- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #42.581
Arkadaşlara katılıyorum ve sen haklısın, ben de hiç hazetmem öyle komşu anneler vs .Kizlar size fikrinizi sormak istiyorum bir konuda. Bu hafta işe başladim kizima annem bakiyor. Sabah anneme birakiyorum, aksam da alip eve geciyoruz. Annemin karsi komsusu var öz ablam gibi severim, daha once karninda 7 aylik bebegini kaybetti buyuk acılar yasadi. Benim fikrinizi almak istedigim konu şu, annem karsi komsusuna komsu annesi diye hitap ediyor bebegime. Komsu anne desin diyor. Ben de diyorumki calistigim icin zaten beni aksamdan aksama gorecek bebegim, ama karsi komsuyu bile benden daha fazla goruyor birde ona komsu anne diye ogretince algisinda anne kavrami yanlis olusmaz mi? Bu yuzden bile ters dusuyoruz... bana sorunlu muamelesi yapiyorlar! Herseyi buyuttugumu, gereksiz yere boyle dusundugumu soyluyorlar. Psikolojik destek almam gerektigini bile dusunuyorlar hatta... benim dusuncemde mi bi yanlislik var kizlar? Siz nasil dusunuyorsunuz bhmu durumu?
ben iturtmadinda doktor oturttu kucagibda 10saniye kadarpuseti yeni dopan aparatsız kullanıyorum artık. emzirdikten sonra yüzü bana dönük kucağımda oturtup-yanlarından tutarak tabi- oynuyorum. başını tutabiliyor artık. ama alıp koltukta falan oturtmadım hiç. sen?
bizde oyle farkli tonlarda bagiriyor :) nezaman oturtmak normal yani :)Canım arkası gelmedi çok şükür. Sonrasında kakası normale döndü. Ya üşüttü bir anlık, ya da bilemiyorum normaldir belki ara sıra böyle olması. Ama sen eğer kakasında kan gördüysen bir tahlil falan iste derim yine de. Sadece anne sütü alıyor sanırım bebeğin. Benimki sadece anne sütü almadığından en ufak şeyin sebebini mamada arıyorum.
Ben hangi mamadan memnun kalsam arkasından birsey olur.. Evolviadan memnunduk sonra yavaş yavaş kabız yapmaya başladı. Sma gold'a geçtik kabızlık çözüldü bir sure kullandık gayet memnunduk, bu sefer kakasını yeşil yapmaya başladı.. Sma Gold ve aralarda Evolvia ile devam ettik düzeldi. Hem kabız olmuyor, hem yeşil kaka değil sarı yapıyor artık.
18 Haziran doğumluyuz canım :) Agulamalar bitti, şimdi de farklı ses ve tonlarda bağırmalara geçtik :) Nesneleri sürekli takip ediyor, oyun halısına koyduğumda oyuncakları tutmaya çalışıyor hatta bazen başarıyor :) Geçenlerde altını temizlerken ayaklarını tutmaya çabalıyordu :)) Ama destekli oturtmak için biraz erken bence.
Doktora hiç danışmadım ama 5.- 6. aydan önce oturtmayı düşünmüyorum.bizde oyle farkli tonlarda bagiriyor :) nezaman oturtmak normal yani :)
canım hiç endişe etme normal bence de. Her bebek aynı olmaz o yüzden kıyaslama yapman da yanıltır seni. 18 haziran doğumlu kızım, başını tutabiliyor ama bir an geliyor başı arkaya doğru gidebiliyor. O yüzden hala başına arkadan destek yaparak tutuyorum hala çok küçükler çünkü.Kızlar ya bir yanıt verin lütfen daha oncede sordum 12 haziran doğumlu oğlum başını tam tutamıyor ama yüz üstü yatarken kaldırıyor hemşire arkadaşım normal diyor ana telaş ettim sizinkiler nasıl bu arada kahkaha atıyor aguluyor bizi tanıyor görünce çırpınıp seviniyor göz rakibi var
Bizimki 22 haziran doğumlu keyfi yerindeyse yüzüstü yatirdigimizda 1 dk falan tutabiliyor. Normal dışa dönük gezdirirken çok nadir tutuyorKızlar ya bir yanıt verin lütfen daha oncede sordum 12 haziran doğumlu oğlum başını tam tutamıyor ama yüz üstü yatarken kaldırıyor hemşire arkadaşım normal diyor ana telaş ettim sizinkiler nasıl bu arada kahkaha atıyor aguluyor bizi tanıyor görünce çırpınıp seviniyor göz rakibi var
Biz yaptirdik kusma zaten pek olmuyorda asidan sonra da herhangi bir degisikluk olmadi hicbirseyindeRota yaptıran arkadaşlar bebeklerinizde kusmada artış oldumu
Hiç telaş yapma canım ,6 aylık olduğunda doğum kilosunun iki katı olması beklenir. Yani senin bebek için 5200 olmalı 6 aylıkken. Maşallah seninki şimdiden 5 kilo olmuş. Eğer bebeğin sağlıklıysa kiloyu kafana takma.Benim oglum 2600 dogmustu dun 3 ayi bitirdik izlenimde 5000 gr geldi. Baska bir saglik ocaginda izlenimi yapildi hemsire 3 aylik deyince inanmadi cok kucuk dedi. Mama da iciyo anne sutu de aliyo moralim bozuldu az mi kilosu acaba
Benim de kizimda olmuştu. Ayakta emzirecem,zıplayan hoplaya emzirerek biraktirmadim sonra da normale dönmüştü,16 ay da sorunsuz emdi :) sen de inatla vermeye devam et.Arkadaşlar benim kuzum 3.5 aylık, 2. Ayından beri meme reddi ile boğuşuyoruz. Uyanıkken meme almıyor uykusunda veriyorum. Fiziken ruhen çok yoruldum. Ama kızımın bir gülüşü de yetiyor.. meme reddi ile karşılaşıp bebeğini geri memeye döndürebilen var mı?
Ne alaka illa komşu anne mı dedirtmek lazımmış. Bazen en yakınymizdakiler bizim değil de başkalarının isteklerini daha fazla umursuyorlar. İstemiyorum demişsin işte uzatacak ne var , bu konuda tamamen haklısın ben de istemezdim kesinlikle.Kizlar size fikrinizi sormak istiyorum bir konuda. Bu hafta işe başladim kizima annem bakiyor. Sabah anneme birakiyorum, aksam da alip eve geciyoruz. Annemin karsi komsusu var öz ablam gibi severim, daha once karninda 7 aylik bebegini kaybetti buyuk acılar yasadi. Benim fikrinizi almak istedigim konu şu, annem karsi komsusuna komsu annesi diye hitap ediyor bebegime. Komsu anne desin diyor. Ben de diyorumki calistigim icin zaten beni aksamdan aksama gorecek bebegim, ama karsi komsuyu bile benden daha fazla goruyor birde ona komsu anne diye ogretince algisinda anne kavrami yanlis olusmaz mi? Bu yuzden bile ters dusuyoruz... bana sorunlu muamelesi yapiyorlar! Herseyi buyuttugumu, gereksiz yere boyle dusundugumu soyluyorlar. Psikolojik destek almam gerektigini bile dusunuyorlar hatta... benim dusuncemde mi bi yanlislik var kizlar? Siz nasil dusunuyorsunuz bhmu durumu?
Canım tam tutamiyor demişsin zaten, benim ki 1 haziran doğumlu,genelde tutuyor kafasını ama çok çabuk yoruluyor. Yine de endişe ediyorsan bı rutin kontrolde doktora sorabilirsin.Kızlar ya bir yanıt verin lütfen daha oncede sordum 12 haziran doğumlu oğlum başını tam tutamıyor ama yüz üstü yatarken kaldırıyor hemşire arkadaşım normal diyor ana telaş ettim sizinkiler nasıl bu arada kahkaha atıyor aguluyor bizi tanıyor görünce çırpınıp seviniyor göz rakibi var
15 haziran benimki. Kucağımda dik dururken tutuyor genelde ama arkaya doğru düştüğü oluyor elim hep tetikte bir de yorgunsa tutamiyor o zaman bana yasliyor. Yüzüstü yatirinca 30-40 saniye falan kaldırıyor sonra koyup dinleniyor o şekilde. Her bebişin gelişimi farklı ilerler. Endişe etmen için coook erken.Kızlar ya bir yanıt verin lütfen daha oncede sordum 12 haziran doğumlu oğlum başını tam tutamıyor ama yüz üstü yatarken kaldırıyor hemşire arkadaşım normal diyor ana telaş ettim sizinkiler nasıl bu arada kahkaha atıyor aguluyor bizi tanıyor görünce çırpınıp seviniyor göz rakibi var
Benim de kizimda olmuştu. Ayakta emzirecem,zıplayan hoplaya emzirerek biraktirmadim sonra da normale dönmüştü,16 ay da sorunsuz emdi :) sen de inatla vermeye devam et.
Solomon baby kullanıyorum memnunum vanımMerhaba kızlar aranızda kanguru kullanan ve memnun olan var mı ? 3. Katta oturuyorum asansörümüzyok bebeğimle tekken dışarı çıkamıyoruz arabayı indirmem zor olacağı için bu nedenle kanguru arayışına girdim tavsiyelerinizi bekliyorum
Hastaneye gittik doktordan çok tatmin olmadım. Inanılmaz huzursuz uyumuyor sürekli ağlıyorkronik_unutkan rotadan sonra 4 gün falan çok huzursuzdu bizimki. Kusmasi zaten coktu daha ne kadar kusabilirdi bilmiyorum
Kan tahlili yaptılar mı canım kafalarına göre mi veriyorlar kan damlasonı
Solomon baby kullanıyorum memnunum vanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?