık uyumuyor ya da fazla uyumuyor. Mama mı versem düşüncesi aklınızı çelmesin diye hatırlatma yapmak istedim . İnşallah lohusa sendorumu ile kimse beni yanlış anlamaz.

Bi de yumuşak memeye akmayan memeye terbiye olmuş bebeğin ihtiyacına göre yağ su anlık üreten meme diyorlar.

Tebrik ediyorum kafanız rahat oldukça sütünüz artar evir çevir emzir diyor bebek hemşiresi süt yok düşüncesini sileceksin diyor. İnşallah bol sütleriniz olsun

Gaz için sab simplex i biraz azalttım. Acı elma yağı sanki iyi geliyor gb geldi bana. Göbek deliğine değmeyecek şekilde Bi damla göbeğe masaj birer damla ayağa masaj yapıyorum dah fazla değil ve ayağından asla çorabını çıkarmıyorum sıcak diye. Gün içinde yüz üstü yatıyorum ama hep gözüm üstünde pırtları yine zorlanıyor ama yapıyor .
Acı elma yağını zeytinyağı ile seyreltip ayak tabanına sürüyordum ama seyretmeyince daha iyi geldi ve baktım herhangi bir alerjik durumda olmadı.

Denemek isteyen anneler için yazdım. Hepimizin kuzularına gazsız huzurlu uykular inşallah

Merhaba herkese, bebeklerinize asıyı sağlık ocağında mı hastanede mi yaptırdınjz/yaptıracaksınız kimisi sağlık ocakları güvenilir olmaz diyor emin olamadım

Merhaba herkese, bebeklerinize asıyı sağlık ocağında mı hastanede mi yaptırdınjz/yaptıracaksınız kimisi sağlık ocakları güvenilir olmaz diyor emin olamadım
İlk bebeğimi hep sağlık ocağına götürdüm bu işi aile hekimliği deki sağlık ocağı takip ediyor ve bütün bebeklere aşıları onlar yaptığı için sizinki gb Bi tereddütte hiç bulunmamıştım. Bu bebeğimi de sağlık ocağındaki aynı hemşireye götürmeyi düşünüyorum o yüzden. Hastane de yaptıklarını bile bilmiyordum aşıları

acı elma yağı işe yarıyor mu gerçekten ya bi de onu deniyim? ayak tabanına sürülen şey nasıl ağrıyı keser diyordum ama herkes aynışeyi söylemiş. bi de bir iki damladan fazla kullanmamak lazımmış heralde

Kızlar sinir krizi geçireceğim kızım bütün gün uyumadı hep memede, Başka yere koyunca basıyor çığlığı . Bi ara dışarı çıkarttım yarım saat uyudu Eve gelince tekrar aynı şeyler . Aslında sinirime sebep oğlum 6 yaşında olmasına rağmen hep sinir edici şeyler yapıyor , kardeşi sakin yatarken ağlatıyor dibine girip , bize de hep aksi davranıyor , kızdığım şeyleri gözümün içine baka baka, Bana seslenerek göreyim diye yapıyor. Biliyorum o da ufak, ister istemez kıskanıyor işte ama ne zaman geçecek bu, Onu da üzmek bağırmak istemiyorum ama çok yıprandım. Eşimde yardımcı oluyor bi bebeğe bi oğlana Adam iki arada kaldı ama olmuyor gitgide daha fena oluyor. Bana bi akıl verin iki çocuk annelerim

Canım ben bgn farkettim ki emzirdikçe daha çoğalıyor ağzından taşıyor sütler tabi su içmeyi bu ara baya artırdım gündüz 3 litre gece sabaha kadar 3 litre içiyorum

Tebrik ediyorum kafanız rahat oldukça sütünüz artar evir çevir emzir diyor bebek hemşiresi süt yok düşüncesini sileceksin diyor. İnşallah bol sütleriniz olsun
İnşlah bgn doktora gittik ona da sordum bırakabilirsin dedi mamayı 4250 olmuş çocuğum inşlah sütüm de yarar bu şekilde devam ederiz

Emzirme sanatı grubunun kokusunu alıyorum :) o grubada gıcık oldum emzir diyen herkese de gıcığım. Çocuk emdikce gelir diyorlar 7/24 memede uyurken bile emme refleksi devam ediyor. Bugün iki kez kakasını yaptı gazını mamadan sonrada çıkarabiliyor normaldede çıkarıyor. Mamayı azaltıp emzirmeyi denedigim halde 3 gün kakasını yapmadı doktoru doymuyor dedi ve kilo kaybı vardı. Zaten mama veriyorum diye vicdan azabı çekiyorum birde bu süt mevzusunda denemeye devam et diyenleri görünce cinleniyorum. Sözüm sana değil kesinlikle bazı insanlar olmayınca olmuyor kısmını anlamıyor sanki ben bayılıyorum su ısıt mama yap kateterle uğraş seni unutmasın hadi bi daha hepsini temizle. Çocuk kustu mamadanmı gazı var mamayı değiş huysuzluğu arttı ilk mamaya dön.. Neyse dertliyim vesselam

Benimkinin de agzi surekli kopuklu salyali artik. Normal dediler bana reflüde fiskirtarak kusma oluyor ama kopuk de oluyormu bilmiyorum.

Canım o kopuk benim kızımda da var bugün aylık kontrolümuz vardı sordum doktora önemsemedi bile o bütün cocuklarda olur korkacak bişey yok dedi sende doktoruna danış yinede aklında kalmasin

Bizimki de oluyodu cnm gazdandi gazi cikmadiginda ole oluyodu

Valla çok teşekkür ederim kızlar.. İçime dert olmuştu.. Eşim olmadığı için her an doktora gidemiyorum.. Hep ağzında köpük var.. Tam olarak açken, tokken Vs diyemiyorum.. Gazlı iken desem hep gazlı.. Allah sağlık, sıhhat versin yavrularımıza

Canım Allah yardımcın olsun.. İki, üç çocuğu olanlara ve yalnız mücadele edenlere hayranım.. Benim tek bebek, annem evde her işi yapıp, bebeğe de bakıyor ona rağmen kendimde değilim.. İnşallah düzelir oğlun ki ablamda yaşamıştı bu durumu.. Onun ilki kızdı.. Kardeşi olduktan sonra, konuşmayı bırakıp ıngaa diye ağlamaya, yemek yemek yerine emzik emmeye, altına bez bağlatmaya başlamıştı.. Zor zamanlar cidden, ablam da lohusa iken çok üzülmüştü.. Ama geçti canım, çok sürmedi.. İnşallah sizin daha kısa sürer.. Babası alsın çıkarsın biraz.. Bebeğin işlerini yaparken yardım alın diyeceğim, onları yapıyorsunuzdur zaten siz.. Allah kolaylık versin inşallah

Benimde 7 yasinda kizim var ister istemez kiskaniyor surekli benle oyna benle ilgilenmiyorsun diyir trip tripbtrip bugun babasiyla ise ginderdim rahat ettim onlarda cocuk ilgi istiyorlar az da olsa onlara da vakit ayirabilsek ama bebekler durmuyor ki benim bebek te surekli memede hele aksam 8-10 arasi fecii agliyor tez zamanda insallah gececektir diye umuyorum ama kizdikca daha beter oluyorlar onu biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…